Bh. klubovi u Europi - 2021/22

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Velež će protiv Elfsborga

Anketa je završila: 12 avg 2021, 01:02.

Proći
88
73%
Ispasti
32
27%

Ukupno glasova: 120

moj uzor-S.G
Kontakt:

Re: Bh. klubovi u Europi - 2021/22

Post Postao/la moj uzor-S.G » 12 avg 2021, 12:01

feniksptica je napisao/la:
12 avg 2021, 11:28
Veceras Rodjeni Gracanica na utakmici..vecina sto nas ide ne navija za Velez inace. Jedva cekam da neki forumsku klaunovi napisu kako su svi drugi protiv njih i jedva cekaju da izgube i da su svi ljubomornih na njih i njihov uspjeh..
S čim ideš? :mrgreen:
ZZ

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 12 avg 2021, 12:08

moj uzor-S.G je napisao/la:
12 avg 2021, 12:01
Veceras Rodjeni Gracanica na utakmici..vecina sto nas ide ne navija za Velez inace. Jedva cekam da neki forumsku klaunovi napisu kako su svi drugi protiv njih i jedva cekaju da izgube i da su svi ljubomornih na njih i njihov uspjeh..
:? :? Ma to oni organizovano valjda, ja idem s rajom pa cemo samo produzit dalje vcrs na odmor. Uglavnom vidio sam da su i transparent pripremili
Bas si i ti medju njima
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 12 avg 2021, 12:12

12 avg 2021, 12:08
moj uzor-S.G je napisao/la:
12 avg 2021, 12:01
:? :? Ma to oni organizovano valjda, ja idem s rajom pa cemo samo produzit dalje vcrs na odmor. Uglavnom vidio sam da su i transparent pripremili
Bas si i ti medju njima
Ima mini bus, rođeni i hordaši zajedno na put :)
ZZ

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 12 avg 2021, 12:22

Herero je napisao/la:
12 avg 2021, 11:54
Sretno našima :wave:

slika
Jeli spreman vatromet ili ste sve ispalili kad je AEK dao go :D

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 12 avg 2021, 12:52

Šteta što niste imali sreće u ždrijebu. Oni koji prate Allsvenskan znaju koliko je jak Elfsborg. Oni ne mogu dvije utakmice zaredom odigrati onako loše, još kad se uzme u obzir neiskustvo i kratak igrački kadar Veleža sve je jasno. Moja prognoza 0:2 za Elfsborg.
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

doox
Kontakt:

Post Postao/la doox » 12 avg 2021, 13:00

EC3 je napisao/la:
12 avg 2021, 12:52
Šteta što niste imali sreće u ždrijebu. Oni koji prate Allsvenskan znaju koliko je jak Elfsborg. Oni ne mogu dvije utakmice zaredom odigrati onako loše, još kad se uzme u obzir neiskustvo i kratak igrački kadar Veleža sve je jasno. Moja prognoza 0:2 za Elfsborg.
Ovo je ona budala Vettel. :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 avg 2021, 13:01

EC3 je napisao/la:
Meni je najjače kada se napiše mit da nam Šveđani leže. Okej, možda je tako i bilo prije 10 godina, ali uspoređivati pobjede nad Helsingsborgu (sezona 2009/2010), pretprošle sezone kući pobjeda nad Malmo koji je prvu utakmicu dobio sa 3:0 ili Orebro iz 2011/2012 je besmisleno ( I Željo je ispao od AIK-a). Ispade da švedski fudbal stagnira kao naš, a neki dan Malmo izbacuje u Škotskoj favorizirane Rangerse i ne bih se začudio da izbace Bugare i plasiraju se u Ligu prvaka. Nije švedski fudbal krema Evropa, ali za naše klubove jeste. I kvota na Veležu pokazuje mišljenje kladionice ko je večeras favorit i na prepunom stadionu koji će biti pun euforije.

Velež apsolutno može proći, neće to biti veliko iznenađenje kao prolaz protiv AEK-a, ali reći da će to lako biti je tendenciozno.

