Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

VGS
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la VGS » 12 avg 2021, 19:03

Neutral je napisao/la:
12 avg 2021, 17:59
Je li ziv Goran Cerkez? Sta radi, sto se ne oglasava, produzuje nekakve mjere koje ne postoje. Sramota, posebno sto ce opet sve zatvoriti na jesen i opet ce ljudi ostajati bez posla. Najnesposobnija drzava Evrope, da ti se smuci u kakvoj vukojebini zivimo.
Tu je

slika

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 avg 2021, 19:11

Dobio malo boje, obilazio je egzotična mjesta u susjednim državama, lijepo od njega. Amel jedini sa maskom pred par hiljada ljudi, koji je ovo šou. Kako shvatiti ozbiljno ovaj virus nakon svih ovih dešavanja. I čude se što se ljudi ne žele vakcinisati, haha.

btw :rol:

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 12 avg 2021, 19:16

Justin je napisao/la:
12 avg 2021, 17:30
Tuzno.

slika
jbga znam sta hos da kaze :D al je beze poredjenje ... ova prva slika jedan dan bio i bruku ljudi je svana doslo ne samo Sa a dole slika vezano za vakcinaciju traje vec mjesecima, na pocetku su bile guzve sad i ne jer je dosta i vakcinisano a i nemaju siroku ponudu :D

Tenis
Kontakt:

Post Postao/la Tenis » 12 avg 2021, 20:55

Pozdrav. Samo jedno pitanje. Je li dostupna fajzer vakcina u Zetri?
Hvala na odgovoru.

Becker1
Kontakt:

Post Postao/la Becker1 » 13 avg 2021, 09:27

Tenis je napisao/la:
12 avg 2021, 20:55
Hvala na odgovoru.
Samo onkoloskim pacijentima

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 13 avg 2021, 09:29

Becker1 je napisao/la:
13 avg 2021, 09:27
Tenis je napisao/la:
12 avg 2021, 20:55
Hvala na odgovoru.
Samo onkoloskim pacijentima
Zar se nisu gospoda iz Vlade KSa vakcinisali Fajzerom? Jesu i oni onkološki pacijenti?
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 avg 2021, 10:22

U Sarajevu 29 novozaraženih, nastavlja se vakcinacija bez najave u Zetri.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji koronavirus potvrđen je kod 60 osoba; 44 iz Mostara, 3 iz Čapljine, 5 iz Čitluka, 4 iz Jablanice, 1 iz Konjica, 1 iz Neuma, 1 iz Prozora-Rame i 1 iz Stoca.

HNK:

9.8 - 54 novozaraženih
10.8 - 65 novozaraženih
11.8 - 45 novozaraženih
12.8 - 68 novozaraženih
13.8 - 60 novozaraženih

Mostar, preko 100 novozaraženih u četiri-pet dana. Sačekajmo sljedećih 14 dana da vidimo efekat punih tribina. Mostar će dakle postati prva red zone u BiH. Na 100.000 stanovnika (po popisu 2013. g imaju 105.000 a sada je taj broj sigurno manji) imati već ovako rano ovoliki broj novozaraženih je katastrofa. Samo danas 44 novozaraženih u Mostaru.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 avg 2021, 10:34

Neutral je napisao/la:
12 avg 2021, 19:11
Dobio malo boje, obilazio je egzotična mjesta u susjednim državama, lijepo od njega. Amel jedini sa maskom pred par hiljada ljudi, koji je ovo šou. Kako shvatiti ozbiljno ovaj virus nakon svih ovih dešavanja. I čude se što se ljudi ne žele vakcinisati, haha.

btw :rol:
Dokazano da je glupost nositi masku na otvorenom.
Još kad vidiš po ovom zvizdanu neko se zamotao maskom samo oči vire, kontaš da li je osoba dobra, da nije psihički pukla.
Koševo Zapad

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 avg 2021, 11:53

slika

Sedmodnevna incidenca.

HNK - 120
ZHK - 62
PK - 48
KS - 46
SBK - 34
TK - 11
USK - 8
ZDK - 5
BPK - 4

Po broju stanovnika HNK je tek na 6 mjestu sa 222.007 po popisu iz 2013. godine (broj je sada manji). I pored toga prednjači daleko najviše po broju novozaraženih.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 13 avg 2021, 12:54

Kakav smarač od insana. Ako je neko pozitivan ili zaražen ne znači da je smrtno bolestan ili nesto slicno. Idi malo na zrak, popij pivu zapali đo odmori mozak od gluposti brojanja nekih zaraženih.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 avg 2021, 14:21

U Bosni i Hercegovini je registrovana još 241 osoba koja je pozitivna na koronavirus, od 1.815 obrađenih testova. Preminule su tri osobe.

Svaki dan sve više, a vani 40 stepeni.

Slijedi vikend pa će pasti brojevi. Sljedeće dvije sedmice bit će zanimljive. Zajednička hutba danas, vakcinišite se, kaže efendija slušajmo našu struku :D

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 avg 2021, 16:47

idemo preko hiljade najkasnije za 10 dana. Nadajmo se da je među njima što više vakcinisanih pa da neće biti previše ozbiljnih posljedica

ministryofjustice
Kontakt:

Post Postao/la ministryofjustice » 13 avg 2021, 17:08

Na HRT-u imaju prilično jako propagandu i moralisanje za vakcinisanje. Meni lično prilično ofirno i jeftino i žalosno što je to tako. Između ostalog na jednom tom propagandnom videu kažu 'Cijepi se, misli na druge.'

