Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

enobarca
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la enobarca » 05 avg 2021, 11:39

Kad vec pisete o grlu ima li sta za suhi kasalj da pomaze :mrgreen: svake godine skoro imam jedan period od mjesec dana gdje neprestano kasljem, isao kod doktora, sve moguce pretrage i nalaze radio, kaze sve uredno. Probavao onaj sirup od iglica bora, ma ****, nista nije pomoglo, sirupi iz apoteke takodjer nista. Jedino sto mi je pomoglo cini mi se nesto od divljih tresanja, sirup prirodni ili sta vec, ali ne mogu to vise nigdje nabaviti u krajini. Nikakav bol nemam u grlu, niti otezano disem ali iritantno je bas.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 05 avg 2021, 11:43

admin je napisao/la:
05 avg 2021, 11:22
dscile je napisao/la:
05 avg 2021, 10:44
Opet moram ponoviti da su mi fascinantni ljudi koji ce zbog curenja nosa ili grlobolje otici doktoru.
Ne idu doktoru, nego se testiraju. Test se ne radi kod doktora.

Meni su fascinantni likovi koji s blagim simptomima korone, bez testa, dodju na posao ili hodaju po gradu jer se oni solidno osjecaju. Moras biti bas dobar komad balvana da za godinu i po ovo ne naucis
Ma jok, testiraju se u sudu kod sudije, a ako je tamo guzva onda idu u skolu kod profesora.

Curio mi nos dva dana ove sedmice, isao sam oba dana na posao..i zamisli, niko nije umro. U stvari, znam da ti je tesko to zamisliti, ali probaj se sjetiti vremena od prije dvije godine kad je prehlada bila prehlada i kad se ljudi nisu plasili curenja nosa i temperature 37.2

Ali j*biga, dosla druga vremena, sad grlobolja tjera strah u kosti.. Ne da ne bih otisao (kao sto i nisam) doktoru jer mi nos curi, nego bi me bilo sramota stojati u redu sa onim koji su stvarno bolesni

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 avg 2021, 11:47

Neces radi curenja iz nosa ici na testiranje ali radi bola u grlu bi u ovom periodu trebao.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 05 avg 2021, 11:59

Mala reakcija na drugu dozu Pfizera u vidu malaksalosti i temperature 37,5. Jedan dan i sve ok.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 05 avg 2021, 12:12

dscile je napisao/la:
05 avg 2021, 11:43
admin je napisao/la:
dscile je napisao/la:
Opet moram ponoviti da su mi fascinantni ljudi koji ce zbog curenja nosa ili grlobolje otici doktoru.

Meni su fascinantni likovi koji s blagim simptomima korone, bez testa, dodju na posao ili hodaju po gradu jer se oni solidno osjecaju. Moras biti bas dobar komad balvana da za godinu i po ovo ne naucis
Ma jok, testiraju se u sudu kod sudije, a ako je tamo guzva onda idu u skolu kod profesora.

Curio mi nos dva dana ove sedmice, isao sam oba dana na posao..i zamisli, niko nije umro. U stvari, znam da ti je tesko to zamisliti, ali probaj se sjetiti vremena od prije dvije godine kad je prehlada bila prehlada i kad se ljudi nisu plasili curenja nosa i temperature 37.2

Ali j*biga, dosla druga vremena, sad grlobolja tjera strah u kosti.. Ne da ne bih otisao (kao sto i nisam) doktoru jer mi nos curi, nego bi me bilo sramota stojati u redu sa onim koji su stvarno bolesni
testira se u laboratoriji gdje nema nijedan doktor zaposlen. to što je tebi i mesar u bijelom mantilu doktor, to je druga stvar.

tako je, prije se nije strahovalo od grlobolje, sad bi trebalo, jer to moze biti simptom bolesti koja tebi daje blage simptome a nekog moze ubiti. pa ako si odogovoran, red bi bio da se uvjeriš da nećeš nekom naštetiti. a ako si papak, onda ćeš rizikovati zdravlje kolege ili nekog njegovog

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 05 avg 2021, 12:15

dscile je napisao/la:
admin je napisao/la:
dscile je napisao/la:

:rol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 avg 2021, 12:23

Bez najave vakcine od sljedece sedmice. Napokon da se vakcinisem.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 avg 2021, 12:32

Neutral je napisao/la:
05 avg 2021, 12:23
Bez najave vakcine od sljedece sedmice. Napokon da se vakcinisem.
Samo AstraZeneca. Posto sam u 30tim necu. Cekacu kinesku ili neku drugu ako ima.

