AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Ne znam, vjerujem Maldiniju i nadam se da ce uspjeti sloziti momcad kako najbolje moze i kako mu finansije dopuste.
Ne treba previse ni ocekivati. Po meni plasman u top4 tj LP i ove sezone i prolazak grupne faze LP bi bio sasvim ok. A od sezone 22/23 uz prava pojacanja onda pucati i na vise domete. Jasno nam je da se ne moze preko noci sve napraviti, to smo najbolje vidjeli mi milanisti za kinezima i pokusaja instant uspjeha.
Bilo bi dobro kad bi nam neko stavio i anketu (ne pamtim kad je bila zadnji put) sta ocekujemo od Milana u sezoni pred nama.
Ne treba previse ni ocekivati. Po meni plasman u top4 tj LP i ove sezone i prolazak grupne faze LP bi bio sasvim ok. A od sezone 22/23 uz prava pojacanja onda pucati i na vise domete. Jasno nam je da se ne moze preko noci sve napraviti, to smo najbolje vidjeli mi milanisti za kinezima i pokusaja instant uspjeha.
Bilo bi dobro kad bi nam neko stavio i anketu (ne pamtim kad je bila zadnji put) sta ocekujemo od Milana u sezoni pred nama.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Ako ce se politika kluba na tome zasnivati onda smo mi prosjecan klub, koji nema ambicije za titulu, nema vise ambicija za trofeje u principu nesto kao Ajax ( stim sto ajax uzima sa vremena na vrije titulu u prvenstvu ), bitno je samo pozitivno poslovati...meepo je napisao/la: ↑17 jul 2021, 13:09Sta ocekujes ? Da klub iskešira 200 miliona za jedan transfer rok ? To se neće desiti. Mozda Elliot ima para , ali im nije u cilju da ih troše na Milan. Neće Maldini iz svog dzepa vaditi. Elliot je dosao, sredio financijsku situaciju, klub je koliko toliko stao na noge i sad guraju taj "self-sustained" model dok ne nadju nekog ko je ozbiljan da kupi Milan.memaga je napisao/la: ↑17 jul 2021, 13:01Ma nisam ja fan Mandze niposto al ovo je lakrdija postalo, pa dokle vise sa polovnjacima , jbt postali smo ko galata ili fener dovodimo igrace u poznim godinama...
Sa ovakvom transfer politikom daleko smo mi miljama od borbe za seriju a, ovo je po meni totalno neozbiljno...
Za neki ozbiljniji iskorak mi trebamo upgrade kapitalca , a neke igrace koji su na zalasku karijere, koji ce kvazi neke rupe popunjavati....
Mozda ja ocekujem mnogo od Milana ( npr.zlatne godine kad su svi igraci zeljeli u Milan, kad se svake godine neki kapitalac dovodio ) al bojim se da je sezona unaprijed izgubljena...
Kao navijacu Milana meni je to zalosno sto se mi ne borimo za titulu posljednjih 10 god, a jos zalosnije sto se necemo boriti u narednih 10...
Al eto nek se nesto piskara po forumu...
Tek toliko da bude malo ravnopravniji odnos snaga, ja sam na strani memage 

Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Starija raja ovdje zna da Milan ni u najsjajnijim danima nije znao igrati ligu i tada smo sa mega zvjezdama u ekipi znali zavrsavati četvrti na tabeli. Tek povremeno Milan pravi iskorak i uzme titulu.
Ali isto tako su ti igraci koji su završavali četvrti na tabeli serie a,znali da se prosetaju do trofeja lige prvaka. A to je zato jer su imali kvalitet,ova nova ekipa to vjerovatno dugo nece jos imati i to i mene boli.
I naravno,ne mozemo od govana preko noci i pita postati,puno je zakinut ovaj klub da bi se sve kroz sezonu dvije ispravilo.
Ali isto tako su ti igraci koji su završavali četvrti na tabeli serie a,znali da se prosetaju do trofeja lige prvaka. A to je zato jer su imali kvalitet,ova nova ekipa to vjerovatno dugo nece jos imati i to i mene boli.
I naravno,ne mozemo od govana preko noci i pita postati,puno je zakinut ovaj klub da bi se sve kroz sezonu dvije ispravilo.