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 12 avg 2021, 13:05

Neutral je napisao/la:
12 avg 2021, 13:01
EC3 je napisao/la:
Meni je najjače kada se napiše mit da nam Šveđani leže. Okej, možda je tako i bilo prije 10 godina, ali uspoređivati pobjede nad Helsingsborgu (sezona 2009/2010), pretprošle sezone kući pobjeda nad Malmo koji je prvu utakmicu dobio sa 3:0 ili Orebro iz 2011/2012 je besmisleno ( I Željo je ispao od AIK-a). Ispade da švedski fudbal stagnira kao naš, a neki dan Malmo izbacuje u Škotskoj favorizirane Rangerse i ne bih se začudio da izbace Bugare i plasiraju se u Ligu prvaka. Nije švedski fudbal krema Evropa, ali za naše klubove jeste. I kvota na Veležu pokazuje mišljenje kladionice ko je večeras favorit i na prepunom stadionu koji će biti pun euforije.

Velež apsolutno može proći, neće to biti veliko iznenađenje kao prolaz protiv AEK-a, ali reći da će to lako biti je tendenciozno.
Bola sta si se ti kvota svezao vise, opet ti ponavljam one nista ne znace. Pad kvote na Sarjevu protiv Milsamija, AEKu protiv nas u Grckoj, Elfsborgu nedavno.. kakve crne kvote vise, kladara je qrva i njihove kvote nista ne znace pogotovo u ovim utakmicama

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 avg 2021, 13:10

Ne kladim se, ali pratim kvote. Valjda su kvote tu sa razlogom.

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 12 avg 2021, 13:12

Neutral je napisao/la:
EC3 je napisao/la:

Potpis :kafa: Niko sretniji od mene ako Velež veceras pobjedi i prodje u narednu rundu ali treba biti realan.
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 12 avg 2021, 13:23

Sanse su nakon remija 50 50, Elfsborg je favorit i dalje, ali imamo prednost domaceg terena i vatrene atmosfere, na sta oni ruku na srce nisu navikli. Jako teska i zahtjevna utakmica. Moja zelja 1 0 ili 2 1 :bih:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 avg 2021, 13:29

nekoIzMostara je napisao/la:
12 avg 2021, 13:23
Sanse su nakon remija 50 50, Elfsborg je favorit i dalje, ali imamo prednost domaceg terena i vatrene atmosfere, na sta oni ruku na srce nisu navikli. Jako teska i zahtjevna utakmica. Moja zelja 1 0 ili 2 1 :bih:

Da, nisu naviknuti.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 12 avg 2021, 13:49

Neutral je napisao/la:
EC3 je napisao/la:

Usporedbe su itekako smislene. Švedska je trenutno, vjerovao ili ne, 23. liga Evrope prema UEFA rejtingu i zapravo stagniraju, ali baš stagniraju u posljednje dvije decenije. Ponekad se desi da neko iskoči, Malmo je uglavnom solidan, ali ovaj ostatak je nešto što nam leži itekako. Recimo, te iste sezone kad je Sarajevo izbacilo Helsingborga, Elfsborg je izbacio Bragu u istoj fazi takmičenja, pa naknadno ispao od Lazija (uz pobjedu kući). Ili recimo, kada je Sarajevo izbacilo Orebro, Helsingborg je izbacio izraelskog predstavnika, a vidi čuda, Malmo je i tada izbacio Rangersa u CL :D

Helem, Šveđani stagniraju i svake godine imaju istu priču. Jedna ekipa im ispadne odmah, druga prođe nekog, pa ispadne protiv ekipe tipa ovih naših i treća koja dogura do Play offa najčešće i tamo ispadne. Malmo u CL jedino zna biti iznimka, sve drugo su čisti izuzeci. Evo i ove godine, Hacken ispao odmah, Hammarby u Beogradu izgubio 3-1 i Elfsborg pred ispadanjem nakon 1-1 kući. Jednostavno je, švedskim klubovima zapravo ne leži niko i u našim očima su fudbalski precijenjeni :)

