FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Chinaglia
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Chinaglia » 10 jul 2021, 00:39

collado je 90% tekmi odigrao u trecoj ligi, ne treba o tome trositi rijeci, demir je odigrao 31 tekmu u najjacem rangu austrijskog fudbala i prosao je sve selekcije austrijske repke, dakle, debitivao je i za "a repku"

opet kazem, nema smisla da decko igra u trecoj ligi koja nije ni blizu austrijske najjace lige, al opet je bolje da tamo igra, nego da grije klupu u prvoj ekipi, no, jbg, da je barca imala pare, siguran sam da bi odmah bio kupljen, testiran na pripremama i zavisno od toga sta bi pokazao, il bi bio ostavljen u prvoj ekipi il bi bio poslan na posudbu u najvisi rang neke drzave, sigurno ne bi bio u drugoj il trecoj ligi

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 10 jul 2021, 00:54

Donnie Darko je napisao/la:
10 jul 2021, 00:15
JoeBleck je napisao/la:
09 jul 2021, 20:49
Bolji je Demir vec sad igrac od Collada.
Kvalitetnije valja loptu i vidi se da je svestraniji.

Inace nisam fan izrazitih ljevaka.Messi je naravno endemska vrsta , Robben je nezadrziv ali generalno jednostavni za citati ako ne koriste i drugu nogu.Ovaj momak ima malo vise vjestine nego klasicni ljevak bez desne noge.
Nemoguce je procjeniti gdje je Yusuf u poredjenju sa Colladom jer jedva da je i odigrao ista do sad u karijeri, na bilo kojem nivou, premlad je jos. Mozda ima visi plafon, ali da je sad vec bolji od Collada, tesko, gotovo sigurno da nije.

Collado je formiran igrac, bio je glavni i najbolji igrac Barce B u prilicno zahtjevnoj ulozi, jer je manje vise imao ulogu da imitira ono sto je Messi u Barci. Sacekat cu jos da vidim gdje kotira na seniorskom nivou, ako uopste dobije priliku, a nadam se i mislim da hoce. Bio je mnogo vazniji i bolji u Barci B od Moribe i Mingueze, a obojica su se za sad pokazali kao solidni i za prvu ekipu. Vidjet cemo dal ce se Colladov skillset dobro prenijeti u prvu ekipu.
Iskreno ne znam sta da ti kazem.Meni je Collado gledajuci predstave jednodimenzionalan.Nekako vidim na preten takvih igraca.To su igraci koje Pep mirise i igraci koji nisu previse konkretni.Ovaj drugi mali nekako ima zustrinu i kombinuje drugom nogom.Ne znam , jednostavno na prvu mi djeluje kao igrac koji ce napraviti u totalu vise.

Mingueza je recimo zestok momak i bez i malo kompromisa i okljevanja.Nekako anti Barca u pojedinim segmentima ali se meni drama svidja bas zbog toga.Ne boji se bukvalno nicega.Da se zafura , krene naprijed , udari i sta vec ne.Nije “plemenit” igrac ali puna kapa takvih , od 11 istih nema hajra.Dobio je priliku bas zato sto je falio taj tip fudbalera.Kad se vratio mlohavi Pique , ekipa je i pocela padati jer nije imala zustrine.

Daj Boze za sve navedene da naprave kvalitetnu karijeru.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 10 jul 2021, 14:13

Jutros su osvanule vijesti o razmjeni Griezmann i Saul Niguez. Savrseno. Ukoliko se ovo moze zavrsiti, sto prije zavrsiti to bolje.

Saul vec neko vrijeme trazi novu sredinu, a Griezmann ce u narednoj sezoni preseliti na klupu, ispred njega ce minute imati Depay, Fati, Messi (ukoliko ostane), te Aguero. Griezmannu bi najbolje godio ovaj transfer, vratio bi se u sredinu gdje je bio najbolji i kod trenera koji je izvlacio maksimum iz njega. Koeman trazi pojacanje u veznoj liniji, kada uzmemo stil igre, godine, kvalitete i mogucu platu mislim da bi se Saul savrseno uklopio u Barcu. Vezni red De Jong - Pedri - Saul izgleda jako mocno.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 jul 2021, 16:10

serious business is about to start

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 10 jul 2021, 16:13

Neće Busquets preseliti na klupu sve da Kante dođe niti De Jong može sam igrati zadnjeg veznog u 4:3:3 formaciji.
Don't hate what you don't understand.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 10 jul 2021, 17:17

xaviesta je napisao/la:
10 jul 2021, 16:13
Neće Busquets preseliti na klupu sve da Kante dođe niti De Jong može sam igrati zadnjeg veznog u 4:3:3 formaciji.
Zadnji vezni je njegova prirodna pozicija. Tu poziciju je igrao i u Ajaxu i na osnovu tih nastupa ostvario transfer u Barcu. I u Nizozemskoj igra istu poziciju, sam.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 10 jul 2021, 17:44

