Koliko to Krajišnika ima u NBA?
Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- Shategabri
- Kontakt:
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Re: Džanan Musa
On mijenja naglasak samo kad je u Sarajevu haha, inace Bihaćki 1/1
ne blamiram se, nego iznosim ono sto svi znate. Musa je po kvalitetu u nasoj reprezentaciji oko 6og mesta....nista vise nista manje..
mora Musa dobro zapeti da izpliva kao kvalitetan igrac za nasu reprezentaciju
verovatno ce da zavrsi sezonu na posudi u drugoj ili trecoj spanskoj ligi
dobre guzove ima Belma
Hahahahahahahahahhaa kako me slatko nasmija... upravo to sto je uspio postat profi kosarkas je dokaz da nije pravi krajisnik... pravi krajisnici ne igraju basket i pravi krajisnici u promilima postanu profesionalni sportasi, jer svakom "pravom" krajisniku koji ima talenat je najbitnije **** se po vlastitom gradu i izigravat nekog frajera, zato 99,99% krajisnika ne uspiju u nijednom sportu... osim Nadarevica, Ibricica(mada Sanu ne treba racunati po krajinom, to se vise odnosi na cazinsku krajinu) i eventualno Nurković koji je napravio solidnu karijericu po bh ligi, mada ima i rukometas toromanovic iz cazina.. vise nas nema nidje

Krajisnici i sport ide jedno sa drugim, ima dosta talenta, ali mentalitet krajiski je nekompatibilan sa profesionalnim sportom
nas mentalitet nije kompatibilan sa nicim van krajineSWOT je napisao/la: ↑11 avg 2021, 20:21Hahahahahahahahahhaa kako me slatko nasmija... upravo to sto je uspio postat profi kosarkas je dokaz da nije pravi krajisnik... pravi krajisnici ne igraju basket i pravi krajisnici u promilima postanu profesionalni sportasi, jer svakom "pravom" krajisniku koji ima talenat je najbitnije **** se po vlastitom gradu i izigravat nekog frajera, zato 99,99% krajisnika ne uspiju u nijednom sportu... osim Nadarevica, Ibricica(mada Sanu ne treba racunati po krajinom, to se vise odnosi na cazinsku krajinu) i eventualno Nurković koji je napravio solidnu karijericu po bh ligi, mada ima i rukometas toromanovic iz cazina.. vise nas nema nidje![]()
Krajisnici i sport ide jedno sa drugim, ima dosta talenta, ali mentalitet krajiski je nekompatibilan sa profesionalnim sportom
viva la krajina bosanska
viva la otoka
viva la cazin
viva la jezersko
viva la krupa
viva la janjetina iz ljusine - restoran kod seje - najbolja brete
dobre guzove ima Belma
- BenjooJutub
- Kontakt:
Drug iz Krajine, ima 23 godine, pravi kuću u Kladuši a živi u AT kao podstanar. Donekle mi je to ok ali kad je kupio neki motor, kaže vozim ga dole, reko pa kad ćeš ga vozati, kaže on: "Više volim dole da me svi vide jedan dan se vozati nego po AT cijelu godinu a da me niko ne vidi"SWOT je napisao/la: ↑11 avg 2021, 20:21Hahahahahahahahahhaa kako me slatko nasmija... upravo to sto je uspio postat profi kosarkas je dokaz da nije pravi krajisnik... pravi krajisnici ne igraju basket i pravi krajisnici u promilima postanu profesionalni sportasi, jer svakom "pravom" krajisniku koji ima talenat je najbitnije **** se po vlastitom gradu i izigravat nekog frajera, zato 99,99% krajisnika ne uspiju u nijednom sportu... osim Nadarevica, Ibricica(mada Sanu ne treba racunati po krajinom, to se vise odnosi na cazinsku krajinu) i eventualno Nurković koji je napravio solidnu karijericu po bh ligi, mada ima i rukometas toromanovic iz cazina.. vise nas nema nidje![]()

Mi iz drugih dijelova BiH smo totalno izolovani od Krajine i zato ovako kad sretnem nekoga svoga u "tuđini" i kaže mi da je iz Krajine, ja se syebem jer nemam nikakvih dodirnih tačaka, ama baš nikakvih. Drugi svijet totalno.
