KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

neno#4
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la neno#4 » 12 maj 2009, 23:46

vidim fino su se raspricali ovi dodikovci, sto se tice castlea ovaj napisa igrao 5 godina eurolige,jest ako se racuna i jadranska s ditom,kakav bocka bejli ga raznio prosle godine, a tek kad je usao toma tu je kraj bio,prosle godine vam je lens dohako ove ce elvir ili ivan,samo molite dragog dodika da vucko ne zabode prvu,ako je zabode otici cete svi dovraga,i lagano se spremati za tu selendru i opet bez nlb - a ostati. jer ce vas siroki raznijeti. vi niste svjesni da vas danas bosna nece potcijeniti, a vidjeli ste sta bi sa sirokim kad smo ih pobijedili, a nemojte se lozit da ste sirokog razbili jer njima ta tekma nista znacila nije,cuj djordjevic pa covjek 10 u poretku mvp u nlb.sutra da vam sudi brazauskas ni on vam ne bi pomogao, jer smo bolji od vas sigurno, sutra cete pokusati vrsiti pritsak na sudije,ali dzaba vam i to,jedini koji vam je konstantan je vuksanovic a ne zaboravite ko igra na njegovoj poziciji, pa ni novica,labovic,dasic,roberts,milic nisu mogli nista ivanu i seji(kad je bio zdrav), a samo da je ikona iole zdrav ispod 20 vi ne bi prosli,a cuvao se specijalno za vas da vas opet sjebe kao i prosle godine,samo se vi drzite sinise i njeove odbrane i daleko cete dogurati,misanovic vam je jedna krampa samo takva, koja nije imala gdje otici, to je i ruso uvidio pa ne igra nikako, sve u svemu samo vi tri prsta u zrak sto se mene tice,a to odmah na pocetku,jer na poluvremenu ce vec biti kasno,gubicete jedno sedam osam razlike,a na kraju 15.....[/quote]

ovo je bilo prije jedno 15- tak sati.... ono sto sam napisao je bilo manje vise istinito,samo sam fulio krajnji rezultat,jer smo puno bolji od igokee,vidjeli smo svi sta znaci jedan ivan, kao sto jedan moj priajtelj rece covjek isto kao da kosa nije dao, a ima 20 poena,lagana tekma,na pocetku goran i seha povukli, a onda goran 2 licne i na klupu, onda ivan povlaci, i pravi vecinom sam tu razliku.bosna se opustila igosi se malo vratili,ali nista dule preuzima i odlazimo lagano na poluvrijeme 47-38,poluvrijeme se nastavlja kako je i poceo mec, osim cetiri nula za njih, nista nisu imali,ali su solidna ekipa, i kada su zapeli bili su dobri,seha onda fula mnogo bacanja,ali elvir ima par asistencija, ali je i dosta greski napravio veceras,ali se amal pored njega osjecao kao mali djecak,mada je imao par suteva u desnu stranu sa skokom unazad. onda ono cuveno regularno skidanje sehino,pa onaj ademir elementarne stvari ne zna,ali sve u svemu, brzo je vuksanovic napravio pet licnih i vjerovatno odredilo tok utakmice,ali i da je on bio unutra kao sto sam napisao ne bi se naigrao pored ivana i seje,veceras jako malo vlada koristio bozu, ali smatrao da vucko moze vise pomoci,i treba pohvaliti njegov ucinak u odbrani veceras, uglavnom svi su bili dobri veceras,samo da je jos malo vise goran zdrav to bi davno otislo na 20 razlike,sudije skroz solidne veceras bilo je malo i na jednu i na drugu stranu,ali ok,nisu mnogo uticali na rezultat..NLB opet igramo i dolaze nam velikani regiona,samo vv zadrzati i uzeti jovanovica i dobro ce biti....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Vedo01
Kontakt:

Post Postao/la Vedo01 » 12 maj 2009, 23:51

... I da dodam treba biti realan pa reci da su se i igraci i klupa (osim nekoliko protesta ipak u granici normale) ponasali sportski (sto je u totalnoj suprotnosti od ponasanja ekipe iz Sirokog od prije par sedmica). Atmosfera nije bila ni u jednom trenutku ni blizu nekom incidentu. Cak je i raja bez imalo uzdrzavanja zapljeskala alley-oopu Castle i McKaskilla.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 12 maj 2009, 23:53

drago mi je dasmo ih ovako lagano dobili mislim ovaj rezultat nije mjerilo onoga sto se moglo vidjeti na terenu i sada imamo jos samo jedan cilj a to je titula mislim da smo vec do sad pokazali da smo najbolji i da imamo najvece sanse za titulu ove sezone ali s vremena na vrijeme se nađe par pametnjakovica koji prate kosarku od prosle godine pa pricaju kako je bosna puno slabija od njihovog instant tima. ocekujem siroki u finalu jer su bolji,konstantniji a i za krimokeu su institucija.
You are someone else I am still right here

