FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 20 jan 2011, 11:27

djale je napisao/la:Primjer ti je Arsenijevic, bio kod nas na probi i ko fol nisu mu odgovarali uslovi, ode u Njajajvo, obecaju mu kule i gradove i onda cekaj platu po pola godine :D .
Al zato struja i voda svaki dan koliko ti dusa zeli :D
Nek pise ko sta hoce ali nek mene ne ubjedjuje u nesto sto sam vidim mogu postovati svacije misljenje a to ne znaci da je neko drugi u pravu ako 50 ljudi kaze da je bijelo bijelo a jedan da je crno :D al ne treba se ni upustati u ovakve raspreve najjaci argumenti su obicno veliko nista :mrgreen: tako da hvala i prijatno :lol:
Ono sto se meni svidja je to sto boccaccio rece postepeno napredovanje u svim segmentima bitno je da u svaku polusezonu udjemo bolji i jaci a vec sad jesmo prema tome ja zadovoljan.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 20 jan 2011, 11:31

lemi_kitao je napisao/la:Sam sebe dovodis u kontradiktornu situaciju, kazes ako je meni Rowa jos uvijek talenat itd., pa koliko znam ti maksimalno gotivis Amara i svaki njegov potez, pa taj isti (nas) Amar i dalje drzi Rowu u ekipi i zeli s njim produziti ugovor... :) nemoj izvlaciti iz mojih postova ono sto ti odgovara

Ako je tebi megalomanska zelja da pruzamo dobru igru (mi mozemo igrati dobro i opet izgubiti, desava se) ili jos bolje pobjđujemo u Sirokom, Travniku, Tuzli, Banja Luci...sta ti je onda najavljeni plan Uprave da u roku dvije-tri godine (ako se ne varam) igramo grupnu fazu nekog evropskog takmicenja :)

Opet ponavljam, ja sam naveo samo nekolike zamjerke (Rowa-neigranje, Stanić-neprirodna pozicija, Culum-pad forme, imamo perspektivnije od njega, Lazo-forsiranje), ostalo je ok, cak idealno kako je bilo prije nekoliko 5-6 godina...
Gledaj, Rowa je dobar igrac ali je problem do njega, pogledaj pod Jamak prije par godina, sada se decko uozbiljio i hoce da radi a ne da lumpuje po gradu i cuga, uostalom isti taj Rowa je pljuvao i psovao Zelju koliko se sjecam i to javno ....
Dalje u Travniku smo prosle godine uzeli bod, bilo je 0-0 i Culum je bio najbolji tu tekmu (dobio crveni zbog toga jer nije htio pustiti da ga lupaju).

Sto se Stanica tice, nije neprirodno da krilo moze igrati beka, primjera je milion (Beslija Mirsad, Music Vedin ...) uostalom, Stana ne igra non stop nego krpi tu poziciju.

To sto ocekujes, da deremo po BiH ne moze odmah, treba proci odredjeno vrijeme 2,3 sezone da ojacamo, kao 2002 godine, da kupujemo sve sto valja po BiH pa mozes ocekivati da haramo, a do tada, Amar pravi pitu od g.o.vana i dobro je pravi, treba ga pustiti da radi.
Cuva Bog Zelju svog!

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 20 jan 2011, 11:35

mirzza je napisao/la:
lemi_kitao je napisao/la:Sam sebe dovodis u kontradiktornu situaciju, kazes ako je meni Rowa jos uvijek talenat itd., pa koliko znam ti maksimalno gotivis Amara i svaki njegov potez, pa taj isti (nas) Amar i dalje drzi Rowu u ekipi i zeli s njim produziti ugovor... :) nemoj izvlaciti iz mojih postova ono sto ti odgovara

Ako je tebi megalomanska zelja da pruzamo dobru igru (mi mozemo igrati dobro i opet izgubiti, desava se) ili jos bolje pobjđujemo u Sirokom, Travniku, Tuzli, Banja Luci...sta ti je onda najavljeni plan Uprave da u roku dvije-tri godine (ako se ne varam) igramo grupnu fazu nekog evropskog takmicenja :)

Opet ponavljam, ja sam naveo samo nekolike zamjerke (Rowa-neigranje, Stanić-neprirodna pozicija, Culum-pad forme, imamo perspektivnije od njega, Lazo-forsiranje), ostalo je ok, cak idealno kako je bilo prije nekoliko 5-6 godina...
Gledaj, Rowa je dobar igrac ali je problem do njega, pogledaj pod Jamak prije par godina, sada se decko uozbiljio i hoce da radi a ne da lumpuje po gradu i cuga, uostalom isti taj Rowa je pljuvao i psovao Zelju koliko se sjecam i to javno ....
Dalje u Travniku smo prosle godine uzeli bod, bilo je 0-0 i Culum je bio najbolji tu tekmu (dobio crveni zbog toga jer nije htio pustiti da ga lupaju).

