Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

BIHfan
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la BIHfan » 05 avg 2021, 13:43

Prica se neka efikasnost, do skora eto primjer bio UK, kao mala smrtnost. A sad cim je u UK skocila smrtnost, efikasnot se prodaje pod primjerom Izrael. Sacekat cemo jos malo, pa kad i u Izraelu skoci smrtnost, koja ce onda se prica prosipat. Vjerovatno ta da je potrebna 3 doza, jer eksperti tako govore. :thumbup:

Sve neke vase strucne cinjenice su davno pale u vodu, PCR test nije relevantan, bocnuti su sad najveci prenosnici zaraze. Sve vam vas omiljeni CDC objavio. :wave:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 05 avg 2021, 13:47

Skočila smrtonst u UK??

Da sa 30 na 130. A bilo je 1300 uz iste brojeve zaraženih.

Jako su skočili brojevi umrlih,i činjenice su pale u vodu što vidimo i iz dijagrama...

slika

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 05 avg 2021, 13:47

admin je napisao/la:
05 avg 2021, 13:41
To ti je dokaz? Kakav si ti lik.

Evo ja tvrdim da mi se od vakcine penis uduplao, a porastao mi je još jedan testis.

Sad idi tamo na klixov forum i prenesi im ove dokaze.

Do tada, tražim bolji dokaz ili slijedi isključenje.
Kakav dokaz zelis? Da ja mozda odem uradit obdukciju i tebi dostavim nalaze?

Evo jedan citat sa foruma.
Ovo je istina. Brat preminule takodje radi u security agenciji, i sinoć smo bili sa njim na kafi. Preminula je dan nakon vakcinacije ustala, popila vodu i dobila srčani udar. E sada da li je Astra Zeneca uzrok smrti ili ne, to niko ne zna.
Ali je isitna, i imala je 37 godina.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 05 avg 2021, 13:49

Obzirom da iznosiš ozbiljne stvari, trebalo bi nešto više od anonimnog posta koji si možda i sam izmislio pa napisao.

Ne bi bilo prvi put, ovdje su dvojica već pokušavali isto.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 avg 2021, 13:50

Naši experti su bar experti i znaju šta govore, nekad sa pogrešnim predikcijama nekad ne, slažem se oko toga. Dok kod vas experti su neki konobar, miroljub petrović, neki haver sa kafe, članak sa klix-a, izrezani video od 10 sek (a on traje 20 minuta) argument da je "logično",...

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 05 avg 2021, 13:51

Postoji ta tema na klixu i dosta je ozbiljnih forumasa to potvrdilo iz prve ruke. Ljudi koji nisu antivakseri i slicno. Takodje se pisalo da je imala neke srcane probleme koje nije rekla tj nisu je ni pitali prije vakcinacije. Da li je umrla od vakcine ili nije, tesko cemo znati. Valjda treba porodica ovo iznijeti u javnost i traziti objasnjenje tj uvidjaj.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 05 avg 2021, 13:53

Možda se sazna kroz par dana ukoliko bude obdukcije. Čisto sumnjam da će to objaviti ijedan medij u državi budući da su svi pod pritiskom znamo već kojeg lobija.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 05 avg 2021, 13:55

Objavice svi jer ce to donijeti tonu klikova. Naravno, ako se ispostavi da je istina i ako porodica to prijavi a nelogicno mi je da sute o tome i ne traze objasnjenje.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 05 avg 2021, 13:56

Čak sam pisao i redakciji kliksa da "istraže" taj slučaj. Pogodi koji im je odgovor bio. Ćutanje.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 avg 2021, 13:58

SPY je napisao/la:
05 avg 2021, 13:53
Možda se sazna kroz par dana ukoliko bude obdukcije. Čisto sumnjam da će to objaviti ijedan medij u državi budući da su svi pod pritiskom znamo već kojeg lobija.
Čuješ li ti sebe? Prvo optužuješ vakcine (ili namećeš odgovornost na iste), i onda tražiš obdukcije, i ako se kojim slučajem ne ispostavi da je od vakcine onda je to opet pod pritiskom. Šta je poenta tvog pisanja u vezi ovog i argumentiranja ako se ne držiš priče do kraja? Šta je poenta traženja dokaza ili dokazivanja priče ako ti je nemoguće oboriti? Da se pred tvojim očima napravi milijardu testova vakcina i da budu ok ti bi sljedeće rekao da to nije vakcina, podmetnuto je, to je voda. Pa čuješ li ti sebe kad, razmisliš li kad o svojim riječima ili onome šta hoćeš dokazati? Upitaš li se kad, ikad, da li sam ja kad ofulo u procjeni, u tvrdnjama?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 05 avg 2021, 14:02

Svako će to objaviti ako ima šta da se objavi.

