Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

AshburtonG
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la AshburtonG » 10 avg 2021, 12:38

ASD je napisao/la:
10 avg 2021, 11:30
AshburtonG je napisao/la:
10 avg 2021, 11:09
EC3 je napisao/la:
10 avg 2021, 10:22

Naučio je sve osim parkiranja. Instruktor mu je na prvom času rekao. Kandidat prije tebe je završio medicinu i on je uzeo pored 35 obaveznih još 120 dodatnih časova da nauči. Svaki kandidat kod mene uzme dodatne, minimalno 15,20 zavisi od kandidata. Rijetko ko uspije položiti samo sa toliko dodatnih 😁 Napravi max jednu, dvije sitne greške u vožnji od toga na predzadnjem času nije napravio nijednu. Da bi mu u prvih 5 minuta vožnje našao deset.
Pa dobro, studenti medicine su uglavnom nesposobni za bilo sta osim medicine. :mrgreen:

Nego, ko nije sposoban naucit osnove upravljanja vozilom u tom obaveznom broju casova, mozda treba razmislit o putovanju javnim prevozom. Cuj trebalo mu 120 dodatnih casova. :shock:
Ja sam bas imao dobro iskustvo, iako je mene sigurno moj zakinuo, kao i veliku vecinu koja je dosla s nekim znanjem, u broju casova. Ja nisam ni 30 odradio. Cini mi se 28 ili tako nesto. Doduse, dosta zavisi i od sredine gdje se polaze. U Banovicima je i 10 sati dovoljno, s obzirom da imas 3 ili 4 rute koje mozes dobit. :mrgreen:
Ručna na jezeru, okret kod jame, ulazak na benzinsku, semafor, okret u radini, okret kod heliosa...jesam li šta zaboravio?
To sve se majke mi moglo s roditeljima odraditi. Sve ostalo je bacanje para.
Jedino eto parkiranje par dana sa instruktorom.
Ja sam polagao 2013e, tad je bila kod mene rucna i kretanje po rucnom u Hankama(skretanje kod Amara), okretanje na Jezeru na uzvisenju i parkiranje isto u Hankama, prosao kroz grad i to je to. Ja sam bas brzo zavrsio s voznjom.

@Otelo

Nema ni kod nas ruta, ali svaki iskusniji i posteniji instruktor ti zna gdje te moze covjek odvest. Nema iznenadjenja.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 10 avg 2021, 12:50

Otelo je napisao/la:
10 avg 2021, 11:20
Vi svi neke rute dobijate unaprijed. U Cazinu sjedne inspektor, instruktor i ti i kaže ti kreni i govori ti: "Sad idi lijevo, desno, okreni se tu, parkiraj se tu". Ako ne kaže ništa ideš pravo. Mali je grad, pa je uvijek slična vožnja, no opet nema ništa zacrtano. Prije je bio poligon i noćna vožnja, no oboje su ukinuli.
Pa tako je i ovdje. Barem meni bilo.

Doduse imaju videi na yt svih ruta mozes napamet nauciti haha

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 10 avg 2021, 12:53

harden je napisao/la:
10 avg 2021, 12:11
Jutros mi paket poslan iz Kine zavrsi na carini, kako da im dokazem da nije placen ni blizu toliko da bi trebao biti carinjen? Ako budu trazili to.
slika

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 10 avg 2021, 12:57

Ma i to parkiranje je glupost. Uče se kandidati samo u rikverc parkirati, a to opet zavisi od dimenzija auta, nije sa svakim isto. Niti ko paralelno uči, niti ulazak pravo na parking mjesto, a kod nas je najčešće potrebno na taj način parkirati.
Slaba nam je generalno obuka vozača, dijelom i zbog toga imamo ovoliko kretena po ulicama.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 10 avg 2021, 13:01