Sto se Stanica tice, nije neprirodno da krilo moze igrati beka, primjera je milion (Beslija Mirsad, Music Vedin ...) uostalom, Stana ne igra non stop nego krpi tu poziciju.

To sto ocekujes, da deremo po BiH ne moze odmah, treba proci odredjeno vrijeme 2,3 sezone da ojacamo, kao 2002 godine, da kupujemo sve sto valja po BiH pa mozes ocekivati da haramo, a do tada, Amar pravi pitu od g.o.vana i dobro je pravi, treba ga pustiti da radi.
Cuj Rowa javno pljuvo i psovo po zelji :o :o ..sto ga ne odstaniste s noge na nogu..ionako je pitar..provjerite!!

Old tawn
Kontakt:

Post Postao/la Old tawn » 20 jan 2011, 11:37

mirzza je napisao/la:

Ne znam samo po cemu si zakljucio da hoce da radi i da se uozbiljio.Mozda po jucerasnjem beep testu.Pa ako je vec zelio da se dokaze Osimu ,pa valjda je mogao unajmiti trenara pa doci spremam kao moris gren ako nista drugo da moze najbolje istrcati test.
Ali ne, sve srajevski mangupi i on i Stanic i jos neki ne zelim dublje da ulazim.
Toliko o ozbiljnosti pomenutog !!!
PONOSNO I HRABRO

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 20 jan 2011, 11:37

Koji su sve igraci otisli iz Zelje?
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 20 jan 2011, 11:42

Jamak je imao solidne partije u Celiku,proveo je tamo neko vrijeme,igrao dobro,i sigurno je Amar procijenio da bi mu ovaj uz pravi pristup zatrebao...Neka Rovcanin ode u Velez i neka odigra dobro i neka se vrati za dvije godine...beep test je dokaz da je radio,vidjela se zelja u njemu da dobro prodje testiranje,to je veliki plus za njega...dosao je ozbiljan a ne neozbiljan,mogao je rovcanin koji je zilav po konstituciji ( a takvi igraci mogu mnogo da trce ) da dodje spremniji i da bude najbolji na testovima,ali ne,on se zadovoljio samo time sto ce test poloziti...volio bih ja da Rovcanin uspije...ali ako nema puno sansi da igra,onda neka ide tamo gdje moze da igra...ili neka popravi pristup,Amar je javno prije par dana ukazao na to da Rovcanin mora vise da se potrudi...svi ne mogu da igraju i to je jasno
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

nermin_TM
Kontakt:

Post Postao/la nermin_TM » 20 jan 2011, 11:48

zna li se kad ce igrat izmedju sebe da se ide gledat :mrgreen: :mrgreen:
A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..

Old tawn
Kontakt:

Post Postao/la Old tawn » 20 jan 2011, 11:49

boccaccio je napisao/la:Jamak je imao solidne partije u Celiku,proveo je tamo neko vrijeme,igrao dobro,i sigurno je Amar procijenio da bi mu ovaj uz pravi pristup zatrebao...Neka Rovcanin ode u Velez i neka odigra dobro i neka se vrati za dvije godine...beep test je dokaz da je radio,vidjela se zelja u njemu da dobro prodje testiranje,to je veliki plus za njega...dosao je ozbiljan a ne neozbiljan,mogao je rovcanin koji je zilav po konstituciji ( a takvi igraci mogu mnogo da trce ) da dodje spremniji i da bude najbolji na testovima,ali ne,on se zadovoljio samo time sto ce test poloziti...volio bih ja da Rovcanin uspije...ali ako nema puno sansi da igra,onda neka ide tamo gdje moze da igra...ili neka popravi pristup,Amar je javno prije par dana ukazao na to da Rovcanin mora vise da se potrudi...svi ne mogu da igraju i to je jasno
Slazem se sa tobom,ali ruku na srce ako je zelio da se napokon dokaze Amaru bio je red da se bar fizicki napumpa i da dokaze da su price koje su opravdano ili ne takve kakve su laz neistina ili kako god.
Ali ne mali colic njega preskoci i to u tracanju.Beep test je samo osnov jesi li radio ili nisi,nije to neko detaljno testiranje to je samo osnova o ozbiljnosti igraca.
Ali ja njemu zelim sve najbolje nek ode gdje god hoce ali tim stavom nece daleko dogurati.
pozz
PONOSNO I HRABRO

djale
Kontakt:

