Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Naveo sam ti samo primjere koji govore da ne mozes samo gledat statistiku, jer to nije jedino sto se gleda!lucky13 je napisao/la: ↑02 avg 2021, 22:04u tome i jeste stvar. u mnogim drugim sportovima je puno teze pricati o GOATu. jer su to razlicita vremena, ere, protivnici ili su timski sportovi i dosta zavisi od saigraca i trenera. ali ovdje imamo 3 glavna kandidata koji prakticki vecinu svog teniskog vijeka igraju u istoj eri i koji su jedan drugome najveci konkurenti i medjusobno su imali rivalstva sa najvise odigranih meceva u istoriji ATPa! ista era, vecinom isti protivnici i isti uslovi. ako je nekome bilo teze onda je to noletu jer je usao u svoj prajm kada su ovi vec bili u dalekoj prednosti. fed je imao 16 a rafa 9 slemova kada je nole imao samo 1. i vazno je sto ih je nadmasio dok su obojica jos aktivni. fed je prije 2 godine igrao finale vimblija i bio na loptu od titule a prije tri godine je uzeo AO dok je rafa prije pola godine nadmocno osvojio RG. nole, ako bude zdrav, tek treba da ima period kada su ovi na zalasku i naplati onaj pocetak gdje su ovi sticali prednost.
Pa osvajao je, njegovo kljucno rivalstvo je sa Nadalom. I to rivalstvo je diglo tenis, u svojim zlatnim godinama su se susretali. Djokoviceva sreca je da je 6 godina mladji, da su generacija pola od ovoga ne bi ostvario! Federer bi vise osvojao da su ova dvojica njegova generacija!
Kazem ti, od 2011. ja mislim da je Federer za penzije, a vec 5-6 godina da je tenis u banani! Ovaj Djokovic nije nivo Djokovica iz 2011., a ima 3GS... Al dobro, mozda se tebi cini da jeste!
Mislim da se ne razumijemo!lucky13 je napisao/la: ↑03 avg 2021, 15:03ako ces gledati najveci nivo tenisa onda je to po rezultatima nesumnjivo noletova godina od W2015 do RG2016. 4 slema, WTF, 5 mastersa (+2 finala), ATP500 i ATP250 za rekordnih 16950 poena. a ako ces gledati po protivnicima i pobjedama i porazima opet je to taj period sa 31 top10 pobjedom (kao i sezona 2015) sto je uvjerljivo najvise top10 pobjeda u toku kalendarske godine u ATP eri. a imas i matematicku formulu koja iz ogromne baze podataka vadi pik nivo i dominaciju nad protivnicima i po njoj je to taj noletov perod kada je i ostvaren rekordan ELO rejting.
SRB Novak Djokovic Active 2629
SWE Bjorn Borg 2622
USA John McEnroe 2583
ESP Rafael Nadal Active 2552
SUI Roger Federer Active 2550
Ja ti samo kazem da je propad na tom grafu u periodu 1990 - 2010, sto znaci da je to najgora era tenisa, s tim da je dno dotakla 2003.lucky13 je napisao/la: ↑03 avg 2021, 18:06nisu fedu u to vrijeme bili konkurenti sampras (1 mec!!!) i agasi (11) nego hjuit (27), rodik (24), davidenko (21) i safin (12)! najlosija era pocinje tu 2000. do 2005. sa dnom oko 2003. u vrijeme rodika i hjuita i uspona feda!
a sve sto navodim su cinjenice crno na bijelo pa i ovaj ELO rejting i slicno sta iznosim nisam ja izmislio nego struka sa zvanjem doktora u svom poslu.
Pa eto nek su. Federer bio bolji od Novaka pa kasnije Novak od njega. Al zato sam i napisao da je Novaku bilo teže jer i Fed van peaka je kudikamo kvalitetniji od nabrojane garde koju je on rutinirao.cauchy37 je napisao/la: ↑03 avg 2021, 18:48Apsolutno da Djokovic nije isti igrac sa 20-21, i 24+, ali njihovi peaks su se promasili, i to dobro!
Za masterse, Federer je tih godina redovno igrao finale RG, tako to za sljaku, nema neke osnove!
Bas tako, redovno ga je Nadal uzimao na RG i borio se s njim za Wimbledon... mozda i najbolja verzija Nadala.
Murray u prici nije potreban!![]()
Federer je imao puno više takvih jednostavnijih suparnika kad je dolazio do titula. Ne možeš izjednačavati Đokovićev put koji je imao Federera,Nadala,Murraya,Wawrinku,del Pa i Federerovih masu GS titula.Shategabri je napisao/la: ↑09 avg 2021, 12:13Pa Murray se često trpao nepotrebno u tu nekakvu veliku četvorku, istina je da sad kad je praktično završio karijeru jasno da on nije dio te priče.
I dokad će se spominjati jbeni Filipousis kao nekakav argument, šta sad treba Beretinija spominjati svako malo kao nekakvu mrlju, nekakvog bezveznog protivnika za GS titulu?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.