FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Uloziš 12 miliona i onda kazes evo dajem sve za 1 euro, nesto debelo smrdi. 65% daje za 1e onda nista ne vrijedi ni Tanovi 25 % odnosno od BP 10%. Bas me interesuje sta ce uprava raci na sve ovo i kojim putem cemo u budućnost.
- f0rest1946
- Kontakt:
Mozda ono sada glume dobricine, a u biti nije iskljuceno da je i prilikom potpisivanja ugovora jedan od clanova bio i taj da nemaju pravo potrazivati ulozeno u slucaju da se ugovor raskida jednostrano bez valjanog razloga.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
- feniksptica
- Kontakt:
Sreca pa su ove ugovore potpisivali i smisljali neki drugi nasi prije ovih. Vjerovatno su nas uspjeli zastitit maximalno
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
Sušića je davno trebalo odstraniti iz tima, bravo za Sablica vuce prave poteze.
Prvo bila prica da Nam zateze.
Evo sad 1 euro ni Mirvića ni Tana, ovo ko Turska sapunica.
Evo sad 1 euro ni Mirvića ni Tana, ovo ko Turska sapunica.
- Shategabri
- Kontakt:
Jesi ikad čuo za otpisanu investiciju?bordobijeli je napisao/la: ↑12 avg 2021, 11:24Uloziš 12 miliona i onda kazes evo dajem sve za 1 euro, nesto debelo smrdi. 65% daje za 1e onda nista ne vrijedi ni Tanovi 25 % odnosno od BP 10%. Bas me interesuje sta ce uprava raci na sve ovo i kojim putem cemo u budućnost.
To je grupacija koja vrijedi puno više od tih 12 miliona (ili nekih 25 koliko su otprilike uložili u nas), procjena je da im se investicija nije isplatila i otpisali su je. Koliko su oni dosad poslova u koje su uloženi veći iznosi otpisali Boga pitaj.
Mislim da bi ovo trebalo razjasniti i situaciju s onim iz Amerike, eto sad je i zvanično ne traže ništa (osim vjerovatno da onaj ko preuzme prava preuzme i obaveze, lažu za ovo da nema duga - pa bili su plate dužni kad se kup osvojio).
Koševo Zapad
Pohvale za SportSport redakciju,ovo je objava i text i tako se radi poso'
Cak ni Tan nema famoznih 30%
Dakle da sumiram malo je reci koliko neznamo ništa.I opet bravo SS da nije texta vjerovatno bi umrli u zabludi

Maksuz sam ukucau u trazilicu foruma ovu "rijec" naravno 0 objava,niko nikad nije ni spomenuo ove,sta hocu reci da nas dobro neko muze iz sopstvenih redova pa nam se serviraju i imamo skroz druga ubjedjenja.Dakle Nam je samo predstavnik ove firme/grupacije nikakav on nije lovator koji licno ima te tolikr pare niti dionice naseg kluba.Long Cuong Company
Dakle da sumiram malo je reci koliko neznamo ništa.I opet bravo SS da nije texta vjerovatno bi umrli u zabludi

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- Shategabri
- Kontakt:
Pa to smo već znalimiky_hz je napisao/la: ↑12 avg 2021, 11:36Pohvale za SportSport redakciju,ovo je objava i text i tako se radi poso'![]()
Maksuz sam ukucau u trazilicu foruma ovu "rijec" naravno 0 objava,niko nikad nije ni spomenuo ove,sta hocu reci da nas dobro neko muze iz sopstvenih redova pa nam se serviraju i imamo skroz druga ubjedjenja.Dakle Nam je samo predstavnik ove firme/grupacije nikakav on nije lovator koji licno ima te tolikr pare niti dionice naseg kluba.Long Cuong Company
Dakle da sumiram malo je reci koliko neznamo ništa.I opet bravo SS da nije texta vjerovatno bi umrli u zabludi![]()

Daj šta novo.
Meni oni nisu napisali ništa novo, pa odavno je jasno da su nas pustili niz vodu.
Koševo Zapad
miky_hz je napisao/la: ↑12 avg 2021, 11:36Pohvale za SportSport redakciju,ovo je objava i text i tako se radi poso'![]()
Dakle da sumiram malo je reci koliko neznamo ništa.I opet bravo SS da nije texta vjerovatno bi umrli u zabludi![]()
Nam je vlasnik grupacije,a ne prestavnik.
Da bismo do kraja razjasnili stvari, neophodno je znati da stvarni vlasnik 65,47% upravljačkih prava nije sam Nguyen Hoai Nam, već kompanija koja je 100% u njegovom vlasništvu Long Cuong Company preko koje je su išle sve investicije za FK Sarajevo.
- Shategabri
- Kontakt:
Nam je vlasnik kompanije preko koje su išle investicije, dakle reklo bi se posrednikamypitar je napisao/la: ↑12 avg 2021, 11:43miky_hz je napisao/la: ↑12 avg 2021, 11:36Pohvale za SportSport redakciju,ovo je objava i text i tako se radi poso'![]()
Nam je vlasnik grupacije,a ne prestavnik.
Da bismo do kraja razjasnili stvari, neophodno je znati da stvarni vlasnik 65,47% upravljačkih prava nije sam Nguyen Hoai Nam, već kompanija koja je 100% u njegovom vlasništvu Long Cuong Company preko koje je su išle sve investicije za FK Sarajevo.