Chinaglia je napisao/la:
10 jul 2021, 16:10
serious business is about to start

slika
@igrajlopte 🐦

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 10 jul 2021, 22:16

NisamInSajder je napisao/la:
10 jul 2021, 17:17
Zadnji vezni je njegova prirodna pozicija. Tu poziciju je igrao i u Ajaxu i na osnovu tih nastupa ostvario transfer u Barcu. I u Nizozemskoj igra istu poziciju, sam.
Nije tačno!
U Ajaxu mu je par bio Schone a u Holandiji De Roon, oba defanzivnija od Frenkija.
Don't hate what you don't understand.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 10 jul 2021, 23:47

xaviesta je napisao/la:
10 jul 2021, 22:16
NisamInSajder je napisao/la:
10 jul 2021, 17:17
Nije tačno!
U Ajaxu mu je par bio Schone a u Holandiji De Roon, oba defanzivnija od Frenkija.
Dakle, Frenkie De Jong u Ajaxu 50 nastupa na poziciji zadnjeg veznog, 19 na poziciji stopera i 17 na poziciji centralnog veznog. Po nastupima na terenu odmah vidimo da je defanzivan. Eh sada, Ajax je igrao u formaciji 433, sa dva defanzivna veznjaka (dvije sestice ili dva pivota) i jednim centralnim veznim. Pored njega u veznom su se nalazili jos i Donny Van de Beek, te Lasse Schone, najcesce. Dva zadnja vezna bili su De Jong i Schone. No, svakako bitnija je uloga od startne formacije na terenu, Lasse Schone nikad nije bio defanzivni igrac, cak sta vise mnogi govore da su mu defanziva i dueli i uklizavanja najvece mane, njegova najveca oruzja su kreativnost, dodavanja, sut i prekidi, dakle kreativan igrac sa ofanzivnim karakteristikama, dosta lici na Pjanica. Iako ni De Jong nije toliko agresivan u defanzivi, opet on je vise defanzivno orijentisan za razliku od Schonea, pa se u Ajaxovoj najboljoj sezoni istakli De Jongov pas, iznosenje lopte iz defanzivne faze, te citanje igre protivnika.

Kao potvrdu ovog sto pisem, tj.da je De Jong defanzivni veznjak i da je isti tip igraca kao i Busquets (duboki plejmejker) ostavljam nekoliko izjava trenera koji je lansirao De Jonga u Barcelonu, Erika Ten Haga:
"He's not a goalscorer," Ten Hag explained to Ziggo Sport. "He's the player who supplies... who supplies the teammates who give the assists or who score goals from their position."

Ten Hag recalled the importance of the midfielder at Ajax and explained that he had to be reprimanded once for going too far up the pitch.

“I once asked Frenkie the question: are you number ten? He is not an offensive player. He is a player who takes care of the attacking return, the supply. He puts the goal scorers and the givers of the assists in position. He is the reason that we have adjusted our system.”

“We played at Ajax with one six and we made two sixes out of it. Frenkie cannot be placed in a box. He is a modern midfielder. He can defend and attack fantastic. But you have to create a role for him where he can do both.”

I na kraju same rijeci Frenkie De Jonga:
I think in my nature as a player, I want to receive the ball early in the play and to set up the play. I think that's more my style of play than waiting for the ball and receiving it up front, and touching the ball less. I think I feel more comfortable in the pivot position than high up front, but I can also play high up front. It doesn't matter for me so much but, if I had to choose, I would rather play as a double pivot than, for example, as a mediapunta (false nine).
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 11 jul 2021, 12:32

ma frenkie nije klasicni duboki playmaker nego je vise box to box igrac s tendecijama da razigrava, on apsolutno nije busquetsov tip igraca jer uopce ne moze kreirati i povezati igru kao on ili kao pedri npr. a defanzivno ne cita i ne brani zadnju 4-ku kao busquets.
Da, on ima neke tendencije da razigrava, al nema ono kretanje i podrsku da trazi svaku loptu i da sve ide kroz njega, moze on to nekad razigrati, al to nije njegov prirodni stil.
On jest najbolji kad primi loptu i povuce je iz dubine, da odigra loptu do covjeka ispred sebe, kad ima slobodu da radi sta hoce, al iz tog razloga moras imati nekoga tko ce pokrivati za njega u veznom redu jer inace gubis formu i disciplinu i onda nastaju problemi.

