FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
20%
2. Borbu za Evropu
114
46%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
39
16%

Ukupno glasova: 250

timpramosavePla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la timpramosavePla » 25 jul 2021, 10:24

Samo strpljivo raditi sa momcima, potrencijala imaju.
Ne smiju sebi dopustiti da im ss strah uvuce nakon sto povedu. Nek naprave prekid, izlezavat se dok se ne dozovu.
Tuzla i Borac su bili na zemlji i podigli se jer se momci uplase.
Bender predobro je branio, kad znate srat mali ovo ono. Svaki korner je pokupio.
Vrhovac i Drina strah od tog Krpica. Ko da je Ibrahimovic, a ne igrac koji je tehnicki smijesan. Par uzasnih reakcija, ali tek su poceli zajedno imaju 40tak godina. Sve u svemu bolji su od Bogija i Kosorica.
Malic dobar igrac. Puhalo je sinoc po toj strani jer nije imao pomoc Mujezinovica. Takticki Husref vidio gdje smo najtanji i iskoristio. Efendic nam pravi probleme.godinama.
Blazevic, predobar. Ogrijesili smo se.
Beca-Mekic-Bojo vezni red predobar. Mekic ima taj seljacki mentalitet, sinoc galami nesto na Becu. Momak smiri se do jucer si pjevao "Bice Zeljo..." u dresu Travika.
Bore se, to je najveca snaga ovog tima.
Mujezinovic i Subasic nisu pretjerano brzi ali ok, dosta puta prodju. Suba je natjerao Mehidica i Subica da dobiju zute i da ih treneri zamjene. To dovoljno govori koliko je opasan, iako bi u veznom redu bio jos opasniji.
Juricic predobar.
Klupa dati sansu ovim mladjim igracima. Od Bekrica i Kosorica nemamo nista. Ubaci Hrelju, Gasala, Durakovica..
Ekipa bi sa Stilicem, Zecom, Zdunicem, Stjepanovicem,Visiticom,Jahicem i Crncevicem dobila skroz novu dimenziju. Svakako da treba raditi na jacanjem rostera.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 25 jul 2021, 10:27

Amarcicu Stilicu Bekricu Kosoricu Zecu kako vas nije stid samih sebe ove djece.Imate li obraza sekunde.Glumite mangupe kontate da ste neko i nesto.Izdali ste Zelju u najgorem trenutku.Mi cemo dolazit na tekme i bodrit omladinu a vi ste sve ono dobro sa ovim pljunuli na to.Sramota.

lendra
Kontakt:

Post Postao/la lendra » 25 jul 2021, 10:40

1921boy je napisao/la:
25 jul 2021, 01:22
Štilić će ostati ako se šta promijeni okolo kluba tj. ako se pojave sposobni ljudi u UO i NO, zbog toga ne trenira. To je i on sam rekao ovim ljudima iz uprave.

Jahić i Vištica (ukoliko ostane) a imam informacije da ostati, oni će biti na raspolaganju protiv Posušja.

Stjepanović je rođen u Zvorniku i ima dvojno državljanstvo vjerovatno to pravi problem što nije registrovan do sada.

Negdje sam pročitao da Crnčević ime dvojno isto kao i Bender pa tako ne bi trebalo biti problema oko njegove registracije. Al' nema logike Stjepanović ne može a on može - niđe' veze.

Sa Zecom je situacija specifična, postoje dvije priče ; jedna kaže da ima prevelika primanja i da klub hoće da raskine ugovor sa njim, ali je on zaprijetio tužbom sad da li je to rekla - kazala ne znam tako sam čuo.

A druga kaže potpuno suprotno : da je halalio dosta dugovanja i da ga Ivković neće koristiti do 4 ili 5 kola dok ne bude potpuno spreman da može izdržati 90' minuta.

Svi na Grbavicu, 19h !
Smradovi obojica ko ih j... Sto bi se lomili ovako nista ne rade a uzimaju pare.Kaze duzni im,pa zato su i potpisali reprogram i onda digli noseve nabijem ih obojicu a pogotovo semira
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001

ZileZile
Kontakt:

Post Postao/la ZileZile » 25 jul 2021, 11:02

UBIPITAR je napisao/la:
25 jul 2021, 08:34
1921boy je napisao/la:
Štilić će ostati ako se šta promijeni okolo kluba tj. ako se pojave sposobni ljudi u UO i NO, zbog toga ne trenira. To je i on sam rekao ovim ljudima iz uprave.

