Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: Chat
Najvise faktora kvalitetnog grada ima Banja Luka, po meni.
Lijepih malih gradova sa ekstra prirodom i rijekama ima dosta ali nemaju ostale atribute.
Tuzla je losa za zivot, zagadjeno, skupo, velika nezaposlenost i pretrpano. Mene 350 dana u godini realno ne zanima jezero, trg, niti imam sta od novogradnje.
Lijepih malih gradova sa ekstra prirodom i rijekama ima dosta ali nemaju ostale atribute.
Tuzla je losa za zivot, zagadjeno, skupo, velika nezaposlenost i pretrpano. Mene 350 dana u godini realno ne zanima jezero, trg, niti imam sta od novogradnje.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 05 avg 2021, 19:47, ukupno mijenjano 1 put.
I dalje nema vode jbt.

- ASD
- Kontakt:
Banja luka ima prostor za širenje.tuzlak1987 je napisao/la: ↑05 avg 2021, 19:42Najvise faktora kvalitetnog grada ima Banja Luka, po meni.
Doboj recimo se nalazi na dobroj lokaciji. Saobraćajni središte je mogao biti.
Nije mi jasno zašto je Sarajevo izabrano da se razvija kao glavni grad.
Tuzla isto nije planirana da bude ovolika. To je mislim trebalo biti Brčko ali je gore neko nešto davno zahebao.
Polako brate sta kriziras. Doci ce voda i eto vama nasih govana strpi se malo jos.
Kod mene doduse ima vode al malo serem pa ti valjda nije dovoljno...
You are someone else I am still right here
ko vam je kriv pa ste odlucili biti fgr i zivjeti u centru grada dodjite na dbr ima vode ima svega
hocete li za vama iz centra jedno svecano pustanje vode iz cesme cenera da se naplacuje da ne zaboravite kako to zvuci

zavisi o kojem centru govoris na md ima jes malo nizi pritisak al tece

Doboj se nalazi na dobroj lokaciji ali je privredno slabije razvijen od recimo Tešnja, ne znam zašto je to tako.ASD je napisao/la: ↑05 avg 2021, 22:21Banja luka ima prostor za širenje.tuzlak1987 je napisao/la: ↑05 avg 2021, 19:42Najvise faktora kvalitetnog grada ima Banja Luka, po meni.
Tuzla isto nije planirana da bude ovolika. To je mislim trebalo biti Brčko ali je gore neko nešto davno zahebao.
Btw. kad vec spominjemo gradove sta mislis koji su trenutno ovi manji gradovi a imaju tendenciju brzog razvoja?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Mene samo brine kako ti znas gdje ja zivim hahaha
Ima vode samo slab pritisak al dovoljno da se vodokotlic napuni.
Evo kod mene moze pustanje iz cesme za petaka samo da tebi posao propadne

Zainteresovani nek se jave u pp
You are someone else I am still right here
- ASD
- Kontakt:
Pa govorim o nekom davnijem periodu.meho-medo je napisao/la: ↑05 avg 2021, 23:52Doboj se nalazi na dobroj lokaciji ali je privredno slabije razvijen od recimo Tešnja, ne znam zašto je to tako.ASD je napisao/la: ↑05 avg 2021, 22:21Banja luka ima prostor za širenje.tuzlak1987 je napisao/la: ↑05 avg 2021, 19:42Najvise faktora kvalitetnog grada ima Banja Luka, po meni.
Btw. kad vec spominjemo gradove sta mislis koji su trenutno ovi manji gradovi a imaju tendenciju brzog razvoja?
Da su recimo Turci, Austrougari, ili još Jugoslavija odabrali Doboj za glavni grad, drugačije bi se sve odvilo.
Ovi koji se nalaze na prometnom putu ili koji će se nalaziti na prometnom putu.
U budućnosti očekujem da se skrati vrijeme puta Tuzla-Sarajevo. Tu bi Živinice mogle još više profitirati nego što jesu.
Moji Banovići su recimo van puta, i realnost je da jedino što se može ganjati je turizam.
Eh to jeste.ASD je napisao/la: ↑06 avg 2021, 00:01Pa govorim o nekom davnijem periodu.meho-medo je napisao/la: ↑05 avg 2021, 23:52Doboj se nalazi na dobroj lokaciji ali je privredno slabije razvijen od recimo Tešnja, ne znam zašto je to tako.ASD je napisao/la: ↑05 avg 2021, 22:21
Banja luka ima prostor za širenje.
Da su recimo Turci, Austrougari, ili još Jugoslavija odabrali Doboj za glavni grad, drugačije bi se sve odvilo.
Ovi koji se nalaze na prometnom putu ili koji će se nalaziti na prometnom putu.
U budućnosti očekujem da se skrati vrijeme puta Tuzla-Sarajevo. Tu bi Živinice mogle još više profitirati nego što jesu.
Moji Banovići su recimo van puta, i realnost je da jedino što se može ganjati je turizam.
Živinice imaju potencijala ali su vec sada pretrpane. Vjerovatno si imao priliku da prolaziš ovih dana kroz Zivinice i upadneš u onu saobraćajnu gužvu koja je najizrazenija u 3-4 sata poslije podne. Ali eto u planu je ova nova saobraćajnica, pa valjda rastereti grad.
S druge strane kad pogledaš, i Kladanj i Olovo se nalaze na magistrali Tz-Sa, ali izgleda da pored te magistrale ulogu igra i blizina većeg grada, sto je u slučaju Zivinica svakako Tuzla. A opet ako uzmemo za primjer Lukavac koji je blizu Tuzle i ima fin broj firmi, grad opet djeluje pusto. Počesto sam u Lukavcu i recimo Živinice mnogo "življe" djeluju od njega.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Da ih ufatim na dijete jel

Ma jok, rođak me pitao bi li došao tamo da mi nađe posao.
Počeo sam da učim himnu
U šta si se to uvalio

® GONGASHI POWERHOUSE ®
E čuj vode nemaju skoro 40 sati 

Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.