Post Postao/la djale » 20 jan 2011, 12:02

beep test je osnovni test i norme na njemu ne vaze isto za sve igrace, tj. ne ocekuje se od golmana, stopera da bude medju spremijim, al fakat mi je Stanic bio najvece razocarenje koji je medju prvima odustao a igra mu se zasniva bas na tome-trcanju i brzini, svaka cast Benji Čoliću koj je ocigledno shvatio Amarovu lekciju iz prosle sezone kad ga je i pored dobrih igara stavio u drugi plan zbog neozbiljnosti

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 20 jan 2011, 12:15

Old tawn je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:Jamak je imao solidne partije u Celiku,proveo je tamo neko vrijeme,igrao dobro,i sigurno je Amar procijenio da bi mu ovaj uz pravi pristup zatrebao...Neka Rovcanin ode u Velez i neka odigra dobro i neka se vrati za dvije godine...beep test je dokaz da je radio,vidjela se zelja u njemu da dobro prodje testiranje,to je veliki plus za njega...dosao je ozbiljan a ne neozbiljan,mogao je rovcanin koji je zilav po konstituciji ( a takvi igraci mogu mnogo da trce ) da dodje spremniji i da bude najbolji na testovima,ali ne,on se zadovoljio samo time sto ce test poloziti...volio bih ja da Rovcanin uspije...ali ako nema puno sansi da igra,onda neka ide tamo gdje moze da igra...ili neka popravi pristup,Amar je javno prije par dana ukazao na to da Rovcanin mora vise da se potrudi...svi ne mogu da igraju i to je jasno
Slazem se sa tobom,ali ruku na srce ako je zelio da se napokon dokaze Amaru bio je red da se bar fizicki napumpa i da dokaze da su price koje su opravdano ili ne takve kakve su laz neistina ili kako god.
Ali ne mali colic njega preskoci i to u tracanju.Beep test je samo osnov jesi li radio ili nisi,nije to neko detaljno testiranje to je samo osnova o ozbiljnosti igraca.
Ali ja njemu zelim sve najbolje nek ode gdje god hoce ali tim stavom nece daleko dogurati.
pozz
Ako Amar kaze da se uozbiljio nemam razlog da mislim drugacije ;) vidjet cemo na proljece koliko je to ozbiljno.
Cuva Bog Zelju svog!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 20 jan 2011, 12:16

[quote="Old tawn

pozz[/quote]

Mislim da se potpuno slazemo,pristup i ozbiljnost je nesto sto na talenat daje jos 90%...to Rovcaninu nedostaje...a Jamak,koji je imao slicnu vrstu problema,zbog cega je na kraju krajeva i otisao iz naseg tima,je izgleda shvatio lekciju,sto igrama u Celiku,sto zbog pristupa na jucerasnjem testu...test je osnova za dobre i kvalitetne pripreme,abeceda za daljnji uspjesan rad...Jamak ce morati dosta puta da dokaze da se uozbiljio,ali to se ne desava sa Rovcaninom...znam da je on mlad,ali mi nije jasno kako nema varijantu da se pokaze,ja bi poginuo da sam na njegovom mjestu,cisto da ako ista dokazem Amaru da vrijedim...njega malo boli neka stvar,on je igrac Zelje,i samo prica kako je nezadovoljan minutazom...tako mogu i ja trenirati u Zelji...neka brate ide u Velez,neka bude tamo glavni,neka odigra odlicnu sezonu,neka se uozbilji i neka ga Amar opet zovne i da mu dobar ugovor,pa neka ponovo dokaze kao sto mora sada Jamak da dokazuje svoju ozbiljnost...primjer je i mali Colic,kojeg je Amar stavljao prvu polusezonu stalno da igra,kad smo bili sampioni...bio mali odlican na desnom bocnom...i samo nestao...kur.cenje ...evo ga sada,neka se vrati,bio medju boljim na testu,mali dobro radio u pauzi,izgleda da ima ambicije...to su mladi igraci kojima treba reci nesto deset puta,nazalost...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 20 jan 2011, 12:49

lemi_kitao je napisao/la:Dragi Senci (op.a.nikad_izvini)...