Primjer ti je Nizozemska na Euru, imali su De Roona koji isto voli lunjati i Wijnalduma koji bezglavo trci i ne drzi disciplinirano poziciju, malih milion puta se desilo da Frenkie trci za protivnikom a iza njega su samo stoperi.

A sad u 4-3-3 Frenkie-Saul-Pedri itekako moze raditi jer je Saul vjerovatno bio jedan od najkompletnijih veznjaka u zadnjih x godina (iako mu je forma drasticno opala zadnje 2 sezone).

Da se razumijemo, ja i dalje mislim da je Busquets kljucni igrac veznog reda, tvrdio sam to nakon par utakmica Pjanica gdje se vidjelo da i Pjanic i Frenkie puno bolje igraju kad je Busquets tu nego u tandemu. Saul to definitivno nece promijeniti.
Pedri zasigurno preuzima vise na sebe u kreaciji i lopta ce sve vise i cesce ici upravo kroz njega, Frenkie je tu solidna podrska da dobaci loptu do njega, ali i dalje nema progresivna dodavanja kao Busquets (nema ih ni Saul), tako da je Busi kljucan igrac tu i zato sam se uvijek nadao da cemo Locatellija uzeti jer je on u tom aspektu fenomenalan.

A sto se tice Collado-Demir usporedbe, da, Demir je igrao na papiru u ozbiljnijim takmicenjima, al je dosta ulazio sa klupe, al i kao takav je bio vrhunski igrac u dosta solidnom prvenstvu. Collado je sigurno spreman da preuzme i igra s prvom ekipom, ima profil koji mozda malo vise odgovara prvoj ekipi u ovom trenutku nego Demir.
Samo eto ja mislim da ce Gavi i Nico mnoge iznenaditi i da bi ih vrlo brzo mogli vidjeti

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 jul 2021, 12:38

Na sva sranja koja se dešavaju u klubu, sad i Moriba poceo praviti dodatne probleme i zatezati.

jbm li ti sunce bezobrazno :evil: :oops:

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 11 jul 2021, 15:55

let3 je napisao/la:
11 jul 2021, 12:38
Na sva sranja koja se dešavaju u klubu, sad i Moriba poceo praviti dodatne probleme i zatezati.

Bitan ko retrovizor u golfu 2

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 jul 2021, 16:00

JoeBleck je napisao/la:
11 jul 2021, 15:55
let3 je napisao/la:

Ono što je Pedri uradio ove sezone, to ocekujem od Ilaixa naredne. Dakle, jednu kvalitetnu breakthrough sezonu.

Ali ovo što sad sere i zateže sa svojim agentom mu ne služi na cast :thumbdown: krivo mi je jer se radi o mladom igrac kojem je Barca dala šansu.

Laporta to treba odlučno riješiti - ili potpisuj produžetak momčino ili te prodajemo ovo ljeto, taman da si od zlata.

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 11 jul 2021, 16:06

Cestitke Messiju na napokon osvojenom trofeju sa reprezentacijom...sasvim zasluzeno... steta sto je argentina izgubila finale svjetskog prvenstva protiv njemacke jer mu samo fali taj trofej...

Ali svejedno najbolji igrac ikad

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 11 jul 2021, 17:19

let3 je napisao/la:
11 jul 2021, 16:00
JoeBleck je napisao/la:
11 jul 2021, 15:55
let3 je napisao/la:

Ono što je Pedri uradio ove sezone, to ocekujem od Ilaixa naredne. Dakle, jednu kvalitetnu breakthrough sezonu.

Ali ovo što sad sere i zateže sa svojim agentom mu ne služi na cast :thumbdown: krivo mi je jer se radi o mladom igrac kojem je Barca dala šansu.