- Shategabri
- Kontakt:
Ali ovo bold važi za dijasporu širom BiHBenjooJutub je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:12Drug iz Krajine, ima 23 godine, pravi kuću u Kladuši a živi u AT kao podstanar. Donekle mi je to ok ali kad je kupio neki motor, kaže vozim ga dole, reko pa kad ćeš ga vozati, kaže on: "Više volim dole da me svi vide jedan dan se vozati nego po AT cijelu godinu a da me niko ne vidi"SWOT je napisao/la: ↑11 avg 2021, 20:21Hahahahahahahahahhaa kako me slatko nasmija... upravo to sto je uspio postat profi kosarkas je dokaz da nije pravi krajisnik... pravi krajisnici ne igraju basket i pravi krajisnici u promilima postanu profesionalni sportasi, jer svakom "pravom" krajisniku koji ima talenat je najbitnije **** se po vlastitom gradu i izigravat nekog frajera, zato 99,99% krajisnika ne uspiju u nijednom sportu... osim Nadarevica, Ibricica(mada Sanu ne treba racunati po krajinom, to se vise odnosi na cazinsku krajinu) i eventualno Nurković koji je napravio solidnu karijericu po bh ligi, mada ima i rukometas toromanovic iz cazina.. vise nas nema nidje![]()
Krajisnici i sport ide jedno sa drugim, ima dosta talenta, ali mentalitet krajiski je nekompatibilan sa profesionalnim sportom![]()
Mi iz drugih dijelova BiH smo totalno izolovani od Krajine i zato ovako kad sretnem nekoga svoga u "tuđini" i kaže mi da je iz Krajine, ja se syebem jer nemam nikakvih dodirnih tačaka, ama baš nikakvih. Drugi svijet totalno.

Kupuju se kuće i stanovi, gradi se i kula, dolazi se s bijesnim autima pa makar iznajmljenim, sve u svrhu da se živi jedan dan ko car da bi ostatak godine bilo pidžama - radno odjelo varijanta.
Jbt ja to ne kontam pljuneš za neku kućerinu u Boljakovom, Zabrđu ili pak stan masno platiš u Tibri i ono dođeš tako u vrh glave 20 dana u godini u tu boraviš.
Pa radije plati ko hadžo hotel ili iznajmi apartman to što si tu, a tu lovu uloži tamo gdje živiš...nećeš živjeti 700 godina

Koševo Zapad
- BenjooJutub
- Kontakt:
Ova nova dijaspora (2015-2020), nije ko dijaspora od prije. Svi koji su u novije vrijeme došli u AT, NJEM, grade živote ovdje i ne misle se vraćati dole. Osim Krajišnika, koji se ne razlikuju od naše stare dijapsore.Shategabri je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:21Ali ovo bold važi za dijasporu širom BiHBenjooJutub je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:12Drug iz Krajine, ima 23 godine, pravi kuću u Kladuši a živi u AT kao podstanar. Donekle mi je to ok ali kad je kupio neki motor, kaže vozim ga dole, reko pa kad ćeš ga vozati, kaže on: "Više volim dole da me svi vide jedan dan se vozati nego po AT cijelu godinu a da me niko ne vidi"SWOT je napisao/la: ↑11 avg 2021, 20:21
Hahahahahahahahahhaa kako me slatko nasmija... upravo to sto je uspio postat profi kosarkas je dokaz da nije pravi krajisnik... pravi krajisnici ne igraju basket i pravi krajisnici u promilima postanu profesionalni sportasi, jer svakom "pravom" krajisniku koji ima talenat je najbitnije **** se po vlastitom gradu i izigravat nekog frajera, zato 99,99% krajisnika ne uspiju u nijednom sportu... osim Nadarevica, Ibricica(mada Sanu ne treba racunati po krajinom, to se vise odnosi na cazinsku krajinu) i eventualno Nurković koji je napravio solidnu karijericu po bh ligi, mada ima i rukometas toromanovic iz cazina.. vise nas nema nidje![]()
Krajisnici i sport ide jedno sa drugim, ima dosta talenta, ali mentalitet krajiski je nekompatibilan sa profesionalnim sportom![]()
Mi iz drugih dijelova BiH smo totalno izolovani od Krajine i zato ovako kad sretnem nekoga svoga u "tuđini" i kaže mi da je iz Krajine, ja se syebem jer nemam nikakvih dodirnih tačaka, ama baš nikakvih. Drugi svijet totalno.![]()
Kupuju se kuće i stanovi, gradi se i kula, dolazi se s bijesnim autima pa makar iznajmljenim, sve u svrhu da se živi jedan dan ko car da bi ostatak godine bilo pidžama - radno odjelo varijanta.
