lemi_kitao je napisao/la:Dragi Senci (op.a.nikad_izvini)...
Posto si razvijo kult licnosti i posto sam rekao da to ne vodi normalnom i racionalnom prosuđivanju, znao bi...
1.To sto sam naveo za "bezrezervnu podrsku i okivanje u zvijezde" se odnosilo na forumase koji kada ja ili neko drugi spomene neku zamjerku ili nesto sto mislim da nije u redu, u zelji da bude bolje ili najbolje, odmah se pojave sta pises, nemas pojma i sl. Nemam nikakvu zamjerku na rad, treninge i nacine na koji radi sa ljudima, ima uspjeha i kapa do poda, ucinio me presretnim za vrijeme svojih mandata na klupi Zelje...samo zamjerka na postavku igre i igrace koji igraju, ono sto ja vidim, nista vise...VI GENERALIZUJETE,sve pa i te zamjerke, zasto zamjeram...pa valjda bih zelio da se neki mladi igrac na tako dobroj poziciji (napad u ovom slucaju) razvije u dobrog igraca, proguramo ga i uzmemo kes...imamo golove, imamo "robu", dobijamo kes...
2.Meni nije dovoljno da me Siroki dobije svake godine u mojoj hercegovini, da me Travnik ubije svaki put na Piroti, da nas Sloboda hladno uzme svake godine, da Borcu (izuzev kup u finalu) ne mozemo prici golu, o derbiju da ne govorim...i nemoj mi govoriti kako ne razumijem, kako su to ovakve onakve okolnosti, a kuci dobijamo po 5:0, 6:0, 7:0 npr., ako je tebi to u redu, svaka cast...meni nije, nema toga, ili si dobar ili nisi, pogledaj kako Borac igra ove sezone u gostima...
3.Daj Bože da je meni Rowa rođak, vjerovatno bih imao komplete svih oprema od voljenog kluba, kartu džaba uvijek i poneku fotografiju sa ostalim igračima:)ja Hercegovac, a on...
MENI NE TREBA NIKAKAV REZULTAT KURCENJEM KUCI, NA GRBAVICI...GDJE JE REZULTAT NA STRANI, A HAPOEL NECU NI DA SPOMINJEM...NE TREBA MI NIKAKAV LAZO NI CULUM NI OVAJ ONAJ, potreban mi je dokaz da smo spremni na nesto vise na svakom pedlju ove domovine, gdje god da igramo, potrebni su mi ucinci igraca za sta su placeni, nema dobro je, samo nek trci i bori se...
Pa nisam ja zavidan Amaru ili nekome, pa nisam ja trener covjece, Bože me sacuvaj...ako ti mislis da sam kontras, tvoje misljenje i ja ga postujem...
Ne zam šta si, al upućen nisi il se praviš blesav il si kontraš, možda provokator. (T)ko zna
Evo šta se dešavalo 2008 godine
Uprava kluba F.K. Željezničar je odbila da plati troškove kadetske ekipe za završnicu prvenstva u Zvorniku.Tako da je skoro bilo otkazano učešće nada plavih,da se nije dogovorilo tj. da igrači,iz prevelike želje,ne plate sami troškove,a oni iznose 110 KM po igraču!Da bi se borili za prvaka,osvjetlili obraz kluba,moraju da plate učešće,dok je očigledno klubu priča o brizi o igračima iz omladinskog samo loš paravan!
Na sinoć održanom sastanku koji je zakazan sa ciljem da se novonastali problem riješi što brže i efikasnije,sportski direktor kluba Dželaludin Muharemović nije se pojavio,ovim gestom i naravno pokazao koliko je upravi stalo do omladinskog pogona koji je sasvim sigurno jedan od boljih u državi o čemu govore i rezultati.
Da sve ipak nije SLUČAJNO govori i podatak da su igrači na putu za Bihać iz svog džepa morali izdvojiti 40 KM po igraču,samo da bi proveli dva sata sa ručkom u jednom hotelu,da ne bi odmah nakon šest sati putovanja izašli na teren.
Koliki je uticaj Amara Osima može se vidjeti na ovom forumu. Naime, od otvaranja teme 24 Marta 2008 godine do 15 Juna 2009 godine(kada je objavljen članak o vrlo vjerovatnom povratku Amara Osima na klupu Željezničara) je ukupno napisano
133 stranice
Od 15 Juna 2009 do 20 Janura 2011 godine je napisano
2798 stranica
Pametnom dosta. Jel kult ličnosti. Jašta je. Jel treba da bude. Logično da treba. Dokle kult ličnosti. Vječno i duže od toga

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna