FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 23 jul 2021, 21:39

JUČERAŠNJI TRENING
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 23 jul 2021, 22:09

Tim za sutrašnju utakmicu je bez Džafića koji je pocrvenio na Koševu.U ekipu se vraća Doffo koji je "prebolovo žuticu".Kobi Moris nije spreman sutra biti na raspolaganju.Ne vjerujem da će Mirzad Mehanović konkurisati za početnu postavu.Može biti rezerva.Problematičan je Karjašević jer vuče neku povredu.Pošto je Čeliković na Koševu odlično u drugum poluvremenu igrao na mjestu defanzivnog veznog, da imamo na raspolaganju štopera koi bi zamijenio Čelikovića na štoperskoj poziciji bilo bi dobro.Kobi Morris je tu ali nije spreman igrati.Šta će odlučiti Musemić ,vidjet ćemo.Za očekivati je uz neke moguće izmjene sljedeći tim.
A.
..................................FEJZIĆ

..EFENDIĆ.......ČELIKOVIĆ........ŠUKILOVIĆ......MEHIDIĆ

..................KARJAŠEVIĆ..............GAVRIĆ

..........NUKIĆ................DOFFO............MEŠINOVIĆ

.................................KRPIĆ

..........................................................................................
B.

....EFENDIĆ.........GAVRIĆ........ŠUKILOVIĆ......MEHIDIĆ

.....................ČELIKOVIĆ...............DOFFO

............NUKIĆ................MIŠIĆ................MEŠINOVIĆ

...................................KRPIĆ

.........................................................................................
C.

...NUKIĆ........ČELIKOVIĆ.........ŠUKILOVIĆ......MEHIDIĆ

.................EFENDIĆ.................GAVRIĆ

..........MIŠIĆ................DOFFO............MEŠINOVIĆ

..................................KRPIĆ

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 23 jul 2021, 23:02

Ivković: Naši igrači sutra moraju pokazati da partija protiv Borca nije bila slučajna
Ekipu Željezničara sutra očekuje gostovanje na Tušnju, meč drugog kola m:tel Premijer lige BiH protiv Tuzla Cityja.
Ivković: Naši igrači sutra moraju pokazati da partija protiv Borca nije bila slučajna
Ekipu Željezničara sutra očekuje gostovanje na Tušnju, meč drugog kola m:tel Premijer lige BiH protiv Tuzla Cityja.

Tim povodom šef stručnog štaba sarajevskih Plavih Tomislav ivković je kazao:

“Još jedna teška i zahtjevna utakmica protiv jednog protivnika koji ima vrlo dobre individualce, kvalitetne igrače, momčad koja ima sve uvjete da igra mirno i razmišlja samo o utakmici. Imaju kvalitetnog trenera. Mi imamo nešto drugo, imamo mlade igrače koji, barem do sada na utakmici i na treninzima, žele, hoće i mogu pokazati tu svoju kvalitetu koju imaju u sebi. Moraju pokazati da ova utakmica protiv Borca nije bila slučajna, u svaku utakmicu moraju ući kao da im je zadnja u životu, da pokažu karakter i da pristup bude kao u prošloj, s tim da kvaliteta igre ako je moguće kroz daljnje treninge i utakmice, da bude na još višem nivou”, istakao je hrvatski stručlnjak te dodao:

“Očekujem dobru utakmicu, očekujem da moji igrači pokažu hrabrost, da se ne boje, i da ta mladost da to što ne bi mogla dati druga ekipa”.

Meč Tuzla City – željezničar igra se sutra od 21 sat, uz direktan prenos na platformi Moja TV.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 23 jul 2021, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 23 jul 2021, 23:31

slika
Tuzla City otkrio detalje ugovora sa mladim defanzivcem.
PREMIJER LIGA BIH23/07/2021 u 23:04 h

Novi igrač Tuzla Cityja
FK Tuzla City i ove sezone je promijenio dobar dio igračkog kadra, a jedan od novih fudbalera u tuzlanskom timu je i Jasmin Čeliković koji je stigao nakon polusezone provedene u Željezničaru.

Tuzla City je danas objavio da je sa Čelikovićem potpisao trogodišnji ugovor, te će on prema objavi kluba, ako obje strane budu zadovoljne, na Tušnju ostati do ljeta 2024. godine.

