Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VGS
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la VGS » 24 jul 2021, 13:17

Ovi su pametni i ne mlate sve redom kao Mile. Da dodika nije bilo ne bi bilo ni ovog zakona. Ovi iz opozocije nastupaju oprezno i ne bi doveli do usijanja i proviciranja medjunarodne zajednice. Zivio nam nas precednik.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 24 jul 2021, 13:22

bombaysaphire je napisao/la:
24 jul 2021, 13:17
OldFashioned je napisao/la:
24 jul 2021, 12:09
Inzkova odluka u bilo kojoj drugoj državi svijeta pod istim okolnostima, sjajna.
U ovoj, potencijalno katastrofalna uz dodatne tenzije i još veće udaljavanje od bilo kakve šanse za pernamentno pomirenje. Sam zakon dolazi jako kasno, vjerovatno i prekasno.
Zamišljam situaciju gdje su pred lice pravde odmah po završetku rata dovedeni zločinci svih boja, ali nije to bio cilj. Europi i zapadu odgovara ovakvo stanje na ovim prostorima i sve je unaprijed dobro smišljeno uz veliku pomoć našeg sveopćeg poluretardiranog mentaliteta koji je srž svega i ne dopušta nam da vidimo bolje sutra. Istorijski dokazano da smo jedino slušali i imali mir na ovim prostorima kada smo na to bili polunatjerani rigoroznim i ekstremnim vodstvom jednog čovjeka dovoljno govori o svima nama sa ovih prostora.
Mudro zboriš .

Neki dan rasprava , u Lukavici tehnički pregled 50% jeftiniji i kaže kolega iz druge kompanije đe ćeš ćetaljima ostavljati pare , kaže kolega iz moje kompanije pa na 80 auta lijepa cifra se uštedi ...
Ovaj drugi i dalje četalji , ovo , ono ...
Ja ga pitam , a što to "naše" osiguranje ne ponudi pa bar sličnu cijenu ? Zašto je punjenje klime 50 KM u Sarajevu i to kao akcija , a u Lukavici kilometar od aerodroma 25 KM ?
Ma znam ja to , ali četalji ovo ono ...
Najniza penzija:
- FBiH - 382 KM
- RS - 202 KM

Standard. :kafa:

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jul 2021, 13:41

Inzkova odluka u bilo kojoj drugoj državi svijeta pod istim okolnostima, sjajna.
U ovoj, potencijalno katastrofalna uz dodatne tenzije i još veće udaljavanje od bilo kakve šanse za pernamentno pomirenje. Sam zakon dolazi jako kasno, vjerovatno i prekasno.
Zamišljam situaciju gdje su pred lice pravde odmah po završetku rata dovedeni zločinci svih boja, ali nije to bio cilj. Europi i zapadu odgovara ovakvo stanje na ovim prostorima i sve je unaprijed dobro smišljeno uz veliku pomoć našeg sveopćeg poluretardiranog mentaliteta koji je srž svega i ne dopušta nam da vidimo bolje sutra. Istorijski dokazano da smo jedino slušali i imali mir na ovim prostorima kada smo na to bili polunatjerani rigoroznim i ekstremnim vodstvom jednog čovjeka dovoljno govori o svima nama sa ovih prostora.
Mudro zboriš .

Neki dan rasprava , u Lukavici tehnički pregled 50% jeftiniji i kaže kolega iz druge kompanije đe ćeš ćetaljima ostavljati pare , kaže kolega iz moje kompanije pa na 80 auta lijepa cifra se uštedi ...
Ja ga pitam , a što to "naše" osiguranje ne ponudi pa bar sličnu cijenu ? Zašto je punjenje klime 50 KM u Sarajevu i to kao akcija , a u Lukavici kilometar od aerodroma 25 KM ?

Bože sačuvaj...
Ja stvarno ne vidim kako i na koji način možemo prema naprijed, pri tom ne mislim samo na nas u BiH, ali pogotovo je ovdje stanje-sr@nje.
I dok smo na svaki način osuđeni biti jedni s drugima i surađivati, s druge strane stalno se "vraćamo" u prošlost, a ne pomažu nam ni oni najbliži od kojih smo najviše trebali učiti dok smo se razvijali.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 jul 2021, 13:42

Mudro zboriš .

Ja išao da se vakcinišem u Srbiju. Lijekovi u apotekama duplo jeftiniji nego kod nas.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jul 2021, 13:45

Inače, za tog Stanivukovića sam još od njegovih prvih lafo lapo-lapo istupa u medijima govorio da je šupljak i gori fašista/šovinista nego što će Mile ikada biti. Jer s Miletom znaš, sa takvima je lako. Ovi kao Stanivuković su opasni...
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 24 jul 2021, 13:48

Zakon odlican ako se sprovede. Uvijek vam nesto fali i smeta
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jul 2021, 13:49

Površno dobar, jer ne mijenja svijest onih kojih bi trebao, a produbljuje tenzije.
Kamo sreće da je drugačije.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 24 jul 2021, 13:51

Bas bi četalji prekonoći se pomirili i tenzije otišle u zaborav da zakon nije nametnut :rol:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jul 2021, 13:52

Ništa ne ide preko noći, a pogotovo ne mentalni sklop s ovih prostora.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 24 jul 2021, 13:53