Evo, da ne gledamo dalje, ali samo posljednjih desetak godina: Vardar je izbacivao Malmo, Maribor AIK-a, a u EL za njihove klubove bili su kobni: Dinamo Tbilisi, Aaelesunds, Trenčin, Odd, Riteriai i sl. Zapravo, Malmo je jedini njihov klub koji je igrao grupe, kako tada, tako i sada. Pridružio im se prije par sezona Ostersund u onoj ludoj sezoni, a u ono vrijeme je čak i AIK znao tamo zalutati. Ali, ako se posmatra EL, prošle godine su dvije ekipe ispale u 2. pretkolu. Prije toga, jedna u 2. pretkolu, jedna u 3. Prije toga, sve tri u 2. pretkolu. Prije toga, jedna 2., a jedna 3. itd. Zapravo, Šveđani su najčešće ispadali u 2. ili 3. pretkolu i NIKAD u historiji nisu imali dvije ekipe u Play offu EL.

Dakle, nije stvar toga da nama Šveđani leže, nego su u našim očima precijenjeni, a onda nam ta izbacivanja izgledaju ogromno. Svakako, to jesu značajna izbacivanja, jer su protiv blago jačih ekipa, ali to nije ni blizu nekih ultra snažnih protivnika, ni tada, a ni sada. Da čovjek bira ekipu koju će dobiti u ovim pretkolima, a da je kao jača, birao bi Šveđane ili Norvežane.

I da se razumijemo, ne umanjujem Veležov uspjeh večeras, pošto će garant biti neko ko će tako shvatiti. Zapravo, nadam se da će biti uspjeh ako Bog da. Velež je ogromnu stvar napravio prije 15 dana, a sada bi ovo samo bila nagrada od Boga. Nego, hoću da kažem da nema neke nauke oko tih Šveđana, i treba da se nosimo s takvim ekipama bez problema :) Druga je stvar što nama Milsami, Zaria, Metalurg ili Shirak predstavljaju problem.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 12 avg 2021, 13:54

Sretno Velezu ove mozete izbacit nista bolji nisu a dalje kako bude **** :bih:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 avg 2021, 13:55

Hantraga je napisao/la:
12 avg 2021, 13:49
Neutral je napisao/la:
EC3 je napisao/la:

Usporedbe su itekako smislene. Švedska je trenutno, vjerovao ili ne, 23. liga Evrope prema UEFA rejtingu i zapravo stagniraju, ali baš stagniraju u posljednje dvije decenije. Ponekad se desi da neko iskoči, Malmo je uglavnom solidan, ali ovaj ostatak je nešto što nam leži itekako. Recimo, te iste sezone kad je Sarajevo izbacilo Helsingborga, Elfsborg je izbacio Bragu u istoj fazi takmičenja, pa naknadno ispao od Lazija (uz pobjedu kući). Ili recimo, kada je Sarajevo izbacilo Orebro, Helsingborg je izbacio izraelskog predstavnika, a vidi čuda, Malmo je i tada izbacio Rangersa u CL :D

Helem, Šveđani stagniraju i svake godine imaju istu priču. Jedna ekipa im ispadne odmah, druga prođe nekog, pa ispadne protiv ekipe tipa ovih naših i treća koja dogura do Play offa najčešće i tamo ispadne. Malmo u CL jedino zna biti iznimka, sve drugo su čisti izuzeci. Evo i ove godine, Hacken ispao odmah, Hammarby u Beogradu izgubio 3-1 i Elfsborg pred ispadanjem nakon 1-1 kući. Jednostavno je, švedskim klubovima zapravo ne leži niko i u našim očima su fudbalski precijenjeni :)

Evo, da ne gledamo dalje, ali samo posljednjih desetak godina: Vardar je izbacivao Malmo, Maribor AIK-a, a u EL za njihove klubove bili su kobni: Dinamo Tbilisi, Aaelesunds, Trenčin, Odd, Riteriai i sl. Zapravo, Malmo je jedini njihov klub koji je igrao grupe, kako tada, tako i sada. Pridružio im se prije par sezona Ostersund u onoj ludoj sezoni, a u ono vrijeme je čak i AIK znao tamo zalutati. Ali, ako se posmatra EL, prošle godine su dvije ekipe ispale u 2. pretkolu. Prije toga, jedna u 2. pretkolu, jedna u 3. Prije toga, sve tri u 2. pretkolu. Prije toga, jedna 2., a jedna 3. itd. Zapravo, Šveđani su najčešće ispadali u 2. ili 3. pretkolu i NIKAD u historiji nisu imali dvije ekipe u Play offu EL.