Otac nikakvih nuspojava nije imao. Odlicno je podnio AZ.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 avg 2021, 12:34

dscile je napisao/la:
admin je napisao/la:
dscile je napisao/la:

Pa trenutno ne živimo u periodu od prije dvije godine, situacija se promjenila, živimo u eri pandemije. Imamo novi soj koji ima te simptome i cilj je na početku to znati i ne širiti zarazu. Curenje ko curenje nosa nije problem ali to je početni simptom a onda idu dalje oni već standardni.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 05 avg 2021, 13:06

Jel se ovo u Izraelu opet razmatra zatvaranje? Cirkus!
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 05 avg 2021, 13:09

Admin briše video u kojem vakcinisan čovjek iznosi detalje, ali se razlikuje od njegovog mišljenja. Dobrodošli na forum nedemokratije.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 05 avg 2021, 13:21

Očigledno je da vlada cenzura među medijima pa čak i na ovom forumu. Takozvani admin briše sve što njemu ne odgovara. Meni je čak i sliku obrisao sa teme smješne slike koja na neki način ismijava vakcine. Eto dokle je došlo? Vjerovatno se osjeća prozvanim. Postoji ogroman lobi koji gura vakcine kao zdravo za gotovo. Ovi faktčekeri neki lafo nezavisni a finansiraju ih direktno proizvođači vakcina odnosno genskih terapija.

Pogledajte samo simptome za virus, identični prehladni. Samo širenje straha i panike, manipulacija i navođenje kao da je vakcina jedini spas. Ej nude negdje hamburgere i pice ko se vakciniše. Totalni apsurd najnezdraviju hranu nude kao nagradu za eksperimentalnu vakcinu. Koliko puta ste na TV vidjeli da sugestiraju da se jede zdravije, vježba? Ma jok kupite u apoteci vitamina, pilula nemojte slucajno da jedete organsku zdravu hranu oni će vam sve vitamine ubaciti u faking tabletu. Sve se svodi na to da postajemo zavisni od par korporacija koje su realno jače od država i imaju ogroman loby po svijetu.

Evo izrael ima mozda najveci postotak vakcinisanih pa opet uvode neke mjere picke materine. Totalni apsurd.

A đe su bageri? :roll:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 avg 2021, 13:26

I ja bih ti obrisao. Kakva sloboda ako se sereš po zdravlju drugih ljudi? I još se ismijavaš sa nečim što dokazano i milion puta provjereno spašava ljudske živote. Pa i da je jednog spasilo dovoljno je da bude ozbiljno i poštovano, a ne hiljade pa i milione, generalno govoreći za vakcine.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 05 avg 2021, 13:30

Kako je to sranje po zdravlju drugih ljudi slika obicna? Gdje je tu sloboda govora? Da vakcine spašavaju živote one koje su testirane dugi niz godina a ne ove sto su izbacili za par mjesecii rekli evo ih. Ovo govorim samo za "covid" eksperimentalne vakcine, ne važi za ostale!

Jučer ili prekjučer se jedna djevojka vakcinisala u zetri sa AZ, sutradan podlegla. 36 godina. Ni riječ niti jedan medij nije prenio. Međutim kad je bilo izvještavanje o "zaraženim" svi su tu momentalno kao udarna vijest . Otvorite oči sljepci.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 05 avg 2021, 13:32

Pensioner26 je napisao/la:
05 avg 2021, 13:09
Admin briše video u kojem vakcinisan čovjek iznosi detalje, ali se razlikuje od njegovog mišljenja. Dobrodošli na forum nedemokratije.
Austrijska politika, opozicija pljuje po poziciji, niđe veze. Izvučeno iz konteksta.