Jbt ja to ne kontam pljuneš za neku kućerinu u Boljakovom, Zabrđu ili pak stan masno platiš u Tibri i ono dođeš tako u vrh glave 20 dana u godini u tu boraviš.
Pa radije plati ko hadžo hotel ili iznajmi apartman to što si tu, a tu lovu uloži tamo gdje živiš...nećeš živjeti 700 godina![]()

- Shategabri
- Kontakt:
Znači zapeli u vremenuBenjooJutub je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:24Ova nova dijaspora (2015-2020), nije ko dijaspora od prije. Svi koji su u novije vrijeme došli u AT, NJEM, grade živote ovdje i ne misle se vraćati dole. Osim Krajišnika, koji se ne razlikuju od naše stare dijapsore.Shategabri je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:21Ali ovo bold važi za dijasporu širom BiHBenjooJutub je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:12
Drug iz Krajine, ima 23 godine, pravi kuću u Kladuši a živi u AT kao podstanar. Donekle mi je to ok ali kad je kupio neki motor, kaže vozim ga dole, reko pa kad ćeš ga vozati, kaže on: "Više volim dole da me svi vide jedan dan se vozati nego po AT cijelu godinu a da me niko ne vidi"![]()
Mi iz drugih dijelova BiH smo totalno izolovani od Krajine i zato ovako kad sretnem nekoga svoga u "tuđini" i kaže mi da je iz Krajine, ja se syebem jer nemam nikakvih dodirnih tačaka, ama baš nikakvih. Drugi svijet totalno.![]()
Pa radije plati ko hadžo hotel ili iznajmi apartman to što si tu, a tu lovu uloži tamo gdje živiš...nećeš živjeti 700 godina![]()
![]()

Ma dobro donekle i razumijem, njima je na ruku, ne idu preko cijele Bosne i onda su non-stop na relaciji inostranstvo-Krajina, dosta im je pristupačnije nego kad si recimo iz Sa ili šta znam Istočna Bosna.
Koševo Zapad
- BenjooJutub
- Kontakt:
Ma da, to im ja otvoreno kažem. Niste vi krivi što meni npr. iz Lukavca treba 6-7 sati do Bihaća. Vi ste svijet za sebe, dobri ste ljudi, ali nemamo ništa zajedničko. Zbog toga se Krajišnici većinom druže sa Krajišnicima. Više dodirnih tačaka imam sa nekim iz Srbije, nego sa Krajinom. Žalosno ali je tako, yebiga.Shategabri je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:26Znači zapeli u vremenuBenjooJutub je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:24Ova nova dijaspora (2015-2020), nije ko dijaspora od prije. Svi koji su u novije vrijeme došli u AT, NJEM, grade živote ovdje i ne misle se vraćati dole. Osim Krajišnika, koji se ne razlikuju od naše stare dijapsore.Shategabri je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:21
Ali ovo bold važi za dijasporu širom BiH![]()
![]()
![]()
Ma dobro donekle i razumijem, njima je na ruku, ne idu preko cijele Bosne i onda su non-stop na relaciji inostranstvo-Krajina, dosta im je pristupačnije nego kad si recimo iz Sa ili šta znam Istočna Bosna.
Ništa mrže nego kad neko svoj iskustva smatra kao nešto generalno.
U Lukavca živi dobar broj ljudi iz Krajine - poznajem tačno 8 osoba. Veliki broj Krajišnika je studiralo u Tuzli. Ko hoće nije da nije imao priliku upoznati ih. PS - drugačiji jesu ali ništa vau ili sam ja navikao.
Ajde okey - desi se da neko nije studirao ili jednostavno ne poznaje nikoga. Ali Žalosno je da je 'xy' osobi draže otići na Zlatibor ili u Makarsku na 7 dana nego u Krajinu a realno imaju odličnu turističku ponudu i LJEPOTA OD PRIRODE.
