Bh. klubovi u Europi - 2021/22

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Velež će protiv Elfsborga

Anketa je završila: 12 avg 2021, 01:02.

Proći
88
73%
Ispasti
32
27%

Ukupno glasova: 120

BenjooJutub
Kontakt:

Re: Bh. klubovi u Europi - 2021/22

Post Postao/la BenjooJutub » 13 avg 2021, 00:12

Harise je napisao/la:
13 avg 2021, 00:08
BenjooJutub je napisao/la:
13 avg 2021, 00:04
Harise je napisao/la:
12 avg 2021, 23:57
Cijeli svijet je protiv Srba, jer su oni prvi narod to sve govori o nihovoj logiki. Oni su najveći šizofrenićani na ovom svijetu niko više vjeruje bajke i teorije zavjere nego oni, Baba Wanga je za njih Sveta Marija. To nije više glupost nego bolest šta oni radu. Oni vidu Ratka Mladica kao heroja, ali lik je psihopata koji je dozvoljavo da se ubija civile, nije se njegova čerka dzaba ubila kada imaš ovakog monstruma kao oca. A zamisli Partizan igra utakmicu u evropskoj sceni i skandadiraju njegovo ime. Mi smo sami sebi krivi što smo dopustili da bude sa nama što dalje od njih...
Par puta si komentarisao utakmicu, niko ti ništa nije odgovorio. Kad si vidio da te raja ne yebe, spomenuo si Mladića i par debila započelo diskusiju.
Spomino sam ono što se desilo na utakmici između Sochi i Partizan i šta da ignorisamo to?
Takve teme se ne otvaraju u BiH kad su u društvu sve tri strane.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 avg 2021, 00:15

Yebiga, europske utakmice ne dopuštaju amaterizam kao što je večeras demonstrirao Isić, mada ja ono ne bih nazvao ni amaterizmom, ono je valjda najgora partija jednog igrača što sam u životu gledao.

Ostaje žal jer je utisak da Elfsborg zaista nije puno kvalitetniji tim od Veleža, svakako su postojale realne šanse da ih se prođe ali tako je kako je, naši klubovi 20 godina u Europi primaju pacerske golove i to se samo ponavlja iz godine u godinu, nikako da naučimo.

Mada eto ovako s vremena na vrijeme neki domaći klub napravi solidan iskorak pa se čovjek zapita gdje bi nam klubovi bili da se samo malo domaći fudbal organizacijski digne na veći nivo.

Uvjeren sam da bi pravili fine rezultate i da bi često imali klubove u grupnoj fazi EL ili ove Konferencijske lige, ali džaba je kad se kod nas 25 godina pliva u istom blatu i svaki solidan rezultat domaćeg kluba u Europi nije pravilo nego slučajni izuzetak, nažalost.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Taramba
Kontakt:

Post Postao/la Taramba » 13 avg 2021, 00:15

Lud, zbunjen, normalan.
U glavnim ulogama: Isic, Marjan i ova muskasta Karleusa za sirotinju.
And shepherds we shall be,For Thee,my Lord,for Thee...

Dimitrov
Kontakt:

Post Postao/la Dimitrov » 13 avg 2021, 00:22

bodi123 je napisao/la:
13 avg 2021, 00:03
Dimitrov je napisao/la:
12 avg 2021, 23:59
bodi123 je napisao/la:
12 avg 2021, 23:54

Pa kako će to raditi kad su primili gol u trećoj minuti i onda moraš napast htio ili ne htio. Sva taktika automatski pada u vodu što je i onaj pomoćni rekao na poluvremenu... nije do Dudića nažalost, koštao ga je manjak individualne kvalitete, odnosno amaterčina Isić.
Isicu svakako nije bio dan, trebao je van na poluvremenu kako bi se spasilo sto se spasiti da. Prses je morao startati, bolje organizuje napade od svih veznjaka.
Bolji je Velez bio u prvom dijelu a i u prvoj utakmici budimo realni, imali su igru za prolazak, ali su platili skupu cijenu male nepaznje. Elfsborg ce nagrabusit u Holandiji.
Mah nemaju štopera nikako, to je problem. I da izvedeš Isića ući će Zvonić koji je gori od njega... nije mi jasno šta su radili ovo ljeto, kako nisu doveli štopera.
Shvatam sta zelis reci, ali se stvorio utisak da se i sa ovim stoperima mogao izgurati Elfsborg. Isic jeste kriv skoro za svaki gol, mozda bi bas taj Zvonic koji je u globalu losiji bio veceras dobitna formula, hajd ga znaj. Ne bih bas rekao da je Velez nadigran, niti da je ovaj rezultat realan, naprotiv.