Posto si razvijo kult licnosti i posto sam rekao da to ne vodi normalnom i racionalnom prosuđivanju, znao bi...

1.To sto sam naveo za "bezrezervnu podrsku i okivanje u zvijezde" se odnosilo na forumase koji kada ja ili neko drugi spomene neku zamjerku ili nesto sto mislim da nije u redu, u zelji da bude bolje ili najbolje, odmah se pojave sta pises, nemas pojma i sl. Nemam nikakvu zamjerku na rad, treninge i nacine na koji radi sa ljudima, ima uspjeha i kapa do poda, ucinio me presretnim za vrijeme svojih mandata na klupi Zelje...samo zamjerka na postavku igre i igrace koji igraju, ono sto ja vidim, nista vise...VI GENERALIZUJETE,sve pa i te zamjerke, zasto zamjeram...pa valjda bih zelio da se neki mladi igrac na tako dobroj poziciji (napad u ovom slucaju) razvije u dobrog igraca, proguramo ga i uzmemo kes...imamo golove, imamo "robu", dobijamo kes...

2.Meni nije dovoljno da me Siroki dobije svake godine u mojoj hercegovini, da me Travnik ubije svaki put na Piroti, da nas Sloboda hladno uzme svake godine, da Borcu (izuzev kup u finalu) ne mozemo prici golu, o derbiju da ne govorim...i nemoj mi govoriti kako ne razumijem, kako su to ovakve onakve okolnosti, a kuci dobijamo po 5:0, 6:0, 7:0 npr., ako je tebi to u redu, svaka cast...meni nije, nema toga, ili si dobar ili nisi, pogledaj kako Borac igra ove sezone u gostima...

3.Daj Bože da je meni Rowa rođak, vjerovatno bih imao komplete svih oprema od voljenog kluba, kartu džaba uvijek i poneku fotografiju sa ostalim igračima:)ja Hercegovac, a on...

MENI NE TREBA NIKAKAV REZULTAT KURCENJEM KUCI, NA GRBAVICI...GDJE JE REZULTAT NA STRANI, A HAPOEL NECU NI DA SPOMINJEM...NE TREBA MI NIKAKAV LAZO NI CULUM NI OVAJ ONAJ, potreban mi je dokaz da smo spremni na nesto vise na svakom pedlju ove domovine, gdje god da igramo, potrebni su mi ucinci igraca za sta su placeni, nema dobro je, samo nek trci i bori se...

Pa nisam ja zavidan Amaru ili nekome, pa nisam ja trener covjece, Bože me sacuvaj...ako ti mislis da sam kontras, tvoje misljenje i ja ga postujem...
Ne zam šta si, al upućen nisi il se praviš blesav il si kontraš, možda provokator. (T)ko zna :mrgreen:

Evo šta se dešavalo 2008 godine
Uprava kluba F.K. Željezničar je odbila da plati troškove kadetske ekipe za završnicu prvenstva u Zvorniku.Tako da je skoro bilo otkazano učešće nada plavih,da se nije dogovorilo tj. da igrači,iz prevelike želje,ne plate sami troškove,a oni iznose 110 KM po igraču!Da bi se borili za prvaka,osvjetlili obraz kluba,moraju da plate učešće,dok je očigledno klubu priča o brizi o igračima iz omladinskog samo loš paravan!

Na sinoć održanom sastanku koji je zakazan sa ciljem da se novonastali problem riješi što brže i efikasnije,sportski direktor kluba Dželaludin Muharemović nije se pojavio,ovim gestom i naravno pokazao koliko je upravi stalo do omladinskog pogona koji je sasvim sigurno jedan od boljih u državi o čemu govore i rezultati.