Pričam ovo zato što po Tuzli i Lukavcu su prošle/ove godine se nalazili 'bilboard' plakati koji reklamiraju Zlatibor kao da je centar svijeta i što poznajem dobar broj osoba koji su ljetovali na Zlatiboru.
U Lukavca živi dobar broj ljudi iz Krajine - poznajem tačno 8 osoba. Veliki broj Krajišnika je studiralo u Tuzli. Ko hoće nije da nije imao priliku upoznati ih. PS - drugačiji jesu ali ništa vau ili sam ja navikao.
Ajde okey - desi se da neko nije studirao ili jednostavno ne poznaje nikoga. Ali Žalosno je da je 'xy' osobi draže otići na Zlatibor ili u Makarsku na 7 dana nego u Krajinu a realno imaju odličnu turističku ponudu i LJEPOTA OD PRIRODE.
Pričam ovo zato što po Tuzli i Lukavcu su prošle/ove godine se nalazili 'bilboard' plakati koji reklamiraju Zlatibor kao da je centar svijeta i što poznajem dobar broj osoba koji su ljetovali na Zlatiboru.
Nije Benjo iz Lukavca on je sa Modraca 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Eto kako polako okolo i na kraju se dode do zakljucka sta ne valja kod Muse, to sto je iz Bihaca i Krajine, uzas.
Razlog neuspjeha ljudi u sportu ovdje jeste sto svi vi drkarosi volite napraviti stadion ili dvoranu u svojoj pripizdini, kad je savez ili neka drzavna institucija pomogla u razvoju sporta. Donese se zakljucak da se prave stadioni npr. odabere se osam mjesta razmatra dvadeset a Bihac, Cazin u toj prici ne postoje. Zasto bih, sta ce njima bolje izglasati Istocno Sarajevo, logicno.
Bas ogavno Bgm znam koliko su jos prije nase momke u akademijama Sarajeva i Zelje zajebavali sto su iz Krajine, pa dovoljno je uci na Klix i vjdjeti sta se komentarise za migrante, mi koji smo pratili Jedinstvo ili KK Bihac gledani poprijeko samo zbog toga sto smo iz Krajine, znam kad je policajac u Konjicu otvori vrata kombija i rekao kolegi drotu hocemo pretresat autonomase pa bjezao kao pi zda, brzo se zaboravilo ko je drzavu odbranio . . .
Razlog neuspjeha ljudi u sportu ovdje jeste sto svi vi drkarosi volite napraviti stadion ili dvoranu u svojoj pripizdini, kad je savez ili neka drzavna institucija pomogla u razvoju sporta. Donese se zakljucak da se prave stadioni npr. odabere se osam mjesta razmatra dvadeset a Bihac, Cazin u toj prici ne postoje. Zasto bih, sta ce njima bolje izglasati Istocno Sarajevo, logicno.
Bas ogavno Bgm znam koliko su jos prije nase momke u akademijama Sarajeva i Zelje zajebavali sto su iz Krajine, pa dovoljno je uci na Klix i vjdjeti sta se komentarise za migrante, mi koji smo pratili Jedinstvo ili KK Bihac gledani poprijeko samo zbog toga sto smo iz Krajine, znam kad je policajac u Konjicu otvori vrata kombija i rekao kolegi drotu hocemo pretresat autonomase pa bjezao kao pi zda, brzo se zaboravilo ko je drzavu odbranio . . .
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
jedno od rijetkih mjesta gdje sam se navijacki osjecao dobro, ljudi nas kao kraljeve docekali veliki pozdrav za Lukavac.thulkazal je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:57Ništa mrže nego kad neko svoj iskustva smatra kao nešto generalno.
