Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- anonymousHD
- Kontakt:
Re: Džanan Musa
Da, treneri su krivi jer je Musa tele. Musa ozbiljne tekme nije odigrao od 16 godine.
To je istina, ali pitanje je da li može više uzeti neke veće pare na osnovu bivših referenci. Nisu ni klubovi levati da plaćaju nekoga ni za šta.Drape je napisao/la: ↑14 jul 2021, 08:34U ekipi srednjeg ranga ABA lige zarađivao bi četiri puta manje nego u Olympiacosu i ne bi nakon New Yorka i Istanbula živio i u Atini.Federer17 je napisao/la: ↑13 jul 2021, 22:04Deset puta bolji, iskusniji, sa vecim kredibilitetom igraci u grckim timovima (Oly i Pao) nisu imali vise od 25 min u prosjeku, cemu onda ovakav Musa da se nada? To bi mogao biti samo novi krah za njega. Ne mogu da vjerujem da razmislja o ekipama osim nekog srednjeg ranga ABA lige u kojima bi imao sigurnih 25+ minuta i velike ovlasti, jer je to ono sto mu najvise treba. Tri godine gotovo da nije igrao kosarku i sad opet treba otici u tim sa velikim upitnikom je li sposoban igrati u istom... i da jeste, koliko min, 3-4 kao u Bruklinu?
Da se malo podsjetimo u iscekivanju interviewa 2021
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
meni zvuci nevjerovatno da mu najjaci kosarkaski menadzer evrope ne moze naci nesto solidno makar u njemackoj ili spaniji. primjera radi, jedan vanja marinkovic ide u baskoniju, a lik je volume scorer kojeg ide sut svako cetvrtu utakmicu i nema vise nista (odbrana, asisti...) cime moze doprinjeti za pobjedu svoje ekipe. zar je moguce da je musa toliko grohno da ovaj bezveznjak bolje kotira od njega?
ocito da jeste.
neka ide u Mornar....ako ga i tamo hoce
ocito da jeste.
A šta ima Musa što taj Marinković nema?
Da, ali bi u tim ekipama mogao 'proigrati', dozvati se pameti, imati minutazu koja mu je prijeko potrebna i onda (nakon godinu-dvije-tri) ciljati na jace ekipe/ugovore. Ovako, iz Olympiacosa, naredna stanica bi mogla biti KK Celik i njegov stari trener Josip Pandza.
Mnogi perspektivni igraci bi sigurno propali da su nakon prve stepenice otisli na desetu, gdje bi bili metla za vratima. Bojim se da ce za njega biti sve manje prilika za popravni, zato treba dobro razmisliti o narednom koraku - dok jos nije kasno.
kako znas sta marinkovic ima ili nema da bi ih poredio uopste? osim sto ima klub, jel.
musa je prelagana meta za cipelarenje i ne pada mi na pamet da ga branim od likova koji ce mi odmah zaljepiti argument da musa nije odigrao na ozbiljnom nivou ima tri godine.
u svakom slucaju musa je imao vise potencijala i mogao je zabijati desetak poena u spaniji. vjerovatno sa vecom uckinkovitoscu od vanje. naravno ja to ne mogu dokazati jer je to hipoteticka situacija.
vratimo se blacenju muse...ili, popute nekih hinja, festanju sto kameni nije napravio jaci transfer.
- Felixians4
- Kontakt:
Vanja Marinković ima kvalitete koje SVI cijene. Radna etika, ne remeti svlačionicu, a odrađuje traženo. Vrstan tricaš, u euroligi je na rubu rotacije,još uvijek mlad,ne možeš ništa izgubiti s njime,niti je skup.RoninX je napisao/la: ↑14 jul 2021, 13:00meni zvuci nevjerovatno da mu najjaci kosarkaski menadzer evrope ne moze naci nesto solidno makar u njemackoj ili spaniji. primjera radi, jedan vanja marinkovic ide u baskoniju, a lik je volume scorer kojeg ide sut svako cetvrtu utakmicu i nema vise nista (odbrana, asisti...) cime moze doprinjeti za pobjedu svoje ekipe. zar je moguce da je musa toliko grohno da ovaj bezveznjak bolje kotira od njega?
ocito da jeste.
KONTEKST,LJUDI.