Pri tome frajer prvo kaže kako je u izraelu među bolesnim 60% vakcinisanih, onda taj isti kaže kako u Izraelu moraš povećalom tražiti nevakcinisanog (ko će onda biti bolestan, ako ne vakcinisani?), a onda kaže da su u sred četvrtog vala što je kao dokaz da vakcina ne radi.

ovo su umrli u Izraelu, ne vidim taj dokaz, čak suprotno.

slika

Inače, ako želiš postaviti takav neki video, trebaće ti malo više konteksta i objašnjenja o tome ko i šta govori od "pametnom dosta"

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 avg 2021, 13:35

I ove su efikasne. I ove su sigurne. Koliko je vakcinisano ljudi? Milijardu ljudi je vakcinisano, i nije niko umro od nje. A na primjeru Izraela možeš vidjeti i efikasnost u sprečavanju smrtnosti, jer za isti broj zaraženih, sad i prije 9 mjeseci kad nisu bili vakcinisani, stopa smrtnosti je manja za 5 do 10 puta.

Ne znam šta hoćeš od vakcina, kakav hoćeš argument mimo ovih? Jedino da ubrizgavamo vodu i da tako zaraza nestane ili samo da pustimo samo da nas virus filtrira, pa kom obojci kom opanci?
Zadnja izmjena: sljivo, dana/u 05 avg 2021, 13:39, ukupno mijenjano 1 put.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 05 avg 2021, 13:37

SPY je napisao/la:
05 avg 2021, 13:30
Kako je to sranje po zdravlju drugih ljudi slika obicna? Gdje je tu sloboda govora? Da vakcine spašavaju živote one koje su testirane dugi niz godina a ne ove sto su izbacili za par mjesecii rekli evo ih. Ovo govorim samo za "covid" eksperimentalne vakcine, ne važi za ostale!

Jučer ili prekjučer se jedna djevojka vakcinisala u zetri sa AZ, sutradan podlegla. 36 godina. Ni riječ niti jedan medij nije prenio. Međutim kad je bilo izvještavanje o "zaraženim" svi su tu momentalno kao udarna vijest . Otvorite oči sljepci.
Ovo ako ne možeš dokazati bićeš banovan na forumu.

Svaki dokaz koji imaš, 100% garantujem da ga ja neću obrisati, a ja ću se isključiti iz daljih diskusija.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 05 avg 2021, 13:39

admin je napisao/la:
05 avg 2021, 13:37
SPY je napisao/la:
05 avg 2021, 13:30

Ovo ako ne možeš dokazati bićeš banovan na forumu.

Svaki dokaz koji imaš, 100% garantujem da ga ja neću obrisati, a ja ću se isključiti iz daljih diskusija.
Bujum na Kliksov forum, podforum vakcinacija u zetri pa ćeš vidjeti. Njene kolege sa posla pišu kako je bilo.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 05 avg 2021, 13:41

To ti je dokaz? Kakav si ti lik.

Evo ja tvrdim da mi se od vakcine penis uduplao, a porastao mi je još jedan testis.

Sad idi tamo na klixov forum i prenesi im ove dokaze.

Do tada, tražim bolji dokaz ili slijedi isključenje.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 05 avg 2021, 13:43

Jbg nemam neki fensi grafikon da to izgleda "profesionalnije".

Ali gledaj duplih aršana. Kad god je bila smrt zaraženog od kovida nekog ko je relativno mlad svi medji prenose. Međutim kad neko tako podlegne poslje vakcinacije nema apsolutno ništa. Šta je to nego cenzura informacija.

Što se tiče tvog bana, mislim da si jedva dočekao. Ako će ti srce biti na mjestu slobodno. :mrgreen:
Zadnja izmjena: SPY, dana/u 05 avg 2021, 13:44, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.