Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

Justin
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la Justin » 06 avg 2021, 16:18

akisarajevo92 je napisao/la:
06 avg 2021, 04:08
slika

moli co'ek iz bolnickog kreveta druge da se vakcinisu
Nadam se da ovako nece i neki antivakseri sa foruma.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 06 avg 2021, 16:20

Znam par osoba koje su se vakcinisale radi putovanja ili slobode, a ostalo je sve radi zaraze, zdravlja, i radi svojih bližih koji ne mogu da se vakcinišu. Znači na mom primjeru je to odnos otprilike 1 naprema 30.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 avg 2021, 16:26

BenjooJutub je napisao/la:
06 avg 2021, 16:14
bombaysaphire je napisao/la:
06 avg 2021, 15:45
06 avg 2021, 14:56

Kovid pasoš je prenapuhana stvar i uopšte nije ono što se misli da jeste. Ti kada se vakcinišeš, od države dobiješ potvrdu da si vakcinisani to je to. Postoje razne aplikacije, gdje ti skeniraš tu potvrdu i pokazuješ je preko aplikacije da ne bi stalno nosao papir sa sobom.

U utorak primam drugu dozu, ne cijepim se zbog virusa, nego zbog slobode, kao i većina koji prime vakcinu. Ako nama vakcinasinaim ukinu privilegije koje sada imamo, e onda će nastati haos, jer kao što rekoh, niko koga znam se nije vakcinisao jer se boji virusa.
Drago mi je da si za razliku od ostalih napisao istinu zbog čega se vakcinišeš :salut:
Ne znam zbog čega ljudi imaju potrebu da lažu :roll:
Ovaj način vakcinisanja mi liči na život mog djeda u komunizmu. Frajer bio u Partiji, imao sve povlastice sistema a kući stavljao zavjese na prozore sa bi mogao klanjati :rol:

Moraš se prilagoditi sistemu i koristit povlastice, bez vakcine danas će bilo ko teško opstati, ne zbog virusa nego zbog sistema.

Na kraju krajeva, nije ovo nikakvo čipiranje, najgore od svega što se može desiti je da primamo fiziolosku otopinu, odnosno ništa.

Pokrijte se po glavi, iz samo uz sistem, a vamo iza leđa samo po svome :) Oni koji misle da mogu dići revoluciju, grdno se varaju.

U prošlosti su ljudi pišali krv za revoluciju, ne mogu ni zamislit šta se treba desiti da bi danas neka revolucija/reforma uspjela.
Jel dedo lagao dok klanja ili na sastancima partije?

Ne razmišlja svako kao ti. Meni je jasno da ima ljudi koji ne vjeruju ni u vakcinu ni u koronu, ne mislim da lažu kad to kažu. Mislim da su glupi, za mnoge mislim da su primitivci, ali ne mislim da lažu. Ja sam se vakcinisao iz sto razloga. Prvi i osnovni je zdravlje meni bliskih starih ljudi koje ne želim ugroziti, pa moje zdravlje i zdravlje mladih ljudi oko mene, pa želja za povratkom ekonomskog rasta, globalno i lokalno, pa onda da se ne peglam sa testovima pri putovanjima itd.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 06 avg 2021, 18:02

Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 06 avg 2021, 18:06

admin je napisao/la:
06 avg 2021, 16:26
bombaysaphire je napisao/la:
06 avg 2021, 15:45

Drago mi je da si za razliku od ostalih napisao istinu zbog čega se vakcinišeš :salut:
Ovaj način vakcinisanja mi liči na život mog djeda u komunizmu. Frajer bio u Partiji, imao sve povlastice sistema a kući stavljao zavjese na prozore sa bi mogao klanjati :rol:

Moraš se prilagoditi sistemu i koristit povlastice, bez vakcine danas će bilo ko teško opstati, ne zbog virusa nego zbog sistema.

Na kraju krajeva, nije ovo nikakvo čipiranje, najgore od svega što se može desiti je da primamo fiziolosku otopinu, odnosno ništa.

Pokrijte se po glavi, iz samo uz sistem, a vamo iza leđa samo po svome :) Oni koji misle da mogu dići revoluciju, grdno se varaju.

U prošlosti su ljudi pišali krv za revoluciju, ne mogu ni zamislit šta se treba desiti da bi danas neka revolucija/reforma uspjela.