Compact
Kontakt:

Post Postao/la Compact » 12 maj 2009, 23:53

Sudar Bosne i Igoke u zadnjem kolu Lige 8 prvenstva BiH nije bio samo derbi kola, ali i čitave lige, nego i odluka koja će momčad prva osigurati Jadransku ligu.

Pobjednik ovog dvoboja osiguravao je prvu poziciju koja opet donosi prvu pozivnicu u regionalnu ligu. Bosna je imala prednost jer je igrala kući, a upravo taj podatak bio je presudan i Bosna je pobjedom 83:77 postala najbolja momčad lige 8 i u play-offu će do kraja imati domaći teren.

Otkako je serijom 16:0 na samom početku Bosna preuzela vodstvo, košarkaši Vlade Vukoičića ga do kraja nisu puštali. Da je sve gotovo bilo je jasno početkom drugog poluvremena kada je Bosna otišla na plus 19 (59:40). Upravo je sarajevska momčad dobrim igrama u NLB ligi osigurala bh. košarci dva predstavnika u tom natjecanju, pa je nekako i “red” bio da ona zauzme mjesto.

Drugi predstavnik bit će momčad koja bude najbolja na kraju doigravanja. Ukoliko prvak bude Bosna u NLB ligu će Široki kao drugoplasirana ekipa u Ligi 8. To znači da Igokea i Sloboda u NLB ligu mogu samo ako osvoje titulu. :shock:

Vijesti iz Sarajeva obradovali su i ekipu Širokog koja je bez problema svladala Leotar s 30 koševa razlike (85:55). Osim što su tim rezultatom ostali drugoplasirani, sada će imati prednost domaćeg terena u polufinalu s Igokeom, a ta prednost u bh. ligi je uvijek više nego važna.

Drugi polufinalni par čine Bosna i Sloboda koja je u svojoj dvorani porazila ekipi Borca 92:78. Prve utakmice polufinala se igraju već u subotu.

Iako je u prvenstvo ušla s ambicijama da igra play-off, ekipa Zrinjskog ostaje bez polufinala. Za utjehu Mostarcima je lagana pobjeda 92:77 u Bileći.

izvor: kosarka.hr

Izgleda da su dobro upoznati sa pravilima o plasmanu BH klubova u NLB ligu! :mrgreen:

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 12 maj 2009, 23:55

elvir.vogosca je napisao/la:Ja zaista ne znam zasto vecina zeli Siroki u finalu... Ako Bosna zeli do titule sampiona onda bi joj (realno) vise odgovarala Igokea za protivnika. Mislim da je Siroki opasniji protivnik.
Iz perspektive Bosne bolja bi bila Igokea... Aleksandrovcani ako udju u finale oni su vec ostvarili svoj cilj - NLB, i bilo bi ih lakse savladati.

mozda si i u pravu ,a siroki je cini mi se cvrsci i jaci
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 12 maj 2009, 23:58

@neno
kralj si....
Zadnja izmjena: ipsa, dana/u 13 maj 2009, 00:01, ukupno mijenjano 1 put.
I feel devotion!!

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 13 maj 2009, 00:03

big man je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:Rutinski odrađen posao od strane košarkaša Bosne. Ni u jednom momentu nisu dopustili Igokei da se razigra. Istina da su nas slobodna bacanja mučila, ali sve se dobro završilo.
mislis rutinski posao odradjen od strane zurapovica???
Pa picke jedne sada niko ne spominje kako nam je vuksanovic,jedan od najboljih igraca dobio 4 licne za manje od 415 minuta??sta je,sad sta sljepi na sudiske odluke picka vam materina!
kaze se slepi a ne sljepi na srpskom...hehe
I feel devotion!!