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 13 avg 2021, 00:24

Harise je napisao/la:
Harise je napisao/la:
12 avg 2021, 23:57
Cijeli svijet je protiv Srba, jer su oni prvi narod to sve govori o nihovoj logiki. Oni su najveći šizofrenićani na ovom svijetu niko više vjeruje bajke i teorije zavjere nego oni, Baba Wanga je za njih Sveta Marija. To nije više glupost nego bolest šta oni radu. Oni vidu Ratka Mladica kao heroja, ali lik je psihopata koji je dozvoljavo da se ubija civile, nije se njegova čerka dzaba ubila kada imaš ovakog monstruma kao oca. A zamisli Partizan igra utakmicu u evropskoj sceni i skandadiraju njegovo ime. Mi smo sami sebi krivi što smo dopustili da bude sa nama što dalje od njih...
Par puta si komentarisao utakmicu, niko ti ništa nije odgovorio. Kad si vidio da te raja ne yebe, spomenuo si Mladića i par debila započelo diskusiju.
Spomino sam ono što se desilo na utakmici između Sochi i Partizan i šta da ignorisamo to?
Nemoj ih tuči Harise 😁 nemoj ne treba ti to u životu
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 13 avg 2021, 00:24

GOLOVAAAA ROĐENIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Sarajevo ljubavi moja.

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 13 avg 2021, 00:27

EC3 je napisao/la:
13 avg 2021, 00:24
Harise je napisao/la:

Oćigledno je puko filter kod tebe 🤦‍♂️

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 13 avg 2021, 00:32

Harise je napisao/la:
13 avg 2021, 00:27
EC3 je napisao/la:
13 avg 2021, 00:24
Harise je napisao/la:

Oćigledno je puko filter kod tebe 🤦‍♂️
Ja znam šta je puklo kod tebe 😁
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 13 avg 2021, 00:51

Sudeci po utakmici u Swedskoj djelovalo mi je da ce ovo Velež lako rijesiti pred punom Grbavicom, a desilo se suprotno, ali nije to nesto sto nismo vidjeli od nasih klubova prilikom nastupa u Evropi, evo sad su i rođeni vidjeli kako to izgleda i koliko su daleko grupe pa i ovog treceg takmicenja po jacini u Evropi. Mnogo ce jos vode proteci nasim rijekama dok neki nas klub "dohvati" grupnu fazu nekog evropskog takmicenja.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 13 avg 2021, 00:58

Osttribine je napisao/la:
13 avg 2021, 00:51
Sudeci po utakmici u Swedskoj djelovalo mi je da ce ovo Velež lako rijesiti pred punom Grbavicom, a desilo se suprotno, ali nije to nesto sto nismo vidjeli od nasih klubova prilikom nastupa u Evropi, evo sad su i rođeni vidjeli kako to izgleda i koliko su daleko grupe pa i ovog treceg takmicenja po jacini u Evropi. Mnogo ce jos vode proteci nasim rijekama dok neki nas klub "dohvati" grupnu fazu nekog evropskog takmicenja.
Veceras bi puno drugaciji rezultat bio da Isić i Zajmović nisu bili u prvih 11... Švedi nisu ništa ni kvalitetniji ni spremniji,ali je sve palo u vodu kad je Isić napravio to sto jest u 3 minuti... Ostaje samo žal zbog love koju su jos mogli podici od Uefe i jos jednom puna Grbavica... Feyenoord ce ove svedjane rijesit vec u prvih 45 minuta prve utakmice...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 13 avg 2021, 01:00

Samo prvak moze, pogledaj kako je slovenska Mura usla u grupe konferencije a ima sansu jos za grupe Europa lige, njih je cak i Borac dobio u pripremnoj lol

Nisu nista kvalitetniji od Veleza ili je u par deka
Don't believe the hype.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 13 avg 2021, 01:04

akisarajevo92 je napisao/la:
13 avg 2021, 01:00
Samo prvak moze, pogledaj kako je slovenska Mura usla u grupe konferencije a ima sansu jos za grupe Europa lige, njih je cak i Borac dobio u pripremnoj lol