Nije lako ispraviti onaj javašluk koji su iza sebe ostavili Berluskoni i Galiani, pa kasnije i mutnih kineza koje je također dotični dvojac doveo. Klub će se još dugo oporavljati od toga, iako je Eliot već sad u dobroj mjeri ispravio mnoge stvari.
Mada ja sam skroz ok sa ovom politikom dovođenja mladih talentovanih igrača umjesto zvijezda, dok se ne steknu uslovi za prodaju kluba. A neće ni to vječno trajati.
I ova mlađarija će kroz koji period itekako biti sposobna za borbu za trofeje, a do tad je i top 4 plasman pristojan poduhvat koji će ubrzati oporak kluba i prodaju.
Mada ja sam skroz ok sa ovom politikom dovođenja mladih talentovanih igrača umjesto zvijezda, dok se ne steknu uslovi za prodaju kluba. A neće ni to vječno trajati.
I ova mlađarija će kroz koji period itekako biti sposobna za borbu za trofeje, a do tad je i top 4 plasman pristojan poduhvat koji će ubrzati oporak kluba i prodaju.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Beduin
- Kontakt:
Meni se cini da smo prosle sezone se borili za titulu, s obzirom da smo veci dio prvenstva bili prvi i do prek kraj bili u samom vrhu te na kraju zavrsili kao 2. 

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
I naravno toj mladjariji treba par iskusnih igrača koji znaju sta je igranje u LP.
Il Club più titolato al mondo!
Samo da nam mladjarija ne bude djaba odlazila...rope11 je napisao/la: ↑17 jul 2021, 14:40Nije lako ispraviti onaj javašluk koji su iza sebe ostavili Berluskoni i Galiani, pa kasnije i mutnih kineza koje je također dotični dvojac doveo. Klub će se još dugo oporavljati od toga, iako je Eliot već sad u dobroj mjeri ispravio mnoge stvari.
- Beduin
- Kontakt:
Balo je valjda gotova stvar. Daj jos Vlasica i Ziyecha i nek gori Seria A.
Pobega i Krunic su skroz slicni igraci, a s obzirom da na Pobegi mozemo uzeti vise para njega bih prodao (probati i neki procenat od buduce prodaje ili buy-back klauzulu izganjati) i mozda Bakayoko da bude ta opcija s klupe, ako bi pristao na manju platu. I spremni smo.
Na CB poziciji smo pretrpani sad, Kjaer, Tomori, Rom, Caldara, Kalulu(?) i Gabbia. Ako mozes prodati Contia i Caldaru, od tih para produzis ugovore Kessiu i Romu + ostane za npr. posudbe Dalota i plate Girouda.
Kalulu mi se daleko bolje pokazao kao CB i neka ga tu za klupe.
Pobega i Krunic su skroz slicni igraci, a s obzirom da na Pobegi mozemo uzeti vise para njega bih prodao (probati i neki procenat od buduce prodaje ili buy-back klauzulu izganjati) i mozda Bakayoko da bude ta opcija s klupe, ako bi pristao na manju platu. I spremni smo.
Na CB poziciji smo pretrpani sad, Kjaer, Tomori, Rom, Caldara, Kalulu(?) i Gabbia. Ako mozes prodati Contia i Caldaru, od tih para produzis ugovore Kessiu i Romu + ostane za npr. posudbe Dalota i plate Girouda.
Kalulu mi se daleko bolje pokazao kao CB i neka ga tu za klupe.
075 ❤
075 ❤
Jel istina da stoji u Diazovoj buy klausuli 27 mil e da ga real moze vratiti nazad?
Ako je to istina vrh posao su napravili maldini i co...
Covjek slucajno proigra otkupe ga za 27 mil e....ekstra
Ako je to istina vrh posao su napravili maldini i co...
Covjek slucajno proigra otkupe ga za 27 mil e....ekstra
Evo recimo tu se slažemo. Tvoj problem je sto kritikuješ i što treba i što ne treba. Ja sam odmah rekao da nema smisla da razlika bude samo 5 mil. Po meni je tu normalno da se ide sa duplom cifrom.
Il Club più titolato al mondo!
