Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

RollingPaper
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la RollingPaper » 11 avg 2021, 14:35

bombaysaphire je napisao/la:
11 avg 2021, 14:28
Shategabri je napisao/la:
11 avg 2021, 13:08
Sprema se novi lockdown scenario, naravno sve u skladu sa sezonom, odnosno neće ništa biti do septembra, onda će odjednom ''buknuti'' brojevi i idemo ponovo rad od kuće, policijski i sve što ide uz vandredne mjere.
Ne vidim poentu zaključavanja ako ne bude veliki porast teško oboljelih i smrtnih slučajeva .
Broj oboljelih kao i broj smrtnih slučajeva uopšte nije dinamičan i ispravno donešen. Brojevi smrtnih i zaraženih slučajeva su klasična manipulacija, pojačan PCR test povećava postotak pozitivnog rezultata. Manipulacija PCR testovima je glavni razlog dugogodišnjih protesta u Francuskoj.

Problem je što se broj pozitivnih ili negativnih može lako povećati i smanjivati, pa pouzdano znam da na Plavoj poliklinici u Tuzli daju svim ljudima iz dijaspore ngeativne testove, pogotovo onima što idu na godišnji, da se ne peglaju ljudi bezveze. Gdje ćeš zaključat čovjeka na 15 dana pred kraj godišnjeg :D

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 avg 2021, 14:46

Kod nas je svako povećanje broja zaraženih pratilo povećanje broja umrlih i to onako poprilično linearno, tako da je nejasno gdje ti nalaziš uporišta za svoja razmišljanja.

Testovi mogu biti tačni i netačni i to u oba pravca, kao što je Marvin opisao. I to i jeste veliki problem, ali ne na način na koji ti pokušavaš predstaviti da su to kao neki nepovezani izmišljeni brojevi koje neko tamo na digitronu ukucava.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 avg 2021, 14:52

Neutral je napisao/la:
11 avg 2021, 13:11
Pune diskoteke, koncerti, festivali, ne pridrzavanje mjera sigurno ne pridonesi tome, vec je sve unaprijed planirano. (Ovo ne aludiram na tebe vec teoreticare zavjera).

Normalno je imati 70 novozarazenih na 100k ljudi u dva dana :kafa:

Ali rekose da smo se dobro pripremili za novi val.
Cekam samo da kazu nema kreveta i kisika, te da su ljudi krivi jer se ne zele vakcinisati.
Nije i sve i ide u prilog tome da je delta soj i kod nas uzeo maha, međutim 70/100 je ipak nevjerovatna cifra. Znači da bi uskoro trebali imati ubrzan proces gdje bi većina bila pozitivna/bolesna?!
Koševo Zapad

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 avg 2021, 15:00

11 avg 2021, 14:52
Neutral je napisao/la:
Pune diskoteke, koncerti, festivali, ne pridrzavanje mjera sigurno ne pridonesi tome, vec je sve unaprijed planirano. (Ovo ne aludiram na tebe vec teoreticare zavjera).

Cekam samo da kazu nema kreveta i kisika, te da su ljudi krivi jer se ne zele vakcinisati.
Nije i sve i ide u prilog tome da je delta soj i kod nas uzeo maha, međutim 70/100 je ipak nevjerovatna cifra. Znači da bi uskoro trebali imati ubrzan proces gdje bi većina bila pozitivna/bolesna?!
Od četvrtka sačekajmo dvije do tri sedmice, pa ćemo znati sve detaljnije. Ja samo kažem, neka nam je dragi Bog na pomoći. Broj novozaraženih raste, niko nije "lud" da se testira ako nije bolestan (temperatura, bol u grlu, kašalj).

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 avg 2021, 15:02

Neutral je napisao/la:
11 avg 2021, 15:00
11 avg 2021, 14:52
Neutral je napisao/la:

Od četvrtka sačekajmo dvije do tri sedmice, pa ćemo znati sve detaljnije. Ja samo kažem, neka nam je dragi Bog na pomoći. Broj novozaraženih raste, niko nije "lud" da se testira ako nije bolestan (temperatura, bol u grlu, kašalj).
Ako aludiraš na utakmicu na Grbavici, promašena ti je poenta. Grad je pun već danima. U subotu uvečer jedno na drugom u gradu.
Koševo Zapad

