Ko vas ne voli i zasto vas ne voli?
Evo npr. ja volim podjednako svakog Bosnjaka (nebitno gdje zivi), a posebno volim Bosnjake muslimane - vjernike!
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Ko vas ne voli i zasto vas ne voli?
Hahahahahaha ti si slucaj za psihijatrije, cuj nemamo nista zajednicko ko da su krajisnici pleme iz rwandeBenjooJutub je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:32Ma da, to im ja otvoreno kažem. Niste vi krivi što meni npr. iz Lukavca treba 6-7 sati do Bihaća. Vi ste svijet za sebe, dobri ste ljudi, ali nemamo ništa zajedničko. Zbog toga se Krajišnici većinom druže sa Krajišnicima. Više dodirnih tačaka imam sa nekim iz Srbije, nego sa Krajinom. Žalosno ali je tako, yebiga.Shategabri je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:26Znači zapeli u vremenuBenjooJutub je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:24
Ova nova dijaspora (2015-2020), nije ko dijaspora od prije. Svi koji su u novije vrijeme došli u AT, NJEM, grade živote ovdje i ne misle se vraćati dole. Osim Krajišnika, koji se ne razlikuju od naše stare dijapsore.![]()
![]()
Ma dobro donekle i razumijem, njima je na ruku, ne idu preko cijele Bosne i onda su non-stop na relaciji inostranstvo-Krajina, dosta im je pristupačnije nego kad si recimo iz Sa ili šta znam Istočna Bosna.
nestvarna izjava stvarno
Ne morate voljeti, al nemojte ni mrziti...ko nekimrsic07 je napisao/la: ↑13 avg 2021, 05:37Jao sta lik napisa, krajisnici nasi, zivjeli vi nama 100 godina, pozdrav iz Zivinica. mnogi znaju, ko su i sta su krajisnici, sta su dali za Bosnu. Izgleda svi moramo voliti Sarajevo, dok ovi iz Sarajevo vole samo to Sarajevo, ostali gradovi su nebitni. Nemoj da vas to cudi, sta je njihov Bakir rekao, Sarajevo vrijedi ko 100 drugih opstina..
u ovom postu si fino obrazlozio neke stvariSWOT je napisao/la: ↑12 avg 2021, 20:50Jarane, pojma ti nemas ocito... samo moja 2 poznanika iz kladuse su imali sansu da predju u hnk rijeka, ali nisu htjeli jer "sta ce tamo, jer kod kuce imaju sve, najljepse je u kladusi"... i slicne nebulozeInatSilniBosanski je napisao/la: ↑12 avg 2021, 20:15pricas gluposti drugSWOT je napisao/la: ↑12 avg 2021, 16:58
Ima tu malo istine, al bogami to nije problem, ti kad si dobar i nesto pod hitno zelis, uspjet ces svugdje, to su samo izgovori koje ti nabrajas, krajisnici su neugodni ljudi na svom terenu i ne daju nikom pardona, al kad krajisnici odu van zone komfora onda podvuku svima rep ili jednostavno zele bit kod kuce il jednostavno ne zele vani, jer je najljepse kod kuce, nema velikih ambicija. Ja znam par primjera iz svoje okolice, sto su prije rata imali nevjerovatne sanse. Tad kad su jos postojali pravi profesionalni ozbiljni timovi...
kod nas je bio u gradu jedan rukometas svjetske klase, znaci bog i batina na krilnoj poziciji... uoci sezone 90-91 ga rukometni klub borac iz banja luke dovodi, a borac te sezone osvoji EHF kup... to je fakticki liga prvaka u rukometu... i pazi sad, lik znaci razvaljuje unistava tamo, poigrava se svima, al nakon samo dva tri mjeseca se vraca kuci, njegova izjava nakon povratka je legendarna... "meni je draze da mi aplaudira 100 ljudi u kladusi nego da mi aplaudira 5000 ljudi na prepunom boriku"![]()
kakav mentol
onda da ne pricam o par fudbalera krajisnika, znaci partizan, zvezda, zagreb, ode lik na probe i svugdje prodje na probama ali na kraju se uvijek odluci odbiti ponude, jedino gdje otisao iz kladuse je da igra za bihac i to nakon svake utakmice jedinstva, lik se vrati u kladusu brze nego ljudi koji su dosli gledati tekmu iz kladuse... ima tako x prica samo iz kladuse, a mogu misliti sta je tako iz cazina i bihaca primjera...![]()
nemoj mi se ljutiti, ja sam igrom slucaja ove sezone A2 proveo u Kladusi, mislis da se u onoj dvorani moze napraviti vrhunski sportista, posjeti stadion u Kladusi, Bihacu, dvoranu u Cazinu u Bihacu se trenutno pravi dvorana koju niko nije pomogao pravi je grad Bihac . . . ti ako mislis da se danas igrac pravi na njivi, ili urusenoj dvorani u krivu si. Zadnja smo rupa na sviralu, ima par mjesta gdje smo prihvaceni tipa Kakanj, Lukavac i recimo Tuzla. Znas koliko momaka pretalentovanih propada na cijelom svijetu jel nemaju "mindset" profesionalca to nema veze odakle si.
