La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

L_blancos
Kontakt:

Re: La Liga

Post Postao/la L_blancos » 15 jul 2021, 16:22

Jest, Al za Kokea nije dovedena zamjena. Koke je Cholov miljenik i njegovo mjesto nikad nije bilo upitno, dok je na Saulom drugačija priča.

Atleticu fali bas taj iskorak da prestanu trpiti igrace koji stagniraju 2-3 sezone da bi bili nivo Reala i Barce.

Generalno, ovo bi mogla biti win-win situacija, ali u suštini, niko ne gubi previše.

Costa i Filipe Luis ti i ne idu uz tu tvrdnju da se igraci ne snađu pri povratku.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 15 jul 2021, 16:31

Filipe Luis je brže-bolje se vratio, a Costa nije bio ni sjena sebe. Pa vi jeste nivo Bafce i Reala maltene i to kad su bili tip-top,a sve zaslugom Simeonea. De Paul i Saul nisu isti tipovi,Argnetinac je kreator i ofanzivniji, Niguez radniji tip koji je bez lopte imao strašnu vrijednost u najbitnijim mečevima.

Marcos Paulo ima odlične kritike nekih s twittera što cijenim,mogao bi biti bingo iako neću se usuditi projicirati kad nisam pogledao ni sekundu highlighta.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 15 jul 2021, 16:44

Druze, ja sam simpatizer spanskog fudbala, pogotovo onog sa druge strane Madrida.

Činjenica je da Cholo mijenja sistem, gdje sve više forsira krila nauštrb veznjaka, vjerovatno da ubrza tranziciju, a iz toga proizilazi da je Saul u konkurenciji Koketa, Llorentea i De paula višak.

Takođe je činjenica da si igrački sa barcom i realom bara bara, a uvijek su kaskali.

Već dvije sezone je u sjeni ostalih veznjaka tako da će njegov gubitak biti podnosljiv, a u slučaju da dobiju dobitni trio naprijed onda su u plusu u odnosu na konkurenciju.

Oblak
Savic-Gimenez-Felipe
Tripier-lorente-koke-de paul-carrasco
Griezman-suarez/felix

Jaka prva postava, jaka klupa...

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 15 jul 2021, 16:51

Igrački nisu bara-bara s Barcom,nikada bili niti su.

Dobro,višak je,OK. Bio je i Suarez višak Barceloni.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 15 jul 2021, 20:49

Kako nisu bara bara ?
To oni kao neka sistemska ekipa?

Ljudi imaju jedan od 5 najjacih sastava Svijeta.Ne mozes u manjiti njihov kvalitet.Pa pogledas dubinu i kvalitet sve ti bude jasno.

Ja ne vidim prednost Barcelone osim kada je Messi u nekom yebackom modeu, to se potvrdi i u utakmici jer Barcelona prakticno ne dominira ni na Campu zadnjih x godina protiv njih vec bas suprotno, igracki su samarali Barcu u LP i La ligi.

Ne potcjenjujte igracki kvalitet prvaka , vrhunski tim.Cak mislim sa bi sa nekim fluidnijim trenerom bili jos bolji i atraktivniji jer to mogu biti.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 15 jul 2021, 21:33

Kad su to samarali Barcelonu u ligi? Prva ligaska pobjeda Chola u deset godina tek prosle sezone. Ni tu nisu bili nista bolji, vec presudila greska ter Stegena.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 jul 2021, 00:33

Mokes je napisao/la:
15 jul 2021, 15:05
Shategabri je napisao/la:
15 jul 2021, 14:57
Tjeraju dvojicu što su ih platil ipo 130 miliona :urnebes:

slika
Dal je realno da si uporedio Baleovu karijeru u Realu sa Griezmannovom u Barci :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 16 jul 2021, 00:45

Gdje sam to uporedio karijere i jednog i drugog :think:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 jul 2021, 11:23

Al ovaj novinarčić navalio sa promocijom Pereza :tokralju:
Na kraju će mu Pero još platiti svo ovo reklamiranje :mrgreen:
Koševo Zapad

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 16 jul 2021, 12:08

messilla je napisao/la:
15 jul 2021, 21:33
Kad su to samarali Barcelonu u ligi? Prva ligaska pobjeda Chola u deset godina tek prosle sezone. Ni tu nisu bili nista bolji, vec presudila greska ter Stegena.
Ma nema potrebe da ti izdvajam dva izbacivanja iz LP , dovoljan parametar.Ne izbacuje te neko igrom slucaja 2x i uzima ti ligu 2x u par godina sa kako predstavljate dobro losijim igracima.

Ako je tebi MATS bolji golman od Oblaka , meni nije.
Ako ti je zadnja linija Barcelone jaca ,meni nije.
Ako ti je sredina Barce jaca , meni nije.
Meni je jedino napad Barcelone raznovrsniji , razlog Messi.

Kompaktnost , team spirit.Nema potrebe komentarisati.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 16 jul 2021, 12:35

Postavlja se pitanje da li ima iko u historiji kluba da Pero ima bar neutralno mišljenje o njemu :mrgreen:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 jul 2021, 13:25

Blejzer10 je napisao/la:
16 jul 2021, 12:35
Postavlja se pitanje da li ima iko u historiji kluba da Pero ima bar neutralno mišljenje o njemu :mrgreen:
Jok, Pero je onaj drot što dođe i šamara sve redom :mrgreen:

Ono mes que un club je on shvatio doslovno i primjenjuje za razliku od ovih u Barsi :D
Koševo Zapad

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 jul 2021, 15:44

Aktualni predsjednik 'kraljevskog' kluba okomio se i na Luisa Figa koji je u ESPN-ov dokumentarac U "Los Galacticos" priznao da nikada nije htio potpisati za Real.