Jahić i Vištica (ukoliko ostane) a imam informacije da ostati, oni će biti na raspolaganju protiv Posušja.

Stjepanović je rođen u Zvorniku i ima dvojno državljanstvo vjerovatno to pravi problem što nije registrovan do sada.

Negdje sam pročitao da Crnčević ime dvojno isto kao i Bender pa tako ne bi trebalo biti problema oko njegove registracije. Al' nema logike Stjepanović ne može a on može - niđe' veze.

Sa Zecom je situacija specifična, postoje dvije priče ; jedna kaže da ima prevelika primanja i da klub hoće da raskine ugovor sa njim, ali je on zaprijetio tužbom sad da li je to rekla - kazala ne znam tako sam čuo.

A druga kaže potpuno suprotno : da je halalio dosta dugovanja i da ga Ivković neće koristiti do 4 ili 5 kola dok ne bude potpuno spreman da može izdržati 90' minuta.

Svi na Grbavicu, 19h !
Stjepanović nije igrač za nas(moje mišljenje),Zeca očekujem već protiv Posušja pogotovo ako Zdunića ne registrujemo.
Ja sam cuo da ce Zec biti u ekipi od 3-4 kola. Valjao bi nam odmah sad u subotu kad bi bio tu.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 25 jul 2021, 11:16

ZileZile je napisao/la:
25 jul 2021, 11:02
UBIPITAR je napisao/la:
25 jul 2021, 08:34
1921boy je napisao/la:

Svi na Grbavicu, 19h !
Stjepanović nije igrač za nas(moje mišljenje),Zeca očekujem već protiv Posušja pogotovo ako Zdunića ne registrujemo.
Ja sam cuo da ce Zec biti u ekipi od 3-4 kola. Valjao bi nam odmah sad u subotu kad bi bio tu.
Zec je halalio pola ali mu ni to pola nije isplaceno.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 jul 2021, 11:26

MrkiMedo je napisao/la:
25 jul 2021, 01:37
Ma yebo vas stilic ljudi, cijenite ovo sto imamo i budite sretni
Ovo sto si ti reko.

Volim te Zeljo!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 jul 2021, 11:28

Fedja mora kod nas kad Velez napusti! Ovaj pickasti fudbal povlacenje poslije datog gola dosadio i Bogu i narodu.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 25 jul 2021, 11:34

Pozz momci, prije svega da pohvalim vasu ekipu, koja je bila odlicna na terenu dok nisu pali sa snagom. Ovakvu mladu ekipu morate istrpiti, ima tu dobrog materijala za napredovanje. Po meni nas prvi gol za izjednacenje iz sumnjive situacije, cinimi se da je nas kapiten Nukic bio u nedozvoljenoj situaciji par trenutaka prije samog gola. Taj ponisteni gol mozda da moze doc kao neka kompenzacija za prvi iz sumnjive situacije. Posle toga vidjelo se da vasi momci nemaju "dovoljno" utakmica u nogama, da su bez iskustva , pa su podlegli pritisku i na kraju su dobro i prosli sa dva gola. Sve u svemu, uopste niste losi , kako mi se cinilo na pocetku sezone kad sam vidio sa cime raspolazete. Protiv Borca ste isto odlicno odigrali, ako je mjeriti po ove dvije utakmice uz malo vise snage mozete se vi "ugurati" izmedju 7- 5 mjesta, nisu ni ostali nesto specijalno. Imate vi armiju navijaca, izguracete vi ove finansijske probleme. Sportski pozdrav i sto brzi povratak na stare staze.
Tuzla City / Sloga Simin Han

taha21
Kontakt:

Post Postao/la taha21 » 25 jul 2021, 11:50

Ja ne mogu da vjerujem da neko jos uvijek prizeljkuje povratak igraca koji uvjetuje kod koje uprave ce igrati a pri tome je dijete kluba, neko u koga se kleo. Mrs iz svetinjene picko!

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 25 jul 2021, 11:51

Mi ako na polusezoni budemo izmedu 5-6 mjesta i da se 2-3 juniora nametnu u prvi tim ja prezadovoljan.