Čeliković je dres Željezničara, Zrinjskog, slovačkog Sereda, te Rijeke, Zagreba i Intera iz Zaprešića.

Maxi
Kontakt:

Post Postao/la Maxi » 24 jul 2021, 13:02

Pozdrav, gdje se mogu kupiti karte prije utakmice?
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 24 jul 2021, 13:11

Maxi je napisao/la:
24 jul 2021, 13:02
Prednost imaju članske. S obzirom na ograničenja bit će gužva oko karata al koliko ja znam prodavati će se manji broj po cijeni od 10 KM.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 24 jul 2021, 13:12

tcity055 je napisao/la:
24 jul 2021, 13:11
Maxi je napisao/la:
Prednost imaju članske. S obzirom na ograničenja bit će gužva oko karata al koliko ja znam prodavati će se manji broj po cijeni od 10 KM.
Koja brate ograničenja ?
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 jul 2021, 13:48

StrikeWarzone je napisao/la:
24 jul 2021, 13:12
tcity055 je napisao/la:
Maxi je napisao/la:
Koja brate ograničenja ?
Prodavat će se na biletarnici na samom ulazu stadiona.

Maxi
Kontakt:

Post Postao/la Maxi » 24 jul 2021, 13:57

tuzlac je napisao/la:
24 jul 2021, 13:48
tcity055 je napisao/la:

Koja brate ograničenja ?
Prodavat će se na biletarnici na samom ulazu stadiona.
Hvala!
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 jul 2021, 14:06

DERBI KOLA
slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 jul 2021, 14:24

OVO JE TIM KOJI JE TOMISLAV iVKOVIĆ IZVEO PROTIV BORCA:

.............................BENDER

..BLAŽEVIĆ.......DRINA.........VRHOVAC......MALIĆ

........... ...MEKIĆ...................BEĆA

......SUBAŠIĆ ............BOJO.........MUJEZINOVIĆ

...........................JURIČIĆ

OD 72' BEKRIĆ UMJESTO BOJE-----OD 80' KOSORIĆ UMJ.JURIČIĆA------OD 90 GASAL UMJ. MUJEZINOVIĆA.
ZA OČEKIVATI JE DA OVI MOMCI DOBIJU PRILIKU I VEČERAS.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 jul 2021, 14:43

Očekujem da će navijači biti večeras naš 12 igrač.
Željina strategija je puno trčanja.Tu bi se za njih dobro uklopilo rano vodstvo.
Naravno naši momci moraju biti na visini zadatka.Trčanje je neupitno ali ne bih želio da ponovimo onih pola sata sa Koševa u 1. pol.Ja bih startao sa Efendićem na beku.On je iskusan bočni igrač.Dojam je da je njegovim ulaskom u Sarajevu i Nukić došao u vinklu.On ima oreol vođe ,lidera.Moramo pripaziti na Mujezinovića.Ne dozvoliti mu nipošto da se razmaše.Juričić dobro skače spušta lopte svojim igračima na protivničkoj polovini.Dojam je da igrači Željezničara nisu u stanju odigrati cijelu utakmicu u istom tempu.Izvršili su samo 3 izmjene i to nešto govori.Uvjeren sam da će kvaliet večeras doći do izražaja a on je na našoj strani.Uz Božiju pomoć do pobjede.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 jul 2021, 14:48

Saopštenje Tuzlaka pred meč sa Željezničarom: Službenici MUP-a kao i predstavnici zaštitarske agencije...
PREMIJER LIGA BIH24/07/2021 u 14:18 h

Utakmica između Tuzla Cityja i Željezničara igra se večeras na Tušnju
FK Tuzla City uoči utakmice drugog kola Premijer lige BiH protiv Željezničara, koja se igra večeras od 21 sat na stadionu Tušanj, izdao je saopštenje za javnost, a njihovu objavu prenosimo u potpunosti.

- Vlasnici članskih karti imaju besplatan ulaz. Vlasnici članskih karti prilikom ulaska na stadion moraju redarima na ulazu pokazati identifikacioni dokument, člansku kartu čije se ime mora poklapati sa identifikacionim dokumentom.
Tokom ulaska, na tribinama, tokom izlaska, mora se održavati distanca, moraju se nositi maske, te se moraju poštovati i ostale higijensko epidemiološke mjere koje je donio Krizni štab TK i Krizni štab FBiH.