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 11 avg 2021, 15:03

Marvin je napisao/la:
11 avg 2021, 08:35
Mene najvise nervira odsustvo price o problemu testova. Ne samo ovde,nego u medijima i sire. Niko ne prica o, po meni najvecem problemu pandemije. Mimo bolesti i smrti naravno.
Nesagledive su posljedice toga sto nemamo 100% tacnog testa a sto je direktna posljedica toga sto niko nije zainteresovan da ga napravi. Zasto?
Volio bi da znam.
Uvode se restrikcije,gube poslovi,razum,oduzimaju slobode.......opravdano. Da se sprijeci sirenje.
Ali necemo napraviti 100% pouzdan test.
Evo slucaj iz prve ruke. Komplet porodica je sa upalama pluca,i svi su pozitivni osim jednog clana ciji test je neodredjen. Pa se ponovi,pozitivan. Pa se opet ponovi,negativan. I covjek po proceduri se premjesti na drugu kliniku a ocigledno ima covid.
I sve ok. Ocigledno izazivas sirenje zaraze pracenjem procedure zasnovane na testu.
Koliko ljudi ce se zaraziti radi toga? Koliko umrijeti? I koga zanima rijesavanje temelja? Ocito nikog. :roll:
Hiljade svjetskih priznatih doktora (čak i Nobelovci) su detaljno objasnili kako radi PCR test, to jednostavno ne može biti validan pokazatelj da je osoba zaražena virusom Covid 19. Uzeti takav test kao mjerilo kojim će se zatvoriti cijela planeta je najveći udar na zdrav razum i čistu svijest čovječanstva u historiji.

Da se razumijemo, mislim da virus postoji bez premca, ali da je iskorišten za zastrašivanje, pranje mozgova, manipulaciju i porobljavanje čovječanstva, kao i za profit velikih korporacija (ponajviše farmaceutski i IT sektor), itekako jeste i to maksimalno. Kad uzmemo u obzir da je svaka bolest duhovni/duševni problem (uzrokovano zbog nestabilne psihe, da me bolje razumijete, mada dosta psihijatara ne razlikuje dušu i psihi, smatraju da je to ista stvar), poslije medijskog linča o tome kako ćemo svi pomrijeti od, pazi ovo "nevidljivog neprijatelja", logično je očekivati da će u državi punoj nepsimenih, neobrazovanih i zatucanih ljudi biti veliki broj bolesnih.

Primjetio sam na dosta ljudi kad se prehladi ili dobije temperaturu umjesto normalnog razmisljanja "malo mi pao imunitet, ubacit koji vitamin C, malo redovnijeg sna mozda i koji trening" prebaci se na razmisljanje "mozda je korona, a mozda umrem, a mozda sam sve zarazio, sta li se desava sad sa mnom itd." Onda se tripuje kako je on doživio neko dramatično iskustvo i preležo neku mističnu bolest od koje mu se moglo svašta desiti, pa jedva čeka da napiše status "e ljudi i ja sam mislio da je zafrkancija, al ovo je ozbiljna stvar, čuvajte svoje voljene!"

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 avg 2021, 15:05

RollingPaper je napisao/la:
11 avg 2021, 15:03
Marvin je napisao/la:
11 avg 2021, 08:35
Mene najvise nervira odsustvo price o problemu testova. Ne samo ovde,nego u medijima i sire. Niko ne prica o, po meni najvecem problemu pandemije. Mimo bolesti i smrti naravno.
Nesagledive su posljedice toga sto nemamo 100% tacnog testa a sto je direktna posljedica toga sto niko nije zainteresovan da ga napravi. Zasto?
Volio bi da znam.
Uvode se restrikcije,gube poslovi,razum,oduzimaju slobode.......opravdano. Da se sprijeci sirenje.
Ali necemo napraviti 100% pouzdan test.
Evo slucaj iz prve ruke. Komplet porodica je sa upalama pluca,i svi su pozitivni osim jednog clana ciji test je neodredjen. Pa se ponovi,pozitivan. Pa se opet ponovi,negativan. I covjek po proceduri se premjesti na drugu kliniku a ocigledno ima covid.
I sve ok. Ocigledno izazivas sirenje zaraze pracenjem procedure zasnovane na testu.
Koliko ljudi ce se zaraziti radi toga? Koliko umrijeti? I koga zanima rijesavanje temelja? Ocito nikog. :roll:
Hiljade svjetskih priznatih doktora (čak i Nobelovci) su detaljno objasnili kako radi PCR test, to jednostavno ne može biti validan pokazatelj da je osoba zaražena virusom Covid 19. Uzeti takav test kao mjerilo kojim će se zatvoriti cijela planeta je najveći udar na zdrav razum i čistu svijest čovječanstva u historiji.

Da se razumijemo, mislim da virus postoji bez premca, ali da je iskorišten za zastrašivanje, pranje mozgova, manipulaciju i porobljavanje čovječanstva, kao i za profit velikih korporacija (ponajviše farmaceutski i IT sektor), itekako jeste i to maksimalno. Kad uzmemo u obzir da je svaka bolest duhovni/duševni problem (uzrokovano zbog nestabilne psihe, da me bolje razumijete, mada dosta psihijatara ne razlikuje dušu i psihi, smatraju da je to ista stvar), poslije medijskog linča o tome kako ćemo svi pomrijeti od, pazi ovo "nevidljivog neprijatelja", logično je očekivati da će u državi punoj nepsimenih, neobrazovanih i zatucanih ljudi biti veliki broj bolesnih.