Prvak ima najbolje šanse istina, ali i tu ti se mora poklopiti da si nosioc ili da uhvatis neku "nespremnu" ekipu pa da prodjes, pa o cemu pricamo, nas predstavnik 10 godina nije prosao prvo pretkolo u LŠ dok mi to prošle godine nismo učinili jer smo kao nosioci dobili one Welšane za protivnike.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 13 avg 2021, 01:10

rishovski je napisao/la:
13 avg 2021, 00:58
Veceras bi puno drugaciji rezultat bio da Isić i Zajmović nisu bili u prvih 11... Švedi nisu ništa ni kvalitetniji ni spremniji,ali je sve palo u vodu kad je Isić napravio to sto jest u 3 minuti... Ostaje samo žal zbog love koju su jos mogli podici od Uefe i jos jednom puna Grbavica... Feyenoord ce ove svedjane rijesit vec u prvih 45 minuta prve utakmice...
A dobro sad sta bi bilo kad bi bilo, stvari se mijenjaju, do neki dan smo mislili da ni Fejnord nije u nekoj formi i da mozda Velež ima neke šanse tu ako bi se sastali, ali bgm kako su odigrali protiv Lucerna u ove dvije tekme mislim da bi Velež tu onda i kanonadu doživio kada je več potopljen od ovih Sweda kući.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 13 avg 2021, 01:24

13 avg 2021, 01:10
rishovski je napisao/la:
13 avg 2021, 00:58
A dobro sad sta bi bilo kad bi bilo, stvari se mijenjaju, do neki dan smo mislili da ni Fejnord nije u nekoj formi i da mozda Velež ima neke šanse tu ako bi se sastali, ali bgm kako su odigrali protiv Lucerna u ove dvije tekme mislim da bi Velež tu onda i kanonadu doživio kada je več potopljen od ovih Sweda kući.
Velezov maksimum je bio prolazak ovih svedjana... To sam i pisao ranije,jer Feyenoord je drugi level,tu se ne bi moglo nista,realno... S ovih nasih prostora jedino bi Dinamo mogao parirati Feyenoordu...
A Velez je spletom nevjerovatnih okolnosti veceras primio toliko golova a ne nekom sjajnom igrom Elfsborga... Mislim da Feyenoord ne bi trebao imati ni sekunde problema s njima i to je to...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 13 avg 2021, 03:24

prisonbreak je napisao/la:
09 jul 2021, 21:23
redbull93 je napisao/la:
08 jul 2021, 21:37
prisonbreak je napisao/la:
02 jul 2021, 21:20
..
Evo ti tarik isic usao sa klupe da igra europu :urnebes:

Priznaj da se ovome nisi nadao.
Ma teški kloc :D Vjeruj brzo će oni njega ****
Moj post od prije mjesec dana. :bow: :rol:
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 avg 2021, 05:15

Kada podvučemo crtu za ovu sezonu možemo slobodno kazati da je to bila očajna predstava naših klubova u Evropi. Brukanje Sarajeva i Borca je pokazalo gdje nam se liga nalazi, tj. da ne stagnira već da kvalitet otpada. Ispasti od amaterskih klubova zapravo pokazuje da je naša liga na amaterskom nivou. Jedina svjetla tačka ove sezone je Velež kome se nudio prolaz, ali loša transfer politika za evropske utakmice doprinjela je jučerašnjem visokom porazu (bez napadača i kvalitetnog stopera ući u sezonu je neozbiljno. Zajmović, koji je pola karijere igrao kao krilo igra napadača, a Isić koji je doveden kao rotacioni igrač postavljen je na mjesto prvog stopera u koga je više lopta već kod veznih igrača).

Idemo dalje, od ovoga ne može gore, za nadati se da će dogodine bit bolje, ali gledajući stanje naših timova, prvenstveno probleme na koje je našilo Sarajevo, teško da se imamo nečemu nadati.

Moskri
Kontakt:

