FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

PL BiH -1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la PL BiH -1 » 18 jan 2011, 15:39

Dule 078 je napisao/la:
čamac je napisao/la:Kakav rivalitet s Borcem. Nisu oni naš nivo ni po čemu niti su ikad bili. Nafurali se malo i to većinom oko nacionalizma (oko čega će drugo). Pravi navijači Borca ne žive u BL evo skoro 20 godina i tad je Borac praktično i umro. Nešto malo možda sad ima domicilnih i normalnih, ovo ostalo seljadija koja drka na Partizan i Zvezdu. Išao sam u BL na Željine tekme, prije rata. Gradska raja tih godina počela furati Vulturese, lizali se s pitama i to je sve. Da oni vole 10% Borac kao što recimo Zeničani vole Čelik ličili bi na klub (za naše prilike) jer imaju sve uslove za to. Tamo je kriza identiteta (gradskog prije svega pa onda i svakog ostalog, da ne ulazimo u politiku) i trajaće još decenijama. Nadati se da im se asfalt konačno "primi" mada teško.
Nemojte ih samo s nama porediti, gluho bilo.
Posalji ovaj pamflet Bakiru,da ga objavi u "60 minuta",ali zaboravio si jos ubaciti da smo mi ovdje svi fasisti za razliku od vas,dokazanih antifasista i "gradske raje",tek kad to ubacis,prilog ce mu biti potpun :D

Da mi je samo znati cim se hranis kad si tako pametan,ljubi te majka :D
Dule je sam godinama prije rata pratio Borac i BSK zbog posla kojim sam se bavio u bivsoj drzavi. Tada sam bio relativno mlad tek zavrsio srednju skolu. Divio sam se gradu na Vrbasu to je za mene bio tada najljepsi grad u bivsoj drzavi, rame uz rame sa Novim Sadom. Za vas koji ne znate uvijek se osjecao taj neki rivalitet izmedju Banjaluke i Sarajeva. Ne bas sportski ali rivalitet jer su banjalucani bili jaka gradska raja kojoj Sarajevo nije bilo bauk kao recimo Tuzlacima i Zenicanima.

Za Borac je navijalo jezgro gradske raje. I danas dan se sjecam golobradih mladica na utakmici protiv Zelje skinutih do pasa kako pjevaju gradu Banjaluci. Cak sam pravio i interviju razgovore sa nekim od tih navijaca. Za Borac ponavljam je navijala gradska raja. Raja koje vise tamo nema. Borac i BSK su bili gradski klubovi. Pa djeca su bjezala iz osnovne skole Zmaj Jova Jovanovic da gledaju BSK-a danasnjeg Crnog Dzordza kako to sam seljacki zvuci.

Sto Camac gore kaze te raje vise nema. Nisu to bili samo muslimani da sad ne ispadne da se igra na kartu fasizma i da se mijesa politika ali to su bili banjalucani. Ne znam da li si ti banjalucanin ali ako jesi drugi puta kad odes na stadion prebroj na dvije ruke koliko je banjalucana na tribinama a koliko onih iz nekih drugih mijesta. I upravo desava se ovo sto covjek gore navodi, mnogima su drazi Zvijezda i Partizan nego Borac. Eto Borac je tu da se moze navijati protiv klubova iz federacije. I sam znas. Ja se sjecam jedne utakmice kad su prijedorcani dosli u BL ja mislmi da je bila kup utakmica ljudi su dosli sa Stapovima i pritkama za mahune na stadion. Mozda ti tad jos nisi bio rodjen ili stasao ali ja se sjecam te utkamice da su im gradska raja gurale petarde u gumene cizme da su ih prozivali seljacinama a danas ti navijaju za Borac.

Ima jedan problem u BL. Taj problem je sto vam pojedinci ne dozoljavaju da razmisljate. Sve sto vam se nametne prihvatate. Recimo ti trcis sad da se svadjas na nekoj nacionalnoj i politickoj osnovi. Ne, pogledaj oko sebe, pogledaj da zivis u najvecem selu u BiH. Zapamti nije seljak sa sela. Ja sam bio na ovim zadnjim utakmicama Zelje kada je gostovao u BL. Sjedio sa ljudima iz vase uprave koji zale za onom rajom, za navijacima. Kazu da im je Zeljo najbolji sportski prijatelj u BiH. Da Borac nije ruzno pogledan kamoli da je kome sta falilo dok su slavili kup u sred Sarajeva tj. na grbavici. Vas covjek iz opstine je bio na utakmici i kaze da kada bi Banjalucani bili ko Sarajlije tj. oni sa Grbavica jer znamo da se i u Sarajevo sljegao svakakav sljam da nacionalnih konflikta u BiH bi gotovo pa nikako. Ali to ne odgovara nekome drugome. Ko na ime mrznje dobija glasove. Mene ta osoba ne interesuje jer ja sam sportska licnost ali ta osoba zivi u Banjaluci i kune se u Partizan a prolazi pored gradskoga stadiona svaki dan. Cak sto vise drazi mu je bio neki tim iz Laktasa koji nije ni za kukuruza od recimo jednoga banjaluckoga tima. I on dobija glasove od koga od "banjalucana" da ima banjalucana klinac bi on dobio glasove nakon izjave da mu je Partizan najdrazi klub.