Svijest im ne mozes svakako promijeniti. Ovako Ce barem biti tihi. Isto kao sto ne mozes ti vozačima promijeniti svijest da voze sporije, ali im zato mozes nametnuti zakone i kazne.
Zakon odlican. Puna podrška. Upalili se ovi iz RSa kao da ih neko shvata ozbiljno. :rol:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 24 jul 2021, 13:53

Produbljuje tenzije?,pa ovo cujem nakon svake odluke nebitno nametnute ili izglasane/preglasane.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 24 jul 2021, 13:55

Baboon je napisao/la:
24 jul 2021, 10:25
Ne bi bilo loše organizovati dobrovoljne radne skupine lovaca na negatore genocida koji bi imali jednostavan zadatak: locirati - uhapsiti - izručiti.
Ja bih se dobrovoljno prijavio da vodim jednu takvu grupu, krenuo bih od ovog foruma, spisak i redom.
Recimo prvi na listi negatora bi bio Alan Kardec, i to ko vepra ga razapeti na jeep i dovesti pred sud. :kafa:
slika
Takav je plan bio i 92, al se ne dade to baš tako.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jul 2021, 13:55

Jedini zakon koji mijenja od a do ž, bolje reći usmjerava je onaj kod kuće dok smo još mali.

Produbljuje da, nažalost.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 24 jul 2021, 13:57

Jel moguće da nekome ovaj zakon smeta ?
Vi niste normalni.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 24 jul 2021, 13:57

Zakon odlican. Orgijanju se stalo u kraj. Pa jel vi vidite da iz godine u godinu sve je manje kontrole nad Dodikom i slicnim njemu.
Tenzija ce biti malo i usutice se, al ce barem postovati truncicu vise ovu drzavu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jul 2021, 13:58

jasmin10 je napisao/la:
24 jul 2021, 13:57
Jel moguće da nekome ovaj zakon smeta ?
Vi niste normalni.
NE smeta! Čitaj dublje.

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 24 jul 2021, 13:58

redbull93 je napisao/la:
24 jul 2021, 12:33
Organizacioni odbor Kluba Skakača u vodu "Mostari" je uputio Stanivukoviću dopis u kojem mu otkazuje pozivnicu za dolazak na ovu tradicionalnu manifestaciju u gradu na Neretvi. " Poštovani gradonanačelniče Stanivuković, jako nam je žao što vaš dolazak na 455.tradicionalne skokove ovim putem otkazujemo. Srebrenica je bolna rana svih nas i uvijek će biti. Na ovom mostu 11. jula skokom bez aplauza 'Mostari' obilježavaju Dan žalosti. Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu"
:mrgreen:
A jesu mu mislili malo qrčinu obalit:urnebes:
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jul 2021, 15:09

Kada vas djeca u pitaju, tata, tataa šta je to kontradikcija.
Citirate im ovog šupljaka po imenu Vettel.
Vettel5 je napisao/la:
23 jul 2021, 11:21
I nisam nigdje napisao da mrzim Velež, nemam nikakva osjećanja prema njima. Ali im svejedno želim sreću jer ne može neki grčki tim nama iz BiH biti draži od našeg kluba bez obzira iz kojeg je ko grada i za koga navija. Tako bar razumne osobe trebaju misliti.
A zatim...
Vettel5 je napisao/la:
23 jul 2021, 02:40
Rođeni rođeni u Grčkoj će bit plođeni. :ljepota:
Pa onda...
Vettel5 je napisao/la:
23 jul 2021, 00:56
Ne kažem da ne treba navijati za svoje i veseliti se rezultatima al' odvadimo malo. Jedna lasta na čini proljeće, jedna pobjeda ne znači uspjeh, prolaz. Sve to pada u vodu ako AEK izdominira u Grčkoj, vjerujem da hoće ali se isto tako i nadam da neće.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 24 jul 2021, 15:13

24 jul 2021, 15:09
Kada vas djeca u pitaju, tata, tataa šta je to kontradikcija.
Citirate im ovog šupljaka po imenu Vettel.
Vettel5 je napisao/la:
23 jul 2021, 11:21
I nisam nigdje napisao da mrzim Velež, nemam nikakva osjećanja prema njima. Ali im svejedno želim sreću jer ne može neki grčki tim nama iz BiH biti draži od našeg kluba bez obzira iz kojeg je ko grada i za koga navija. Tako bar razumne osobe trebaju misliti.
A zatim...
Vettel5 je napisao/la:
23 jul 2021, 02:40
Rođeni rođeni u Grčkoj će bit plođeni. :ljepota:
Pa onda...
Vettel5 je napisao/la:
23 jul 2021, 00:56
Ne kažem da ne treba navijati za svoje i veseliti se rezultatima al' odvadimo malo. Jedna lasta na čini proljeće, jedna pobjeda ne znači uspjeh, prolaz. Sve to pada u vodu ako AEK izdominira u Grčkoj, vjerujem da hoće ali se isto tako i nadam da neće.
:rol: :rol: :rol: :rol:

Ja sam hvatao ovdje likove kako sami seebi odgovaraju , ali ovaj se razbacao na 3 strane , svaka čast :rol: :rol:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 jul 2021, 15:15

24 jul 2021, 15:13

Ja sam hvatao ovdje likove kako sami seebi odgovaraju , ali ovaj se razbacao na 3 strane , svaka čast :rol: :rol:
Auuu, to su već extremni nivoi :rol:
Neopreznost dolazi sa prevelikim samopouzdanjem :urnebes:

Ovog ću smarat' dok sam ne prizna da je hinjska ljiga.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 11 gostiju.