FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
@nick
Ako ti je utakmica sa Olimpicom gostovanje, ako je utakmica sa Veležom dostojno gostovanje (repovi se vuku od moje hercegovine do sarajeva, a jos klub bio pred raspadom, mislim da nisu imali ni upravu tada ni nista), ako ti je gostovanje Zrinjskom bilo dostojno gostovanje (raspad sistema i kod njih je tada bio) i opet jedva uzesmo...onda ne znam sta ti pratis, fudbal/nogomet ili bilijar
Ako ti je utakmica sa Olimpicom gostovanje, ako je utakmica sa Veležom dostojno gostovanje (repovi se vuku od moje hercegovine do sarajeva, a jos klub bio pred raspadom, mislim da nisu imali ni upravu tada ni nista), ako ti je gostovanje Zrinjskom bilo dostojno gostovanje (raspad sistema i kod njih je tada bio) i opet jedva uzesmo...onda ne znam sta ti pratis, fudbal/nogomet ili bilijar
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.
pa ako je tebi rovcanin jos uvijek talenat onda si vjerovatno presto pratit zelju prije 5-6 godina... ako ti se ne svidja kako klub sad izgleda onda vjerovatno nisi pratio zelju prije 5-6 godina, ako gajis neke megalomanske nade onda ti je mjesto pored allise u zemlji cudesa... mozemo i tako razgovarat posto izgleda ne znas drugacije... mozda smo trebali ko borac dovest 5-6 iskusnih igraca reprezentativaca i hranit ih do prolljeca da zeljo sluzi ko poligon za treniranje, ako ne vidis razliku izmedju zelje i 99 posto klubova u nasoj premjeri onda sigurno nisi upucen... 99% igraca hoce da produzi ugovor dolaze ti igraci iz kluba koji je prvi na tabeli, otvori oci i pogledaj malo dalje od laze,culuma i rovcaninalemi_kitao je napisao/la:@nick
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
-
- Kontakt:
nebih se puno mjesao u vasu rapravu,ali koji su to igraci?Ja znam za jednog ili ....nick je napisao/la:pa ako je tebi rovcanin jos uvijek talenat onda si vjerovatno presto pratit zelju prije 5-6 godina... ako ti se ne svidja kako klub sad izgleda onda vjerovatno nisi pratio zelju prije 5-6 godina, ako gajis neke megalomanske nade onda ti je mjesto pored allise u zemlji cudesa... mozemo i tako razgovarat posto izgleda ne znas drugacije... mozda smo trebali ko borac dovest 5-6 iskusnih igraca reprezentativaca i hranit ih do prolljeca da zeljo sluzi ko poligon za treniranje, ako ne vidis razliku izmedju zelje i 99 posto klubova u nasoj premjeri onda sigurno nisi upucen... 99% igraca hoce da produzi ugovor dolaze ti igraci iz kluba koji je prvi na tabeli, otvori oci i pogledaj malo dalje od laze,culuma i rovcaninalemi_kitao je napisao/la:@nick
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
isli smo mi i posusju koje se vise nego raspalo pa ih nismo uzeli...uspjeh jednog trenera se mjeri kroz rezultat a Zeljo je aktuelni prvak i u borbi za prvo mjesto ove sezone nakon godina posta i raznih kvazi strucnjaka ali prije svega zahvaljujuci povratku Amara Osima koji polako postavlja stvari na svoje mjesto za neke stvari treba vise vremena ali on ima u malom prstu ono sto imaju svi drugi treneru u BIH zajedno.I vrijedi napomenuti da je sve to sa nekim prosjecnim ili eventualno nesto boljim igracima kada se gleda nasa liga, znaci trener postavlja igru i taktiku odredjuje prvih jedanaest i ujedno odgovara za rezultat u ovom slucaju je uspjesan ne vidim u cemu je problem...lemi_kitao je napisao/la:@nick