Ne razmišlja svako kao ti. Meni je jasno da ima ljudi koji ne vjeruju ni u vakcinu ni u koronu, ne mislim da lažu kad to kažu. Mislim da su glupi, za mnoge mislim da su primitivci, ali ne mislim da lažu. Ja sam se vakcinisao iz sto razloga. Prvi i osnovni je zdravlje meni bliskih starih ljudi koje ne želim ugroziti, pa moje zdravlje i zdravlje mladih ljudi oko mene, pa želja za povratkom ekonomskog rasta, globalno i lokalno, pa onda da se ne peglam sa testovima pri putovanjima itd.
pa realno i ja planiram se vakcinisati upravo radi tih ogranicenja vani jbga prebolovao je prije dva mjeseca proslo ok da nisam prebolovao vjerovatno bi to bio prvi razlog tj. licno zdravlje a ovo radi drugih i blizih oko sebe zar to nije izgubilo smisla kad su rekli da sad vecina vakcinisanih prenosi virus ... sa vakcinom gdje bi trebao dobiti lakse simptome hajmo reci kod neke osobe se nece nikako pojaviti i ta osoba moze zaraziti dugog a da nije ni svjesna :D a veca vjerovatnoca da ces dobiti neki simptom ako nisi vakcinisan te ces alarmirati sebe da pazis na ljude oko sebe :D

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 avg 2021, 18:22

BIHfan je napisao/la:
06 avg 2021, 18:02
Sve vise i vise ovakvih izvjestaja.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 06 avg 2021, 18:24

NEZALAGANJE je napisao/la:
06 avg 2021, 18:22
BIHfan je napisao/la:
06 avg 2021, 18:02
Sve vise i vise ovakvih izvjestaja.

Gle ovog. :rol:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 06 avg 2021, 19:04

Ja se samo nadam da na svijetu postoje pametni ljudi koji mogu ovo savladati i izmisliti lijek, inače smo najebali kako civilizacija.

Najveća opasnost ovog virusa je zapravo to što je "najblaži" od svih poznatijih virusa i zbog toga može duuuugo potrajati.

Slično kao i sa drogama.
Heroin, najopasnija droga ali umreš nakon par godina konzumacije.
Marihuana, najneopasnija droga, konzumiraš je citav zivot, ne umres, ali ti syebe sve.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 avg 2021, 19:43

Jesul puna covid odjeljenja ili snimaju lazne filmove u izraelu jer nema stvarnih odjeljenja? De opredijeli se

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 avg 2021, 19:49

bob je napisao/la:
06 avg 2021, 18:06
admin je napisao/la:
06 avg 2021, 16:26

pa realno i ja planiram se vakcinisati upravo radi tih ogranicenja vani jbga prebolovao je prije dva mjeseca proslo ok da nisam prebolovao vjerovatno bi to bio prvi razlog tj. licno zdravlje a ovo radi drugih i blizih oko sebe zar to nije izgubilo smisla kad su rekli da sad vecina vakcinisanih prenosi virus ... sa vakcinom gdje bi trebao dobiti lakse simptome hajmo reci kod neke osobe se nece nikako pojaviti i ta osoba moze zaraziti dugog a da nije ni svjesna :D a veca vjerovatnoca da ces dobiti neki simptom ako nisi vakcinisan te ces alarmirati sebe da pazis na ljude oko sebe :D
Poenta je kolektivne zastite.

Naravno, kod nas pojam kolektivnog truda skoro da ne postoji pa je onom ko ne konta besmisleno i objasnjavati.

Zato i Jesmo jako uspjesni u svemu cega se dohvatimo

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 07 avg 2021, 05:49

Evo frisak primjer iz moje firme. Jedan od direktora bio na godisnjem sa porodicom, vratili se i u par dana osjeti on blago peckanje u grlu, nos curi. Testira se, pozitivan.
Da ne duljim, on, zena mu i 5 djece pozitivni svi. Sad detalji....

On vakcinisan u aprilu sa Modernom, zena u decembru sa Pfizer i ostatak porodice sa Pfizer. Troje djece od 12 do 17 (mislim da je rekao 17) vakcinisani, dvoje 5 i 7, nisu.
Znaci i kod jednih i drugih doslo do zaraze. Svi su prebolili vec, njega je jedino oko sinusa i glavobolja zezala i jos kaze ima malo oko sinusa nekog pritiska. Par kuca u komsiluku njegovom bilo jos zarazenih, svi vakcinisani osim jednog covjeka. Svi vakcinisani OK, ovaj nevakcinisani nazalost tezi slucaj na kisiku. Mislim da rece da je u 40-im godinama.