Ovaj rivalitet koji se stvorio u zadnje dvije godine je veoma dobra stvar za bh nogomet. Ako nista klubovi ce profitirati na ulaznicama jer su ipak ove utakmice najposjecenije u zadnje dvije godine.

Dokaz da seljak moze da unisti klub, grad, rivalitet itd. je Zijad Blekic koji je uspio da ugasi navijacki derbi. Eh u BL to je uradio neko van sportskih okvira. Nije ovo dule nista portiv tebe. Ja i danas dan ima prijatelje u Banjaluci i cesto sam tamo. I cesto sam kod Muje na cevapima jer boljih u BiH nema i znam situaciju u Banjaluci i znam da recimo jedan rukometni klub u ciju salu nisi mogao uci za vrijeme utakmice danas nece da prati niko jer nema banjalucana. Ja sam gledao treninge bokserskoga kluba slavija a danas pola "banjalucana" ne zna da je to ikad i postojalo, neznaju kako su banjalucani nekada punili Mejdan. Uostalom sve ti to znas i vidis. Samo da li to zelis priznati ili ne to je neka druga stvar.

Zeljo treba da je primjer svima u BiH i nadalje. Lazar, Mario, Zajko, Mirsad, Mirko, Ibrahim, Preica igraju zajedno. Nema kompleksa srbstva, muslimanstva itd. igra se nogomet. I specificno je jos nesto da u RS tim najvise ima jednoga ili dva bosnjaka dok timovi iz federacije imaju po desetak ne muslimana. To je samo nesto ovako za razmisljanje.

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 18 jan 2011, 15:42

Molio bih moderatore da ovaj čovjekov post prebace u temu FK Borac,da mu odgovorim (jer je korektan),kako ne bismo ljudima smarali temu.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 18 jan 2011, 15:48

Dule 078 je napisao/la:Molio bih moderatore da ovaj čovjekov post prebace u temu FK Borac,da mu odgovorim (jer je korektan),kako ne bismo ljudima smarali temu.
Citiraj ga ti tamo na temi FK Borac, i nastavite raspravu. ;)
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 18 jan 2011, 15:51

Meni jedini poznati rivalitet izmedzu Banjaluke i Sarajeva je onaj oko cevapa :D :D
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 18 jan 2011, 15:53

zeljocity je napisao/la:Meni jedini poznati rivalitet izmedzu Banjaluke i Sarajeva je onaj oko cevapa :D :D
e tu banja luka dere sarajevo :D

to jest nabija gol razliku :D

oj sad sam ogladnio
treba nam jos igraca iz BiH

djale
Kontakt:

Post Postao/la djale » 18 jan 2011, 16:02

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
Esii TM87 je napisao/la:
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:ma gdje crnom lazi trebju 3 sanse da zabije gol :D :D :D
u kantonalnoj ligi da, al u premier ligi ne :D
Lazo nikad ne fuli tri mrtve sanse ze redom :mrgreen: ,on fuli jednu-dvije ali bas mrtve i onda zabije neku frljoku 8-)
ma yebaji ga, trenutno boljeg nemamo, neka ga do ljeta i onda s nekim boljim krenuti u nove pobjede :D
Lazo nikad nije bio spremniji od kad je dosao u Želju, tako da ako ostane, proljece je njegovo!

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 18 jan 2011, 16:06

FIFA/UEFA je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:Meni jedini poznati rivalitet izmedzu Banjaluke i Sarajeva je onaj oko cevapa :D :D
e tu banja luka dere sarajevo :D

to jest nabija gol razliku :D

oj sad sam ogladnio
I Zelju i Sarajevo :D

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 18 jan 2011, 16:16

Znali neko jeli onaj Damir jos u strucnom stabu i hoce li biti sad na pripremama?

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 18 jan 2011, 16:18

Ja sam i više nego optimističan pred početak priprema za proljetnu polusezonu. Samo da mi je još naći onu opkladu sa foruma o tome da će Željo do kraja marta/aprila (?) stići Borca. :?

