Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Dobio sam poziv za vakcinaciju da dodjem u srijedu, u pitanju je ova kineska vakcina...ikakav savjet? Uzeti ovu ili cekat da dodje nesto "provjerenije", mozda Pfizer ...?
Kineska je provjerenija. 300 godina stara tehnologija. A pfizer je sminkerskija, pa biraj koji si
Hoce li kinesku priznati EU zemlje?
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ma sve su dobre, samo kineska nije u EU priznata. Pa eto razmisli.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Nemoj čekati, odlična je, old school je napravljena. A ne vidim nešto da korona "hara" milijarderskom Kinom.
Die britische Regierung hatte am 19. Juli fast alle Corona-Einschränkungen zurückgenommen. Zu dem Zeitpunkt hatten 88 Prozent der Erwachsenen eine erste Impfung erhalten, etwa 68 Prozent waren bereits zwei Mal geimpft. Trotz gegenteiliger Befürchtungen war die Zahl der Infektionen in den Tagen darauf zurückgegangen und auch zuletzt nur wieder vergleichsweise leicht gestiegen.
88% odraslih Britanaca primili jednu dozu, a 68% obje doze. Bit će zanimljivo ovo ispratiti.
88% odraslih Britanaca primili jednu dozu, a 68% obje doze. Bit će zanimljivo ovo ispratiti.
Die britische Regierung hatte am 19. Juli fast alle Corona-Einschränkungen zurückgenommen. Zu dem Zeitpunkt hatten 88 Prozent der Erwachsenen eine erste Impfung erhalten, etwa 68 Prozent waren bereits zwei Mal geimpft. Trotz gegenteiliger Befürchtungen war die Zahl der Infektionen in den Tagen darauf zurückgegangen und auch zuletzt nur wieder vergleichsweise leicht gestiegen.
ozbiljno pitanje jedno jer vidim da pratis dosta tu tematiku. AZ sam propustio iz opravdanih razloga ali mislim da je vrijeme da svi pozurimo s vakcinacijom koliko je u nasoj moci.
Kada bi mogao birati koja bi bila tvoj izbor? Može i neko drugi odgovoriti.
You are someone else I am still right here
moj izbor bi bila svaka koju mogu odmah dobiti (tako sam i uradio, dobio sam AZ). Ako mogu birati, vjerovatno bih danas uzeo JJ.
Ako mogu birati između kineske i AZ, uzeo bih AZ.
Da mogu birati između AZ i Pfizer, uzeo bih AZ.
Ne znam koji su ti opravdani razlozi, AZ ima nuspojave koje su karakteristične isključivo za žene. A i to je više pitanje politike i reklame, nego što zaista ima više problema za AZ nego nekom drugom vakcinom.
Mislim da sa kineskom neće biti problema na granicama ništa više nego na ovim ostalim (možda neki kratki vremenski period dok se sve ne standardizira u svim državama), jer nema šanse da EU onemogući ulaz Mađarima, Srbima, Kinezima, USA da blokira cijelu južnu ameriku, da ga popuši Dubai, isl...
U svakom slučaju bih požurio, jer vakcine pružaju punu zaštitu tek 15tak dana nakon druge doze... To znači da se već lagano ulazi u jesen, bolje biti zaštićen.
Dodatno, mislim da je kompletna priča oko proizvođača vakcina presmiješna. Primio si ih 10 do sad, pojma nisi imao ko ih pravi i kako. Ni za jedan lijek koji uzmeš ne pitaš za proizvođača. Toliko stvari unosiš u organizam a ne pitaš za porijeklo, proizvođača isl.. .e sad odjednom svi smo postali stručnjaci za vakcine. meni je to totalna glupost. Uradiš kako je propisano, ne trošiš se na razmišljanja o stvarima o kojim pojma nemaš, i to je to.
Ne znam koji su ti opravdani razlozi, AZ ima nuspojave koje su karakteristične isključivo za žene. A i to je više pitanje politike i reklame, nego što zaista ima više problema za AZ nego nekom drugom vakcinom.
Mislim da sa kineskom neće biti problema na granicama ništa više nego na ovim ostalim (možda neki kratki vremenski period dok se sve ne standardizira u svim državama), jer nema šanse da EU onemogući ulaz Mađarima, Srbima, Kinezima, USA da blokira cijelu južnu ameriku, da ga popuši Dubai, isl...