U slučaju nepoštivanja istih, službenici MUP- a TK, kao i predstavnici zaštitarske agencije, biće prinuđeni odstraniti sa utakmice lica koja se ne pridržavaju uputa.

Molimo sve zainteresovane navijače i simpatizere da članske karte kupe danas do 17 sati u Fan Shopu kako bi na samom ulazu na stadion izbjegli velike gužve, navodi se na zvaničnoj stranici tuzlanskog tima.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 24 jul 2021, 15:48

tcity055 je napisao/la:
Maxi je napisao/la:
Koja brate ograničenja ?
Ograničenja koja je postavio krizni stab našeg kantona. Dozvoljeno je max 500 osoba po tribini. Znači ukupno dozvoljeno je 1.000 stoga prednost imaju oni sa članskim kartama. Ukoliko preostane mjesta do dozvoljenog kapaciteta onda će vjerovatno biti na prodaju.

Fanatico89
Kontakt:

Post Postao/la Fanatico89 » 24 jul 2021, 21:34

Sramota me gledati ovog amatera od mehidica. :thumbdown:

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 24 jul 2021, 21:56

Fanatico89 je napisao/la:
24 jul 2021, 21:34
Ma neznam sta da covjek napise...Igrace imaml, ocito da treba vremena da se to poslozi. Preslikana utakmica kao protiv Sarajeva. Ali bi volio da mi neko docara / objasni ovu taktiku, druga utakmica mi dva pasa ne sastavimo.
Tuzla City / Sloga Simin Han

Fanatico89
Kontakt:

Post Postao/la Fanatico89 » 24 jul 2021, 22:20

elvirbaljic je napisao/la:
24 jul 2021, 21:56
Fanatico89 je napisao/la:
24 jul 2021, 21:34
Ma neznam sta da covjek napise...Igrace imaml, ocito da treba vremena da se to poslozi. Preslikana utakmica kao protiv Sarajeva. Ali bi volio da mi neko docara / objasni ovu taktiku, druga utakmica mi dva pasa ne sastavimo.
Igra nula...katastrofa

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 24 jul 2021, 23:11

Dobro je...tri boda, pobijeda. Do primljenog gola igrali smo katastrofalno, nepovezano, nema sredine terena. Usli smo u utakmicu gdje nam je napadac igrao u sredini..Ako saberemo i oduzmemo, upisali smo tri boda, ali moze ovo i mora bolje. Efendic mora igrati, Mehidic klupa. Mehanovic odlican, nadam se da ce dizati jos fizicku spremu. Doffu fali snage, ali doce i to.. Ovaj dio utakmice od penala za Zelju, pa do kraja, je nesto sto se trazi i za sta su ulozene pare. Moram pohvaliti stopere, na njih smo najvise "kukali" kako nam fale, ali bilo bi grehota sad ova dva odlicna mlada momka izostaviti iz prvih jedanaest, odlicni su. Mislim da su i cak najmladji stoperski par u ligi.
Zadnja izmjena: elvirbaljic, dana/u 24 jul 2021, 23:17, ukupno mijenjano 2 puta.
Tuzla City / Sloga Simin Han

Fanatico89
Kontakt:

Post Postao/la Fanatico89 » 24 jul 2021, 23:15

elvirbaljic je napisao/la:
24 jul 2021, 23:11
Dobro je...tri boda, pobijeda. Do primljenog gola igrali smo katastrofalno, nepovezano, nema sredine terena. Usli smo u utakmicu gdje nam je napadac igrao u sredini..Ako saberemo i oduzmemo, upisali smo tri boda, ali moze ovo i mora bolje. Efendic mora igrati, Mehidic klupa. Mehanovic odlican, nadam se da ce dizati jos fizicku spremu. Doffu fali snage, ali doce i to.. Ovaj dio utakmice od penala za Zelju, pa do kraja, je nesto sto se trazi i za sta su ulozene pare. Moram pohvaliti stopere, na njih smo najvise "kukali" kako nam fale, ali bilo bi grihota sad ova dva odlicna mlada momka izostaviti iz prvih jedanaest, odlicni su. Mislim da su i cak najmladji stoperski par u ligi.
Sve korektno si rekao drug...po meni je Mehidic Katastrofa. Neznam treba mozda vidjeti dovesti jos kakvog lijevog beka ako ikako moze. Izgleda da smo tu najslabiji a duga je sezona

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.