Mujkic
Kontakt:

Post Postao/la Mujkic » 25 jul 2021, 11:53

Alipasino je napisao/la:
25 jul 2021, 10:27
Amarcicu Stilicu Bekricu Kosoricu Zecu kako vas nije stid samih sebe ove djece.Imate li obraza sekunde.Glumite mangupe kontate da ste neko i nesto.Izdali ste Zelju u najgorem trenutku.Mi cemo dolazit na tekme i bodrit omladinu a vi ste sve ono dobro sa ovim pljunuli na to.Sramota.
[/quote
Stila bi nam usporio cijeli tim. Jesi vidio svaku akciju da su momci iza lopte. **** te stila i stari igraci.

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 25 jul 2021, 11:59

elvirbaljic je napisao/la:
25 jul 2021, 11:34
Pozz momci, prije svega da pohvalim vasu ekipu, koja je bila odlicna na terenu dok nisu pali sa snagom. Ovakvu mladu ekipu morate istrpiti, ima tu dobrog materijala za napredovanje. Po meni nas prvi gol za izjednacenje iz sumnjive situacije, cinimi se da je nas kapiten Nukic bio u nedozvoljenoj situaciji par trenutaka prije samog gola. Taj ponisteni gol mozda da moze doc kao neka kompenzacija za prvi iz sumnjive situacije. Posle toga vidjelo se da vasi momci nemaju "dovoljno" utakmica u nogama, da su bez iskustva , pa su podlegli pritisku i na kraju su dobro i prosli sa dva gola. Sve u svemu, uopste niste losi , kako mi se cinilo na pocetku sezone kad sam vidio sa cime raspolazete. Protiv Borca ste isto odlicno odigrali, ako je mjeriti po ove dvije utakmice uz malo vise snage mozete se vi "ugurati" izmedju 7- 5 mjesta, nisu ni ostali nesto specijalno. Imate vi armiju navijaca, izguracete vi ove finansijske probleme. Sportski pozdrav i sto brzi povratak na stare staze.
:salut:
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 jul 2021, 12:05

Kad gledamo prvih 11 iz ova prva dva kola, Juričić i hajmo reći Bojo su jedina opasnost po gol naših protivnika.

Hoću da kažem da mi igramo sa veoma specifičnim krilima. Subašić i Mujezinović su odlični tehničari, znaju iznudit faul i slične stvari. Ali ja imam osjećaj kao da mi igramo s 2 playmakera na krilima. Obojica mi stilom igre više bacaju na nekog veznog igrača nego na krilo. Super oni znaju iskreirat neku šansu i trude se fakat momci ali nama užasno fali te direktnosti s krila na go protivnika. Isto kao kad je Ramović igrao krilo kod Osima pred kraj prve polusezone 19/20, super on izgleda u nekim elementima igre ali buraz on je play koji igra krilo i nema pichke da će on zabit više od 2-3 gola u sezoni. Jednostavno i Ramoviću je tada falila ta direktnost na gol protivnika. Agilan je po krilu bio on kao što je naprimjer Mustafa ali jednostavno po prirodi nisu igrači koji će davati golove već se podrede više timu i kreiraju igru. Isto ko i Veseli dok je bar znao driblat i stvarat šanse.

Recimo Gasal je tip krila koje odmah ide direktno na go. On je jučer dobro pucao kad je Čeliković igrao rukom i sudija svirao penal. Gasal iako mora još puno da radi mi ima veću perspektivu na krilnoj poziciji nego recimo Subašić, ako čisto gledamo igračke predispozicije ,a ne radne navike ili slično. Subašić ima znanje ali mislim da on mora svoju šansu više tražiti u veznom redu. Jer on ako misli imati karijeru na krilu bez brzine i da još ne daje golove onda nisam siguran da će se dobro završiti. Opet to ne mora značit da sad Gasal mora u prvoj postavi počet protiv Posušja ispred Subašića jer očigledno se mora dokazati Ivkoviću. Uveo ga je i izveo jučer nakon 20 minuta,a čini mi se da nije bio povrijeđen, očigledno se Tomi nešto nije dopalo. Ja i razumijem Subašića što je takav jer je on fudbalsko obrazovanje prošao kao veznjak, a ne krilo. Ali opet mi je žao što nekako više ne koristi svoju ljevicu jer stvarno ima top u nozi, prošlo kolo protiv Borca je imao sjajan šut malo iznad prečke. Nekako kad bi on uspjeo transformisat sam sebe na krilu da malo bude više drzak, direktan jer stvarno ima kažem odličnu lijevu nogu onda bi i moglo nešto biti od njega.

