E, tako nekakoSamozdravlje je napisao/la: ↑12 avg 2021, 15:45obrijanopile je napisao/la: ↑12 avg 2021, 15:42Imam jedan prijedlog, a to je da svim onim koji su nekad nesto napisali, da su oni to nama govorili, imali informaciju, da su znali itd, da se da neka nagrada, plaketa ili bar da ih 7 ili 8 članova citira i kaze bravo majstore...
Bravo majstore![]()
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Evo i oni tebe selame!
-
- Kontakt:
Bas tako, premda mi se cini da su samo navijaci legenderobertkosar je napisao/la: ↑12 avg 2021, 15:42
Tako je druzeKo kupi upravljacka prava nek rastjera sve u klubu
![]()

Rece jednom moj drug @fera:" NIKAD SE NE ZNA ZA STO JE NESTO DOBRO"

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
- Kontakt:
Odoh. Cuvajte zdravlje i Samozdravlje

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
-
- Kontakt:
U zadnje 2 godine osvojili 2 titule i 2 kupa
1 play off
Dugujemo 2 plate i
Dugujemo PU nesto
To se moze rijesiti sve za 2 dana samostalno i bez investitora
Nijednom bivsem igracu nismo feninga duzni
I neko prica o nakvom stecaju
Sta sve neces procitati....
1 play off
Dugujemo 2 plate i
Dugujemo PU nesto
I neko prica o nakvom stecaju

Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Kakv crni stecaj, nego je izgleda muka sad upravi sto mora da razbija glavu jer dvije muke ih more po pitanju investitora. Prva je da investitor bude OK sa lovom i da ubrizga u klub par miliona u startu, a druga da ih ne naparada. Od ta dva uslova na zalost ovisi nas klub !!!!NajvecaRadosti je napisao/la: ↑12 avg 2021, 16:03U zadnje 2 godine osvojili 2 titule i 2 kupa
1 play off
Dugujemo 2 plate i
Dugujemo PU nesto
I neko prica o nakvom stecaju![]()
![]()
![]()
![]()
U novi boj ...
Stavis kamp pod hipoteku a kamp na koncesiju.SvastaShategabri je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:52Ma dobro ima prostora za kalkulacije. Sumnjam da je toliki dug. Osim ovo poreznoj neka plata možda, ne znam šta još, ali u svakom slučaju ima.Samozdravlje je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:47Shategabri je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:31
Ne ide to baš tako.
Prava su 1 euro.
Obaveze su...to treba vidjeti u klupskim knjigama.
Al sumnjam da je iko voljan da preuzme i bez obaveza od legendi.
Ja ću dati taj euro ako šta znači, al to je samo da se proknjiži vanbilansna evidencija, dakle protokolarno![]()
Recimo dug 10 milKM. Ne mora se sve platiti odmah ? Stavis kamp pod hipoteku, eto para(ovoga se bojim najvise). Imas Fanima,Djokanovica, imas ekipicu sa Sablicem za kvale KL. Ako je ovo istina na ss.** bit ce svasta. Bit ili Dza ili BU. Bos iliHadzija. BOJIM SE BOS:![]()
I plus šta i kako dalje, da bi bilo šta treba nešto uložiti.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Eto, nema više Vijetnamskog pasojeda. Šta sad spriječava siminhanumu i baku praseta da otpepaju iz kluba?
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Pročitah ovo što je sportsport piso, i neke stvari mi nisu jasne.
Znači ljudi su otkupili preko 60% upravljačkih prava i za par godina uložili za naše uslove ogromne pare. Vidjeli da nije profitabilno i zbog, kako su naveli, pandemije i krize, povlače se, prestaju sa ulaganjima i ta upravljačka prava daju BESPLATNO nekom drugom i opraštaju sve što su uložili odnosno "bacili u bunar".
Koja je tu njihova korist? Kako oni mogu bit "dobri"?
Logičkim razmišljanjem, oni (investitori/vlasnici upravljačkih prava) ne mogu tek tako "iznijeti" iz kluba pare koje dođu naprimjer od evrope ili prodaje nekog igrača, jer da nije tako, mogli su zahtjevati prodaju svih igrača koje je moguće prodat (Fanimo, Đokanović) i uzeti sebi te pare i otići.
Znači, jedina korist investitora je ta da pokušaju podići klub na "visoke grane" pa onda prodati svoja prava/dionice za veće pare nego što su ih platili?
Kupili 65% upravljačkih prava za 12 miliona eura i par godina ulagali takođe veliku cifru radi većih rashoda od prihoda i sad to sve "bacaju u vodu" i prodaju za 1 euro? Zar je toliko loša situacija da ne mogu bar 5% tražit od onog što su uložili? Je li moguće da trenutno sve daju za 1 euro a kasnije ako nego drugi podigne klub traže to što su uložili? To mi nekako više logike ima.
I ne bih ja rekao da je neko ko preuzme upravljačka prava DUŽAN ulagati u klub, on može i ne ulagati kao što to trenutno radi Tan i ovi domaći koji imaju par upravljačkih prava, baš kao i Nam i zbog toga dobijemo da ne znamo budućnost kluba i dođe u pitanje egzistencija istog.
Vrlo lako se može napraviti samoodrživ klub, pa čak i u ovoj našoj državi. VRLO LAKO. Potrebni su POŠTENI ljudi, koji imaju minimum znanja, inteligencije, ljubavi i želje. Ja, koji sam u totalno drugom fahu bi, glavu dajem, znao bolje voditi klub od trenutnih, imao bolje ideje, planove, strategije.. ka samoodrživosti i rastu kluba. Ovaj klub ima veliki potencijal, ali ovaj klub nema POŠTENE i SPOSOBNE ljude da ga vode u iskorištavanju potencijala i onoga čemu težimo već godinama a nikako ne uspjevamo zbog ličnih interesa, ugrađivanja i talova.
Znači ljudi su otkupili preko 60% upravljačkih prava i za par godina uložili za naše uslove ogromne pare. Vidjeli da nije profitabilno i zbog, kako su naveli, pandemije i krize, povlače se, prestaju sa ulaganjima i ta upravljačka prava daju BESPLATNO nekom drugom i opraštaju sve što su uložili odnosno "bacili u bunar".
Koja je tu njihova korist? Kako oni mogu bit "dobri"?
Logičkim razmišljanjem, oni (investitori/vlasnici upravljačkih prava) ne mogu tek tako "iznijeti" iz kluba pare koje dođu naprimjer od evrope ili prodaje nekog igrača, jer da nije tako, mogli su zahtjevati prodaju svih igrača koje je moguće prodat (Fanimo, Đokanović) i uzeti sebi te pare i otići.
Znači, jedina korist investitora je ta da pokušaju podići klub na "visoke grane" pa onda prodati svoja prava/dionice za veće pare nego što su ih platili?
Kupili 65% upravljačkih prava za 12 miliona eura i par godina ulagali takođe veliku cifru radi većih rashoda od prihoda i sad to sve "bacaju u vodu" i prodaju za 1 euro? Zar je toliko loša situacija da ne mogu bar 5% tražit od onog što su uložili? Je li moguće da trenutno sve daju za 1 euro a kasnije ako nego drugi podigne klub traže to što su uložili? To mi nekako više logike ima.
I ne bih ja rekao da je neko ko preuzme upravljačka prava DUŽAN ulagati u klub, on može i ne ulagati kao što to trenutno radi Tan i ovi domaći koji imaju par upravljačkih prava, baš kao i Nam i zbog toga dobijemo da ne znamo budućnost kluba i dođe u pitanje egzistencija istog.
Vrlo lako se može napraviti samoodrživ klub, pa čak i u ovoj našoj državi. VRLO LAKO. Potrebni su POŠTENI ljudi, koji imaju minimum znanja, inteligencije, ljubavi i želje. Ja, koji sam u totalno drugom fahu bi, glavu dajem, znao bolje voditi klub od trenutnih, imao bolje ideje, planove, strategije.. ka samoodrživosti i rastu kluba. Ovaj klub ima veliki potencijal, ali ovaj klub nema POŠTENE i SPOSOBNE ljude da ga vode u iskorištavanju potencijala i onoga čemu težimo već godinama a nikako ne uspjevamo zbog ličnih interesa, ugrađivanja i talova.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- ElCartel11
- Kontakt:
Pa to samo djeca mogu povjerovati, da su oni ulozili 12mil € i sad ce eto sve to oprostiti i dzabe dati drugome klub. Pa ne bi oni imali milijone na racunima, da su tako kroz cijeli zivot radili.
Nije u pitanju 12 € pa da kazu hajd halal vam bilo, vec je u pitanju 12mil€. Da je sve tako sjajno i bajno kako ovaj u intervjuu navodi, vjerovatno bi nas do sad vec neko preuzeo Tan, Mirvic ili neko treci.
Pitaj Boga sta se tu desava to odavno govorim.
Nije u pitanju 12 € pa da kazu hajd halal vam bilo, vec je u pitanju 12mil€. Da je sve tako sjajno i bajno kako ovaj u intervjuu navodi, vjerovatno bi nas do sad vec neko preuzeo Tan, Mirvic ili neko treci.
Pitaj Boga sta se tu desava to odavno govorim.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Resic presao zvanicno u Simm-Bau nije vise nas igrac.
Pa Tan trenutno vrsi pregovore tj njegovi ljudi, sad ne znaci da ce on biti vecinski vlasnik, uglavnom ukljucen je.HeraklitMracni je napisao/la: ↑12 avg 2021, 15:38Ja sam onda napisao kako mi je rekao da ništa nema od Tana , kako stvari stoje bit će istina …
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Bodula nema na ovom videu sa treninga,a i na ovoj slici od danas koliko vidim jedini je on u patikama.
Bit ce da je tacno ono sto neko napisa da je dobio neku blazu povredu u Prijedoru i da ce preskociti Radnik.
Bit ce da je tacno ono sto neko napisa da je dobio neku blazu povredu u Prijedoru i da ce preskociti Radnik.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Eo prijenos Rakow na SK2, Kova od prve, sretnoo 

| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Pametnom je i jedna dovoljna.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑12 avg 2021, 16:03U zadnje 2 godine osvojili 2 titule i 2 kupa
1 play off
Dugujemo 2 plate i
Dugujemo PU nesto
I neko prica o nakvom stecaju![]()
![]()
![]()
![]()
Narikaca prekine tek kada dobije....
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Šta misliš o BH Telecomu i MOJOJ TV?

FK Sarajevo
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
- ElCartel11
- Kontakt:
Ko ono napisa sinoc, da smo dobili za Fanima 900k€ ponudu? Ja ga na ledjima nosim ako je tako.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
To je trol
Lozi nas brat
Ponuda sigurno nije manje od 500k €
Ali isto tako cisto sumnjam da je veca od 650k
600k eura bi bilo realno po meni
Odlicna cifra kada pogledamo sve
Ako je ponuda stvarno veca od 500k onda ne znam sta cekaju,sto ne prihvate
Lozi nas brat

Ponuda sigurno nije manje od 500k €
Ali isto tako cisto sumnjam da je veca od 650k
600k eura bi bilo realno po meni
Odlicna cifra kada pogledamo sve
Ako je ponuda stvarno veca od 500k onda ne znam sta cekaju,sto ne prihvate
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Amidzaa, atomskaNavika, Bejker, boki86, gh0stHZ, InatSilniBosanski, Kaunas, ledesma, napoleon72, r3m1, StevieG8, supervizor, THEC, USB, Vrhbosnian, zagorski i 173 gosta.