Ja sam hem sportom, hem poslovno proputovao cijelu BiH i znam sta govorim, daleko da smo mi cvijecke znamo biti itekako nezgodni, ali ljudi nas jednostavno mrze, nevezano za sport, a to da Krajisnik podvlaci rep pred nekim to je presmjesno, pogledaj malo historiju ( ne samo blizu) ovdje su mnogi zube lomili.
Onda drugo, pricas gluposti za dvoranu i stadione! Sta fali dvorani i stadionu u kladusi ili cazinu? Imas koseve, imas golove! Sta hoces vise? Madison square garden il alianz arenu? Kao da je u ostatku BiH bolje nesto! I najzad onda iz afrike nikad niko ne bi uspio, da je rijec o infrastrukturi. Iskljucivo je mentalitet kriv od krajisnika, zato sto jedini nemamo neka sportska imena. Najlakse je reci, "aaaaj nas neko mrzi". Istina je da nas ne vole u bih, slazem se oko toga, ali to nije razlog za koleltivni neuspjeh ljudi iz krajine.
Ja sam prije 20 godina igrao za kadete i juniore krajisnika, imali smo sve uslove, ligu jaku... sa borcem banjaluckim bili i dosta jakih ekipa... ali sta nam je to znacilo kad smo isli iz diskoteke na autobusnu stanicu pa onda na utakmice, svaku subotu pijani, u nedelju kad su nam bile utakmice svi pijani bortamo... jednostavno kriminalan mentalitet, a sto je neko bio talentovaniji i bolji, to je bio veci mangup i "frajer"...
Kad se sjetim kolege tad iz cazina, brutalan igrac bio, fizicki premocan bio kao junior, otisao je iz krajine u madjarsku neku ekipu, nije proslo malo ja u diskoteci u kladusi i vidim njega kako cigaru gura u nos... naravno nista od njega nije bilo, bogzna gdje je sad...
Sto se tice podvlacenja repa, nisam mislio na rat i slicne gluposti, posebno kad smo na domacem terenu... al kad jedan krajisnik ode u drugu sredinu, vecinom nastanu ogromni problemi, nostalgija, kuci bi se islo, ebem ti ovo, sta cu ovdje... bla bla
I onda se cudimo sto u krajini nema nijedan uspjesan sportski kolektiv.
Ma nema zamjeranja, jer nema vrijednja ovdje, samo razmjenjujemo misljenjaInatSilniBosanski je napisao/la: ↑13 avg 2021, 12:10u ovom postu si fino obrazlozio neke stvariSWOT je napisao/la: ↑12 avg 2021, 20:50Jarane, pojma ti nemas ocito... samo moja 2 poznanika iz kladuse su imali sansu da predju u hnk rijeka, ali nisu htjeli jer "sta ce tamo, jer kod kuce imaju sve, najljepse je u kladusi"... i slicne nebulozeInatSilniBosanski je napisao/la: ↑12 avg 2021, 20:15
pricas gluposti drug![]()
nemoj mi se ljutiti, ja sam igrom slucaja ove sezone A2 proveo u Kladusi, mislis da se u onoj dvorani moze napraviti vrhunski sportista, posjeti stadion u Kladusi, Bihacu, dvoranu u Cazinu u Bihacu se trenutno pravi dvorana koju niko nije pomogao pravi je grad Bihac . . . ti ako mislis da se danas igrac pravi na njivi, ili urusenoj dvorani u krivu si. Zadnja smo rupa na sviralu, ima par mjesta gdje smo prihvaceni tipa Kakanj, Lukavac i recimo Tuzla. Znas koliko momaka pretalentovanih propada na cijelom svijetu jel nemaju "mindset" profesionalca to nema veze odakle si.
Ja sam hem sportom, hem poslovno proputovao cijelu BiH i znam sta govorim, daleko da smo mi cvijecke znamo biti itekako nezgodni, ali ljudi nas jednostavno mrze, nevezano za sport, a to da Krajisnik podvlaci rep pred nekim to je presmjesno, pogledaj malo historiju ( ne samo blizu) ovdje su mnogi zube lomili.