To bi bila najjača priča u mjesecu, nema medija koji bi je propustio

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 05 avg 2021, 14:06

sljivo je napisao/la:
05 avg 2021, 13:58

Čuješ li ti sebe? Prvo optužuješ vakcine (ili namećeš odgovornost na iste), i onda tražiš obdukcije, i ako se kojim slučajem ne ispostavi da je od vakcine onda je to opet pod pritiskom. Šta je poenta tvog pisanja u vezi ovog i argumentiranja ako se ne držiš priče do kraja? Šta je poenta traženja dokaza ili dokazivanja priče ako ti je nemoguće oboriti? Da se pred tvojim očima napravi milijardu testova vakcina i da budu ok ti bi sljedeće rekao da to nije vakcina, podmetnuto je, to je voda. Pa čuješ li ti sebe kad, razmisliš li kad o svojim riječima ili onome šta hoćeš dokazati? Upitaš li se kad, ikad, da li sam ja kad ofulo u procjeni, u tvrdnjama?
Cujem ne brini. :) Poenta je svega da te vakcine nude kao spas bez da ti kažu sve moguće nuspojave. Kao da dijele Pezz bobe a ne da ti ubrizgavaju stranu supstancu u organizam. Nije mi logično da samo bockaju ljude bez nekog detaljnog pregleda svakog pacijenta prije vakcinacije. Kontaš da bi to smanjilo vjerovatno negativne posljedice.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 05 avg 2021, 14:13

smanjilo bi posljedice sigurno, ali 3 milijarde doza je podijeljeno, a treba 18 milijardi. Nije baš realno da svakome urade detaljan pregled, a i tada, pitanje je da li bi šta pregled pokazao. E sad druga je stvar kad ti ne vjeruješ da se od korone umire i da je imperativ brzo rješavati problem.

Mene su u Srbiji pitali za bolesti (Da/Ne). Prijatelj je otišao u Bg rekao da ima problem sa srcem radi kojeg uzima lijekove i nisu mu htjeli dati vakcinu.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 05 avg 2021, 14:17

Unofficialpage je napisao/la:
05 avg 2021, 12:34
Pa trenutno ne živimo u periodu od prije dvije godine, situacija se promjenila, živimo u eri pandemije. Imamo novi soj koji ima te simptome i cilj je na početku to znati i ne širiti zarazu. Curenje ko curenje nosa nije problem ali to je početni simptom a onda idu dalje oni već standardni.
Ja zivim potpuno isto kao sto sam zivio prije dvije godine. Isto se krecem kao i tada, i ako sam prehladjen necu se sigurno zatvarati u bunker da bih predstavljao neku moralnu vertikalu.

U ovih godinu i po vise puta sam bio prehladjen, dva puta sam imao temperaturu, jednom cak 38.5 i to je jedini slucaj kad sam isao na hitnu. I sta se desilo tada? Sa izrazenim stomacnim tegobama (nekih 6-7 sati dijareje i povracanja, na svakih 20ak minuta) i temperaturom nisu ni razmatrali da je mozda u pitanju stomacni virus ili trovanje hranom, nego me odma salju na kovid trijazu. A tamo, zamisli (uprkos shvatanju naseg dobrog admina da doktori nemaju veze za testiranjem) mi dvije sestre za pultom kazu da nema dezurnog doktora i da moram cekati nekih 40 minuta dok bude smjena. Sto naravno nisam ni ucinio, jer najbolje da dehidriran cekam 40 minuta dok oni nece ni infuziju da mi daju bez testa.. Nego sam u apoteci kupio infuziju, antiemetik, antidijarotik, medicinski ugalj i za dan patnje sam sve prosao i bez tog testa.

