Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Bilo bi zanimljivo da pitanje pri registraciji bude da li je brak 53-godišnjeg muškarca sa djevojčicom 6-14 godina pedofilija ili ne.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Logično da jest. Ne moram ni provjerit, čak i ako nije on to napisao, svejedno tako misli i tako živi. Jedina razlika između njega, i ovih što izgledaju kao on a nisu to javno rekli ili napisali, je to što on ima muda da to napiše, a oni maksimalno da to njegovo sheraju na fb svojim prijateljima istomišljenicima.
Od toga da žena ne smije ići sama autom od zenice do sarajeva, da su svi problemi nastali kad se pustilo ženu sa lanca iz kuće, da žena čini grijeh prema svome gospodaru i prema svome mužu ako odbije njegovu naredbu da se pokrije, da muškarac smije spucat ženu letećim koljenom u čelendru ako odbije da se **** sa njim kad mu se ćefne, i tako dalje. Još milijardu primjera.
Tužno al šta se može.
-
- Kontakt:
Kuduzovicu, Pezicu, kompaniji, i onima koji ih podrzavaju i slazu se sa njihovim stavovima, nije mjesto u Evropi i predstavljaju potencijalnu opasnost za okolinu.
U Austriji su vec poceli sa pravljenjem crnih spiskova institucija u kojima takvi djeluju.
U Austriji su vec poceli sa pravljenjem crnih spiskova institucija u kojima takvi djeluju.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Zbog cega da bude ugrozen neko ko je Allahov rob, koji se trudi izvrsavati ono zbog cega je i stvoren - obozavanje Njega, Jedinog?
Vjeruj mi, dunjaluk i sve na njemu da mi prepisu, ne bih to zamijenio za jedan sekund srece i zadovoljstva zbog Upute kojom me Allah pocastio. Samo Ga molim da me ucvrsti, boljim (vjernikom) ucini i na tome usmrti.
Nego:
...LGBT osobe su ateisti, pa shodno tome vjeruju u "majku" prirodu i evoluciju. Kako to da im ni priroda ni evolucija nisu ostavile neku opciju? Zar nije licemjerno veličati prirodu a onda činiti neprirodan čin? Gdje je sad razum na koji se također mnogo pozivaju a rade suprotno njemu?
Medicinski gledano, iako recimo ima uredan nalaz, LGBT pripadnik ne može dati krv. Zbog bojazni od spolno prenosive bolesti. Što će reći da ipak ima neka greška u sistemu.
Znači ni priroda, ni razum niti medicina ne odobravaju ovaj (zlo)čin nad ljudskim bićem.
Izuzeli smo vjerski segment ovog velikog grijeha, opet ne ide.

Ignoriše se kontekstDonnie Darko je napisao/la: ↑14 avg 2021, 15:17Jesil čuo za inflaciju?? Tad je 6 godina bilo kao danas 24.
-
- Kontakt:
- Donnie Darko
- Kontakt:
Protumačeno pogrešno. Kad se napiše za žensko da joj je tek "šest ljeta", to se normalno misli samo na godine kad se igralo svjetsko prvenstvo u fudbalu. Tako da je zapravo imala 24 godine.Blejzer10 je napisao/la: ↑14 avg 2021, 15:19Ignoriše se kontekstDonnie Darko je napisao/la: ↑14 avg 2021, 15:17Jesil čuo za inflaciju?? Tad je 6 godina bilo kao danas 24.
Ali oni su ugroženiFederer17 je napisao/la: ↑14 avg 2021, 15:18
Nego:
...LGBT osobe su ateisti, pa shodno tome vjeruju u "majku" prirodu i evoluciju. Kako to da im ni priroda ni evolucija nisu ostavile neku opciju? Zar nije licemjerno veličati prirodu a onda činiti neprirodan čin? Gdje je sad razum na koji se također mnogo pozivaju a rade suprotno njemu?
Medicinski gledano, iako recimo ima uredan nalaz, LGBT pripadnik ne može dati krv. Zbog bojazni od spolno prenosive bolesti. Što će reći da ipak ima neka greška u sistemu.
Znači ni priroda, ni razum niti medicina ne odobravaju ovaj (zlo)čin nad ljudskim bićem.
Izuzeli smo vjerski segment ovog velikog grijeha, opet ne ide.![]()