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
dolazi onaj ko ti treba, to je realnost pa ti vidi, i svi su pod ugovorom i svi bi da produze pardon produzili su skoro svipadobranac1978 je napisao/la:nebih se puno mjesao u vasu rapravu,ali koji su to igraci?Ja znam za jednog ili ....nick je napisao/la:pa ako je tebi rovcanin jos uvijek talenat onda si vjerovatno presto pratit zelju prije 5-6 godina... ako ti se ne svidja kako klub sad izgleda onda vjerovatno nisi pratio zelju prije 5-6 godina, ako gajis neke megalomanske nade onda ti je mjesto pored allise u zemlji cudesa... mozemo i tako razgovarat posto izgleda ne znas drugacije... mozda smo trebali ko borac dovest 5-6 iskusnih igraca reprezentativaca i hranit ih do prolljeca da zeljo sluzi ko poligon za treniranje, ako ne vidis razliku izmedju zelje i 99 posto klubova u nasoj premjeri onda sigurno nisi upucen... 99% igraca hoce da produzi ugovor dolaze ti igraci iz kluba koji je prvi na tabeli, otvori oci i pogledaj malo dalje od laze,culuma i rovcaninalemi_kitao je napisao/la:@nick

spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
-
- Kontakt:
Koliko razumijem tvoje postove, razmisljanje ti je u duhu razmisljanja Sencija (op.a.nikad_izvini), a gore sam naveo kakvo je njegovo razmisljanje...
Sam sebe dovodis u kontradiktornu situaciju, kazes ako je meni Rowa jos uvijek talenat itd., pa koliko znam ti maksimalno gotivis Amara i svaki njegov potez, pa taj isti (nas) Amar i dalje drzi Rowu u ekipi i zeli s njim produziti ugovor...
nemoj izvlaciti iz mojih postova ono sto ti odgovara
Ako je tebi megalomanska zelja da pruzamo dobru igru (mi mozemo igrati dobro i opet izgubiti, desava se) ili jos bolje pobjđujemo u Sirokom, Travniku, Tuzli, Banja Luci...sta ti je onda najavljeni plan Uprave da u roku dvije-tri godine (ako se ne varam) igramo grupnu fazu nekog evropskog takmicenja
Opet ponavljam, ja sam naveo samo nekolike zamjerke (Rowa-neigranje, Stanić-neprirodna pozicija, Culum-pad forme, imamo perspektivnije od njega, Lazo-forsiranje), ostalo je ok, cak idealno kako je bilo prije nekoliko 5-6 godina...
Sam sebe dovodis u kontradiktornu situaciju, kazes ako je meni Rowa jos uvijek talenat itd., pa koliko znam ti maksimalno gotivis Amara i svaki njegov potez, pa taj isti (nas) Amar i dalje drzi Rowu u ekipi i zeli s njim produziti ugovor...

Ako je tebi megalomanska zelja da pruzamo dobru igru (mi mozemo igrati dobro i opet izgubiti, desava se) ili jos bolje pobjđujemo u Sirokom, Travniku, Tuzli, Banja Luci...sta ti je onda najavljeni plan Uprave da u roku dvije-tri godine (ako se ne varam) igramo grupnu fazu nekog evropskog takmicenja

Opet ponavljam, ja sam naveo samo nekolike zamjerke (Rowa-neigranje, Stanić-neprirodna pozicija, Culum-pad forme, imamo perspektivnije od njega, Lazo-forsiranje), ostalo je ok, cak idealno kako je bilo prije nekoliko 5-6 godina...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.
ne vrijedi uopste raspravljat, vjerovatno se iza tvog nicka krije hidink...lemi_kitao je napisao/la:Koliko razumijem tvoje postove, razmisljanje ti je u duhu razmisljanja Sencija (op.a.nikad_izvini), a gore sam naveo kakvo je njegovo razmisljanje...