Onda drugo, pricas gluposti za dvoranu i stadione! Sta fali dvorani i stadionu u kladusi ili cazinu? Imas koseve, imas golove! Sta hoces vise? Madison square garden il alianz arenu? Kao da je u ostatku BiH bolje nesto! I najzad onda iz afrike nikad niko ne bi uspio, da je rijec o infrastrukturi. Iskljucivo je mentalitet kriv od krajisnika, zato sto jedini nemamo neka sportska imena. Najlakse je reci, "aaaaj nas neko mrzi". Istina je da nas ne vole u bih, slazem se oko toga, ali to nije razlog za koleltivni neuspjeh ljudi iz krajine.
Ja sam prije 20 godina igrao za kadete i juniore krajisnika, imali smo sve uslove, ligu jaku... sa borcem banjaluckim bili i dosta jakih ekipa... ali sta nam je to znacilo kad smo isli iz diskoteke na autobusnu stanicu pa onda na utakmice, svaku subotu pijani, u nedelju kad su nam bile utakmice svi pijani bortamo... jednostavno kriminalan mentalitet, a sto je neko bio talentovaniji i bolji, to je bio veci mangup i "frajer"...
Kad se sjetim kolege tad iz cazina, brutalan igrac bio, fizicki premocan bio kao junior, otisao je iz krajine u madjarsku neku ekipu, nije proslo malo ja u diskoteci u kladusi i vidim njega kako cigaru gura u nos... naravno nista od njega nije bilo, bogzna gdje je sad...
Sto se tice podvlacenja repa, nisam mislio na rat i slicne gluposti, posebno kad smo na domacem terenu... al kad jedan krajisnik ode u drugu sredinu, vecinom nastanu ogromni problemi, nostalgija, kuci bi se islo, ebem ti ovo, sta cu ovdje... bla bla
I onda se cudimo sto u krajini nema nijedan uspjesan sportski kolektiv.![]()
izvini ybg ako sam sta pogrdno napisao nisam ni citao brzo planem na ovu temu, iskreno me boli, a znam koliko je mali Dzanan sa komopetnom porodicom propatio da bi postao kosarkas tako da mi bude jos gore.
vjeruj mi da nemamo nikakve uslove, ako mislis da je dovoljno da napravis kosarkasa to da imas dva kosa vjeruj mi varas se, prije 2god igrao se fin kadetski turnir, djeca iz Sparsa se smiju gdje su dosla ( to je najbolja dvorana u USK ) , zove me trener Igokee porijeklom iz Bihaca kaze sta je ovo djeca se ne mogu okupati u svlacionicama, ekipa iz Hrvatske trazi nocni termin za trening ja gledam da im ustupim ali ne mogu jel Veterani ne daju termin . . . iz africkih zemalja sportisti ti se afirmisu uglavnom u EU zemljama mahom to bude Francuska (pogledaj im reprezentaciju) .
imas primjere iz cijelog svijeta gdje ljudi ne naprave nista, eto Darko Milicic vjerovatno najtalentovaniji visoki igrac sa prostora Ex-Yu ganjao pjevacice po Americi, kupovao jahte itd . . . takvi primjera ima tona
istina je isto tako sto kazes da mi svi najvise volimo biti kuci okruzeni sa nasim ljudima, i da gdje god odemo gledamo da se vratimo to je istina 100% ja sam htio reci da nas ljudi ne vole bez razloga i to se osjeti, jednostavno smo financijski preslabi da bi izdrzavali sportski kolektiv, pogledaj budzet kantona, opstine itd . . . ode ja sad u politiku a politicar hvala Bogu nisam, halalite svi ako sam prozvao koga nije mi bila namjera ovo je tema boli svakog od nas pa brzo planemo![]()
“Imenovali smo Džanana Musu za novog kapitena kluba”, izjavio je Paco, a španski mediji također pišu da je u Lugu trenutno vlada prava košarkaška euforija i da je tamošnji narod oduševljen trenutnom ekipom.
Cuj nije izrodila nista a dala nam one & only Muhamed 'Tore' Toromanovica ... uletio u repku kad nismo imali niti jednog pivota a onda se sam godinama 'rvo na crti jer nismo imali drugog pivota ...
E bas su mu s tim ucinili medjedju uslugu ... umjesto da bude manji od makovog zrna u svlacionici ove sezone oni njega promovisali u glavnog lockerroom baju ... zahvali im se, Dzeno i vrati traku dok te nije i ona sj@b@l@ ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.