Laporta to treba odlučno riješiti - ili potpisuj produžetak momčino ili te prodajemo ovo ljeto, taman da si od zlata.
Pa tako ce i biti.Ne moze jedan mali prdavac ucjenjivati klub.Neka se zahvali sto je uopste dobio priliku.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 11 jul 2021, 21:18

Pa Erik Ten Hag upravo govori kako je Frenkie De Jong igrac koji povezuje i kreira igru iz dubine, i da hrani loptama ofanzivni dio, tj. igrace koji ce asistirati ili zabijati, uostalom to je i radio uvijek u Ajaxu. A i u reprezentaciji Nizozemske pod vodstvom Koemana. Kao sto sam i ja naveo, De Jong nije toliko jak defanzivno kao Busquets, ali u ostalim parametrima je tu negdje. Ne slazem se da je box to box, jer prvo za takvog tipa moras biti dovoljno cvrst u duelima, da trcis mnogo i kao sto sam tip govori "box to box" da si prisutan stalno na terenu u blizini lopte, od jednog kaznenog prostora do drugog, to Frenkie nije. Prvo vidimo iz izjave Ten Haga da mu je kretanje bilo ograniceno i kada je otisao previse daleko u prostor protivnika, Ten Hag ga je izveo i rekao mu da to nije njegova pozicija. Za "box to box" veznjaci su npr. Wijnaldum, Arutro Vidal, Paulinho. Pa i sam Saul Niguez je box to box veznjak, cvrst, dobar u duel igri, a pritom kao Spanac jako dobro tehnicki potkovan i cini se jednim od najkompletnijih veznih igraca, zbog toga je i prije nekoliko sezona vrijedio i 100 miliona €.

Mislim da bi se 433 sistem sa Frenkie De Jongom kao zadnjim veznim, koji ima ograniceno kretanje sa glavnim zadatkom prenosa lopte sa polovine Barce na protivnicku, Saulom kao box to box veznjakom, te Pedrijem kao plejmejkerom, bi itekako funkcionisao i postavljao dominaciju na terenu, u napadu dodas Messija na desnoj strani, Depaya lijevo i u spicu Fatija. Ekipa sa mnogo potencijala i sa dosta kvaliteta.

Demir ce sigurno zauzeti poziciju Collada u Barci B, veoma je moguce da bude pozvan i na pripreme prve ekipe. Vrhunski talenat kao sto sam ranije rekao, nisam ga redovno pratio u austrijskoj ligi, tehnicki je veoma mocan, ovako na prvu dosta i lici na Collada. Collado moze biti korisniji od Trincaa, prvo mislim da ce biti efikasniji, a onda i da ce cekati polako svoju priliku bez nekih "galama".

Nico, vrlo moguce da ce biti prikljucen prvoj ekipi, u posljednji nekoliko mjeseci dosta je dobio i na fizici, tako da sada ima i taj adut u rukavu, sigurno da ce napraviti boom u naredne dvije sezone. Gavi je 2004. godiste, mislim da je jos premlad, obavit ce predsezonu sa prvom ekipom i to je to, barem to ocekivam od njega za ovu sezonu, mozda poziv u neko od utakmica Kupa Kralja i to je to. Ali, da u njemu lezi buducnost da. Uglavnom odlazak Moribe, ukoliko se desi,ne bi nas trebao puno pogoditi, ima mladjih igraca koji su jos bolji i perspektivniji od njega. Takodjer, mogli bi i neki neocekivanu lovu izvuci za Moribu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 12 jul 2021, 00:41

E cuj Buskec jaci od Frenkija defanzivno.Jest u posjedu lopte , van posjeda Buskec je igrac malo jaci od kadeta sa klupe.

Pricamo o klasinoj defanzivi gdje ti treba trka , dinamika , ostrina , duel , pluca i jos desetine faktora sa kojims je Buskec na Vi.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 12 jul 2021, 00:43

JoeBleck je napisao/la:
12 jul 2021, 00:41
E cuj Buskec jaci od Frenkija defanzivno.Jest u posjedu lopte , van posjeda Buskec je igrac malo jaci od kadeta sa klupe.

Pricamo o klasinoj defanzivi gdje ti treba trka , dinamika , ostrina , duel , pluca i jos desetine faktora sa kojims je Buskec na Vi.
Na našu sreću, Busquetsa ćemo gledati još par sezona u Barceloni :salut:

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 12 jul 2021, 00:45

Rajaz je napisao/la:
12 jul 2021, 00:43
JoeBleck je napisao/la:

Nemam nista protiv ako ce briljirati a ne biti vucibatina.Neka igra onaj koji najvise treba timu a ne onaj koji je navikao.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 12 jul 2021, 00:49

JoeBleck je napisao/la:
12 jul 2021, 00:45
Rajaz je napisao/la:
12 jul 2021, 00:43
JoeBleck je napisao/la:

Nemam nista protiv ako ce briljirati a ne biti vucibatina.Neka igra onaj koji najvise treba timu a ne onaj koji je navikao.
Briljirat će čim bude imao sistem,

to je samo potvrdio na Euru.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.