Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Arvid
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Arvid » 05 avg 2021, 11:13

Čović je srbin, razumljivo.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 05 avg 2021, 11:29

tuzlak1987 je napisao/la:
05 avg 2021, 10:37
avenija je napisao/la:
05 avg 2021, 10:20
tuzlak1987 je napisao/la:
05 avg 2021, 09:06

Zato sto nisi isao van ZDK. U citavoj RS po gradovima imaju natpisi ratko mladic srpski heroj. U BL na jedno 5 mjesta. A najbolji bilbordi su rezervisani svi za reklamu potpis peticije.
Ako ne vidis da su se umirili ko bubice oko te teme i da bosanski pravoslavci vise nikako to ni ne spominju u javnosti onda si slijep.

Sada je jako bitno da na prvi prekrsaj koji se desi tuzilastvo i SIPA Ostro reaguju da vide ostali bosanski pravoslavci sta ih ceka ako budu necivilizirani divljaci i kocijasi.
Jedno su zelje, a drugo realnost. Realnost je da nam je Inzko ustvari zavukao jer nije uradio ovo daleko prije.
Pogledaj kakva je drzava, nema ko hapisti te ljude i pratiti to. Raditi ce sto su radili i do sada.

Ovaj zakon je u startu vec pao, tamo ubise sa propagandom u RS i gdje ti je ta SIPA? :urnebes: pa i jedno 40% SIPE su mozda cetnici sta znas sta misle.

Inzko nas sprda samo kao Bosnjake jer ce ovi sada negirati genocid, a zakon uveden. Napraviti ce jos veci sprdnju jer to mogu raditi i kada postoje zakoni neki.
Na kraju ce kao za sve zakone biti primjenjen samo na Bosnjacima. Ako vide da je negdje neki Bosnjak negirao zlocine ARBIH pokucati ce mu na vrata jer smiju Bosnjaku doci na vrata. Isto kao sto smiju Bosnjaku uzeti 7.5 KM za BHTV, a ostalima ne.
Balkanska istraživačka mreža BIRN tvrdi suprotno.

Dok zakon nije stupio na snagu u onih 7 dana je bilo orgijanja. Nakon stupanja na snagu, oni kažu da se na twiteru i ostalim društvenim mrežama puno manje negira genocid.

Juce naletih na ovaj članak na internetu.

Mogu se ovi na vlasti qrciti, dok se sitna buranija ipak boji kazne...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 05 avg 2021, 11:37

feniksptica je napisao/la:
03 avg 2021, 17:24
Ne moraju svi proc ljekarski i psiholosku procjenu za vozacku dozvolu ... ne vidim svrhu obaveznog pregleda ako ga svi prodju.
Ja poznajem par ljudi koji imaju neki papir da nisu u vinklo al "uredno" posjeduju vozačku i voze se svaki dan.
U ovoj miki maus državi oko koje se svaki dan neki debili kolju i krve sve može,a to sto ovo nije ni d od države nikom nista.

Vise je faktora zasto se ovo dešava al najveci je taj sto za volanima sjede debili.

Ko nije vidio dovoljno primjera sta se desava zbog neprilagodjene brzine i debilizma za volanom taj i treba da zalijepi, al u zid negdje da nebi neko drugi neduzan nastradao.

Drugi razlog su male kazne.
Prije 5-6 godina (ne znam tačno) jos jedan od ovih debila je preticao u tunelu i ubio 2 osobe koje su se nalazile u drugom vozilu.
Debil je ostao nazalost ziv.
Jel neko fakat misli da taj lik danas ne vozi?

Za sve teže incidente treba automatski oduzimat dozvole, al ne privremeno nego zauvijek.
Ako si vozio pod dejstvom alkohola oduzima ti se dozvola zauvijek i placas neku astronomsku kaznu.
Kako moze vozit neko ko napuše 2 promila ikad vise?
Lik je svjesno doveo u životnu opasnost sve koji su se nasli na putu kojim je vozio, ko ce sutra objasnjavat necijem roditelju zasto mu je dijete poginulo?

Takodje i kerovi imaju velike zasluge u svemu ovome jer ce radije uzet sebi cvaju nego strpat debila iza resetaka nakon sto utvrdi da je ovaj daleko od savjesnog.
Doduse ne moze ni utvrdit kad ni on nema savjest.

Do tad, samo gas, mater vam ****.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 05 avg 2021, 11:47

Mahom ti debili ostanu živi, a vamo neko ni kriv ni dužan pogine. Pošteno bi bilo da se kompenzuje smaknućem i ovog vamo.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 05 avg 2021, 11:58

Arvid je napisao/la:
05 avg 2021, 11:47
Mahom ti debili ostanu živi, a vamo neko ni kriv ni dužan pogine. Pošteno bi bilo da se kompenzuje smaknućem i ovog vamo.
Najpostenije.
Svaki put ispizdim kad se to desi.
To moze bit bilo ko od nas.