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Ima tu malo istine, al bogami to nije problem, ti kad si dobar i nesto pod hitno zelis, uspjet ces svugdje, to su samo izgovori koje ti nabrajas, krajisnici su neugodni ljudi na svom terenu i ne daju nikom pardona, al kad krajisnici odu van zone komfora onda podvuku svima rep ili jednostavno zele bit kod kuce il jednostavno ne zele vani, jer je najljepse kod kuce, nema velikih ambicija. Ja znam par primjera iz svoje okolice, sto su prije rata imali nevjerovatne sanse. Tad kad su jos postojali pravi profesionalni ozbiljni timovi...InatSilniBosanski je napisao/la: ↑12 avg 2021, 16:29Eto kako polako okolo i na kraju se dode do zakljucka sta ne valja kod Muse, to sto je iz Bihaca i Krajine, uzas.
kod nas je bio u gradu jedan rukometas svjetske klase, znaci bog i batina na krilnoj poziciji... uoci sezone 90-91 ga rukometni klub borac iz banja luke dovodi, a borac te sezone osvoji EHF kup... to je fakticki liga prvaka u rukometu... i pazi sad, lik znaci razvaljuje unistava tamo, poigrava se svima, al nakon samo dva tri mjeseca se vraca kuci, njegova izjava nakon povratka je legendarna... "meni je draze da mi aplaudira 100 ljudi u kladusi nego da mi aplaudira 5000 ljudi na prepunom boriku"

onda da ne pricam o par fudbalera krajisnika, znaci partizan, zvezda, zagreb, ode lik na probe i svugdje prodje na probama ali na kraju se uvijek odluci odbiti ponude, jedino gdje otisao iz kladuse je da igra za bihac i to nakon svake utakmice jedinstva, lik se vrati u kladusu brze nego ljudi koji su dosli gledati tekmu iz kladuse... ima tako x prica samo iz kladuse, a mogu misliti sta je tako iz cazina i bihaca primjera...
- BenjooJutub
- Kontakt:
Iz Modraca*

Pa znam i ja dosta ljudi koji su iz Krajine a koji žive na TK, normala ljudi, raja dobra, ništa loše nisam ni rekao za njih. Kažem kakvi su u dijaspori i 100% su takvi jer živim sa tim ljudima. Možda je i do mene, šta ja znam ali ono što sam imao priliku da vidim je to da se oni drže zajedno, imaju neku svoju furku i ne obraćaju previše pažnju na ovakve komentare.thulkazal je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:57Ništa mrže nego kad neko svoj iskustva smatra kao nešto generalno.

- InatSilniBosanski
- Kontakt:
pricas gluposti drugSWOT je napisao/la: ↑12 avg 2021, 16:58Ima tu malo istine, al bogami to nije problem, ti kad si dobar i nesto pod hitno zelis, uspjet ces svugdje, to su samo izgovori koje ti nabrajas, krajisnici su neugodni ljudi na svom terenu i ne daju nikom pardona, al kad krajisnici odu van zone komfora onda podvuku svima rep ili jednostavno zele bit kod kuce il jednostavno ne zele vani, jer je najljepse kod kuce, nema velikih ambicija. Ja znam par primjera iz svoje okolice, sto su prije rata imali nevjerovatne sanse. Tad kad su jos postojali pravi profesionalni ozbiljni timovi...InatSilniBosanski je napisao/la: ↑12 avg 2021, 16:29Eto kako polako okolo i na kraju se dode do zakljucka sta ne valja kod Muse, to sto je iz Bihaca i Krajine, uzas.
kod nas je bio u gradu jedan rukometas svjetske klase, znaci bog i batina na krilnoj poziciji... uoci sezone 90-91 ga rukometni klub borac iz banja luke dovodi, a borac te sezone osvoji EHF kup... to je fakticki liga prvaka u rukometu... i pazi sad, lik znaci razvaljuje unistava tamo, poigrava se svima, al nakon samo dva tri mjeseca se vraca kuci, njegova izjava nakon povratka je legendarna... "meni je draze da mi aplaudira 100 ljudi u kladusi nego da mi aplaudira 5000 ljudi na prepunom boriku"![]()
kakav mentol
onda da ne pricam o par fudbalera krajisnika, znaci partizan, zvezda, zagreb, ode lik na probe i svugdje prodje na probama ali na kraju se uvijek odluci odbiti ponude, jedino gdje otisao iz kladuse je da igra za bihac i to nakon svake utakmice jedinstva, lik se vrati u kladusu brze nego ljudi koji su dosli gledati tekmu iz kladuse... ima tako x prica samo iz kladuse, a mogu misliti sta je tako iz cazina i bihaca primjera...