Suma sumarum, dokle god sam dovoljno zdrav da se mogu kretati i raditi, pa makar i sa grloboljom, glavoboljom i smrcavim nosom, mene doktor i testovi nece vidjeti. Isto kao sto ne bi vidjeli ni prije ove korone. A gugl strucnjaci koji potajno prizeljkuju nove lockdownove mogu slobodno da me zaobidju, to je makar lako, neka se zatvore u stan ili kucu ako su im moje sline prijetnja za egzistenciju.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 avg 2021, 14:22

Pa znaš li na koji način se verifikuje sigurnost vakcina, čuo si za tri-četiri faze testiranja? Kakvi detaljni pregledi? Zna se ko smije primiti a ko ne. Moj roditelj nije išao na vakcinaciju jer ima problema sa srcem. Plus što te i medicinar pita prije vakcine o stanju, je l treba da skenira i izvadi sve nalaze prije nečeg što je provjereno i testirano da ne pravi štetu?
Je l pred mesarom sjedi doktor i tebe pita kakvog si zdravlja i imaš li visok pritisak prije nego uđeš i uzmeš masne pršute?

Ne, nego ti pretpostavljaš problem jer imaš predrasudu da postoji zavjera. Ti pretpostavljaš zavjeru (da ljudima šteti vakcina, nasuprot ovom mom karikiranju sa mesom jer za meso nemaš pretpostavku da šteti) i onda po netu i iskustvima drugih tražiš ono što će potvrditi tvoju priču. Ako kojim se slučajem opovrgne taj tvoj argument, ili više njih, ti nastavljaš dalje, i ne zapitaš se možda idem ukrivo. To je sva poenta. Slažem se, teško je pobjeći od tog zla, jer to mozak u većini slučajeva radi nesvjesno, i onda samo želim da, ti i li bilo ko, prije nego išta zaključiš ili drugima izneseš provjeriš tu vijest, uzmeš je kontekst, ocjeniš njenu tačnost i moguće mane i to napraviš bez predrasuda. To je sve.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 05 avg 2021, 14:24

Čega se pametan stidi, budala se hvali.

Ako se osjećaš loše kao što si se ti osjećao, treba ti doktor.
Ako samo zeliš uraditi test na covid, ne treba ti doktor već 20 do 50 maraka.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 05 avg 2021, 14:30

Dodju, tako vremena, kada pamet zasuti, budala progovori, a fukara se obogati

Ko je sledeci?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 05 avg 2021, 14:34

hvališ se kako bolestan hodaš okolo.

pa sa temperaturom i slinav se ne dolazi na posao i ne ide na javna mjesta i prije korone. Ko hoce da te takvog gleda i od tebe se zarazi? Ili sad tvrdiš da ni gripa nije zarazna i šta ima veze što ćeš je natovariti kolegi, pa eto neće umrijeti. Kako su mi vazda bili odvratni ti slinavi likovi koji nemaju nikakvog obzira prema okolini.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 avg 2021, 14:36

Ne on hoce reci kako te sve bolesti samara dok hoda i je.bo ostale, hoce l zaraziti kakvo djete, starca ili trudnicu.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 05 avg 2021, 14:45

Ne, hocu da kazem da nam se zdravstvo usmrdilo, a boga mi i da mi ne ubacujete rijeci u usta jer niko temperaturu nije spominjao van te situacije kad sam otisao u nase zdravstvo, cija je pretpostavka da jedino korona postoji i da zbog nje ja mogu dehidriran cekati 40 minuta da se ne ispovracam nekome po nogama. Jer opet, ko ima gram mozga zna da sa temperaturom neces ici u npr izlazak, ne zato sto neces, nego zato sto nemas snage za to. A sad, ko je odrastao u nekom zlatnom kavezu pa ne zna da se prehlada uglavnom preboljeva kod kuce, j*biga, nek se cuva.

A sad, kad bih ja krenuo o tome kakvi su ljudi meni odvratni, licemjerni i dvolicni.. Pa recimo da bi se mnogi sa ove teme pronasli. Ali da to ostavimo za drugi put.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.