Tennis tipping - Opšta tema
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: Tennis tipping - Opšta tema
Slazem se sa kolegom Sylar da je previsok bonus za tačan ishod od cak 100%, to bi trebalo skresati na 50(primjer 2 boda za pobjednika i dodatni za ishod a kod crvenih 4+2). Mozda bude i 33% za BO3 a 50% za BO5. Bit ćete informisani ukoliko dodje do promjena
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Nije fer prema ostalima da se u sred sezone tako bitno pravilo promjeni. Ispalo bi da su ovi iz vrha zbog drugačijih pravila tu gdje jesu. Od sljedeće sezone i nekako.
"Osvajao sam titule jer sam dodavao gas tamo gdje su drugi kočili."
M.SCHUMACHER
Greatest of all time.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
M.SCHUMACHER
Greatest of all time.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
I napisano je za narednu sezonu. Ali fakat je nefer da isto bodova dobije neko ko je pogodio oba pobjednika i neko ko je pogodio tacan rezultat jednog a drugi fulao skroz.(I ovo pisem ja kojem je ovaj trenutni sistem pomogao). U svakom slucaju, promjena nije toliko drasticna, umjesto 4-4 u bodovima, bilo bi 4-3 za ovog koji je pogodio pobjede Humberta i Khachanova. Ali makar je postenije i predstavlja odredjenu satisfakciju. Sve u svemu, ima dovoljno vremena do nove sezone da se to razradi i poboljsa.
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Ja se takodjer slazem sa prijedlozima,zato sam odmah i napisao da bi Bodiju dao 4 boda jer je jedini tipovao na Humberta,a nikakvu prednost u odnosu na ostale nije stekao.
Razumijem šta želiš reći. Nije tako loša ideja da se pravila promjene na manjim turnirima koji se igraju na dva dobijena. Tu i nije baš toliko teško pogoditi tačan rezultat. Ali se osjeti razlika u bodovanju baš kao što ste svi naveli.S-Y-L-A-R je napisao/la: ↑28 jul 2021, 12:46I napisano je za narednu sezonu. Ali fakat je nefer da isto bodova dobije neko ko je pogodio oba pobjednika i neko ko je pogodio tacan rezultat jednog a drugi fulao skroz.(I ovo pisem ja kojem je ovaj trenutni sistem pomogao). U svakom slucaju, promjena nije toliko drasticna, umjesto 4-4 u bodovima, bilo bi 4-3 za ovog koji je pogodio pobjede Humberta i Khachanova. Ali makar je postenije i predstavlja odredjenu satisfakciju. Sve u svemu, ima dovoljno vremena do nove sezone da se to razradi i poboljsa.
Ali na GS turnirima to se ne bi smjelo dirati. Tamo se mnogo više treba cijeniti prvi primjer od drugog koji ću u nastavku navesti :
Primjer 1. GS 1/2
Đoković - Čilić (3:2) rez. 3:2
Nadal - Tsitsipas (1:3) rez. 3:2
Dakle igrač je pogodio prvi rezultat tačan, drugi meč je profulao skroz. Znamo koliko je teško pogoditi rezultat na 3 dobijena seta. Drugi meč je teoretski bio mnogo neizvjesniji na papiru te je mogao otići na bilo koju stranu. Igrač ga je promašio te za to nije dobio nijedan bod.
Primjer 2. GS 1/2
Đoković - Čilić (3:0) rez. 3:2
Nadal - Tsitsipas (3:0) rez. 3:2
U ovom primjeru je igrač pogodio oba meča ali nijedan tačan rezultat. Suma sumarum, osvojio je isto bodova kao i igrač 1. S tim da je rezultat prvog meča tj. ishod pobjednika bio sasvim očit, u drugom je bilo neizvjesno na papiru. Nadam se da je sada lakše shvatiti suštinu, tačan rezultat na GS bi po meni trebalo još više bodova nositi. U svakom meču postoji favorit i autsajder, zamisli kad bi svi tipovali na mečeve 3:0 i pri tom pogađali pobjednike ali svaki pit fulali rezultate. Nikakva razlika između igrača se ne bi napravila. Samim tim bi i draž takmičenja u mnogome opala.
Znači da je sasvim pošteno da se tačan rezultat boduje više i to po dosadašnjem principu. Jer će samo oni najbolji pogoditi tačan rezultat, ne moraš biti neki znalac da bi tipovao da će Đoković dobiti Čilića ili eto Tsitsipasa na RG, ali imaš kliker u glavi ako pogodiš 3:2 tačan rezultat.
Da se vratim na manje turnire, Masterse, OI i slično, tu bi se stvari trebale promjeniti ali oko crvenih parova. 4 za tačan jeste previše u odnosu na 2 za pobjednika iako se igra na samo dva dobijena. Faktički, ovi gore obični parovi i nemaju tu neku vrijednost, jer se tačnim "crvenim" rezultatima stiče velika prednost. Tu bih ja stavio 2+1 jer su ti crveni uglavnom oni neizvjesniji. Na obične bih ostavio 1+1. Da objasnim opet kroz primjere :
Primjer 1.
Khachanov - Agut (2:1) rez. (2:1)
Medvedev - Nishikori (2:0) rez. (2:0)
Crveni par primjer.
Thiem - Zverev (2:1) rez. 2:0
Dakle igrač je pogodio oba rezultata u običnom ali je fulao u crvenom.
Primjer 2.
Khachanov - Agut (2:0) rez. 2:1
Medvedev - Nishikori (2:1) rez. 2:0
Crveni par primjer.
Thiem - Zverev (2:0) rez. 2:0
Dakle igrač u drugom primjeru je pogodio crveni par te tako anulirao prednost prvog igrača iz primjera jedan. I tu se primjećuje draž crvenog para, ali je uspjeh kud i kamo manji nego na GS jer se igra na dva dobijena te je lakše i pogoditi rezultat. Nadam se da sam koliko toliko uspio objasniti ono što mislim i što sam planirao. Lijepo je sudjelovati u takmičenju, interesantno je i kvalitetno i raja je super da se razumijemo.