Primjetio sam na dosta ljudi kad se prehladi ili dobije temperaturu umjesto normalnog razmisljanja "malo mi pao imunitet, ubacit koji vitamin C, malo redovnijeg sna mozda i koji trening" prebaci se na razmisljanje "mozda je korona, a mozda umrem, a mozda sam sve zarazio, sta li se desava sad sa mnom itd." Onda se tripuje kako je on doživio neko dramatično iskustvo i preležo neku mističnu bolest od koje mu se moglo svašta desiti, pa jedva čeka da napiše status "e ljudi i ja sam mislio da je zafrkancija, al ovo je ozbiljna stvar, čuvajte svoje voljene!"
Mene uhvatio stomačni virus prošle sedmice kaže daidža da nije korona 😂
Ma idi u....sve vam je korona danas :oops:
Koševo Zapad

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 avg 2021, 15:07

I ja sam tako primjećivao dok ti isti ljudi nisu otišli na snimanje pluća gdje im je ustanovljenja obostrana upala pluća ili su umirali od iste jer su se bojali ići u bolnicu (majka petero ili šestero djece iz Stoca posljednji slučaj).

PCR ima svojih mahana, mediji imaju milijardu mahana sa zastrašivanjem, pa pisanjem o vakcinama kako valjaju, pa drugi dan ne valjaju i ne štite itd. To dovodi do paranoje među ljudima, a klix nam je nažalost "relevantan" u državi, tako da moramo biti milijardu puta opreznije kakvo smeće čitamo. Hvala Bogu pa je 21. vijek i ljudi znaju čitati engleski ili njemački.

@Shategabri

Nije samo u Sa tako, svugdje je. Ali uvijek može gore. Preporučujem jedan koncert za vikend, može na Koševu Dino Merlin, da dođe 30k ljudi :)

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 avg 2021, 15:08

Ja sam primjetio da ima dosta ljudi kad se zaraze koronom, umru. Umjesto normalnog ponašanja da ozdrave, oni jednostavno umru, kakav glup trip imaju. Među njima neki meni dragi ljudi, inače zdravi, mladi relativno

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 avg 2021, 15:12

Neutral je napisao/la:
11 avg 2021, 15:07

@Shategabri

Nije samo u Sa tako, svugdje je. Ali uvijek može gore. Preporučujem jedan koncert za vikend, može na Koševu Dino Merlin, da dođe 30k ljudi :)
Vidi, meni je lako kontrolisati generalno kud, kako, šta, samac, ne volim se svakako zavlačiti u neke gužve, max skupa što vidim je utakmica na Koševu, a znaš koji je gore komfor i kolika je opasnost od zaraze.

Neke stvari ne možeš izbjeći, dodiri sa eventualno kontaminiranim objektima tipa marketa ili ustanova koje svakodnevno moraš korisiti.

Poenta je da su mnogi na ivici, pogotovo oni kojima opstanak ovisi upravo od ove gužve, oni koji žive od turista i od posjetioca Starog dijela grada.
Htio ne htio moraš sve to pustiti. Država maćeha, bolje da ti ne pomaže nego kako ti pomaže.
Ispucaće se sad ovo po cijenu...vidjećemo koju.
Onda će uvesti mjere da bude da se nešto radi.
Spremni? Ni u kom slučaju. Mi nizašta nismo spremni. Prepusteni slučaju i moliš Boga da im ne padneš u ruke.
Koševo Zapad

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 11 avg 2021, 15:13

Neutral je napisao/la:
I ja sam tako primjećivao dok ti isti ljudi nisu otišli na snimanje pluća gdje im je ustanovljenja obostrana upala pluća ili su umirali od iste jer su se bojali ići u bolnicu (majka petero ili šestero djece iz Stoca posljednji slučaj).

PCR ima svojih mahana, mediji imaju milijardu mahana sa zastrašivanjem, pa pisanjem o vakcinama kako valjaju, pa drugi dan ne valjaju i ne štite itd. To dovodi do paranoje među ljudima, a klix nam je nažalost "relevantan" u državi, tako da moramo biti milijardu puta opreznije kakvo smeće čitamo. Hvala Bogu pa je 21. vijek i ljudi znaju čitati engleski ili njemački.

@Shategabri

Razumijem sta pricas, ali evo ti samo jedan primjer sta zelim da kazem.

https://rs. n1info. com/zdravlje/a540115-srbija-druga-u-evropi-po-broju-umrlih-od-raka-pluca/

Članak iz 2019 godine. Ljudi su drugi u Evropi po broju umrlih od raka pluca, mozes mislit koji je to broj, e danas se 90% njih registuje kao umrli od Kovida pa et.