U svakom slučaju bih požurio, jer vakcine pružaju punu zaštitu tek 15tak dana nakon druge doze... To znači da se već lagano ulazi u jesen, bolje biti zaštićen.
Dodatno, mislim da je kompletna priča oko proizvođača vakcina presmiješna. Primio si ih 10 do sad, pojma nisi imao ko ih pravi i kako. Ni za jedan lijek koji uzmeš ne pitaš za proizvođača. Toliko stvari unosiš u organizam a ne pitaš za porijeklo, proizvođača isl.. .e sad odjednom svi smo postali stručnjaci za vakcine. meni je to totalna glupost. Uradiš kako je propisano, ne trošiš se na razmišljanja o stvarima o kojim pojma nemaš, i to je to.
Ko se vakcinise sada vakcinom nepriznatom u EU nek ne racuna na putovanja bez pcr. Dok se (ako se) odobre kineske i ruske vakcine na zapadu, vec ti ni sadasnja vakcinacija nece vaziti jer ce ti vjerovatno nestati antitijela. Cisto sumnjam da ce ih odobriti prije mozda iduceg ljeta, da su htjeli do sad bi ih odobrili.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
AZ slobodno primite. Pa ne uzimate valjda antibebi pilule pa da se nešto bojite sad 

Bio bolestan pa mi savjetovali da ne primim. Bas i razmisljam sto prije to da rijesim to. Hvala za info.admin je napisao/la: ↑09 avg 2021, 14:41moj izbor bi bila svaka koju mogu odmah dobiti (tako sam i uradio, dobio sam AZ). Ako mogu birati, vjerovatno bih danas uzeo JJ.
You are someone else I am still right here
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Hoćeš iskreno? U martu primio AZ(indijsku inačicu) revakcinisan u Maju, a imam hipoplaziju desne vertebralne arterije. Kao neko ko je u medicini, jesam li trebao vjerovati natpisima i svemu što se pisalo o AZ? AZ je jedina vakcina koja nije išla na strogu zaradu. Zato i imaš kampanju o njoj kakvu imaš.
Evo sad i lambda postaje zeznuta, kazu japanci (napisase na klixu) da sve napada i da je najgora do sada!
Ako i do nas dodje onda smo nayebali do kraja!
Ako i do nas dodje onda smo nayebali do kraja!
We are Liverpool - This means more!
#20 DJ
#20 DJ
Losa situacija u engleskoj. Kako li su ovako nisko pali
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pfizer zato što možeš putovati sa njom, jer je na listi EU. Ako već imaš priliku za istu. Kod mene su roditelji primili kinesku jer njima je svejedno jer svakako ne putuju i bitno je bilo da se zaštite.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
-
- Kontakt:
@Neutralu se ovo ne sviđa nikako , ne sluti na dobro , očekujemo rijeku mrtvih u Engleskoj

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
https://tuzla nski.ba/infoteka/razlika-je-zapanjujuca-covid-pluca-s-vakcinom-i-bez-primljene-vakcine/
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Vidim da nisi ni pročitao:
Assessment report as adopted by the CHMP with all information of a commercially confidential nature deleted.
In addition, in order to protect the blinding of the ongoing clinical trial certain pieces of information are redacted. These redactions are shaded in black with overlay text that reads “BLD”. BLD stays for “Interim results of an ongoing clinical trial impacting study blinding”. These redactions are temporary and will be lifted once the study will be fully unblinded.
A evo šta znači blinding:
Blinding is used in the design of some clinical trials and other research studies to try to eliminate the bias of expectation influencing the research findings.
Assessment report as adopted by the CHMP with all information of a commercially confidential nature deleted.
In addition, in order to protect the blinding of the ongoing clinical trial certain pieces of information are redacted. These redactions are shaded in black with overlay text that reads “BLD”. BLD stays for “Interim results of an ongoing clinical trial impacting study blinding”. These redactions are temporary and will be lifted once the study will be fully unblinded.
A evo šta znači blinding:
Blinding is used in the design of some clinical trials and other research studies to try to eliminate the bias of expectation influencing the research findings.
Naredna svjesno postirana dezinformacija i pokušaj manipulacije činjenicama će značiti trajno isključenje s foruma.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.