Džanan Musa je "indijanac" . Nije da on nema kvalitetu biti u Euroligi, al jednostavno takvi likovi baš moraju pronaći sebe ili da kliknu s trenerom. Bio sam uvjeren da će se to dogoditi u Efesu s Atamanom
Obecao je Bahi u onoj emisiji na yt "top gol" da ce minimalno tri prstena uzeti u NBA 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
hahahahahahahahhahaha pored takih izjava, ljudi se cude zasto ga ljudi podjebavaju u komentarima, ako je iko zasluzio podjebavanje to je onda Musa, lik nema sta nije obecao, a ovamo **** teska od karijere... gdje god je otisao bio je zadnja rupa na sviralu, a on ce nba prstene uzeti, biti najbolji na svijetu... takve izjave ni michael jordan nije davao kad je imao 18 godina, ali nema veze, uopste nije to problem, jedini problem je sto je izgleda idalje zadrzao takva razmisljanja, talenat i potencijal ima, samo treba se spusiti na zemlju i krenuti ispocetka
- jozospricalo
- Kontakt:
U jednom intervjuu za neki nas portal je rekao da mu je cilj 7 NBA titula. Valjda zato sto Jordan ima 6, Musa bi ga sa 7 titula skinuo s tronaSWOT je napisao/la: ↑14 jul 2021, 15:31hahahahahahahahhahaha pored takih izjava, ljudi se cude zasto ga ljudi podjebavaju u komentarima, ako je iko zasluzio podjebavanje to je onda Musa, lik nema sta nije obecao, a ovamo **** teska od karijere... gdje god je otisao bio je zadnja rupa na sviralu, a on ce nba prstene uzeti, biti najbolji na svijetu... takve izjave ni michael jordan nije davao kad je imao 18 godina, ali nema veze, uopste nije to problem, jedini problem je sto je izgleda idalje zadrzao takva razmisljanja, talenat i potencijal ima, samo treba se spusiti na zemlju i krenuti ispocetka

Breogán (ekipa koja udje u ACB) ga hoce.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Musa treba cekati ponudu iz NBA , ako ne dodje ovog ljeta neka pauzira sezonu. Realno Evropa je za njega smijesna, vidjelo se to i u Efesu, mislim da Efes nijednu utakmicu nije izgubio kad je Musa igrao.
Nek ide na ljetni kamp, nema sta izgubit, svakako nema kluba a mozda ga neko i uzme.
🔵⚪
Musi fali jos samo 7 NBA naslova da bude veci od najveceg kosarkasa svih vremena. Sad su mu 22 godine, do 35. godine, ja mislim da on to moze uspjeti.

Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
breogan mi se cini kao dobra opcija, nije "aba league" (sto bi njemu bilo ispod casti), a nije ni "euroleague", dakle, nivo izmedju, "liga acb" je najjaca liga u evropi, a ovaj klub vjerovatno nece imati ambicije vece od toga da izbori opstanak, sto govori da nece imati toliko kvalitetnu ekipu, gdje bi npr cak i ovakav musa dobio dobru priliku za igru i mozda konacno pokazao svoj potencijal na ozbiljnom nivou
na stranu njegovo samopouzdanje itd, ne smije sebi priustiti novi los izbor...
na stranu njegovo samopouzdanje itd, ne smije sebi priustiti novi los izbor...
- Felixians4
- Kontakt:
To bi trebala biti izvrsna stanica za obnovu karijere. Ta liga je po svemu daleko najozbiljnija , izuzetno visoki level gledajući kvalitetu od kreme do "dna". Tu su tradicija,publika,infrastruktura,struka, organizacija.
NBA i Ameri imaju najveći interes u ABA,ACB i NBL(Australiju). Nije slučajno naravno.
Džanan bi bi na oku na milimetar svima u toj ligi i vrlo skoro bi mogao steći drugačiji kredit te bi ga dobre igre i ozbiljno ponašanje doveli do toga da bi mogao birati između Baskonije,Valencije pa možda i Blaugrane i Baloncesta.
NBA i Ameri imaju najveći interes u ABA,ACB i NBL(Australiju). Nije slučajno naravno.
Džanan bi bi na oku na milimetar svima u toj ligi i vrlo skoro bi mogao steći drugačiji kredit te bi ga dobre igre i ozbiljno ponašanje doveli do toga da bi mogao birati između Baskonije,Valencije pa možda i Blaugrane i Baloncesta.
zamisli tu tranciziju: new york > istanbul > lugo
lugo djeluje kao veoma depresivno mjesto za zivjeti, sto je i dobro za njega, bio bi posvecen kosarci da sto prije pobjegne iz te rupe :urnebes:
lugo djeluje kao veoma depresivno mjesto za zivjeti, sto je i dobro za njega, bio bi posvecen kosarci da sto prije pobjegne iz te rupe :urnebes:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.