Sam sebe dovodis u kontradiktornu situaciju, kazes ako je meni Rowa jos uvijek talenat itd., pa koliko znam ti maksimalno gotivis Amara i svaki njegov potez, pa taj isti (nas) Amar i dalje drzi Rowu u ekipi i zeli s njim produziti ugovor...nemoj izvlaciti iz mojih postova ono sto ti odgovara
Ako je tebi megalomanska zelja da pruzamo dobru igru (mi mozemo igrati dobro i opet izgubiti, desava se) ili jos bolje pobjđujemo u Sirokom, Travniku, Tuzli, Banja Luci...sta ti je onda najavljeni plan Uprave da u roku dvije-tri godine (ako se ne varam) igramo grupnu fazu nekog evropskog takmicenja![]()
Mene ovo nervira odes fino sutra u 9 i kazes amaru slusaj ti nemas pojma treba da igra rova a ne lazo i stana ti igra na neprirodnoj poziciji i culum je u padu forme a ostalo ti je OK mislim da ce shvatiti sta hoces da kazes...lemi_kitao je napisao/la:Koliko razumijem tvoje postove, razmisljanje ti je u duhu razmisljanja Sencija (op.a.nikad_izvini), a gore sam naveo kakvo je njegovo razmisljanje...
Sam sebe dovodis u kontradiktornu situaciju, kazes ako je meni Rowa jos uvijek talenat itd., pa koliko znam ti maksimalno gotivis Amara i svaki njegov potez, pa taj isti (nas) Amar i dalje drzi Rowu u ekipi i zeli s njim produziti ugovor...nemoj izvlaciti iz mojih postova ono sto ti odgovara
Ako je tebi megalomanska zelja da pruzamo dobru igru (mi mozemo igrati dobro i opet izgubiti, desava se) ili jos bolje pobjđujemo u Sirokom, Travniku, Tuzli, Banja Luci...sta ti je onda najavljeni plan Uprave da u roku dvije-tri godine (ako se ne varam) igramo grupnu fazu nekog evropskog takmicenja![]()
i rova je odigrao od 17 utakmica 9 postigao jedan gol iz penala i jedan iz igre mrtvom leotaru sve ostalo je bilo bljak, pokazao da ne zna osjetiti igru da je sebican i cesto nekoristan za ekipu po broju losih pasova stigao i lazu o nelogicnostima koje je izvodio tesko je i pricati on igra za sebe ne za ekipu mislim da se jednostavno ne uklapa u sistem i da nije iskljuceno da negdje drugo mozda i proigra iskreno se nadam da hoce radi njega samog.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- partibrejker1921
- Kontakt:
Nema potrebe za komentarima pile, ranije smo konstatovali da ova sirovina ne zaslužuje nikakvu pažnju...lemi_kitao je napisao/la:Dragi Senci (op.a.nikad_izvini)...
Posto si razvijo kult licnosti i posto sam rekao da to ne vodi normalnom i racionalnom prosuđivanju, znao bi...
1.To sto sam naveo za "bezrezervnu podrsku i okivanje u zvijezde" se odnosilo na forumase koji kada ja ili neko drugi spomene neku zamjerku ili nesto sto mislim da nije u redu, u zelji da bude bolje ili najbolje, odmah se pojave sta pises, nemas pojma i sl. Nemam nikakvu zamjerku na rad, treninge i nacine na koji radi sa ljudima, ima uspjeha i kapa do poda, ucinio me presretnim za vrijeme svojih mandata na klupi Zelje...samo zamjerka na postavku igre i igrace koji igraju, ono sto ja vidim, nista vise...VI GENERALIZUJETE,sve pa i te zamjerke, zasto zamjeram...pa valjda bih zelio da se neki mladi igrac na tako dobroj poziciji (napad u ovom slucaju) razvije u dobrog igraca, proguramo ga i uzmemo kes...imamo golove, imamo "robu", dobijamo kes...
2.Meni nije dovoljno da me Siroki dobije svake godine u mojoj hercegovini, da me Travnik ubije svaki put na Piroti, da nas Sloboda hladno uzme svake godine, da Borcu (izuzev kup u finalu) ne mozemo prici golu, o derbiju da ne govorim...i nemoj mi govoriti kako ne razumijem, kako su to ovakve onakve okolnosti, a kuci dobijamo po 5:0, 6:0, 7:0 npr., ako je tebi to u redu, svaka cast...meni nije, nema toga, ili si dobar ili nisi, pogledaj kako Borac igra ove sezone u gostima...
