Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Pa vidi, minus 20 nije ekvivalentno ovih +35 vec prije +40-45 a to je za suicida. Kad su nasi prostori u pitanju poredjenje je ljeti +33-35 s zimi obicno minus 5 sto je sasvim prihvatljivo i podnosljivo.Shategabri je napisao/la: ↑12 avg 2021, 11:16A na -20 i više?Marsal je napisao/la: ↑12 avg 2021, 11:08Evo kao neko ko 3 godine radi vani svaki dan, reci cu ti da je iz mog iskustva hiljadu puta bolje raditi na minusima. Obuces se dobro, nalozi se neka vatrica i lagano, dosegnes radnu temperaturu i ni ne osjetis minuse i hladnocu dok ne odmoris ili dok ne dodje vrijeme dorucka.Shategabri je napisao/la: ↑12 avg 2021, 09:43A ko bolje mu je kad na minusu zaleđenih nogu i ruku radi vani?
Uvijek se radilo vani.
I govorilo što nisi u školu išao šta ću ti ja.
Hiljadu puta vise volimo radit na temperaturama od -10 do 5, nego kad je iznad 30 stepeni.
Mislim ipak pričamo o ekstremima.
Jer do -10 je recimo ekvivalentnije nekoj temperaturi umjerenijoj u plusu, ovdje se ipak žale na visoke temperature.
Razumijem ja da kad upekne bi yebo i sunce i zemlju i sve, gledam baš one što trljaju asfalt u bingu cvrkunše po litar hladnog jogurtaal opet kontam da je na ekstremnoj hladnoći teže raditi.
No dobro, insan je takav, što mu je lakše sve više kuka![]()
Zimi je hladno, ljeti pretoplo, ne valja ni kad pada ni kad grije, takvi smo.
Jer je to fb, tamo su one tetke strine dajdze amidze na istom humor nivou kao prije 6-7 godina kad ih je omladina ostavila i otisla na IG
Piješ puno vode, često mijenjas majice, što je više moguće izbegavas sunce i bježiš u hlad. Čim se istusiras, budeš ko nov.
ma kad se uvuce zima pod nokte, ruku bi sebi odsjekokraljttbvb je napisao/la: ↑12 avg 2021, 12:17Piješ puno vode, često mijenjas majice, što je više moguće izbegavas sunce i bježiš u hlad. Čim se istusiras, budeš ko nov.
Zimi vazda hladno, vazda prehladjen, oznojis se pa te propuse vjetar i odma bole ledja ili vrat. Plus kad je snijeg, mokre noge, samo navučeš upalu pluća...
A i lakše je naći metar hlada, nego metar drva![]()
Ja sam jutros doso iz noćne i sa ocem u šumu sada evo odmaram a moram spremit jos 10M drva do 17h.Marsal je napisao/la: ↑12 avg 2021, 11:08Evo kao neko ko 3 godine radi vani svaki dan, reci cu ti da je iz mog iskustva hiljadu puta bolje raditi na minusima. Obuces se dobro, nalozi se neka vatrica i lagano, dosegnes radnu temperaturu i ni ne osjetis minuse i hladnocu dok ne odmoris ili dok ne dodje vrijeme dorucka.Shategabri je napisao/la: ↑12 avg 2021, 09:43A ko bolje mu je kad na minusu zaleđenih nogu i ruku radi vani?
Uvijek se radilo vani.
I govorilo što nisi u školu išao šta ću ti ja.
Hiljadu puta vise volimo radit na temperaturama od -10 do 5, nego kad je iznad 30 stepeni.
10 metara drva x 70 KM = 700 KM
Rosicky je napisao/la: ↑12 avg 2021, 12:24Ja sam jutros doso iz noćne i sa ocem u šumu sada evo odmaram a moram spremit jos 10M drva do 17h.
Ko god misli da je ljeti bolje neka me zamjeni 3 dana i slobodno da sud
Na sav taj umor,komarce,vrucinu i prasinu voda je teška,opterecuje stomak,osjetis dehidriranost ali odbojnost prema vodi.
Zimi gospodski se obuces i radiš bez brige nisu kod nas sibirske zime
Na tim temperaturama se i ne radi nikakvi poslovi osim onih koji se ostavljaju bas za takve dogadjaje. Uostalom, kad smo mi imali minus20 cetiri mjeseca zaredom. Takve temp nalete svake 5 godine po 10 ili 15 dana i to je sve. Tad nas posalju na godisnje ili posipamo sol ili radimo u nekim halama gdje kud i kamo toplije pa tu dotjerujemo prugu.Shategabri je napisao/la: ↑12 avg 2021, 11:16A na -20 i više?
Mislim ipak pričamo o ekstremima.
Jer do -10 je recimo ekvivalentnije nekoj temperaturi umjerenijoj u plusu, ovdje se ipak žale na visoke temperature.
Razumijem ja da kad upekne bi yebo i sunce i zemlju i sve, gledam baš one što trljaju asfalt u bingu cvrkunše po litar hladnog jogurtaal opet kontam da je na ekstremnoj hladnoći teže raditi.
No dobro, insan je takav, što mu je lakše sve više kuka![]()
Zimi je hladno, ljeti pretoplo, ne valja ni kad pada ni kad grije, takvi smo.
mal bas pogotovo centar al drama lijep (bez migranata
Zimi na skije ili bord i udri dok se snijeg ne istopi.kraljttbvb je napisao/la: ↑12 avg 2021, 12:3110 metara drva x 70 KM = 700 KM
Haj zimi za dan zaradi 700 maraka
Ljeto ludilo. Bruku raje u gradu, dug dan, puno opcija za sve (kupanje, hodanje, zarada).
Zimi sjedi kući i gledaj TV cijeli dan...