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 13 maj 2009, 00:05

Cestitke Bosni, i ako je rezultat nerealan, bilo je mnogo opustanja ali ipak pobjeda je pobjeda ... Volio bih da pustimo Slobodu Ditu i da igraju protiv Sirokog ili Igoke(ma da bi tesko mogli snjima da se boru jer nemaju kvalitetan sastav), Vise bi volio Siroki da prodze jer ne volim Igokeu ... To je to ... A sto se tice Bosne, prvo i najvaznije je da sacuvamo sjajnog trenera VV, Ikonic ce otici najvjerovatnije nazalost :cry: Da dovedemo dobrog sutera umjesto njega, i jednog dobrog playa ... Onda bi se mogli boriti u NLB ligi za prvih 5 pozicija 100%

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 13 maj 2009, 00:08

big man je napisao/la:
lolo je napisao/la:igokea nista specijalno,tri crnca igrala cijelu utakmicu,prosjek cisti
nasi fino odigrali,pred kraj popustili,sehovic je igrac pravi,nije lose,moze i bolje
nije bilo dodika :cry: ,ovi navijaci big-man i srbin se valjda nisu smjeli pojaviti,mi smo ih cekali pred dvoranom ali nista
posjeta slaba,nisu ni jednu tribinu,ali nije ni bilo potrebe

ipsa,otkud ti pod kosevima majketi,isti si mi dino konakovic,nemoj tako vise

ps.dino je odron,sram ga bilo
bio sam ja u dvorani konju jedan retardirani,a to sto menisi video,to je tvoja krivica!
kako ce te vidjet kad si se zabio u misju rupu.....misu jedan....
I feel devotion!!

elvir.vogosca
Kontakt:

Post Postao/la elvir.vogosca » 13 maj 2009, 00:13

big man je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:Rutinski odrađen posao od strane košarkaša Bosne. Ni u jednom momentu nisu dopustili Igokei da se razigra. Istina da su nas slobodna bacanja mučila, ali sve se dobro završilo.
mislis rutinski posao odradjen od strane zurapovica???
Pa picke jedne sada niko ne spominje kako nam je vuksanovic,jedan od najboljih igraca dobio 4 licne za manje od 415 minuta??sta je,sad sta sljepi na sudiske odluke *************!
Big Monkey, postoji snimak tekme pa pogledaj da li je Vuksanovic trebao da dobije i tehnicku vec u prvoj cetvrtini... Mozete se vaditi na sudije ali jednostavno Bosna je bila bolja i to je to... Pa ako ste bolji pobijedite Siroki i vidimo se u finalu

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 13 maj 2009, 00:15

je li moze ista proci bez vrijedjanja.
cudno je sada se pozivati na "pogresne" sudijske odluke, kad je Bosna skoro cijeli mec imala dvoznamenkastu prednost.
Bosna je najbolji klub u drzavi. meni kao navijacu Celika je "ni u dzep ni iz dzepa" sto to kazem, ali jednostavno je tako. Igokea jeste sastavila dobru ekipu, ali oni kao i npr. Siroki ekipu prave pred Ligu 8, dok je u Bosne kostur uz dodatak jedino Ovcine isti od pocetka sezone.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 13 maj 2009, 00:22

neno#4 je napisao/la:sta radi ova administracija covjek nas vrijeda i psuje,zasto ne dobije ban,kada je ars danas nesto napisao uredno je bilo izbrisano??????????pa dokle vise protekcija

ipsa legendo, moras im malo pokazati sta znaci iskustvo nlb - a i uleba.....
slazem se neno kralju...
I feel devotion!!

big man
Kontakt:

Post Postao/la big man » 13 maj 2009, 00:23

Ajde posto ste svi pametni i naravno gledate samo stranu bosne pa da i ja iznesem stranu Igokee..pa cemo naci sredinu...
Kao prvo moram da spomenem sudije..Dati vuksanovicu 4 licne za manje od 15 minuta igre,mislim da sam sve rekao,covek nije na parketu proveo 5 minuta...s druge strane,ona silazna putanja je bila nepostojeca,ali mislim da je to zurapovic namjerno svirao da ne ispadne toliko ocigledno da je na strani Bosne..moje misljenje...
Drugo,ovaj nas retardirani trener Ruso,kao da je prodao utakmicu,sa kakvom je on taktikom igrao,ono je za mene ne shvatljivo..kada smo vam prisli na 6 on vadi Taylora,i ubacuje u petorku Micica,kovacevica,djuricu,misanovica i amala...pa ko da da kos covece???
Trece,iskreno,vi ste obicni **** od ekipe,onaj ovcina,ne moze da trci a ni da se odvoji od parketa,play vam je slabo odigrao,dok su vucur i ikonic pruzili jako malo,koliko oni mogu..za ostale da ne pominje..jedino vas je drzao Ivanovic i Sehovic...toliko za sada