Mustafa faktički lijevo nema zamjenu jer Stjepanović nije potpisao, a i po do sad viđenom Stjepanović nije nešto naročito oduševio. Imamo još Zdunića koji bi se dao probat na krilu ali po do sada viđenom Ivković njega više vidi kao špica.

Da ne serem više, mislim da Subaša i Mustafa itekako imaju mjesta u današnjem Želji s obzirom na ambicije i samo nek' se nastave borit kao do sada pa šta bude bude jer nekog znanja imaju ali eto čisto reko da iskomentarišem ono što mi je zapalo za oko.

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 25 jul 2021, 12:43

Ma realno nama je Mujezinovic postao najveca uzdanica u napadu, a to nije dobro. Moze svakome napraviti probleme, ali ima obicaj da totalno nestane s terena u oba pravca. Moramo mi rijesiti te krilne pozcije ako hocemo nesto napraviti. U redu je ovakva postavka protiv Radnika, Posusja, Leotara kad treba da imas loptu i da vrsis pritisak stalno gdje brzina i nije neka prednost. Onda dobro dodje tehnika igraca, dobar sut i s krila ulazak u sredinu pa imas opciju da sutas ili podvalis loptu. Tada nema koristi od probijanja po krilu i ubacivanja unutra jer je vec bruka igraca ispred gola. Ipak, za ove egal utakmice i one gdje bi trebali biti podredjeni treba nam brzina po krilima i pravi krilini igraci na tim pozicijama.
Nikada mi nece biti jasno zasto je stavio Subasica pored Mekica u vezni red, a recimo Boju ostavio na prednjem veznom. Kad je vec izveo Becu morao je Bojo nazad, a Subasic u sredinu, Gasal na krilo. Vidjelo se kod prvog gola da Sedad nije za tu poziciju. Trcao je za Dofom 40 metara, nit ga moze stici nit se sjetio da napravi faul i sprijeci opasan napad. To bi Mekic ili Beca hladno pokosili. Desilo nam se najgore odmah smo primili izjednacujuci gol i tada je ekipa pala. Uvodjenje Bekrica definitivno prelomilo utakmicu u korist Tuzle. Vec druga utakmica u nizu kako lik ulazi i pokazuje da nema vise sta traziti u profesionalnom fudbalu. Apsolutno nista korisno nije napravio, dapace izgubio je par lopti i upropastio onu sansu sa slobodnim da probamo nesto napraviti. Bitno je da je on s 30 metara opalio.

Juricic bas dobro igra na pocetku, sve sto napravimo on je umjesan. Mekic i Beca jako dobri u destrukciji igre i dok su oni na terenu ne prave nam sanse. Bojo, iako kako braco kaze najopasniji, fali mi nekako na terenu da uzme vise odgovornosti da trazi loptu i u gradnji napada. Kako god zadovoljan sam ovom sredinom. Subasic jucer nekoliko losih odluka. Prvo onaj korner kad Mujezinovic petom ostavi loptu, autoput prema golu on je hladno nabi do prve stative Krpicu na glavu. Jos nekoliko cudnih poteza. Mujezinovic jednostavno nije kalibar da bude vodja ove ekipe. Moze on dosta pomoci ako se pametno koristi, ali je ono mahalski igrac, neke rolinge, pete, zajebancije. Dobro nekad dodje, ali mora to dosta ozbiljnije. Vise pomagati bekovima na obje strane. Cak se i tu osjeti nedostatak brzine i skolovani krilni igraci koji ce pomagati u defanzivi bekovima. Kako je usao Efendic i Nukic se pomjerio naprijed silovali su nas jer su imali dva bocna igraca koja ne ulaze u sredinu nego napadaju vanjsku stranu i Malic je bio konstantno u situaciji kada mora braniti dva igraca.

Odbrana sasvim pristojna kako smo ocekivali. Posebno Drina i Blazevic koji su bolja strana te linije. Vrhovac dosta pliva, ali ima ogromnu zelju i to ga nekad ponese vise nego sto treba. Malic mi je onako ni tamo ni vamo, ali je bas mlad momak i imao je par prodora u ove dvije utakmice. Ne treba smetnuti s uma da je igrao protiv Zakarica i Nukica prvi mozda i najbolji igrac lige, a drugi dogurao do reprezentacije. Tesko da ce imati tezi posao osim mozda jos protiv Fanima.