A ako ne proigra onda si ga dobio na dvije sezone za bagatelu
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Naravno da cu kritikovat kad smo bez titule cise od 10 god. I sa ovom politikom nacekat cemo se do trofeja....
Samo jos ocekujem kroz koji dan " bombasticno pojacanhe u vidu Balotelija ili Boatenga "
Ali postoji tu i druga strana priče jer treba uzeti u obzir da su nam ljudi poslali igrača na trogodišnju posudbu, maltene za džabe. Znači, tri godine imaš igrača, bez da si išta platio za njega.
I ako ga otkupiš za tih dvadesetak miliona, opet ćeš na kraju biti u plusu i zaraditi više od uloženog ako dođe do transfera.
I ako ga otkupiš za tih dvadesetak miliona, opet ćeš na kraju biti u plusu i zaraditi više od uloženog ako dođe do transfera.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Ako vratite postove vidjet cete da sam ja haman pa jedini govorio da se Mandzukic ne treba dovodit. Nisam ja pametniji ni od koga, niti znam vise o fudbalu od bilo koga, nego sam samo bio realan i skonto da covjek sa 35-36 godina nakon haman dvije godine pauze ne moze nista pruzit. Ne znam ko me sve ovde nije napravio budalom u januaru. Slicna ce situacija biti i sa Giroud-om.
Kao Mandzukic ne moze bit niko, od njega ce bit bolji kakav god da bude, nesto ce doprinijet ali tesko nama kad se njemu radujemo. Znam da nema para za neke jake spiceve, ali sto rece Memaga radije probat s nekim djetetom od kojeg mozda bude nesto, nego s ovim starim prdonjom za kojeg znas da nema sanse da od njega bude ista.
E haj sad recite je li umjesto Mandzukica onakvu polusezonu mogo odigrat i Tsadjout i Colombo i bilo koji drugi klinac. Sta bi to losije mogo odradit nego sto je odradio Mandzukic? Nista! Ali Pioli izgleda nema hrabrosti i najlakse je dovest ime i onda rec, Hebi ga, on je bio pravi igrac, nismo znali da ce zakazat.
Znam da para nema ali ovo sto dosad rade je nidje veze. Ne mora to znacit da cemo losije igrat, ko nam se lani nado da ista mozemo pa 25 kola prvo mjesto drzali. Ja se pred svaki sezonu lozim na titulu pa cu i ove, bez obzira koga ce dovesti.
Kao Mandzukic ne moze bit niko, od njega ce bit bolji kakav god da bude, nesto ce doprinijet ali tesko nama kad se njemu radujemo. Znam da nema para za neke jake spiceve, ali sto rece Memaga radije probat s nekim djetetom od kojeg mozda bude nesto, nego s ovim starim prdonjom za kojeg znas da nema sanse da od njega bude ista.
E haj sad recite je li umjesto Mandzukica onakvu polusezonu mogo odigrat i Tsadjout i Colombo i bilo koji drugi klinac. Sta bi to losije mogo odradit nego sto je odradio Mandzukic? Nista! Ali Pioli izgleda nema hrabrosti i najlakse je dovest ime i onda rec, Hebi ga, on je bio pravi igrac, nismo znali da ce zakazat.
Znam da para nema ali ovo sto dosad rade je nidje veze. Ne mora to znacit da cemo losije igrat, ko nam se lani nado da ista mozemo pa 25 kola prvo mjesto drzali. Ja se pred svaki sezonu lozim na titulu pa cu i ove, bez obzira koga ce dovesti.
- Beduin
- Kontakt:
Mi smo sad Diaza doveli na dvogodisnju posudbu za nekih 3mil, ako sam dobro upratio. A kakvu sad klauzulu spominjete i kupovinu za 20 mil? Jel ovo posudba Diaza za obavezom kupovine za 20 mil eura + buy back klauzula od 25-27 miliona ili sta vec?
075 ❤
075 ❤
- Beduin
- Kontakt:
A pa dobro, opcija otkupa. Rekoh da nije obaveza. Morace razvaliti da bi ga otkupili po ovoj formuli.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
Pobjeda od 6:0 sa finim golovima Benaccera, Leaoa i Castilleja u prvom poluvremenu i golovima Pobege i dva puta Kerkeza u drugom poluvremenu sa drugim sastavom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.