Pa ti se u suštini ne slažeš sa prijedlozima ako si to napisao. Jer bi igrač po tvome trebao biti nagrađen jer je ulovio jedno iznenađenje ali je promašio sve ostale tačne rezultate. Ne može se jedan meč cijeniti više nego tri.
M.SCHUMACHER
Greatest of all time.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
M.SCHUMACHER
Greatest of all time.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
- Felixians4
- Kontakt:
haha,kako se uvlače bodiju ko clutchu na nba. ali slažem se, i ja sam pisao o tome već kad je mene tako "oštetilo" jednom, pogodio mislim sve ishode nekog kola, a dobio isto il manje bodova od nekih koji su više pogađali rezultat po setovima(što je ipak više random iliti lutrija za pogoditi nego pobjednika). i ja sam se dvoumio za himberta kao i protiv kecmanovića. i sad pet tipujem na karena, al drag mi je ugo. već je lani mislim u antwerpenu skinuo tsitsija u atraktivnom duelu.
koliko su ljudi posvećeni ovome,jbt, prati se više nego sam atp tour.
koliko su ljudi posvećeni ovome,jbt, prati se više nego sam atp tour.
Kako nije stekao, dobio je dva boda za pogodjen par, dok smo ostali promasili isti i dobili 0. Ti sad hoces reci da bi bilo posteno dati Bodiju 4 boda iako to nije po pravilima

Ovo je novo takmicenje i uredu je da se pravila uvijek popravljaju na bolje. Napredak je vec ostvaren sa ukidanjem bodova 3/6, gdje su stvari bas sa jednim mecem okrenule...ali isto tako jedni su pola sezone tako uzimali bodove(ja sam jedan od njih isto) i ne znam koliko je regularno do ostalih da sad mijenjamo drasticno stvari. Mislim da i to da imas sansu da se vratis iz mrtvi sa par meceva ima svoju draz.
Moj prijedlog je da @boston ili jos neko mu pomogne sa prijedlozima o izmijeni pravila, da se odrede ta neka pravila koja ce ostati do kraja sezone i koja mozemo primijenjivati od olimpijade naprijed.
Svaka cast jos jednom na organizaciji svega ovoga

⚽FK Garaže⚽
Ovom prilikom bih samo da iznesem saopštenje da se povlačim sa Olimpijade zbog povrede testisa.
"We need to suffer. And we need to fight."
Što ti je ruka čvrsta Sandžačka...

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Jače je bilo. Jednostavno, bol postaje nepodnošljiv kada krenem igrati duže poene. A imao sam ogromnu želju da donesem medalju za cijelo sandžačko pučanstvo i da im podarim radost.
"We need to suffer. And we need to fight."
- BosniaBoston
- Kontakt:
#Punoljetstvo
Već se sada može reći da si uzeo zlato, od početka do kraja neuhvatljiv, svaka čast.

M.SCHUMACHER
Greatest of all time.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
M.SCHUMACHER
Greatest of all time.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Hvala druze, ali nije jos kraj. Strpljivo do zadnjeg meca.
⚽FK Garaže⚽
Pišljiva 4 boda za pobjede Kachanova i Zvereva... nevjerovatno kako neće da prođe tačan rezultat, šta god stavim obratno bude.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- BosniaBoston
- Kontakt:
#Punoljetstvo
Džaba, niko ništa iz vrha nije pogodio, idealna šansa bila da se ubaci i u borbu za medalju čak, ali ne može tačan rezultat prosrat nema šanse

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ajde to ste pogodili sto ste lovili iznenadjenja zbog ogromnog zaostatka

Ti @bodi da si ovako lovio od pocetka ove kontre, sad bi bio na 60bodova sigurno.
⚽FK Garaže⚽
Pa zar ne ide 3 i 6 bodova za polufinale? Samo nesto mijenjate na moju stetu. 

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