Dakle, nije stvar toga da nama Šveđani leže, nego su u našim očima precijenjeni, a onda nam ta izbacivanja izgledaju ogromno. Svakako, to jesu značajna izbacivanja, jer su protiv blago jačih ekipa, ali to nije ni blizu nekih ultra snažnih protivnika, ni tada, a ni sada. Da čovjek bira ekipu koju će dobiti u ovim pretkolima, a da je kao jača, birao bi Šveđane ili Norvežane.

I da se razumijemo, ne umanjujem Veležov uspjeh večeras, pošto će garant biti neko ko će tako shvatiti. Zapravo, nadam se da će biti uspjeh ako Bog da. Velež je ogromnu stvar napravio prije 15 dana, a sada bi ovo samo bila nagrada od Boga. Nego, hoću da kažem da nema neke nauke oko tih Šveđana, i treba da se nosimo s takvim ekipama bez problema :) Druga je stvar što nama Milsami, Zaria, Metalurg ili Shirak predstavljaju problem.
Dobra analiza i ja se nadam prolazu Veleža, samo jedna stvar.

Švedska liga jeste "tek" 23. liga Evrope, ali kao takva je ispred bugarske, poljske, rumunske, mađarske, pa i slovenske koje su svemirski brod za našu (osim slovenske). Vjerujem da će popraviti ove godine svoj koeficijent, posebno ako se Malmo plasira u LP. Treba vidjeti mogu li izbaciti i Čukarički.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 12 avg 2021, 13:57

Nekako sam siguran da su EC3,Vettel i nick Matic sto svaki clanak komentarise o Velezu,jedna te ista osoba 😂
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 12 avg 2021, 14:07

rishovski je napisao/la:
12 avg 2021, 13:57
Nekako sam siguran da su EC3,Vettel i nick Matic sto svaki clanak komentarise o Velezu,jedna te ista osoba 😂
Ne, taj matic je onaj mentalni bolesnik Tobe.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 12 avg 2021, 14:19

Fudbalski klub Željezničar poslao je više nego jasnu poruku mostarskom Veležu pred večerašnji duel trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Elfsborga.

- Rođeni, sretno do pobjede, napisali su iz redova sarajevskog tima što možete vidjeti na objavi mostarskog tima ispod teksta. Pogledajte.

slika

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 12 avg 2021, 14:26

Veceras Velez ima sansu da ispise historiju, da bude prvi klub iz BIH koji je izbacio 3 tima iz evrope iza reda i samim tim postaje najljepsa fudbalska bajka u evropi s obzirom na historiju sta se desavalo tom klubu, protjeran sa svog stadiona i bio na rubu gasenja a gle sad.

ako to nije fudbalska bajka, romantika, sarm onda ne znam sta je....da u prvoj evropskoj avanturi poslije 33 uradi najbolji rezultat od svih ovih nasih hadalja od klubova sarajeva, zelje, zrinjskog , sirokog i borca.

a sto se tice da u kojoj ludoj fantaziji izbacimo i Feyenoord, ja uopste ne mogu zamisliti sta bi to znacilo, moja fantazija to ne moze dokuciti, to je totalno nova dimenzija nedokuciva za razum bosanskog navijaca :D cak ne znam ni kako bi se ljudi ponasali u toj situaciji....to je kao kad bi prasunmskog covjeka ubaciti na Manhattan u New yorku, pogubljen u vremenu i prostoru...tako bi i nasi navijaci :D
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.