3.Daj Bože da je meni Rowa rođak, vjerovatno bih imao komplete svih oprema od voljenog kluba, kartu džaba uvijek i poneku fotografiju sa ostalim igračima:)ja Hercegovac, a on...
MENI NE TREBA NIKAKAV REZULTAT KURCENJEM KUCI, NA GRBAVICI...GDJE JE REZULTAT NA STRANI, A HAPOEL NECU NI DA SPOMINJEM...NE TREBA MI NIKAKAV LAZO NI CULUM NI OVAJ ONAJ, potreban mi je dokaz da smo spremni na nesto vise na svakom pedlju ove domovine, gdje god da igramo, potrebni su mi ucinci igraca za sta su placeni, nema dobro je, samo nek trci i bori se...
Pa nisam ja zavidan Amaru ili nekome, pa nisam ja trener covjece, Bože me sacuvaj...ako ti mislis da sam kontras, tvoje misljenje i ja ga postujem...
Za ovakve stvari postoji kafa pa se nadjete lijepo pa diskutujete, ima i taj cuveni pp (nije propagandni program
pa se dopisujte, a ne momcina privatizovao temu za svoje neke... Nisam nervozan jutros ne nisam 

Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.
Sta se raspravljate sa ovim iz aviona se vidi da je neki udbas koji zeli da pokvari dobru atmosferu
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Jedan novinar A***a,pita Amara poslije utakmice u kupu sa zrinjskim 3:1,zašto Rovčanin igra samo 20 min?sjetite se onog prodora kad je nanizao 4 igrača,krenuo prema golu,ide na golmana,naš igrač ko duh na drugoj stativi ,on puca ,pored gola:Amar kaže:da je poslije driblinga i te akcije dao gol,ne bi igrao u Želji nego Bundesligi,da je dodao loptu samom čovjeku,raja bi mi skandirala,psovala,što mali ne igra,a pošto je uradio on što je uradio zato igra 20 min!!!KHAJ PHIČE
Einigkeit und Recht und Freiheit
upravo u finalu kupa u BL nismo priprdili golu do višćinog gola, druge prave šanse i akcije nismo ni imali. izgleda da ova momčina ni na TVu ne gleda želju.
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
Prijatelju, protiviti se Amarovom nacinu rada je u najmanju ruku nekorektno, pa cak i bezobrazno... covjek ima rezultate sa istim tim Lazarom i bez neke velike pomoci Rovcanina... Ti ocigledno ne shvatas da kod ozbiljnog trenera nije dovoljan talenat... Rovcanin je imao predispozicije da napravi karijeru, al ne moze se cugat i igrat... to moze u Travniku ko Varupa, jer nema ko drugi da igra... i Ronaldinho je vrhunski igrac, pa je dobio tarabu, jer frajer cuga nocima umjesto da odmara... hajde za Ronaldinha mi i nije cudno, uzeo je pare ranije, sad uziva, zajebaje se... e dok su nam bili treneri kod kojih su igrali takvi tipa Rovcanina i jesmo bili gdje smo bili... na 10. mjestu.. a sad ODMAH U PRVOJ GODINI svog drugog mandata Amar je uzeo titulu i igrao finale kupa... i ti imas obraza da mu prigovaras bilo sta? ustvari, ko si ti ustvari da drzis lekcije najtrofejnijem treneru nase lige? da mu igra 11 juniora i da osvaja trofeje, mi smo zadovoljni... tebe kao boli sto ne uzmemo u Sirokom (odlicno organizovan klub sa odlicnim igracima), Travniku i Tuzli (mesare)itd? koliko znam Sirokog smo klepili prosle godine... a u godinama prije Amara nismo pobijedili na strani godinama... i ti imas obraza pricat nesto? Amar je osvojio titulu sa ekipom koja nije nesto extra bolja u odnosu na ostatak lige... po meni imali smo ranije jacu ekipu sa Stilom, Bubom, Vladavicem, Bekricem, Jahicem, Vugdalicem itd pa nista ne osvojismo... nismo ni blizu bili... ali Amar ja donio nesto novo i od ekipe koja je tavorila po sredini tabele napravio