Marvin je napisao/la: ↑11 avg 2021, 08:35
Mene najvise nervira odsustvo price o problemu testova. Ne samo ovde,nego u medijima i sire. Niko ne prica o, po meni najvecem problemu pandemije. Mimo bolesti i smrti naravno.
Nesagledive su posljedice toga sto nemamo 100% tacnog testa a sto je direktna posljedica toga sto niko nije zainteresovan da ga napravi. Zasto?
Volio bi da znam.
Uvode se restrikcije,gube poslovi,razum,oduzimaju slobode.......opravdano. Da se sprijeci sirenje.
Ali necemo napraviti 100% pouzdan test.
Evo slucaj iz prve ruke. Komplet porodica je sa upalama pluca,i svi su pozitivni osim jednog clana ciji test je neodredjen. Pa se ponovi,pozitivan. Pa se opet ponovi,negativan. I covjek po proceduri se premjesti na drugu kliniku a ocigledno ima covid.
I sve ok. Ocigledno izazivas sirenje zaraze pracenjem procedure zasnovane na testu.
Koliko ljudi ce se zaraziti radi toga? Koliko umrijeti? I koga zanima rijesavanje temelja? Ocito nikog.
Hiljade svjetskih priznatih doktora (čak i Nobelovci) su detaljno objasnili kako radi PCR test, to jednostavno ne može biti validan pokazatelj da je osoba zaražena virusom Covid 19. Uzeti takav test kao mjerilo kojim će se zatvoriti cijela planeta je najveći udar na zdrav razum i čistu svijest čovječanstva u historiji.
Da se razumijemo, mislim da virus postoji bez premca, ali da je iskorišten za zastrašivanje, pranje mozgova, manipulaciju i porobljavanje čovječanstva, kao i za profit velikih korporacija (ponajviše farmaceutski i IT sektor), itekako jeste i to maksimalno. Kad uzmemo u obzir da je svaka bolest duhovni/duševni problem (uzrokovano zbog nestabilne psihe, da me bolje razumijete, mada dosta psihijatara ne razlikuje dušu i psihi, smatraju da je to ista stvar), poslije medijskog linča o tome kako ćemo svi pomrijeti od, pazi ovo "nevidljivog neprijatelja", logično je očekivati da će u državi punoj nepsimenih, neobrazovanih i zatucanih ljudi biti veliki broj bolesnih.
Primjetio sam na dosta ljudi kad se prehladi ili dobije temperaturu umjesto normalnog razmisljanja
"malo mi pao imunitet, ubacit koji vitamin C, malo redovnijeg sna mozda i koji trening" prebaci se na razmisljanje "
mozda je korona, a mozda umrem, a mozda sam sve zarazio, sta li se desava sad sa mnom itd." Onda se tripuje kako je on doživio neko dramatično iskustvo i preležo neku mističnu bolest od koje mu se moglo svašta desiti, pa jedva čeka da napiše status "
e ljudi i ja sam mislio da je zafrkancija, al ovo je ozbiljna stvar, čuvajte svoje voljene!"