I ovim kamiondzijama usput da **** mater.
Neko vece vozim se kuci, lik se zalijepio za mene.
Aj da ja peglam 50,pa ajd, jer i ti sto peglaju su mi isti ko i ovi sto voze prebrzo.
Vozim 80,ograncinje 80.

Pa **** majku i tebi i tvom gazdi sto te razapinje pa ti giljas ko majmun.

Roditelji koji kupe djeci auto od 200 KS, a tek su polozila ne vole svoju djecu.
Sta zna klinac od 18 godina sta je 200 konja?
Nema dodira s realnošću, nema iskustva.

Al eto u ovoj majmunskoj "drzavi" koju vode majmuni, i koje biraju majmuni sve može.

Samo gas.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 05 avg 2021, 13:56

https://avaz….ba/vijesti/bih/671819/dodu-u-bosnu-pa-se-bahate-ogorceni-mjestanin-u-jelahu-natjerao-dijasporce-da-pokupe-smece-koje-su-bacili-u-usoru
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 05 avg 2021, 14:39

Maestro je napisao/la:
05 avg 2021, 13:56
https://avaz….ba/vijesti/bih/671819/dodu-u-bosnu-pa-se-bahate-ogorceni-mjestanin-u-jelahu-natjerao-dijasporce-da-pokupe-smece-koje-su-bacili-u-usoru
Svaka čast ovom momku.
Ali zanimljiv je taj naš mentalitet (da li bio u BiH ili negdje vani, svejedno). Jedino ga strah od kazne/autoriteta/kamere mogu spriječiti da ne baca smeće.
A ne to što to tako treba.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 05 avg 2021, 14:43

Trebao im je još metak u nogu koji poslati.

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 05 avg 2021, 15:34

Izet Nanić !

05.08.1995 - 05.08.2021 🤲🤲🤲
....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 05 avg 2021, 15:56

Maestro je napisao/la:
05 avg 2021, 13:56
Došli u BiH, pa kao pušteni s lanca.

E nećete seljadijo!

Svaka čast gospodinu koji je reagovao i snimio ih, većina nas ne bi reagovala.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 05 avg 2021, 16:45

Koje papire otprilike trebam donijet kad me zaposljavaju otprilike
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 05 avg 2021, 17:29

Dex je napisao/la:
05 avg 2021, 16:45
Koje papire otprilike trebam donijet kad me zaposljavaju otprilike
u BiH :D pa ako treba diploma kopija diplome, kopija prednje strane bank. kartice za platu :D ako ti je prvi posao tj. zdravstvo je na nekog roditelja onda to se treba prebaciti al ovo firma radi mislim i poreznu karticu mislim da moras odnijeti u firmu al ovo sve u hodu realno prvo Ugovor potpises :D nema one radne knjizice i tih gluposti ...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 avg 2021, 17:33

Moras CIPS, ovjerena kopija diplome ili uvjerenje o diplomiranju, uvjerenje o nevodjenju krivicnog postupka, uvjerenje o nekaznjavanju, poreska kartica, rodni list, 4 slike, ljekarsko.
Kasnije kad pocnes raditi slikas racunovodstvu broj racuna za platu..

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 05 avg 2021, 18:05

Stae Sarajlije nema vode vise od 24 sata :D

Zivio sam u Sarajevu 2 godine, los grad realno, od prevoza, do infrastrukture, cistoce, guzvi ma nista me nije privuklo. Mislim dodje se i sad obidje se ali eto ne svidja mi se zivjeti tu. Na najboljoj lokaciji sam bio na Djidjikovcu.

Zivio sam onda 2 godine u Mostaru. Kamen ne mogu gledati kad se probudim naaucio gledati brda prekrivena gustom šumom borovinom, zelenilo, ali to nije kljucno, kljucno je sto tu ne bi zivio klima. Znaci kad onaj kamen i asfalt ugrije se, 7 dana mora kisa padati da ga ohladi. Gledao sam da bjezim u maju za Zenicu do oktobra sto je vise moguce.

Onda Modrica 2x po 6 mjeseci..katastrofa, premalo ljudi, isto naprimjer Tetovo (naselje marsalovo odakle sam i ja 5 km od Zenice) to mi nije grad nista..bas nula bodova. Jedino zanimljivo mi je tu bilo ravnica ona nema brda.

I na kraju Zenica, najbolje organizovan i isplaniran grad na dunjaluku, nije dzaba Tito doveo Juraja slavnog i rekao de mi ovdje konstuisi grad ali ali i tu ima sada dosta mana, zeljezara je kancer grada, ugostiteljskih objekata i ponude hranom ili za nocni izlazak ni deseti dio Sarajeva. Evo sad dok pisem ovo ponukan patnjom Sarajlija sa vodom **** Indijac pusta paru i probava nove kotlove **** mu oni mater isto avion da mi leti kroz sobu. Da nema smrdljive zeljezare mozda bi bila idealan grad za život u BiH naravno ko ne planira migrirati na zapad.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 05 avg 2021, 18:10

avenija je napisao/la:
05 avg 2021, 18:05

Zivio sam u Sarajevu 2 godine, los grad realno, od prevoza, do infrastrukture, cistoce, guzvi ma nista me nije privuklo. Mislim dodje se i sad obidje se ali eto ne svidja mi se zivjeti tu. Na najboljoj lokaciji sam bio na Djidjikovcu.

