Jest,al Novak zna imati problema s velikim serverima(Karlo,Kyrgios) i onda kad nema ritam returna, i u polju ne rastura u izmjenama. Sličan je Raonicu po stilu,no ipak je na BH kudikamo manje ranjiv( baš Novak je imao sreću da mu je Miloš naletio u Australiji nakon Fritza. Berrettini je u istoj rundi predao bb Tsitsipasu, a Miloš nije znao iskoristiti probleme u kretanju na jednoj strani kod Noleta), ima slice, a ne forsira često pretjerano izmicanje inside forehandima.ZaNjuBoriSe je napisao/la: ↑10 jul 2021, 10:20Mateo je igrac sa servisom ali i igrac bez BH. Novak kao najbolji returner na touru ako lopticu kvalitetno bude vracao u BH korner kod servisa, sto ne sumnjam da ce raditi, napravice dosta problema italijanu.
Najslicniji njemu je mislim Raonić, razoran servis, jak FH, ali invalid u BH stranu. Nole ima 12-0 sa Raonicem...samo kazem.
Na RG Berettini samo 3 BP sa Novakom, dakle samo tri na sljaci gdje su brejkovi cesci nego na bilo kojoj drugoj podlozi. Mislim da Nole ima sta treba da uzme ovo u 3, najvise 4 seta. Do #20.
Đoković igra slabije nego u Parizu rekao bih, tad ga je prva dva seta rutinirao,a onda je Matteo razarao servisom i FH,n o ipak je Nole častio u tie breaku,a u četvrtom se vidjelo da je bolji i da samo se čeka momenat kada će ga slomiti - sličan meč ko Đoković-Tsitsipas u SF RG 2020.
Samouvjereno(a kako ne bi) je poručio Viškoviću kad ga je ovaj priupitao za taktičko opredijeljenje da već zna jasne smjernice,no svjesno je istakao da ne igra predobro , između redova i da ne zna da li bi ovo bilo dostatno za peak Berrettinija. A peak Berrettini je ovo- on da može nešto bolje,jako teško. I to je ono krucijalno - Đoković itekako može bolje u većini segmenata,a Berrettini bi u finalu morao zadržati nivo pa možda i savršeno odigrati što ne znam dal je realno,no ono što mi se doima,on je pun samopouzdanja i mentalno je jači od svih nowgenera. Umjesto da ga Ajla povuče u prosječnost i pizdarije,izgleda da je on nju zarazio radnom etikom,ozbiljnošću i kompetitivnošću.
Tko od top15 navija za Novaka? Rekao bih Sascha i ne vjerujem više itko.