Figo je u avionu na putu do Madrida plakao jer je vjerovao da će Lorenzo Sanz ponovo biti izabran za predsjednika kluba. Tada novoizabrani predsjednik u njegov je ugovor ugradio klauzulu prema kojoj bi Figo, da nije potpisao za Real, morao njemu osobno isplatiti 35 milijuna eura.

Nikada nisu bili u dobrim odnosima, a nakon što ga je 2006. godine prodao u Inter proglasio ga je krivim za kraj jedne ere Galacticosa.

- Figo je taj koji je sje*ao ekipu. Najbolji je bio Zidane, nema dileme. Figo je bio ku*vin sin, baš kao i Raul. Njih dvojica su bili najgori za momčad - omalovažavao ih je Perez.
Opleo po svima :rol: kakav divan i iskren covjek :ljepota:
Slijedeci vjerovatno Pepe i Ramos.

Stay tuned :kafa:

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 16 jul 2021, 16:25

let3 je napisao/la:
16 jul 2021, 15:44
Aktualni predsjednik 'kraljevskog' kluba okomio se i na Luisa Figa koji je u ESPN-ov dokumentarac U "Los Galacticos" priznao da nikada nije htio potpisati za Real.

Figo je u avionu na putu do Madrida plakao jer je vjerovao da će Lorenzo Sanz ponovo biti izabran za predsjednika kluba. Tada novoizabrani predsjednik u njegov je ugovor ugradio klauzulu prema kojoj bi Figo, da nije potpisao za Real, morao njemu osobno isplatiti 35 milijuna eura.

Nikada nisu bili u dobrim odnosima, a nakon što ga je 2006. godine prodao u Inter proglasio ga je krivim za kraj jedne ere Galacticosa.

- Figo je taj koji je sje*ao ekipu. Najbolji je bio Zidane, nema dileme. Figo je bio ku*vin sin, baš kao i Raul. Njih dvojica su bili najgori za momčad - omalovažavao ih je Perez.
Opleo po svima :rol: kakav divan i iskren covjek :ljepota:
Slijedeci vjerovatno Pepe i Ramos.

Stay tuned :kafa:
Perez iznio Ozilov 'prljavi veš': Unajmio bi avion i otišao u Milan zbog seksa sa djevojkom

https://sportsport.ba/magazin/florentin ... eal/403749

Izgleda samo Zinedina gotivi :D

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 16 jul 2021, 16:32

Fudbalu je falio jedan ovakav lik kao Pero, mislim otkrili smo, otkrili smo nešto što bi skoro svak od nas prigovorio ovim fudbalerima.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 16 jul 2021, 17:02

Perez se ponovo pokazao kao gospodin, lider i vizionar.

Izgleda da se morao boriti sa Portugalskom frakcijom mahalaša. Također se čini da su Iker i Raul teške mahaluše bile.

Fudbaleri su glupi likovi, i valja menadzerisati ovu jatu debila, a milione na njih trošiš. Zanimljivo da je o Zidaneu jos u onaj vakat imao dobro misljenje.

Nadam se da će nekad napraviti film o njemu, za mene, najveća fudbalska ličnost.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 16 jul 2021, 17:31

JoeBleck je napisao/la:
16 jul 2021, 12:08
Ma nema potrebe da ti izdvajam dva izbacivanja iz LP , dovoljan parametar.Ne izbacuje te neko igrom slucaja 2x i uzima ti ligu 2x u par godina sa kako predstavljate dobro losijim igracima.

Ne tvrdim ja nista samo sam reagovao na ovo da nas samaraju u ligi, sto ne moze biti tacno na sto levela.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 16 jul 2021, 21:02

Blejzer10 je napisao/la:
16 jul 2021, 12:35
Zidane i Benzema. Eventualno Modrić i Kroos. Ne seru nikad za ugovore, teški profesionalci.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 16 jul 2021, 21:09

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
16 jul 2021, 17:02
Perez se ponovo pokazao kao gospodin, lider i vizionar.

Izgleda da se morao boriti sa Portugalskom frakcijom mahalaša. Također se čini da su Iker i Raul teške mahaluše bile.

Fudbaleri su glupi likovi, i valja menadzerisati ovu jatu debila, a milione na njih trošiš. Zanimljivo da je o Zidaneu jos u onaj vakat imao dobro misljenje.

Nadam se da će nekad napraviti film o njemu, za mene, najveća fudbalska ličnost.
...i Draža Mihajlović je onda bio lider, vizionar i ličnost
Džeri Drejk

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 16 jul 2021, 23:17

messilla je napisao/la:
16 jul 2021, 17:31
JoeBleck je napisao/la:
16 jul 2021, 12:08

Ne tvrdim ja nista samo sam reagovao na ovo da nas samaraju u ligi, sto ne moze biti tacno na sto levela.
Relevantne su sezone kada je Atletico bio ispred Barcei relevantne su utakmice koje je Atletico dobio, sve ostalo nije stvarni pokazatelj.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.