Cudno mi je da svi ovi neki video zapisi pisu da su vakcinisani po bolnicama, dok javni podaci ustvari pokazuju da je suprotno. Ne samo to, vec i ljudi uzivo govore da je tako.
Drago mi je da cujem da je sad pocelo jos naroda da se vakcinise, barem oko mene.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 07 avg 2021, 06:35

Moja iskustva oko teme "Vakcina-blazi simptomi da ili ne" su limitirana na par kolega oko mene.
Bio je nemal broj slucajeva prilicno zeznute klinicke slike (obostrane upale pluca itd) ali izmedju dvije doze,tacnije par dana prije druge doze.
U srijedu kolega i komplet porodica(zena,otac i mati) svi pozitivni sa upalama pluca osim njega koji je vakcinisan i ima one standardne blaze simptome.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 avg 2021, 07:49

Video zapisi koje nam redaju antivakseri su totalni supljikat. Nikad tu nema nekog stvarnog konteksta. Kaze 95% teskih slucajeva su vakcinisani. Ali ne kaze da je 95% teskih slucajeva iznad 85 godina. I ne kaze da takvih vise ne umire 50% vec 10%.

Rizik od hospitalizacije raste s godinama, a pada s vakcinacijom. Vakcinisani starac od 85 godina i dalje je u vecem riziku od dvadesetogodisnjaka koji se nije vakcinisao. Ali rizik mu vise nije recimo 50% da ce umrijeti vec 10%. A dvadesetogodisnjaku vise nije recimo 5% vec 0,1%.

Znaci, postoji izvjesni rizik i dalje za obojicu. I dalje je ocekivati da su medju kriticnim pacijentima starci, a kako su oni svi vakcinisani, normalno je da je u bolnici 90% vakcinisanih.

Ono sto antivakseri ignorisu je da vise ne umire npr 500 ljudi dnevno, vec 5 ljudi dnevno. E zasto to svjesno ignorisu i svjesno lupaju gluposti koje cak eliminisu jedna drugu, to je nejasno. Kompleksi?

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 07 avg 2021, 08:19

admin je napisao/la:
07 avg 2021, 07:49
Video zapisi koje nam redaju antivakseri su totalni supljikat. Nikad tu nema nekog stvarnog konteksta. Kaze 95% teskih slucajeva su vakcinisani. Ali ne kaze da je 95% teskih slucajeva iznad 85 godina. I ne kaze da takvih vise ne umire 50% vec 10%.

Rizik od hospitalizacije raste s godinama, a pada s vakcinacijom. Vakcinisani starac od 85 godina i dalje je u vecem riziku od dvadesetogodisnjaka koji se nije vakcinisao. Ali rizik mu vise nije recimo 50% da ce umrijeti vec 10%. A dvadesetogodisnjaku vise nije recimo 5% vec 0,1%.

Znaci, postoji izvjesni rizik i dalje za obojicu. I dalje je ocekivati da su medju kriticnim pacijentima starci, a kako su oni svi vakcinisani, normalno je da je u bolnici 90% vakcinisanih.

Ono sto antivakseri ignorisu je da vise ne umire npr 500 ljudi dnevno, vec 5 ljudi dnevno. E zasto to svjesno ignorisu i svjesno lupaju gluposti koje cak eliminisu jedna drugu, to je nejasno. Kompleksi?
85+ godina i odes se vakcinasat, pa rokni se bekane.
CPOJ

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 avg 2021, 08:34

De nam pojasni u cemu je problem? 85+ prvi treba da ode da se vakcinise

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 07 avg 2021, 10:03

admin je napisao/la:
07 avg 2021, 08:34
De nam pojasni u cemu je problem? 85+ prvi treba da ode da se vakcinise
Vi pod hitno trebate stavit novo antibot pitanje prilikom registracije na ovom forumu, možda neku kvadratnu jednadžbu. Previše neukih indijanaca piše ovdje.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Apolon
Kontakt:

Post Postao/la Apolon » 07 avg 2021, 10:17

Ocito da niste upoznati sa likom i djelom @qaa18, tako da ne treba da vas cudi ovolika kolicina tupavosti sabrana u doticnom :yawn:
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 07 avg 2021, 12:05

Admin je previse dobar covjek dok ovim antivax idiotima jos uvijek dopusta da pisu.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 avg 2021, 12:07

Strah od igle se zove Tripanofobija.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 07 avg 2021, 12:34

Nisam dovoljno pratio situaciju pa nek me neko uputi,zar nije bilo rečeno da vakcinisan insan ne moze prenijeti virus?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.