Post Postao/la Moskri » 13 avg 2021, 05:45

Sa Sarajevom sam prošao mnoga razočarenja što se tiče Evrope. Lično bio na dva stadiona i dvije utakmice gdje smo ispusili od realno slabijeg protivnika. (Čitaj Zeta, Kukesi). Gledao uzivo kako nas Sparta trpa u Pragu. Nebitno je sve sad to već hocu da kažem dok ne izadzemo iz okvira onog mahalskog, seljačkog, na kraju gubitnickog mentaliteta tipa "OVO JE HISTORIJSKA UTAKMICA", a igra se tamo neko trece kolo ili play off, nama nema napretka. Sve ono sto je FK Sarajevo, NK Zeljeznicar ili HSK Zrinjski uradili u Eropi, a ove godine i Velez neke ekipe iz mnogo slabije lige i manjim budžetom za jednu sezonu urade mnogo vise Velezu mogu cestitat na dosadašnjim utakmicama, a za ovo večeras nemam rijeci.
.ps.
Iovaj sal mi je poklonjen one godine kada su nam mostarci, simpatizeri i navijaci Veleza te na kraju RA pomogli, primili nas kao svoje najrodzenijw. Ovaj sal od te 2009. Sve do danas zajedno sa salom kojeg sam nosio taj dan cuvam uz moj jastuk na kojem spavam. I od tad je Velez moja druga ekipa. A momci iz jedne podgrupe vječno moja braca
slika

slika

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 13 avg 2021, 06:49

Najbitnije je ulagat u infrastrukturu
U terene

Trebaju nam jos 4 vrhunska terena
U Mostaru,Tuzli,Banjoj Luci i na Kosevu

I bit ce onda grupe nekog Europskog takmicenja

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 13 avg 2021, 06:55

let3 je napisao/la:
12 avg 2021, 23:25
Velež je trebao veceras raditi istu onu taktiku iz prvog meca, što je Dudić odlicno postavio.
Znaci tvrdo, u kost, postavljeni svi iza lopte i čekati njih da napadnu, pa onda im pucati kontre i polukontre. Da je to ponovio Dudić, mislim da bi prošli.
Ovi švedi nisu neki bak uopšte, nisu ništa bolja ekipa od Veleža.
Ali atmosfera ih ponijela, pun stadion, mediji isto naložili, napali odmah od prve minute, primili gol vec u trecoj, četvrtoj minuti (poklonili gol gostima) i tad je krenulo sve naopako, kasnije se teško vracati, jer i ovi znaju igrati na rezultat.
Tačno. Euforija je uradila svoje i taktika je bila da se igra otvoreno i na što raniji gol.
Protiv hladnih Šveda bi vjerovatno puno bolje bilo odigrati smireno i tvrdo.
Kako god lijepa epizoda Rođenih u Evropi poslije 33 godine. Bravo momci

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 13 avg 2021, 06:59

13 avg 2021, 01:04
akisarajevo92 je napisao/la:
13 avg 2021, 01:00

Prvak ima najbolje šanse istina, ali i tu ti se mora poklopiti da si nosioc ili da uhvatis neku "nespremnu" ekipu pa da prodjes, pa o cemu pricamo, nas predstavnik 10 godina nije prosao prvo pretkolo u LŠ dok mi to prošle godine nismo učinili jer smo kao nosioci dobili one Welšane za protivnike.
Ee,ovo je greska !! Nema nikakvog poklapanja ! Samo ulaganje i rad. Pametno ulaganje i kvalitetan rad. Iz malih zemalja ,samo prvak se preko puta prvaka ,moze probiti u grupe. Znaci ,mora se dugorocno graditi tim,napraviti kvalitetan kostur ,koji vise godina igra zajedno i vrijednost tima MORA biti bar nekih 10-AK miliona € po TM. S tim timom mozes i moras 3-4 godine redovno igrati solidno Evropu ,da dobijes kooficijent ,pa da budes nosioc u prvom pretkolu lige prvaka a pobjedom u tom sussretu ,grupe CL su otvorene. Recimo ,Sarajevo bi vjerovatno uslo u grupe CL ove godine,jer bi imalo otvoren put ali doslo je do finansijskog sloma i nije ispostovan prvi uslov a to je bar 3-4 godine duga stabilnost i izgradnja tima.
Sve te uslove je Mura ispunila,pocela je praviti tim za drugu ligu i otada ga stalno pojacava i podize,igracki i finansijski. Stalnost,bez lomova i drame. Prvo prva liga,pa kup,pa prvenstvo,pa grupa. Kontinuiran rad i stabilnost.
Velez s ovim timom ,nije imao nikakve sanse. Protiv AEK-a su napravili fudbalsko cudo ( uz obilicu sportske srece ) i sve ovo ostalo je bonus. Cak i da su prosli Elfsborg ,cekao bi ih prejaki Fejenord,protiv koga nema apsolutno nikakvih sansi.
Velezu ,treba cestitati na postignutom. A ako hoce ,nesto vise ,moraju imati stalnost rezultata,izlazaka u Evropu ,visegodisnji boravak i Evropi i moraju postici ono sto nikad nisu a to je biti prvaci svoje zemlje !!

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.