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 18 jan 2011, 16:26

Ma prica se, sve to stoji, dobro je pa se stvorila pozitivna atmosfera oko kluba, polako se vraca i povjerenje u upravu (mada ja licno nikad necu imati 100% povjerenje u Zuju i co.), pozitiva uglavnom zbog ovih potpisivanja glavnih igraca na 2,5 godine, dovodjenja sasvim solidnih pojacanja, prica oko stadiona i slicno. Ali ja bih da se jos vise raje animira, ono sa Zeljo TV je bio pun pogodak, steta je ne nastaviti.

Citam na anamo onom forumu da je Borac poceo pregovore sa Rovcaninom, nesto mi u to tesko povjerovati. :mrgreen:

Zagrmice akobogda 26.2. samo valja biti strpljiv. :)

p.s. A ako sleti jos jedan dobar napadac, odmah nam mogu dati titulu. :)
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 18 jan 2011, 18:41

I sta se desava nazireli se kakav slobodan strijelac
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 18 jan 2011, 18:47

Ovo je druga faza stvaranja velikog Želje. Prva je bila postaviti klub na noge, ekonomski ga ojačati, stvoriti pozitivnu atmosferu, itd.. To se uradilo u za kratko vrijeme, a pomoglo je i to da je titula, a samim tim i pare od evrope došla manje-više neočekivano i plus transferi Bekrića i Džeke..
Druga je faza dovesti što više, za naše prilike, kvalitetnih igrača i osigurati ostanak naših izdanaka i potencijalnih "dijamanata" :mrgreen: .. Produženje ugovora sa Šehom, Stanom i Svrakom, te dolazak Stančeskog i Jamaka (a do početka proljetnog dijela će doći još jedan, dvojica- to sam siguran) je pokazatelj da smo ušli u drugu fazu..
Sljedeća faza je filtriranje igračkog kadra i pronalaženje kostura ekipe koja bi mogla napraviti uspjeh u europi, za to će biti potrebna možda samo ova polusezona, a možda i iduća sezona- nije važno..
Jedino me brine što drugi elementi u klubu, recimo marketing, zaostaju za strukom.. Kad sve to dođe na svoje, može se ući i u završnu fazu, a to je stvaranje potpune ekonomske nezavisnosti (čitaj:mlađi igrači potpisuju petogodišnje ugovore, nema briga hoće li neko otići za džaba, vraćen dug itd...) A tad bi se i stadion mogao početi graditi.. 8-)

Bar ja tako gledam na stvari... Nadam se da ne griješim.. :?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 18 jan 2011, 19:52

sutra oko 10.00 na s****e.ba,intervju sa Stančeskim!!
Einigkeit und Recht und Freiheit

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 18 jan 2011, 19:57

Danas nam je nudjen vas Rovcanin,ali nismo zainteresovani.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

nermin_TM
Kontakt:

Post Postao/la nermin_TM » 18 jan 2011, 20:02

Peria Stančeski: Stižem u veliki klub
http://img812.imageshack.us/i/dsc0018sa.jpg/

Ješe stiže na grbavicu
http://img199.imageshack.us/i/dsc0015bw.jpg/
A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..

osim-osim
Kontakt:

Post Postao/la osim-osim » 18 jan 2011, 20:03

ili mozda nemate novaca da ga platite,tj.njegovu platu

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 18 jan 2011, 20:15

Ako dodje Jese iz Olimpica i jedan dobar napadac Zeljo ce imati za nase uslove vrhunsku ekipu!

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 18 jan 2011, 20:24

Dule 078 je napisao/la:Danas nam je nudjen vas Rovcanin,ali nismo zainteresovani.
izmisljas gluposti ,status rovcanina u zelji jos nije definisan i kao takav rovcanin je pod ugovorom sa zeljom i samo osim vam je mogao ponuditi rovu ,to sto su vasi kontaktirali igraca ako bi dobio slobodne papire da predye to je druga stvar

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 18 jan 2011, 21:01

Cuspajz je napisao/la:
Dule 078 je napisao/la:Danas nam je nudjen vas Rovcanin,ali nismo zainteresovani.
izmisljas gluposti ,status rovcanina u zelji jos nije definisan i kao takav rovcanin je pod ugovorom sa zeljom i samo osim vam je mogao ponuditi rovu ,to sto su vasi kontaktirali igraca ako bi dobio slobodne papire da predye to je druga stvar
Ne izmislja... Razgovori se vode. Damir nije u Amarovim planovima, za Lazara je takodjer stigla ponuda iz inostranstva. Amar je kontaktirao jos 3 veoma zanimljiva igraca ali posto ja ne pisem za domace medije nemam pravo da to objavljujem. Vedranu je ponudjen ugovor na dvije godine koji njemu nije bas odgovarao pa ce pricekati kraj mjeseca da donese odluku.

Ukoliko Vedran i jos jedan napadac se dogovore sa Zeljom mislim da ce Zeljo imati najjaci igracki kadar u zadnjih 5-6 godina.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: elSaik, Orvel, Pablo11 i 49 gostiju.