Blejzer10 je napisao/la:
10 avg 2021, 12:53
harden je napisao/la:
Jutros mi paket poslan iz Kine zavrsi na carini, kako da im dokazem da nije placen ni blizu toliko da bi trebao biti carinjen? Ako budu trazili to.
slika

slika
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 10 avg 2021, 13:16

Aerials je napisao/la:
10 avg 2021, 12:57
Ma i to parkiranje je glupost. Uče se kandidati samo u rikverc parkirati, a to opet zavisi od dimenzija auta, nije sa svakim isto. Niti ko paralelno uči, niti ulazak pravo na parking mjesto, a kod nas je najčešće potrebno na taj način parkirati.
Slaba nam je generalno obuka vozača, dijelom i zbog toga imamo ovoliko kretena po ulicama.
Kako misliš ne uče te ulazak pravo na parking? Koje je to parkiranje? :shifty:
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 10 avg 2021, 13:43

harden je napisao/la:
uz svaki paket ti dolazi slip sa računom na kojem piše koliko je plaćeno. Nemaš ti ništa s dokazivanjem. Računaj da ti u vrijednost ulazi i cijena poštarine.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 10 avg 2021, 13:48

admin je napisao/la:
10 avg 2021, 13:43
harden je napisao/la:
uz svaki paket ti dolazi slip sa računom na kojem piše koliko je plaćeno. Nemaš ti ništa s dokazivanjem. Računaj da ti u vrijednost ulazi i cijena poštarine.
75$ paket sa postarinom, zar nije carina samo preko 300KM? Bila za preko 50 pa povecali na 300, nisu valjda smanjili opet a da nisam upratio.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 10 avg 2021, 13:51

jeste 300.

to što je paket na carini, ne znači da će ti naplatiti carinu, već samo da je na carinskom pregledu. možda gledaju da nisi kakvih ekstazija nagurao u paket :lol:

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 10 avg 2021, 14:23

admin je napisao/la:
10 avg 2021, 13:51
jeste 300.

to što je paket na carini, ne znači da će ti naplatiti carinu, već samo da je na carinskom pregledu. možda gledaju da nisi kakvih ekstazija nagurao u paket :lol:
Uvijek me zanimalo ko je odgovaran ako npr nađu ekstazije? Onaj koji šalje ili kome se šalje?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 10 avg 2021, 14:25

BenjooJutub je napisao/la:
10 avg 2021, 14:23
admin je napisao/la:
jeste 300.

Uvijek me zanimalo ko je odgovaran ako npr nađu ekstazije? Onaj koji šalje ili kome se šalje?
Pa ti kao primaoc sigurno fasuješ.
Oni opet ako pošalju depešu zemlji pošiljaoca mogu da ga gone, ali ti si svakako nadrljao ako ti nađu ekstazi u pošiljci :D
Koševo Zapad

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 10 avg 2021, 14:31

Shategabri je napisao/la:
10 avg 2021, 14:25
admin je napisao/la:
jeste 300.

Oni opet ako pošalju depešu zemlji pošiljaoca mogu da ga gone, ali ti si svakako nadrljao ako ti nađu ekstazi u pošiljci :D
Znači ako hoću nekom da smjestim, natovarim gudre u paket i pošaljem mu i ne gine mu zatvor? :D

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 10 avg 2021, 14:32

10 avg 2021, 14:31

Znači ako hoću nekom da smjestim, natovarim gudre u paket i pošaljem mu i ne gine mu zatvor? :D
Tako nekako :D
S tim da računaj da i ti kao pošiljaoc imaš velike šanse da zaglaviš ćorke :urnebes:
Koševo Zapad

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 10 avg 2021, 16:02

Pa nije bas tako haha. Izvrsit ce se uvidjaj, vidjet ce se kojom karticom je placeno, na cije ime je kartica itd. :D

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 10 avg 2021, 16:26

Ja kad sam polagao frajer mi počeo prva 2-3 časa tersat i face slagat. Ljudino ne znam vozit, nikad nisam sjeo za volan do prekjučer.

I četvrti čas kod Bolnice u Zenici meni iskoči mačka, ma nije ni mačka, mače malo jadno i ode pravo pod gumu. Ja odmah na kočnicu i kvačilo.

Kad ti instruktor meni Boga sasu u facu, kae šta kočiš jesi normalan?

Reko vidio si, mače ode pod gumu, umalo ga pregazi, a on meni opet i Boga i mačku, kae što nisi prvo u retrovizor pogledo, mogao nas je ovaj taxi iza udarit, jebla te mačka.

Reko Amire je** tebe Bog, jesi li me čuo sad i ja na vrata i pješke kući.