Da sve ipak nije SLUČAJNO govori i podatak da su igrači na putu za Bihać iz svog džepa morali izdvojiti 40 KM po igraču,samo da bi proveli dva sata sa ručkom u jednom hotelu,da ne bi odmah nakon šest sati putovanja izašli na teren.
Koliki je uticaj Amara Osima može se vidjeti na ovom forumu. Naime, od otvaranja teme 24 Marta 2008 godine do 15 Juna 2009 godine(kada je objavljen članak o vrlo vjerovatnom povratku Amara Osima na klupu Željezničara) je ukupno napisano 133 stranice

Od 15 Juna 2009 do 20 Janura 2011 godine je napisano 2798 stranica

Pametnom dosta. Jel kult ličnosti. Jašta je. Jel treba da bude. Logično da treba. Dokle kult ličnosti. Vječno i duže od toga :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

nermin_TM
Kontakt:

Post Postao/la nermin_TM » 20 jan 2011, 13:30

nikad_izvini je napisao/la:
Koliki je uticaj Amara Osima može se vidjeti na ovom forumu. Naime, od otvaranja teme 24 Marta 2008 godine do 15 Juna 2009 godine(kada je objavljen članak o vrlo vjerovatnom povratku Amara Osima na klupu Željezničara) je ukupno napisano 133 stranice

Od 15 Juna 2009 do 20 Janura 2011 godine je napisano 2798 stranica

Pametnom dosta. Jel kult ličnosti. Jašta je. Jel treba da bude. Logično da treba. Dokle kult ličnosti. Vječno i duže od toga :mrgreen:
matematika je cudo :mrgreen: :mrgreen:
A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 20 jan 2011, 13:44

Ne znam sto govorite da Stana ne moze i ne zna igrat na poziviji beka, to valjda neko napiso i svi prihvatili njegovo misljenje. Prema mom misljenju Stanic moze itekako dobro odigrat beka a pogotovo lijevog beka, kada (posto je desnjak ) ulazi u sredinu i oslobadja tamo stranu na kojoj je Visca, dok Mirkec samo ide uz aut liniju i tu se vec stvara guzva i nema tu dobre akcije.
Znaci Stanic MOZE i ZNA odigrat beka nije ga Amara tu đaba stavljo x puta, evo nekoliko primjera kako je dobro radio kao bek : penal na njemu u Vrapcicima, gol protiv rudara ( najljepsi gol na svijetu te sedmice ) neogranicen broj suteva kad igra kao lijevi bek i onda vuce loptu odbrana mu u 90 % slucajeva otvori sredinu jer misli da ce napad (kao svaki prije toga ) otici prema visci tj po aut liniji. I malo mu popravit defanzivu ( malo vise :mrgreen: ) i mislim da bi to bio jedan sjajan bek, Osim toga mislim da nema (jos ) probojnost kakvu bi trebao imati Krilni igrac, jer se ova formacija svodi na jaka krila.

Razmislite o ovome ;)
Razumijes ti mene burazere moj :)

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 20 jan 2011, 13:50

ŽELJO u krizi,
dva dana bez novih potpisa,
igraci jedu sudzukice,
drze ih na balkonu,
nema struje,
nema vode,
AMAR pe.er.

i sta bi??

probudi se mali pitar i skonta gdje je

:mrgreen: :D :mrgreen:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 20 jan 2011, 13:54

gavran je napisao/la:ŽELJO u krizi,
igraci jedu sudzukice,
drze ih na balkonu,
nema struje,
nema vode,
AMAR pe.er.

i sta bi??

ovo nisi mogao sam smisliti ;)
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Colorado

Post Postao/la Colorado » 20 jan 2011, 13:56

igraci jedu sudzukice,
drze ih na balkonu,
nema struje,
nema vode,
AMAR pe.er.

i sta bi??

eee moj CRNI gavrane , nije ni tebi lahko .. :roll: :(

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 20 jan 2011, 13:56

padobranac1978 je napisao/la:
igraci jedu sudzukice,
drze ih na balkonu,
nema struje,
nema vode,
AMAR pe.er.

i sta bi??

ovo nisi mogao sam smisliti ;)
Pomogao mi zijad blekic LICNO :lol: :lol: :lol: :lol:

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 20 jan 2011, 13:59

Colorado je napisao/la:
igraci jedu sudzukice,
drze ih na balkonu,
nema struje,
nema vode,
AMAR pe.er.

i sta bi??

CRNI navija za celik
upo Ti .elik

Colorado

Post Postao/la Colorado » 20 jan 2011, 14:00

gavran je napisao/la:
Colorado je napisao/la:
igraci jedu sudzukice,
drze ih na balkonu,
nema struje,
nema vode,
AMAR pe.er.

i sta bi??

CRNI navija za celik
upo Ti .elik
Znas ti da sam ja mislio na tebe , zasluzujes taj epitet crni prema svojoj inteligenciji :roll: ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Demaaa, Mostarska, NazorUso, samoFKS i 31 gost.