Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Džanan Musa
Musa ni u jednoj drugoj državi ne bi snimio reklamu i imao 604 stranice na forumu. Ne znamo pravilno procijeniti vrijednost sportiste, kritikujemo za nebrigu o sportistima a Musa i ona plivačica iz Mostara su dobili više pažnje u medijima i novca od sponzora nego sportisti njihovih godina i ranga u bilo kojoj drugoj državi.
- Felixians4
- Kontakt:
Tinejdžerski mega talenti. Što nije logično da takvi dobiju medijsku pažnju i sponzore? U svim zemljama svijeta.Drape je napisao/la: ↑22 jul 2021, 19:57Musa ni u jednoj drugoj državi ne bi snimio reklamu i imao 604 stranice na forumu. Ne znamo pravilno procijeniti vrijednost sportiste, kritikujemo za nebrigu o sportistima a Musa i ona plivačica iz Mostara su dobili više pažnje u medijima i novca od sponzora nego sportisti njihovih godina i ranga u bilo kojoj drugoj državi.
"Najlakse" je dati pare. To je potpuno pogresan potez iz sto razloga. Jedna paralela: neko ti da 10k u kesu < neko te obuci za neki posaoDrape je napisao/la: ↑22 jul 2021, 19:57Musa ni u jednoj drugoj državi ne bi snimio reklamu i imao 604 stranice na forumu. Ne znamo pravilno procijeniti vrijednost sportiste, kritikujemo za nebrigu o sportistima a Musa i ona plivačica iz Mostara su dobili više pažnje u medijima i novca od sponzora nego sportisti njihovih godina i ranga u bilo kojoj drugoj državi.

Mi nemamo struku. A iz toga slijedi da nemas ni adekvatne timove da bi se igraci razvijali.
Hrvatska ima Dinamo (fudbal).
Srbija ima CZ, Partizan i Megu kosarka).
Oni proizvode igrace svjetske klase. Sigurno nisu slucajni uspjesi hrvatskog fudbala i srbijanske kosarke. Nisu pali s neba.
Pa mi nemamo svoj tim u ABA ligi gdje bi gurali svoje igrace. To je sramota. Evo sada su Gegic i Kamenjas igrali drugu ABA ligu pa su nenormalno napredovali. E sada zamisli da imamo jedan tim u prvoj koliko bi koristi imali.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Razlika je u tome sto se to radi kad neko tako mlad napravi vrhunski rezultat na seniorskom nivou a ne na omladinskim prvenstvimaFelixians4 je napisao/la: ↑22 jul 2021, 20:05Tinejdžerski mega talenti. Što nije logično da takvi dobiju medijsku pažnju i sponzore? U svim zemljama svijeta.Drape je napisao/la: ↑22 jul 2021, 19:57Musa ni u jednoj drugoj državi ne bi snimio reklamu i imao 604 stranice na forumu. Ne znamo pravilno procijeniti vrijednost sportiste, kritikujemo za nebrigu o sportistima a Musa i ona plivačica iz Mostara su dobili više pažnje u medijima i novca od sponzora nego sportisti njihovih godina i ranga u bilo kojoj drugoj državi.
Don't believe the hype.
- Felixians4
- Kontakt:
Pa urađen je vrhunski uspjeh na seniorskom nivou kod oboje. I generalno bi bio,a kamoli za vašu naciju koja je bolno neuspješna.akisarajevo92 je napisao/la: ↑22 jul 2021, 20:11Razlika je u tome sto se to radi kad neko tako mlad napravi vrhunski uspjeh na seniorskom nivou a ne na omladinskim prvenstvimaFelixians4 je napisao/la: ↑22 jul 2021, 20:05Tinejdžerski mega talenti. Što nije logično da takvi dobiju medijsku pažnju i sponzore? U svim zemljama svijeta.Drape je napisao/la: ↑22 jul 2021, 19:57Musa ni u jednoj drugoj državi ne bi snimio reklamu i imao 604 stranice na forumu. Ne znamo pravilno procijeniti vrijednost sportiste, kritikujemo za nebrigu o sportistima a Musa i ona plivačica iz Mostara su dobili više pažnje u medijima i novca od sponzora nego sportisti njihovih godina i ranga u bilo kojoj drugoj državi.
-
- Kontakt:
Moje mišljenje je da Musa nema tijelo za ozbiljnu seniorsku košarku. Njemu fali 10-15 kg mase.
Moje misljenje je da zelim opet Musu gledat u repci i to ce mi se ovim transferom i ispuniti ... 

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Tijelo nije problem,nego glava ludaminimalisticki je napisao/la: ↑22 jul 2021, 23:25Moje mišljenje je da Musa nema tijelo za ozbiljnu seniorsku košarku. Njemu fali 10-15 kg mase.

