Ja sam polagao 2013e, tad je bila kod mene rucna i kretanje po rucnom u Hankama(skretanje kod Amara), okretanje na Jezeru na uzvisenju i parkiranje isto u Hankama, prosao kroz grad i to je to. Ja sam bas brzo zavrsio s voznjom.ASD je napisao/la: ↑10 avg 2021, 11:30Ručna na jezeru, okret kod jame, ulazak na benzinsku, semafor, okret u radini, okret kod heliosa...jesam li šta zaboravio?AshburtonG je napisao/la: ↑10 avg 2021, 11:09Pa dobro, studenti medicine su uglavnom nesposobni za bilo sta osim medicine.EC3 je napisao/la: ↑10 avg 2021, 10:22
Naučio je sve osim parkiranja. Instruktor mu je na prvom času rekao. Kandidat prije tebe je završio medicinu i on je uzeo pored 35 obaveznih još 120 dodatnih časova da nauči. Svaki kandidat kod mene uzme dodatne, minimalno 15,20 zavisi od kandidata. Rijetko ko uspije položiti samo sa toliko dodatnihNapravi max jednu, dvije sitne greške u vožnji od toga na predzadnjem času nije napravio nijednu. Da bi mu u prvih 5 minuta vožnje našao deset.
![]()
Nego, ko nije sposoban naucit osnove upravljanja vozilom u tom obaveznom broju casova, mozda treba razmislit o putovanju javnim prevozom. Cuj trebalo mu 120 dodatnih casova.
Ja sam bas imao dobro iskustvo, iako je mene sigurno moj zakinuo, kao i veliku vecinu koja je dosla s nekim znanjem, u broju casova. Ja nisam ni 30 odradio. Cini mi se 28 ili tako nesto. Doduse, dosta zavisi i od sredine gdje se polaze. U Banovicima je i 10 sati dovoljno, s obzirom da imas 3 ili 4 rute koje mozes dobit.![]()
To sve se majke mi moglo s roditeljima odraditi. Sve ostalo je bacanje para.
Jedino eto parkiranje par dana sa instruktorom.
@Otelo
Nema ni kod nas ruta, ali svaki iskusniji i posteniji instruktor ti zna gdje te moze covjek odvest. Nema iznenadjenja.