nemoj mi se ljutiti, ja sam igrom slucaja ove sezone A2 proveo u Kladusi, mislis da se u onoj dvorani moze napraviti vrhunski sportista, posjeti stadion u Kladusi, Bihacu, dvoranu u Cazinu u Bihacu se trenutno pravi dvorana koju niko nije pomogao pravi je grad Bihac . . . ti ako mislis da se danas igrac pravi na njivi, ili urusenoj dvorani u krivu si. Zadnja smo rupa na sviralu, ima par mjesta gdje smo prihvaceni tipa Kakanj, Lukavac i recimo Tuzla. Znas koliko momaka pretalentovanih propada na cijelom svijetu jel nemaju "mindset" profesionalca to nema veze odakle si.
Ja sam hem sportom, hem poslovno proputovao cijelu BiH i znam sta govorim, daleko da smo mi cvijecke znamo biti itekako nezgodni, ali ljudi nas jednostavno mrze, nevezano za sport, a to da Krajisnik podvlaci rep pred nekim to je presmjesno, pogledaj malo historiju ( ne samo blizu) ovdje su mnogi zube lomili.
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Nisi ovdje u pravu, sve više ljudi iz Krajine se nema namjeru vraćati ili tek nekad pod stare dane. Odu gore, ožene se, zaposle, dobiju djecu i žive gore 30-40 godina jer idu mladi. Moji svi već kontaju stanove gore uzimati, kuće (po manjim mjestima, da ne ispadne da ganjaju stanove po Minhenu, Berlinu, Frankfurtu). Najzad, oduvijek smo najviše odlazili, a ujedno se i u tome najviše ljudi mora i vratiti ili željeti da se vrati.BenjooJutub je napisao/la: ↑12 avg 2021, 14:24
Ova nova dijaspora (2015-2020), nije ko dijaspora od prije. Svi koji su u novije vrijeme došli u AT, NJEM, grade živote ovdje i ne misle se vraćati dole. Osim Krajišnika, koji se ne razlikuju od naše stare dijapsore.![]()
Sad daleko je od priče da ovdje nema talenta (Čataković što igra u CSKA je iz Cazina), bilo je dobrih igrača u fudbalu u mlađim kategorijama, rukomet, košarka, samo nas politika uništila, što odnosno Federacije prema USK, a što i sam odnos Krajine prema Krajini. Sramota je da ovoliki kanton nema premijerligaša niti u jednom sportu (igrala je Krajina Cazin prije par sezona rukometnu Premijer ligu). Dvorane propadaju, tereni propadaju, ne ulaže se od strane vlasti, nema nikakav projekt nekog kluba, a Cazin bi sa novcem iz dijaspore mogao igrati standardno Premijer ligu u fudbalu, no klub je zaboravljen od strane svih, a ova aktuelna vlast (koja je već dugo godina aktuelna) nema ni namjere ni želje da nešto pokrene.
Čitava država je u kurcu što se tiče sporta, razvijanja mladih igrača, bilo kakvog napretka. Duga tema, a nije tema za to

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Jarane, pojma ti nemas ocito... samo moja 2 poznanika iz kladuse su imali sansu da predju u hnk rijeka, ali nisu htjeli jer "sta ce tamo, jer kod kuce imaju sve, najljepse je u kladusi"... i slicne nebulozeInatSilniBosanski je napisao/la: ↑12 avg 2021, 20:15pricas gluposti drugSWOT je napisao/la: ↑12 avg 2021, 16:58Ima tu malo istine, al bogami to nije problem, ti kad si dobar i nesto pod hitno zelis, uspjet ces svugdje, to su samo izgovori koje ti nabrajas, krajisnici su neugodni ljudi na svom terenu i ne daju nikom pardona, al kad krajisnici odu van zone komfora onda podvuku svima rep ili jednostavno zele bit kod kuce il jednostavno ne zele vani, jer je najljepse kod kuce, nema velikih ambicija. Ja znam par primjera iz svoje okolice, sto su prije rata imali nevjerovatne sanse. Tad kad su jos postojali pravi profesionalni ozbiljni timovi...InatSilniBosanski je napisao/la: ↑12 avg 2021, 16:29Eto kako polako okolo i na kraju se dode do zakljucka sta ne valja kod Muse, to sto je iz Bihaca i Krajine, uzas.
