Taktičar je napisao/la:Nisam vidio da se Asomugha dovodi u vezu sa Eaglesima. Ali kad bi došo u Philadelphiu to bi sa njim i Samuelom bio do sada neviđen duo CB-a. Ako uzmemo da je Revis trenutno najbolji na toj poziciji, onda ova dvojica dijele drugo mjesto. Bacanje na bilo koju stranu protiv Eaglesa bi praktično bilo isključeno. Zadnjih nekoliko gledajući prvo su jednu periodu Dre Bly i Chap Bailey iz Broncosa bili dominantni, a nakon toga je par sezona je ta čast pripadala Packersovim paru Woodson-Harris, dok je ove sezone sjajno u prvi plan uletio Tramon Williams umjesto povrijeđenog Harrisa.
To sam čitao na netu prošle sedmice, ali sad se stvarno ne mogu sjetiti gdje. Nije ništa ozbiljno, možda čista špekulacija, ali nije isključeno da ga
dopeljaju u
Grad Bratske Ljubavi.

Vjerovatno je i njegova želja da dođe u jak tim, koji ima velike ambicije u narednoj sezoni, a Eaglesi će to definitivno biti. Novi Vickov ugovor će smanjiti budžet, a neophodnost je i dovođenje kvalitetnih linijaša u ofanzivi. Tu prvenstveno mislim na RT-a, koji bi mogao kvalitetno štititi Vickovu
blind stranu, što nije bio slučaj u ovoj sezoni. Pored toga, trebao bi biti doveden još jedan kvalitetan ofanzivni linijaš, jer su Eaglesi imali nedopustivo velik broj sackova na svoje QB-ove ove sezone. Trade-ovanje Kolba bi bila jako dobra opcija, jer bi se mogli izvući kvalitetni pickovi ili čak i igrači koji nam trebaju, ali i to je mač s dvije oštrice, pogotovo ako se uzme u obzir Vickov način igre i velika mogućnost da on bude povrijeđen, a na klupi nemaš kvalitetnu zamjenu. Kolb je izjavio da želi biti starter i vjerovatno će biti trade koji uključuje njegov odlazak. Defanzivni dio tima bi mogao doživiti velike promjene, ali i dosta startera je bilo povrijeđeno u ovoj sezoni, tako da ostaje da sačekamo ljeto. Mislim da će Eaglesi imati oko 15 igrača koji će na ljeto postati free agenti, i vjerovatno će biti dosta
saobraćaja u oba pravca.
Willimas igra sezonu života i već je presjeko 3 lopte u ovom doigravanju, a možda to i udupla u nedjelju, ako Cutler poludi.

Der Mann für die entscheidenden Tore.