Kada registrujemo ove nove igrace bice to za klasu bolje. Imat cemo odlicnog veznog igraca pa necemo morati izmisljati s pomjeranjem Subasica nazad, imat cemo i Zdunica koji moze igrati sve naprijed pa moze zamijeniti i Juricica i Mujezinovica i Subasica. Ukoliko se i Zec dozove, mada nece, imali bi jos jednog ekstra igraca koji kad god igra napravi sranje protivnicma da li golovima ili asistencija.
Cuva Bog Zelju svog!

zeljooo13
Kontakt:

Post Postao/la zeljooo13 » 25 jul 2021, 12:54

Sljedecih 5 utakmica su:
Posusje H
Zrinjski A
Rudar Prjedor H
Radnik A
Sloboda H
Ja ocekujem 10-12 bodova.

P.S:Stjepanović je potpisao.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 jul 2021, 13:08

zeljooo13 je napisao/la:
25 jul 2021, 12:54
Sljedecih 5 utakmica su:
Posusje H
Zrinjski A
Rudar Prjedor H
Radnik A
Sloboda H
Ja ocekujem 10-12 bodova.

P.S:Stjepanović je potpisao.
Rudar, Posusje i Leotar nemaju reflektore. Nasa sreca je sto sa njima igramo kuci pa moze nocna biti dok je ovih vrelina. Riknuli bi nam igraci u 15. minuti da igramo u gostima kod pomenutih klubova.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 25 jul 2021, 13:14

Kartoni :

1. kolo : Bojo, Mekić, Juričić, Kosorić, Malić
2. kolo : Mekić, Blažević

Jedino Mekiću prijeti suspenzija pred Zrinjski.
Rodjeni su pitarske picke!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 jul 2021, 13:21

HongKong je napisao/la:
25 jul 2021, 12:43
Ma realno nama je Mujezinovic postao najveca uzdanica u napadu, a to nije dobro. Moze svakome napraviti probleme, ali ima obicaj da totalno nestane s terena u oba pravca. Moramo mi rijesiti te krilne pozcije ako hocemo nesto napraviti. U redu je ovakva postavka protiv Radnika, Posusja, Leotara kad treba da imas loptu i da vrsis pritisak stalno gdje brzina i nije neka prednost. Onda dobro dodje tehnika igraca, dobar sut i s krila ulazak u sredinu pa imas opciju da sutas ili podvalis loptu. Tada nema koristi od probijanja po krilu i ubacivanja unutra jer je vec bruka igraca ispred gola. Ipak, za ove egal utakmice i one gdje bi trebali biti podredjeni treba nam brzina po krilima i pravi krilini igraci na tim pozicijama.
Nikada mi nece biti jasno zasto je stavio Subasica pored Mekica u vezni red, a recimo Boju ostavio na prednjem veznom. Kad je vec izveo Becu morao je Bojo nazad, a Subasic u sredinu, Gasal na krilo. Vidjelo se kod prvog gola da Sedad nije za tu poziciju. Trcao je za Dofom 40 metara, nit ga moze stici nit se sjetio da napravi faul i sprijeci opasan napad. To bi Mekic ili Beca hladno pokosili. Desilo nam se najgore odmah smo primili izjednacujuci gol i tada je ekipa pala. Uvodjenje Bekrica definitivno prelomilo utakmicu u korist Tuzle. Vec druga utakmica u nizu kako lik ulazi i pokazuje da nema vise sta traziti u profesionalnom fudbalu. Apsolutno nista korisno nije napravio, dapace izgubio je par lopti i upropastio onu sansu sa slobodnim da probamo nesto napraviti. Bitno je da je on s 30 metara opalio.

Juricic bas dobro igra na pocetku, sve sto napravimo on je umjesan. Mekic i Beca jako dobri u destrukciji igre i dok su oni na terenu ne prave nam sanse. Bojo, iako kako braco kaze najopasniji, fali mi nekako na terenu da uzme vise odgovornosti da trazi loptu i u gradnji napada. Kako god zadovoljan sam ovom sredinom. Subasic jucer nekoliko losih odluka. Prvo onaj korner kad Mujezinovic petom ostavi loptu, autoput prema golu on je hladno nabi do prve stative Krpicu na glavu. Jos nekoliko cudnih poteza. Mujezinovic jednostavno nije kalibar da bude vodja ove ekipe. Moze on dosta pomoci ako se pametno koristi, ali je ono mahalski igrac, neke rolinge, pete, zajebancije. Dobro nekad dodje, ali mora to dosta ozbiljnije. Vise pomagati bekovima na obje strane. Cak se i tu osjeti nedostatak brzine i skolovani krilni igraci koji ce pomagati u defanzivi bekovima. Kako je usao Efendic i Nukic se pomjerio naprijed silovali su nas jer su imali dva bocna igraca koja ne ulaze u sredinu nego napadaju vanjsku stranu i Malic je bio konstantno u situaciji kada mora braniti dva igraca.