kod nas je bio u gradu jedan rukometas svjetske klase, znaci bog i batina na krilnoj poziciji... uoci sezone 90-91 ga rukometni klub borac iz banja luke dovodi, a borac te sezone osvoji EHF kup... to je fakticki liga prvaka u rukometu... i pazi sad, lik znaci razvaljuje unistava tamo, poigrava se svima, al nakon samo dva tri mjeseca se vraca kuci, njegova izjava nakon povratka je legendarna... "meni je draze da mi aplaudira 100 ljudi u kladusi nego da mi aplaudira 5000 ljudi na prepunom boriku"![]()
kakav mentol
onda da ne pricam o par fudbalera krajisnika, znaci partizan, zvezda, zagreb, ode lik na probe i svugdje prodje na probama ali na kraju se uvijek odluci odbiti ponude, jedino gdje otisao iz kladuse je da igra za bihac i to nakon svake utakmice jedinstva, lik se vrati u kladusu brze nego ljudi koji su dosli gledati tekmu iz kladuse... ima tako x prica samo iz kladuse, a mogu misliti sta je tako iz cazina i bihaca primjera...![]()
nemoj mi se ljutiti, ja sam igrom slucaja ove sezone A2 proveo u Kladusi, mislis da se u onoj dvorani moze napraviti vrhunski sportista, posjeti stadion u Kladusi, Bihacu, dvoranu u Cazinu u Bihacu se trenutno pravi dvorana koju niko nije pomogao pravi je grad Bihac . . . ti ako mislis da se danas igrac pravi na njivi, ili urusenoj dvorani u krivu si. Zadnja smo rupa na sviralu, ima par mjesta gdje smo prihvaceni tipa Kakanj, Lukavac i recimo Tuzla. Znas koliko momaka pretalentovanih propada na cijelom svijetu jel nemaju "mindset" profesionalca to nema veze odakle si.
Ja sam hem sportom, hem poslovno proputovao cijelu BiH i znam sta govorim, daleko da smo mi cvijecke znamo biti itekako nezgodni, ali ljudi nas jednostavno mrze, nevezano za sport, a to da Krajisnik podvlaci rep pred nekim to je presmjesno, pogledaj malo historiju ( ne samo blizu) ovdje su mnogi zube lomili.
Onda drugo, pricas gluposti za dvoranu i stadione! Sta fali dvorani i stadionu u kladusi ili cazinu? Imas koseve, imas golove! Sta hoces vise? Madison square garden il alianz arenu? Kao da je u ostatku BiH bolje nesto! I najzad onda iz afrike nikad niko ne bi uspio, da je rijec o infrastrukturi. Iskljucivo je mentalitet kriv od krajisnika, zato sto jedini nemamo neka sportska imena. Najlakse je reci, "aaaaj nas neko mrzi". Istina je da nas ne vole u bih, slazem se oko toga, ali to nije razlog za koleltivni neuspjeh ljudi iz krajine.
Ja sam prije 20 godina igrao za kadete i juniore krajisnika, imali smo sve uslove, ligu jaku... sa borcem banjaluckim bili i dosta jakih ekipa... ali sta nam je to znacilo kad smo isli iz diskoteke na autobusnu stanicu pa onda na utakmice, svaku subotu pijani, u nedelju kad su nam bile utakmice svi pijani bortamo... jednostavno kriminalan mentalitet, a sto je neko bio talentovaniji i bolji, to je bio veci mangup i "frajer"...
Kad se sjetim kolege tad iz cazina, brutalan igrac bio, fizicki premocan bio kao junior, otisao je iz krajine u madjarsku neku ekipu, nije proslo malo ja u diskoteci u kladusi i vidim njega kako cigaru gura u nos... naravno nista od njega nije bilo, bogzna gdje je sad...
Sto se tice podvlacenja repa, nisam mislio na rat i slicne gluposti, posebno kad smo na domacem terenu... al kad jedan krajisnik ode u drugu sredinu, vecinom nastanu ogromni problemi, nostalgija, kuci bi se islo, ebem ti ovo, sta cu ovdje... bla bla
I onda se cudimo sto u krajini nema nijedan uspjesan sportski kolektiv.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.