Koliko znam, cjepljeni takođe mogu prenositi i prenose zarazu. WTF...

Neki dan sretnem jednu staru konu, onako 75-80 godina, i kaže da se je vakcinisala, odnosno revakcinisala taj dan. Bila je s maskom.

Cijelo ovo vrijeme trajanja ove vještački izazvane pandemije, viđao sam je sa maskom, ali juče, dan nakon revakcinacije, nije bila sa maskom. Onako, djelovala je sretno i bezbrižno.

E sada se postavlja pitanje, koliko svi ti vakcinisani sada misle na druge, pošto su oni kao sebe osigurali sa vakcinacijom....nisam siguran da misle i da će misliti jer je večina svijeta prilično sebična i sva ta priča oko 'misli na druge' je obična floskula. Ljudi su sebični, tako da se više sada plašim vakcinisanih kao kliconoša i virusonoša nego drugih.

I naravno da se ne mislim vakcinisati.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 avg 2021, 22:38

Evo Sarajevo dise punim plucima, tako kaze naslov za SFF. Koja neodgovornost u dva dana, utakmica na Grbavici i SFF. Hajde mogu reci da je bilo vakcina a ljudi se nisu htjeli vakcinisati i zato je velika smrtnost. Nevjerovatno u kakvoj neodgovornoj vukojebini zivimo.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 13 avg 2021, 22:40

Neutral je napisao/la:
13 avg 2021, 22:38
Evo Sarajevo dise punim plucima, tako kaze naslov za SFF. Koja neodgovornost u dva dana, utakmica na Grbavici i SFF. Hajde mogu reci da je bilo vakcina a ljudi se nisu htjeli vakcinisati i zato je velika smrtnost. Nevjerovatno u kakvoj neodgovornoj vukojebini zivimo.
Jbg ne mozes ljude natjerat...

...ne jos...
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 13 avg 2021, 22:54

Sačekaj novi val kao u martu što je bio kad nisi mogao naći kleksan u glavnom gradu države pa ćeš vidjet ove Torabijce kako hrle u Zetru jer će im tad nauka odjednom valjat.

Ne znamo mi drugačije nego dok ne dođe voda do grla

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 avg 2021, 22:59

Poslao sam par osoba u gnjavatore, dosadili su više kao dijareja. Pišem na temi koja nosi naslov koronavirus, a držim se te iste sa zvaničnim podacima, ali da po stoti put riješim dilemu ovih dosada koji ništa ne čitaju nego im je percepcija na nivou kindergartena.

Nisam nikad bio za lockdown i zatvaranje ljudi, a obrazložio sam to ranije. Tokom lockdowna je dosta prijatelja i poznanika ostalo bez posla. Ja sam bio na minimalcu 3 mjeseca iako sam radio potpuno isti posao koji inače radim. Zamislite da imate kući ženu, djecu (kao kolege), a zbog neodgovornih ljudi koji ne poštuju maske u zatvorenom prostoru, distancu, masovna okupljanja, dolazi do većeg broja novozaraženih pa takvu neodgovornost plaćaju svi ljudi, pa i oni odgovorni. Mjesecima se piše o delta soju koji je mnogo zarazniji od drugih. Ovdje se uzima taj soj zdravo za gotovo, kao nije ništa specijalno, a u prethodnih par dana se rapidno diže broj novozaraženih. I pored toga smo imali utakmicu na Grbavici sa preko 10.000 ljudi, te večeras SFF.

Ljudi očigledno zaboravljaju u kojoj državi živimo. U državi koja je treća po smrtnosti u svijetu, u državi gdje se od respiratora napravila afera, u državi gdje je struka u svemu, a posebno u zdravstvu upitna pa šaljemo nađe građane da se sa donacijama građana po pozivu na neki broj, liječe u Turskoj ili nekoj drugoj državi. I kako da kao običan građanin imate povjerenje u takav sistem?

Moja je želja vrlo jednostavno. Čuvajmo sebe i druge i kao takvi možemo kroz čitavu godinu živjeti normalno, bez lockdowna, restrikcija i slično. Slučajeva bi bilo ali ni blizu kao u ovih par prethodnih dana. Ovo što se dešava u BiH, poprimit će apokaliptične razmjere u sljedećih 2-4 sedmice sa brojem novozaraženih.

I za kraj, famozno ako si pozitivan ne znači da si bolestan. Sigurno se neko testira bez simptoma tek tako, došlo mu na 50 stepeni da ode po uputnicu za test ili da ode u privatnu polikliniku ili laboratorij i odradi taj test. Ostaje upitno da li te privatne ustanove prijavljuju pozitivne slučajeva nadležnima u zdravstvu.

Lako je pametovati po forumu, sve dok ti neko ne umre iz porodice. Do tada, hvala dragom Bogu pa ima opcija ignore.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 13 avg 2021, 23:19

Bezveze gubis vrijeme pisajuci. Koliko se sjecam nekad prosle godine je u Srbiji na protestima bilo skoro 100k ljudi pa jesu li imali neki pomor ljudi? 10k je pickin dim.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 13 avg 2021, 23:25

Nisam ni za jedne ni za druge( vakcinase i antivakcinase). Vakciniso sam se. Nisam nikad nista osjetio cijelo vrijeme od kako je se pojavila pa do sad. U junu sam zavrsio sa vakcinom. Vodio sam se logikom vjerovanja struci. Vjerujem da postoji, vjerujem da se umire od nje.
Ali ako neko hoce da pumpa brojeve zato sto ljudi nece da se vakcinisu a vakcine su kupljene i stoje u skladistu, onda stvarno nema smisla.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.