Odbrana sasvim pristojna kako smo ocekivali. Posebno Drina i Blazevic koji su bolja strana te linije. Vrhovac dosta pliva, ali ima ogromnu zelju i to ga nekad ponese vise nego sto treba. Malic mi je onako ni tamo ni vamo, ali je bas mlad momak i imao je par prodora u ove dvije utakmice. Ne treba smetnuti s uma da je igrao protiv Zakarica i Nukica prvi mozda i najbolji igrac lige, a drugi dogurao do reprezentacije. Tesko da ce imati tezi posao osim mozda jos protiv Fanima.

Kada registrujemo ove nove igrace bice to za klasu bolje. Imat cemo odlicnog veznog igraca pa necemo morati izmisljati s pomjeranjem Subasica nazad, imat cemo i Zdunica koji moze igrati sve naprijed pa moze zamijeniti i Juricica i Mujezinovica i Subasica. Ukoliko se i Zec dozove, mada nece, imali bi jos jednog ekstra igraca koji kad god igra napravi sranje protivnicma da li golovima ili asistencija.
Vrhunski si analizirao, slažem se. :thumbup:

Pogotovo si dobro opisao dio za Efendića, Nukića i Malića.

Dok ne vidim kako Crnčević igra, ja ne bih dirao trio u vezi Beća- Mekić - Bojo. Po meni su obavili jako dobar posao u ove 2 utakmice. Recimo mene Borac i Tuzla City uopšte nisu oduševili u utakmicama protiv nas. I mislim da treba tome dati i zasluge veznom redu koji stvarno lavovski se bori. Po meni smo poprilično neutralisali ta 2 protivnika koji su igrački dosta jači od nas. Više su nam bodove otkinuli na individualni kvalitet i neko neiskustvo nego nešto da su nas sistemski dobili. A kad Željo izgubi zbog razloga čisto jer je neko individualno bolji od nas onda ja nemam šta puno zamjerit jer yebiga tako je kako je, na te stvari ne možeš utjecati.

Beća i Mekić poprilično dobro rade taj defanzivni posao i zato ih ne bi dirao. Boju bih ostavio jer po meni je on najdirektniji vezni po protivnički go. Bojo naravno da nije idealan igrač ali je stalno prijetnja po protivnički go jer evo ponavljam se ko papagaj ali stvarno ima odličnu kretnju bez lopte i stalno vreba iz sjene u nekim situacijama i zna se zadesit na pravom mjestu i upravo je i u prethodne 2 sezone zabio par takvih golova. Također ne libi se da opuca po golu, imao je eto jučer par finih situacija. I ona kretnja kad mu je Juričić dao loptu i Bojo pucao pravo u golmana je jedna od stvari na koje mislim. Ima fin šut Bojo, znao je u Mladosti i Vitezu baš lijepih golova dati.

Pogledajmo malo i neke šampionske ekipe proteklih godina (iako naravno mi nemamo takve ambicije ove sezone). Svaka ta ekipa na poziciji iza napadača nije imala baš one klasične playeve koji će samo razigravat tipa Čurjurić, Ramović, Zeba (onaj Zeba iz 2017 s kojim smo mi jurili titulu) nego više kao neke polušpice ili ofanzivne vezne koji su jako diretni po protivnički go kao Rahmanović, Bilbija i Vranješ. Zato se meni sviđa ova ideja s Bojom na ofanzivnom veznom jer je on najbliže što može nešto takvo odglumit iako naravno nije u rangu Rahmanovića ili Bilbije i što se naravno razlikuju po još nekim karakteristikama.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 25 jul 2021, 13:37

Promijeniti formaciju na 4 - 3 - 2 - 1 da eliminišemo krila.

Bender

Blažević Drina Vrhovac Malić

Bojo Mekić Beća

Subašić Mujezinović

Juričić

Bojo, Subašić, donekle i Mujezinović bi bili na "svojim" pozicijama. Dobro bi nam ova formacija došla protiv jačih ekipa, da zagušimo sredinu.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 25 jul 2021, 13:47

Momci svaka čast! Tako se bori za grb...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek i 46 gostiju.