Prema broju obolelih, u Srbiji je slična situacija kao u Evropi i svetu, odnosno dnevno se u proseku kod 16 osoba dijagnostikuje rak pluća, ali svaki dan 13 osoba izgubi bitku sa ovom teškom bolešću, saopšteno je iz Udruženja za borbu protiv raka pluća „Punim plućima“, povodom novembra, meseca borbe protiv karcinoma pluća. 2019g.

Danas bi za ove ljude rekli "novi delta soj hara, odnio je prve zrtve"

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 11 avg 2021, 15:15

Neutral je napisao/la:

@Shategabri

Ako ima svojih mahana, onda je upitno i dijagnostiicranje zrtava kao "umrlih od Kovida", i da je im tačan bio PCR test pitanje je da li su umrli "Od Kovida" ili "umrli zarazeni Kovidom"

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 avg 2021, 15:15

11 avg 2021, 15:13
Neutral je napisao/la:

@Shategabri

https://rs. n1info. com/zdravlje/a540115-srbija-druga-u-evropi-po-broju-umrlih-od-raka-pluca/

Članak iz 2019 godine. Ljudi su drugi u Evropi po broju umrlih od raka pluca, mozes mislit koji je to broj, e danas se 90% njih registuje kao umrli od Kovida pa et.

Prema broju obolelih, u Srbiji je slična situacija kao u Evropi i svetu, odnosno dnevno se u proseku kod 16 osoba dijagnostikuje rak pluća, ali svaki dan 13 osoba izgubi bitku sa ovom teškom bolešću, saopšteno je iz Udruženja za borbu protiv raka pluća „Punim plućima“, povodom novembra, meseca borbe protiv karcinoma pluća. 2019g.

ako ovu boldiranu proizvoljnu izjavu ne mozes potkrijepiti bilo kakvim izvorom, bićeš primoran da napustiš diskusiju.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 11 avg 2021, 15:17

admin je napisao/la:
11 avg 2021, 15:15
11 avg 2021, 15:13
Neutral je napisao/la:

@Shategabri

ako ovu boldiranu proizvoljnu izjavu ne mozes potkrijepiti bilo kakvim izvorom, bićeš primoran da napustiš diskusiju.
Osjećam se ko na času u srednjoj skoli kad me prosefor opominje, okej napuštam

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 avg 2021, 15:18

Sad napadaju na testove :rol: Sutra će reći medicinar nije dobro uzeo bris a prekosutra medicinar i ne postoji.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 avg 2021, 15:51

Imam mogućnost primiti Sinopharm i iskoristiti ću je. Nadam se da neće biti nuspojava, imam dva kronična oboljenja. Valjda sada neki razumiju što sam izbjegavao AZ koja je 99.9% kvalitetnija vakcina od Sinopharma.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 11 avg 2021, 16:09

Neutral je napisao/la:
11 avg 2021, 15:51
Imam mogućnost primiti Sinopharm i iskoristiti ću je. Nadam se da neće biti nuspojava, imam dva kronična oboljenja. Valjda sada neki razumiju što sam izbjegavao AZ koja je 99.9% kvalitetnija vakcina od Sinopharma.
Nadam se da ce sve proci dobro. Bas je lijepo citati tebe koji je ozbiljno shvatio sve pored ovih negatora. Ja se nikada nisam osjecao bolje od kada sam vakcinisan. Vec sam pisao kako sam pun energije i mnogo se manje umaram nakon fizickih aktivnosti.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 avg 2021, 16:14

Justin je napisao/la:
11 avg 2021, 16:09
Neutral je napisao/la:
11 avg 2021, 15:51
Nadam se da ce sve proci dobro. Bas je lijepo citati tebe koji je ozbiljno shvatio sve pored ovih negatora. Ja se nikada nisam osjecao bolje od kada sam vakcinisan. Vec sam pisao kako sam pun energije i mnogo se manje umaram nakon fizickih aktivnosti.
Ti kao da si kokaina drmno a ne vakcinu koja nosi patogen.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 avg 2021, 16:25

Pun energije jer je skinuo teret sa sebe, psihicko rasterecenje koje pozitivno utice na njegovo tijelo.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 11 avg 2021, 16:32

Šta je sad opet problem sa Zenekom? :mrgreen:

Koliko su efikasne, kakva je situacija sa novim sojevima, da li stvarno nosi veće nuspojave ili su to bile samo prljave igre iza kulisa?

Da nude Fajzera, bio bih već jučer u redu da je primim, a ovako se sve nešto lomim, da li otići sad i uzeti šta ti se nudi jer zlu ne trebalo ili čekati Fajzera (pa kad god da dočekao, valjda kroz par mjeseci dođe i to na red)? Inače nisam rizična skupina, pa mi ne gori pod petama.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.