Zivio sam onda 2 godine u Mostaru. Kamen ne mogu gledati kad se probudim naaucio gledati brda prekrivena gustom šumom borovinom, zelenilo, ali to
nema dio grada ne cijeli a i to jer levati ne rade nista sistematski ... jbga svako voli svoju mahalu al od svih u BiH, Bihac je poslije Sa bez premca :D

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 05 avg 2021, 18:17

bob je napisao/la:
05 avg 2021, 18:10
avenija je napisao/la:

Zivio sam onda 2 godine u Mostaru. Kamen ne mogu gledati kad se probudim naaucio gledati brda prekrivena gustom šumom borovinom, zelenilo, ali to
nema dio grada ne cijeli a i to jer levati ne rade nista sistematski ... jbga svako voli svoju mahalu al od svih u BiH, Bihac je poslije Sa bez premca :D
Ne bi mogao u Bihaću, u mozgu mi odmah da sam izoliran svih zeljeznica autoputeva, aerodroma itd.

Moras dva dana vozit do centralne Bosne po gudurama.

A vidi i migranata vec 5 godina..al prirodno lijep grad apsolutno ali zbog odnosa Federacije u totalnoj izolaciji

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 05 avg 2021, 18:19

@Dex Pa zar ti to nisu trebali reći u firmi?
Meni su tražili CIPS, poresku karticu, transakcijski račun, kopiju diplome (nije trebala ovjerena) i ljekarsko.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 05 avg 2021, 18:34

avenija je napisao/la:

Zivio sam onda 2 godine u Mostaru. Kamen ne mogu gledati kad se probudim naaucio gledati brda prekrivena gustom šumom borovinom, zelenilo, ali to nije kljucno, kljucno je sto tu ne bi zivio klima. Znaci kad onaj kamen i asfalt ugrije se, 7 dana mora kisa padati da ga ohladi. Gledao sam da bjezim u maju za Zenicu do oktobra sto je vise moguce.

Onda Modrica 2x po 6 mjeseci..katastrofa, premalo ljudi, isto naprimjer Tetovo (naselje marsalovo odakle sam i ja 5 km od Zenice) to mi nije grad nista..bas nula bodova. Jedino zanimljivo mi je tu bilo ravnica ona nema brda.

I na kraju Zenica, najbolje organizovan i isplaniran grad na dunjaluku, nije dzaba Tito doveo Juraja slavnog i rekao de mi ovdje konstuisi grad ali ali i tu ima sada dosta mana, zeljezara je kancer grada, ugostiteljskih objekata i ponude hranom ili za nocni izlazak ni deseti dio Sarajeva. Evo sad dok pisem ovo ponukan patnjom Sarajlija sa vodom **** Indijac pusta paru i probava nove kotlove **** mu oni mater isto avion da mi leti kroz sobu. Da nema smrdljive zeljezare mozda bi bila idealan grad za život u BiH naravno ko ne planira migrirati na zapad.
Krajina je najljepši dio BiH ubjedljivo za živjeti. Neke mane su mrtvilo jer mi jezivo bude koliko mladih nema, migranti, oskudnija ponuda izlazaka, sportskih, kulturnih dešavanja itd ali jbg to ide s manjim mjestima i gradovima. I naravno nepovezanost s ostatkom BiH. Ja da sam tamo rođen ne bi se Sarajevu ni ostatku BiH okrenuo, sta god treba u Zg ici :D
Sarajevo ima prednost zbog geografske lokacije i dosta izletišta, skijališta u blizini. I naravno zbog ponude kafića, restorana, izlazaka, sportskih, kulturnih dešavanja tj. sve ono što je Krajini mana. Ostalo su očajni uslovi života.
Jbg mi u Tuzli i Zenici čestice raka udišemo tako da se ispisujemo iz te priče. Hercegovina je pakao živi.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 avg 2021, 18:56

avenija je napisao/la:
isto naprimjer Tetovo (naselje marsalovo odakle sam i ja 5 km od Zenice)
3.3 km usta te jbem :P
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 05 avg 2021, 19:04

Marsal je napisao/la:
05 avg 2021, 18:56
avenija je napisao/la:
isto naprimjer Tetovo (naselje marsalovo odakle sam i ja 5 km od Zenice)
3.3 km usta te jbem :P
Jest do tvoje kuce :tralala:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: StevieG8 i 7 gostiju.