sampione... kao u americkim filmovima o sportskim ekipama... al ovo jarane nije film, ovo je reala i MAJSTOR JE MAJSTOR... kao da mi svi ne bi voljeli da uzimamo svaku utakmicu i na strani... naravno da bi, ali treba biti realan i reci da igracki kadar nije takav da ZAHTIJEVAS pobijedu na svakoj utakmci... ali krenulo je na bolje... vracaju se dugovi, kada klub stane na noge i mogne KUPOVAT igrace koji valjaju onda ce bit i to... pobjede ce se ocekivat na svim utakmicama, kao i u Amarovom prvom mandatu, kad smo bili vazda u vrhu... prvi ili drugi... a do tada treba biti PREDAZDOVOLJAN ovom situacijom i biti ZAHVALAN Amaru do groba jer se vratio i hoce da napravi KLUB, a ne kao neki smradovi ranije (Samir & co,), gdje je mogao igrati ko hoce, a oni kupili pare... e nema vise zajebavanja...lemi_kitao je napisao/la:Koliko razumijem tvoje postove, razmisljanje ti je u duhu razmisljanja Sencija (op.a.nikad_izvini), a gore sam naveo kakvo je njegovo razmisljanje...
i prijatelju, ovom projektu treba dati podrsku, Amaru treba podrska, igracima treba podrska... sta si ti uradio za klub pa zahtjevas od Amara te neke stvari? jesi kuupio godisnju? jesil kupio neki rekvizit da pomognes klubu na taj nacin? naravno da nisi, jer govoris da mi je Rowa rodjak imao bih besplatnu kartu i dres... e prijatelju ti bi dzaba na tekmu i dzaba dres, a trazis rezultate... pa kupi i ti nesto poguraj klub, najlakse je palamudit po forumu... zahtijevat pobijede u Tuzli, Travniku, Sirokom, a bacat pd noge pobjede u MOstaru (sve ekipe), u Prijedoru, gdje se tesko do boda dolazi, u Zenici itd... sad je tako kako je... ovaj igraci kadar moze toliko... i vecina nas koji smo redovni na tekmama smo i zadovoljni... a ti ako nisi, jbg... niko ne misli otjerat Amara zbog tebe ili Rowe... Amar brani interese kluba, a klub je iznas svega... a ti ako ti se ne svidja, eno ti brate Barcelone, pa navijaj... oni uzimaju svaku... i kuci i na strani... pozzzz
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
Fudbalski klub Željezničar, koji ove godine obilježava 90. godina postojanja, pohvaliti činjenicom da su mu rođendan čestitali najveći klubovi svijeta. Bayern, Santon, Sao Paolo, Inter, Benfica... samo su neka imena timova koji su ploveći kroz istoriju nerijetko postajali prvaci svojih zemalja, Starog kontinenta, svijeta.
Malo je onih koji nisu vjerovali u dolazak Internazionalea na stadion «Koševo», jer je Željezničar izgradio prepoznatljiv imidž, da se ni tadašnji aktuelni evropski prvak nije mogao oglušiti na poziv.
Bila je to sjajna fudbalska predstava odigrana 15. juna 1971. godine pred rekordnim brojem gledalaca koji su na djelu željeli vidjeti šampione Evrope, ali i mladiće u plavim dresovima koje je samo za tu utakmicu pojačao Dragan Džajić, legendarni fudbaler Crvene zvezde (druga Zvezdina zvezda) i reprezentativac bivše SFR Jugoslavije sa kojom je bio viceprvak Evrope. Utakmica za pamćenje završila je 3:3.
Deset godina kasnije, 1981. godine, na Grbavici je stasavala jedna nova generacija koje je vrhunac doživjela 1985. godine u Kupu UEFA i toliko puta spominjanom revanš meču polufinala protiv Videotona (1:3, 2:1). Navijači Želje ekipu u sastavu Škrba, Berjan, Baljić, Šabanadžović, Čapljić, Čilić, Bahtić, Škoro, Mihajlović, Baždarević, Samardžija (Nikić) mogli su izrecitovati u svako doba dana i noći. Proslava jubileja nije mogla proći bolje.