Neki dan mi izleti, primjenjivo na temu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Slomiše se s tim spiskovima, a Porča & Co im bauljaju godinama po Beču.Bajramovic1999 je napisao/la: ↑14 avg 2021, 15:17Kuduzovicu, Pezicu, kompaniji, i onima koji ih podrzavaju i slazu se sa njihovim stavovima, nije mjesto u Evropi i predstavljaju potencijalnu opasnost za okolinu.
Pa ako je vec tako kao sto napisa, cemu onda citiranje takvih gluposti i nazivanje LGBTIQ+ osoba bolesnim i poremecenim? Legitimno ti je da ljude drugacije seksualne orijentacije nazivas bolesnim i podrzavas uskracivanje najosnovnijih ljudskih prava, a istovremeno bi skakao za vratove svima koji smatramo da je religija (bilo koja) gomila bajki i mitova. Il ne daj Boze da vama vjernicima neku uskrati najosnovnija ljudska prava tipa prakticiranja vjere i pridrzavanja propisa. Nesto tu nije okej kompa.Federer17 je napisao/la: ↑14 avg 2021, 15:18Zbog cega da bude ugrozen neko ko je Allahov rob, koji se trudi izvrsavati ono zbog cega je i stvoren - obozavanje Njega, Jedinog?
Vjeruj mi, dunjaluk i sve na njemu da mi prepisu, ne bih to zamijenio za jedan sekund srece i zadovoljstva zbog Upute kojom me Allah pocastio. Samo Ga molim da me ucvrsti, boljim (vjernikom) ucini i na tome usmrti.
Nego:
Izuzeli smo vjerski segment ovog velikog grijeha, opet ne ide.![]()
Nemas tu nekih univerzalnih pravila..Ponekad stranke rade "reviziju clanstva",cisto zato jer se broj fiktivnih clanova nimalo ne slaze sa realnim stanjem na terenu,ali i tad rijetko sami isclanjuju te neaktivne...ako si nekad popunio pristupnicu za SDP,a sad bi presao u SDA,moj ti je savjet da se prvo isclanis iz SDP,pa onda popunis SDA pristupnicu..avenija je napisao/la: ↑14 avg 2021, 13:55Kamo sreće, ne ozbiljno hocu da se uclanim jel se trebam isclaniti iz SDP? Nisam 5 godina otisao obnoviti clansku valjda su me izbrisali?Marsal je napisao/la: ↑14 avg 2021, 13:48Brate tetovski bez uvrede, ali ti si u SDA od rodjenjaavenija je napisao/la: ↑14 avg 2021, 13:46Gdje u Zenici je centrala SDA da se uclanim iduce sedmice ne zajebajem se, hocu da imam clansku i da budem zvanicno clan i protivnik ovih **** SDP, NS, NIpa itd. Ko ne vjeruje ide clanska ovdje odmah po dobijanju, i jos nesto clan sam SDP od 2012 ali nikad nista zadnjih 5 godina nisam obnavljao, zvali zvali ja se nikad nisam odazvao moram li se otici isclaniti prvo tu ili je to zastarilo?![]()
I kakvi su ovo topovi jaki gase pe.d.ere lagano a vatru ne mogu po turskoj ccc
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent
And when they need more, I'm right back like I'm Trent
-
- Kontakt:
Rodis se, roditelji te od malih nogu uce samo jednoj vjeri, sa 6 godina krenes u skolu, tamo te isto uce kako je jedino ta vjera ispravna, a svi ostali su "nevjernici"...i kad napunis 18 god. ti drugima seres kako si zahvalan sto te "Bog uputio" i kako imas dokaze da je jedino tvoje ispravno. I tako za 4000 razlicitih religija, svi uvjereni kako je jedino njihova ispravna.
Ne mozes se ti raspravljati s takvim likovima, kad se mozak od malih nogu filuje i filuje.
I za ove sto kazu da je covjek slobodan u vjeri, zasto je onda kaznjivo po Islamu napustiti vjeru? Znaci rodis se u muslimanskoj porodici, oni te tjeraju da radis sve te obrede, gluposti, i ako jednog dana skontas da ti je sve to sranje i da zelis napustiti, kazna je smrt?
Nesto slicno kao u italijanskoj mafiji...ni ne znas kad si usao, ali ziv tesko da ces izaci. Zao mi je sve djece koju roditelji tako "programiraju".
Ne mozes se ti raspravljati s takvim likovima, kad se mozak od malih nogu filuje i filuje.
I za ove sto kazu da je covjek slobodan u vjeri, zasto je onda kaznjivo po Islamu napustiti vjeru? Znaci rodis se u muslimanskoj porodici, oni te tjeraju da radis sve te obrede, gluposti, i ako jednog dana skontas da ti je sve to sranje i da zelis napustiti, kazna je smrt?
Nesto slicno kao u italijanskoj mafiji...ni ne znas kad si usao, ali ziv tesko da ces izaci. Zao mi je sve djece koju roditelji tako "programiraju".
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ne znam koji je od poslanika ovo izjavio, ali je bio certifikovani gospodin. Čini se kao dobar inteligentan lik za sjest ispričat se, popit pivu uz dobar opuštajući lo-fi hip hop u pozadini.
Šteta što njegovi pratitelji nisu takvi.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 14 avg 2021, 15:38, ukupno mijenjano 1 put.
....Epidaurus je napisao/la: ↑14 avg 2021, 15:27Pa ako je vec tako kao sto napisa, cemu onda citiranje takvih gluposti i nazivanje LGBTIQ+ osoba bolesnim i poremecenim? Legitimno ti je da ljude drugacije seksualne orijentacije nazivas bolesnim i podrzavas uskracivanje najosnovnijih ljudskih prava, a istovremeno bi skakao za vratove svima koji smatramo da je religija (bilo koja) gomila bajki i mitova. Il ne daj Boze da vama vjernicima neku uskrati najosnovnija ljudska prava tipa prakticiranja vjere i pridrzavanja propisa. Nesto tu nije okej kompa.
Nisam ni mislio da ces razumjeti...
Sta cu skakati bolan, boli me briga za stavove takvih kao sto si ti. Nekad sam se, kao mladji, mozda palio na vase gluposti, ali sad je to cisto zezancija i donekle provokacija

Bas muslimani diljem Evrope imaju sva prava (kao krscani recimo) i mogucnost praktikovanja vjere. Mani tu pricu. Mozda muslimani koji od islama imaju samo ime, poput mnogih nasih Bosnja koji ce i za bajram da popiju koju ljutu.
-
- Kontakt:
Zadnja izmjena: samoposmatram, dana/u 14 avg 2021, 15:45, ukupno mijenjano 1 put.
Bajramovic1999 je napisao/la: ↑14 avg 2021, 15:32Rodis se, roditelji te od malih nogu uce samo jednoj vjeri, sa 6 godina krenes u skolu, tamo te isto uce kako je jedino ta vjera ispravna, a svi ostali su "nevjernici"...i kad napunis 18 god. ti drugima seres kako si zahvalan sto te "Bog uputio" i kako imas dokaze da je jedino tvoje ispravno. I tako za 4000 razlicitih religija, svi uvjereni kako je jedino njihova ispravna.