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 13 maj 2009, 00:23

big man je napisao/la:
kobe je napisao/la:Draža i ostali ravnogorci gdje ste nema vas,gdje su ti NBA igrači,Euroliga brate.
I.G.O.K.E.A==MOŽETE SANJATI DA ĆETE UGOSTITI CIBONU I SLIČNE KLUBOVE GDJE BI ORGIJALI PROTIV NJIH A POGOTOVU PARTIZAN,ZVIJEZDU PA DA ZAJEDNO ORGIJATE.=PUSTI PROLJETNI SNOVI
Pa brate,uz ovakvo sudjenje kakvo je bilo,ne bi vas ni partizan dobio!...ali nema veze,citava **** se bori da ne udje Igokea,tj klub iz Republike Srpske,jer se bojite posljedica majku vam ***** balijsku!
Skolski primjerak primitivnog i jadnog debila.Igokea je samasebi usrala NLB porazom od Slobode u Vukojebini zvanoj Aleksandrovac i zato glupko poklopi se!A Bosna je jednostavno dobila da nije moglo biti regularnije.

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 13 maj 2009, 00:31

taj ovcina sto ne moze da trci vam je uvalio 13 poena, imao 6 asistencija, 3 osvojene lopte i 8 skokova... da ne kazem da je amala posteno zaljepio i odigrao fantasticnu odbranu na njemu....koliko se sjecam ti si napisao da cemo kupit kore od amalovih banana kada je u pitanju njegov duel sa ovcinom...a bi suprotno...
Zadnja izmjena: ipsa, dana/u 13 maj 2009, 00:34, ukupno mijenjano 1 put.
I feel devotion!!

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 13 maj 2009, 00:32

big man je napisao/la:Ajde posto ste svi pametni i naravno gledate samo stranu bosne pa da i ja iznesem stranu Igokee..pa cemo naci sredinu...
Kao prvo moram da spomenem sudije..Dati vuksanovicu 4 licne za manje od 15 minuta igre,mislim da sam sve rekao,covek nije na parketu proveo 5 minuta...s druge strane,ona silazna putanja je bila nepostojeca,ali mislim da je to zurapovic namjerno svirao da ne ispadne toliko ocigledno da je na strani Bosne..moje misljenje...
Drugo,ovaj nas retardirani trener Ruso,kao da je prodao utakmicu,sa kakvom je on taktikom igrao,ono je za mene ne shvatljivo..kada smo vam prisli na 6 on vadi Taylora,i ubacuje u petorku Micica,kovacevica,djuricu,misanovica i amala...pa ko da da kos covece???
Trece,iskreno,vi ste obicni **** od ekipe,onaj ovcina,ne moze da trci a ni da se odvoji od parketa,play vam je slabo odigrao,dok su vucur i ikonic pruzili jako malo,koliko oni mogu..za ostale da ne pominje..jedino vas je drzao Ivanovic i Sehovic...toliko za sada
Pogledaj malo rezultate ove ekipe Bosne u ovosezonskoj NLB ligi,kupu BiH i sada na kraju lige 8,pa reci da smo ***** od ekipe,ako smo mi**** vi ste jedno lokalno **** koje ima rezultat u seoskoj ligi 13.Posto je to sve sto sto imate od uspjeha usuti i ne seri vise.NLB mozete samo gledati na TV-u kad Bosna bude igrala.... toliko za sada

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 13 maj 2009, 00:34

cestitke Bosni na osvojenoj ligi,nadam se da ce nas pristojno predstavljat u nlb ligi.
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 13 maj 2009, 00:37

ako ispadnu od sirokog ove godine, dodiku ne preostaje nista drugo nego ako moze ikako da sastavi tim od igraca koji su igrali ovogodisnji FF u Berlinu...mozda tada konacno udje u nlb.... :lol:...ovo je treca godina za redom da pokusava parama napravit dream instant tim i uci u nlb....cak su i tri garniture dresova promjenili...prvo su imali zute, pa crvene (kad je markovic bio trener) i sad crne (zadnje dvije sezone)...cirkus klub nema sta...hehe!!
I feel devotion!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 maj 2009, 00:43

ipsa legendo,
nemoj se vise naduravati sa imbecilima jer nisu vrijedni toga,dobili smo i regularno, bolji smo i zasluzeno idemo u nlb....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

big man
Kontakt:

Post Postao/la big man » 13 maj 2009, 00:45

neno#4 je napisao/la:ipsa legendo,
nemoj se vise naduravati sa imbecilima jer nisu vrijedni toga,dobili smo i regularno, bolji smo i zasluzeno idemo u nlb....
Naravno,kako znate sada se praviti sljepi...niko ni ne spominje sudjenje...da regularno moj *****

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.