U Sarajevo je samo za tu priliku stigla reprezentacija SFR Jugoslavije, a sjajni Željin centarfor Rade Paprica imao je tu čast da obuče dres sa državnim grbom. Iako sjeverna tribina stadiona Grbavica nije bila ni u planu, na stadionu se okupilo blizu 20.000 navijača. Meč na Grbavici završen je pobjedom Željezničara od 1:0.
Za one koji to ne znaju, prvi igrač iz tadašnje BiH koji je obukao dres Jugoslavije bio je ljevokrilni napadač Željezničara Ilijas Pašić. Debitovao je 17. oktobra 1954. godine u susretu protiv Turske (5:1) koji je odigran na «Koševu» pred oko 35.000 gledalaca. Pašić je bio strijelac trećeg gola, a igrao je sa takvim asovima poput Beare, Stankovića, Horvata, Boškova, Bobeka, Mitića i drugih.
Malo je onih koji nisu vjerovali u dolazak Internazionalea na stadion «Koševo», jer je Željezničar izgradio prepoznatljiv imidž, da se ni tadašnji aktuelni evropski prvak nije mogao oglušiti na poziv.
Bila je to sjajna fudbalska predstava odigrana 15. juna 1971. godine pred rekordnim brojem gledalaca koji su na djelu željeli vidjeti šampione Evrope, ali i mladiće u plavim dresovima koje je samo za tu utakmicu pojačao Dragan Džajić, legendarni fudbaler Crvene zvezde (druga Zvezdina zvezda) i reprezentativac bivše SFR Jugoslavije sa kojom je bio viceprvak Evrope. Utakmica za pamćenje završila je 3:3.
Deset godina kasnije, 1981. godine, na Grbavici je stasavala jedna nova generacija koje je vrhunac doživjela 1985. godine u Kupu UEFA i toliko puta spominjanom revanš meču polufinala protiv Videotona (1:3, 2:1). Navijači Želje ekipu u sastavu Škrba, Berjan, Baljić, Šabanadžović, Čapljić, Čilić, Bahtić, Škoro, Mihajlović, Baždarević, Samardžija (Nikić) mogli su izrecitovati u svako doba dana i noći. Proslava jubileja nije mogla proći bolje.
U Sarajevo je samo za tu priliku stigla reprezentacija SFR Jugoslavije, a sjajni Željin centarfor Rade Paprica imao je tu čast da obuče dres sa državnim grbom. Iako sjeverna tribina stadiona Grbavica nije bila ni u planu, na stadionu se okupilo blizu 20.000 navijača. Meč na Grbavici završen je pobjedom Željezničara od 1:0.
Za one koji to ne znaju, prvi igrač iz tadašnje BiH koji je obukao dres Jugoslavije bio je ljevokrilni napadač Željezničara Ilijas Pašić. Debitovao je 17. oktobra 1954. godine u susretu protiv Turske (5:1) koji je odigran na «Koševu» pred oko 35.000 gledalaca. Pašić je bio strijelac trećeg gola, a igrao je sa takvim asovima poput Beare, Stankovića, Horvata, Boškova, Bobeka, Mitića i drugih.

Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Amar ima model igre kojeg se drzi i koji daje rezultata, isto tako fursira igrace koji su trazena roba na trzistu a ovo sa Sehicem je potez za svaki respekt i pokazatelj da je Zeljo iskoracio par stepenica u odnosu na ranije godine. Stvorio je zdravu atmosferu, igraci vjeruju u ono sto potpisu, publika se vratila na stadion.... Vec sledece sezone ocekujem da cemo biti samouvjerena ekipa i na gostovanju al ima taj prirodni period sazrijevanja ekipe, tako da ne mora sve preko noci. Uglavnom vjerujem da ovo nije na staklenim nogama i uz poslovne prostore koje klub ima( mada je i tu bilo petljavine), jakog sponzora, solidnu posjetu i prodaju 1-2 igrac po sezoni Zeljo moze biti gigant u BHfudbalu
Potpuno se slazem sa ovim napisanim,od pocetka do kraja...po prvi put poslije dugo godina nekako osjecam da ova prica pocinje da ima pravi zeljeni smisao...nismo vise na staklenim nogama...sve ide prema nekom zacrtanom planu,pojacavamo se planski,igraci pocinju da vjeruju u viziju kluba i nemaju problem sa produzenjem ugovora,svjesni da ako vrijede i ako se dobro pokazu da je Zeljo najvrijedniji izlog za prodaju...konacno se desava da igraci ne zure da bjeze,vjeruju u sigurnost projekta,imaju solidne plate koje su redovne i cekaju sa klubom pravu priliku da se prodaju a i da klub ima dobru zaradu...ako se to ne desi,postali su svjesni da je opet dobro igrati u Zelji koji ima ambicije i koji postaje stabilan klub,nego negdje u trecoj austrijskoj ligi,bez obzira na uslove...dokaz da klub radi dobro osim rezultata su upravo ti potpisani produzeci ugovora sa odredjenim igracima...tu se osjeti stabilizacija kluba u mnogim segmentima..pristupa se profesionalnije svemu,tako da osmijesi na licima juce na prozivci,od ekonoma do igraca ,navijaca,strucnog staba,zaista nisu slucajni...svi mi osjecamo nesto u zraku.pozitivna energija koja kruzi Grbavicom...i sve je ovo jos uvijek samo malo odmaklo od pocetka,mnogo se ima za popraviti,za uraditi,sa ovim ljudima koji se trude,idemo korak po korak i optimisticno u novu polusezonu...pravi iskorak bi mogao da se desi u sljedecoj sezoni ili najkasnije u onoj sezoni poslije...do tada je stabilizacija prioritet,da se vidi i da odzvanja drzavom Zeljino ime,da svi igraci imaju zelju da dodju kod nas...a za sezonu ili dvije samo cemo birati i upirati prstom na odredjene igrace...hocu tog,hocu onog tamo,hocu onda onog...a ti igraci ce dolaziti kod nas bez problemadjale je napisao/la:Amar ima model igre kojeg se drzi i koji daje rezultata, isto tako fursira igrace koji su trazena roba na trzistu a ovo sa Sehicem je potez za svaki respekt i pokazatelj da je Zeljo iskoracio par stepenica u odnosu na ranije godine. Stvorio je zdravu atmosferu, igraci vjeruju u ono sto potpisu, publika se vratila na stadion.... Vec sledece sezone ocekujem da cemo biti samouvjerena ekipa i na gostovanju al ima taj prirodni period sazrijevanja ekipe, tako da ne mora sve preko noci. Uglavnom vjerujem da ovo nije na staklenim nogama i uz poslovne prostore koje klub ima( mada je i tu bilo petljavine), jakog sponzora, solidnu posjetu i prodaju 1-2 igrac po sezoni Zeljo moze biti gigant u BHfudbalu

http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Primjer ti je Arsenijevic, bio kod nas na probi i ko fol nisu mu odgovarali uslovi, ode u Njajajvo, obecaju mu kule i gradove i onda cekaj platu po pola godine
.

Upravo se o tome radi..nedostajalo je povjerenja,ipak smo imali narusen ugled,jako narusen...do ovakvih situacija ce sve rjedje dolaziti...mozda se jos koji put omakne,ali koliko ja znam,telefoni ne prestaju zvoniti ovih dana kada je rijec o nudjenju nekih igraca nasem klubu...prica je tek poceladjale je napisao/la:Primjer ti je Arsenijevic, bio kod nas na probi i ko fol nisu mu odgovarali uslovi, ode u Njajajvo, obecaju mu kule i gradove i onda cekaj platu po pola godine.

http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Trenutno korisnika/ca: Bordo10, bvsic, Direktorcic, Orvel i 32 gosta.