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Musa je prilčno grohno tako da reći da je on drugi igrač se zasniva na nekim dostignućima iz prošloti kao što je U16 ili boravkom u NBA. Boravak je krasna riječ koja opisuje njegov angažman u Netsima. Isto tako je boravio u Efesu, tako da ne znam na koji način se odnosi ta tvrdnja. Za to vrijeme, dok je on boravio u Netsima i Efesu, neki drugi igrači su unaprijedili svoju igru, poput Gegića, Atić je bio lider repke u kvalifikacijama, Kamenjaš uskrsnuo...on sada može biti samo jedan od 12 istih ili sličnih. Prošlo je vrijeme njegove 'dominacije'.
minimalisticki je napisao/la: ↑23 jul 2021, 11:44Musa je prilčno grohno tako da reći da je on drugi igrač se zasniva na nekim dostignućima iz prošloti kao što je U16 ili boravkom u NBA. Boravak je krasna riječ koja opisuje njegov angažman u Netsima. Isto tako je boravio u Efesu, tako da ne znam na koji način se odnosi ta tvrdnja. Za to vrijeme, dok je on boravio u Netsima i Efesu, neki drugi igrači su unaprijedili svoju igru, poput Gegića, Atić je bio lider repke u kvalifikacijama, Kamenjaš uskrsnuo...on sada može biti samo jedan od 12 istih ili sličnih. Prošlo je vrijeme njegove 'dominacije'.
Musa je i dalje boljih od ostalih ...a to ce ti vrlo brzo dokazati..da,Gega je napredovao u ABA 2 ligi

Za Evropu nikakav Problem .Dzanan Musa je sa 18 godina imao nekih 13ppg U ABA ligi ,U Turskoj isto 13,G Liga 20ppg.....ja ne znam kakav problem ima tijelo sa tim brojkama.....Decko ima jedan jedini Problem a to je glava ,ako to smiri donekle ,bice top igrac.
Kad kazem da je tijelo problem, prvenstveno mislim na igranje odbrane, koja je (u slucaju Muse) blage receno katastrofalna.lumani je napisao/la: ↑23 jul 2021, 13:11Za Evropu nikakav Problem .Dzanan Musa je sa 18 godina imao nekih 13ppg U ABA ligi ,U Turskoj isto 13,G Liga 20ppg.....ja ne znam kakav problem ima tijelo sa tim brojkama.....Decko ima jedan jedini Problem a to je glava ,ako to smiri donekle ,bice top igrac.
Njemu i Penavi je glavni problem genetika. Oni i da se nabiju ne bi bili neki faktor defanzivno, ali opet je naravno bolje da dobiju 10-ak kg.
kakvo si ti gofno od covjeka. najbitnije je ponizit druge da ne bi ne daj boze neko bio ispred muse. jedina svrha na ovom forumu branjenje rodjinih interesa.
Federer17 je napisao/la: ↑23 jul 2021, 13:57Kad kazem da je tijelo problem, prvenstveno mislim na igranje odbrane, koja je (u slucaju Muse) blage receno katastrofalna.lumani je napisao/la: ↑23 jul 2021, 13:11Za Evropu nikakav Problem .Dzanan Musa je sa 18 godina imao nekih 13ppg U ABA ligi ,U Turskoj isto 13,G Liga 20ppg.....ja ne znam kakav problem ima tijelo sa tim brojkama.....Decko ima jedan jedini Problem a to je glava ,ako to smiri donekle ,bice top igrac.
Ne igra kod nas niko odbranu ,sem Nurka,Adina..sve ostalo je prosjek ili ispod...Musa igra napad dovoljno dobro da je odbrana sasvim OK..Samo se sjeti Duska i ostalih sve se gradilo oko Muse...
- Shategabri
- Kontakt:
I Đedović nekad.
Evo nešto kontam kad je prva zvijezda reprezentacije bio Neno, on je napadački bio sila, a odbranu igrali Alihodžić, Firić i kompanija.
Al to je tad moglo tako, pokrivalo se, pa i Mirza dok je bio top.
Evo nešto kontam kad je prva zvijezda reprezentacije bio Neno, on je napadački bio sila, a odbranu igrali Alihodžić, Firić i kompanija.
Al to je tad moglo tako, pokrivalo se, pa i Mirza dok je bio top.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Ta vremena su prošla. Tada je Musa još nešto i valjao i nosila ga je energija U16 i ta atmosfera oko reprezentacije. On je nazadovao od tada, a ne napredovao. To je za sada njegov najbolji košarkaški period. Kako je krenulo, Vrlo moguće da će i ostati tako zapisano, Pored toga, nije korektno napisati da samo Nurk i Vrabac igraju odbranu. Lazić, Atić i drugi takođe igraju vrlo dobru odbranu. Kod Bosnića je taj segment moglo bi se reći i važniji od napada, pošto smo tu na neki način ograničeni.lumani je napisao/la: ↑23 jul 2021, 14:40Federer17 je napisao/la: ↑23 jul 2021, 13:57Kad kazem da je tijelo problem, prvenstveno mislim na igranje odbrane, koja je (u slucaju Muse) blage receno katastrofalna.lumani je napisao/la: ↑23 jul 2021, 13:11Za Evropu nikakav Problem .Dzanan Musa je sa 18 godina imao nekih 13ppg U ABA ligi ,U Turskoj isto 13,G Liga 20ppg.....ja ne znam kakav problem ima tijelo sa tim brojkama.....Decko ima jedan jedini Problem a to je glava ,ako to smiri donekle ,bice top igrac.
Ne igra kod nas niko odbranu ,sem Nurka,Adina..sve ostalo je prosjek ili ispod...Musa igra napad dovoljno dobro da je odbrana sasvim OK..Samo se sjeti Duska i ostalih sve se gradilo oko Muse...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.