Koševo Zapad
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Sto se teksta tice, sve jasno, dati ce oni za euro, ali prave se glupi za ovo da nema nikakvih dugova, ima itekako. 400 hiljada eura ka poreznoj ( malo manje ), i jos ostali dugovi koji su rekli da je Ismir spreman preuzeti tj platiti. U principu ne vidim prepreku preuzimanja kluba u Ismirove i Tanove ruke.
TSS
TSS

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Navjerovatnije, bi to bilo to.
Ili ono što je pravno ćisto, ugovor se raskida na štetu onoga, koji isti nije ispoštovao. Bolje je prodati/ustupiti prava, nego plaćati penale, zbog neispunjavanja ugovora, troškovi su svakako tvoji.
Lakše se diše, znači potencijalni investitor stiže na relativno ćistu situaciju, dug koji se može pokriti prodajom jednog ili dva igrača. stadion i kamp.
Obaveza investitora bi bila određena financijska inekcija u startu, odnodno da podrži samoodrživost kluba i učestvuje u uređenju stadiona(tj podizanje na kategoriju više).
Po ovome, Tan nece da nas ponovo uzme.
I postoji mogucnost da se vratimo na stari sistem kao sto je bilo prije dolaska Tana.
Ova dva momenta iz intervjua su mi posebno zapela za oko.
I evo sada u najkriticnijem i najvaznijem momentu za klub od njegovog nastanka mi na celu kluba imamo najgoru upravu od nastanka kluba.
I postoji mogucnost da se vratimo na stari sistem kao sto je bilo prije dolaska Tana.
Ova dva momenta iz intervjua su mi posebno zapela za oko.
I evo sada u najkriticnijem i najvaznijem momentu za klub od njegovog nastanka mi na celu kluba imamo najgoru upravu od nastanka kluba.
- Shategabri
- Kontakt:
Pa ako i Tan izađe iz ovog onda nema razloga ni da ova uprava ostane, njima je alibi bio povratak Tana, Tan tražio da Sabrina ostane...
Koševo Zapad
Oni konstantno i prozivaju Tana da nista love nije davao od trenutka kad je prodao vecinski dio a ima udio koliki ima.Ovo nije prvi put da ovo provlaceShategabri je napisao/la: ↑12 avg 2021, 11:57Pa ako i Tan izađe iz ovog onda nema razloga ni da ova uprava ostane, njima je alibi bio povratak Tana, Tan tražio da Sabrina ostane...
Long Cuong Company je uvijek ispunjavala 100% svojih finansijskih obaveza za operativne troškove kluba, ali bez ikakve dodatne pomoći od strane drugih vlasnika. To je direktno uticalo ne samo na naš finasijski plan već i na operacije i razvoj FK Sarajevo.
Zbog toga, FK Sarajevo zaista treba jaku finansijsku podršku svih onih koji imaju udio u vlasništvu glasačkih prava.
Tako da neznam iskreno ni šta su njegove namjene više,tu je ali ko da i nije.I vec sam napisao ranije to njegovo ime se provlaci kao neko iza koga se krije Sabrina,na kraju ce on teret ispasti u ovoj situciji i zbog uprave koju "pokriva" i zbog toga sto je samo formalno tu na papiru.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
Nevjerovatno je da ljudi iz kluba se ne oglašavaju u vezi ne registrovani igraca. 2 mjeseca ljudi u klubu, treniraju, plaćat ih moraš a ne igraju, stvarno neozbiljno da nemaju uopšte pojma kad ce se to rijesiti.
-
- Kontakt:
Rijesit ce se cim Poljaci uplate pare za Vladanabordobijeli je napisao/la: ↑12 avg 2021, 12:10Nevjerovatno je da ljudi iz kluba se ne oglašavaju u vezi ne registrovani igraca. 2 mjeseca ljudi u klubu, treniraju, plaćat ih moraš a ne igraju, stvarno neozbiljno da nemaju uopšte pojma kad ce se to rijesiti.
Do tada nista
Jedini klub na svijetu koji se dogovori i pusti najboljeg golmana zadnjih 10 godina da ide,a onda ceka 2 mjeseca hoce li se Poljaci smilovati da uplate
I mora da zavisi od toga i da ceka njih da bi ti stranci mogli zaigrati
Ili to ili eventualno da prodaju Fanima
Ko je mislio da ce Tan platiti taj dug on se dobro zajebo
Tan vise nece uloziti feninga.
Ona objava je bilo samo kupovanje vremena
A klub je bio duzan bar da nas obavijesti zvanicno o svemu ovome i da nam tacno kaze sta je u pitanju i kada bi se moglo rijesiti
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ovo sve lagano postaje tragedija. Ovo sto se sad desava, prevazislo je sve moje najcrnje scenarije. A nije da nisam o tome pricao i prije 5 godina, samo je vicina bila zaslujepljena da vidi stvarni problem koji je bio u najavi.
Placaju, ali u limburgu mjesecu. S platama se opet kasni.bordobijeli je napisao/la: ↑12 avg 2021, 12:10Nevjerovatno je da ljudi iz kluba se ne oglašavaju u vezi ne registrovani igraca. 2 mjeseca ljudi u klubu, treniraju, plaćat ih moraš a ne igraju, stvarno neozbiljno da nemaju uopšte pojma kad ce se to rijesiti.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Trenutno korisnika/ca: fks74, Google Adsense [Bot], Hajdeee, OzmoodPinglewood, r3m1, riki46, Tracy3McGrady, Zeko87 i 75 gostiju.