Frajer se okreno ko u filmovima i ide kraj mene i nagovara me da uđem u auto, ja jok. I kasnije nazove starog i pita ga šta ćemo, kae stari on je reko da neće na vožnju dok mu se ne izvineš. Eto nek dođe sutra, izvinuću mu se.

Sutra ona priča, eto jbg znaš ja bio nervozan, žena djeca računi poso. Ma haj reko. Nije se izvinuo ali je do polaganja vožnje bio izuzetno prijatan.

I na polaganju ode grli ispitivača de pripazi mi ovog, to mi je mali od sestre. :mrgreen:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 10 avg 2021, 16:36

10 avg 2021, 14:32
10 avg 2021, 14:31

Tako nekako :D
S tim da računaj da i ti kao pošiljaoc imaš velike šanse da zaglaviš ćorke :urnebes:
Jedan za 238. KZ, drugi za 239.KZ.
Primit takvu postu bi se moglo tretirati kao posjedovanje (blaza varijanta), a slanje kao dalja prodaja - dilanje (gora varijanta). :nene:
tz tz tz tz tz tz

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 10 avg 2021, 17:18

Jackk je napisao/la:
10 avg 2021, 13:16
Aerials je napisao/la:
10 avg 2021, 12:57
Kako misliš ne uče te ulazak pravo na parking? Koje je to parkiranje? :shifty:
Ma ne znam naziv, ali ulazak pod 90 na parking mjesto, uglavnom u tržnim centrima su takva mjesta. Na takvim mjestima oni kandidate samo uče rikverc parkiranje, ne i ulazak u parking mjesto prednjim dijelom auta prvo. Barem kod nas u Tuzli to niko ne uči, samo rikverc.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 10 avg 2021, 17:38

Anđina policija
je mentalna retardacija
Femminemke se upiškile
pa se po svemu popiškile
tu stiže Katy Perry
moćna je ko Halle Berry
Severina ju je dodirnila
pa se na brodu posvinjila
Njemice mi daju koaliciju
brinu se za njihovu poziciju
ko medena na grani Ara
stiže meni Palvin Barbara
a uveče Rita Ora
majke mi svih pet kora
i na kraju mojijeh mi banana
dolazi meni u krilo Mičijević Ćana

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 10 avg 2021, 17:47

jolicnikola je napisao/la:
10 avg 2021, 17:38
Anđina policija
je mentalna retardacija
Femminemke se upiškile
pa se po svemu popiškile
tu stiže Katy Perry
moćna je ko Halle Berry
Severina ju je dodirnila
pa se na brodu posvinjila
Njemice mi daju koaliciju
brinu se za njihovu poziciju
ko medena na grani Ara
stiže meni Palvin Barbara
a uveče Rita Ora
majke mi svih pet kora
i na kraju mojijeh mi banana
dolazi meni u krilo Mičijević Ćana
:tokralju: :tokralju: :tokralju:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 10 avg 2021, 18:31

Marsal je napisao/la:
10 avg 2021, 16:26
Ja kad sam polagao frajer mi počeo prva 2-3 časa tersat i face slagat. Ljudino ne znam vozit, nikad nisam sjeo za volan do prekjučer.

I četvrti čas kod Bolnice u Zenici meni iskoči mačka, ma nije ni mačka, mače malo jadno i ode pravo pod gumu. Ja odmah na kočnicu i kvačilo.

Kad ti instruktor meni Boga sasu u facu, kae šta kočiš jesi normalan?

Reko vidio si, mače ode pod gumu, umalo ga pregazi, a on meni opet i Boga i mačku, kae što nisi prvo u retrovizor pogledo, mogao nas je ovaj taxi iza udarit, jebla te mačka.

Reko Amire je** tebe Bog, jesi li me čuo sad i ja na vrata i pješke kući.

Frajer se okreno ko u filmovima i ide kraj mene i nagovara me da uđem u auto, ja jok. I kasnije nazove starog i pita ga šta ćemo, kae stari on je reko da neće na vožnju dok mu se ne izvineš. Eto nek dođe sutra, izvinuću mu se.

Sutra ona priča, eto jbg znaš ja bio nervozan, žena djeca računi poso. Ma haj reko. Nije se izvinuo ali je do polaganja vožnje bio izuzetno prijatan.

I na polaganju ode grli ispitivača de pripazi mi ovog, to mi je mali od sestre. :mrgreen:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.