Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Felixians4
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Felixians4 » 10 jul 2021, 11:12

ZaNjuBoriSe je napisao/la:
10 jul 2021, 10:20
Mateo je igrac sa servisom ali i igrac bez BH. Novak kao najbolji returner na touru ako lopticu kvalitetno bude vracao u BH korner kod servisa, sto ne sumnjam da ce raditi, napravice dosta problema italijanu.

Najslicniji njemu je mislim Raonić, razoran servis, jak FH, ali invalid u BH stranu. Nole ima 12-0 sa Raonicem...samo kazem.

Na RG Berettini samo 3 BP sa Novakom, dakle samo tri na sljaci gdje su brejkovi cesci nego na bilo kojoj drugoj podlozi. Mislim da Nole ima sta treba da uzme ovo u 3, najvise 4 seta. Do #20.
Jest,al Novak zna imati problema s velikim serverima(Karlo,Kyrgios) i onda kad nema ritam returna, i u polju ne rastura u izmjenama. Sličan je Raonicu po stilu,no ipak je na BH kudikamo manje ranjiv( baš Novak je imao sreću da mu je Miloš naletio u Australiji nakon Fritza. Berrettini je u istoj rundi predao bb Tsitsipasu, a Miloš nije znao iskoristiti probleme u kretanju na jednoj strani kod Noleta), ima slice, a ne forsira često pretjerano izmicanje inside forehandima.

Đoković igra slabije nego u Parizu rekao bih, tad ga je prva dva seta rutinirao,a onda je Matteo razarao servisom i FH,n o ipak je Nole častio u tie breaku,a u četvrtom se vidjelo da je bolji i da samo se čeka momenat kada će ga slomiti - sličan meč ko Đoković-Tsitsipas u SF RG 2020.

Samouvjereno(a kako ne bi) je poručio Viškoviću kad ga je ovaj priupitao za taktičko opredijeljenje da već zna jasne smjernice,no svjesno je istakao da ne igra predobro , između redova i da ne zna da li bi ovo bilo dostatno za peak Berrettinija. A peak Berrettini je ovo- on da može nešto bolje,jako teško. I to je ono krucijalno - Đoković itekako može bolje u većini segmenata,a Berrettini bi u finalu morao zadržati nivo pa možda i savršeno odigrati što ne znam dal je realno,no ono što mi se doima,on je pun samopouzdanja i mentalno je jači od svih nowgenera. Umjesto da ga Ajla povuče u prosječnost i pizdarije,izgleda da je on nju zarazio radnom etikom,ozbiljnošću i kompetitivnošću.

Tko od top15 navija za Novaka? Rekao bih Sascha i ne vjerujem više itko.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 10 jul 2021, 11:27

Felixians4 je napisao/la:
10 jul 2021, 11:12

Ne znam koliko veze ima to ko od top15 navija za koga, al kako sam vidio Sascha svrsava na Federera u svakom intervjuu :rol:

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 10 jul 2021, 11:46

darker10 je napisao/la:
10 jul 2021, 11:27

Ne znam koliko veze ima to ko od top15 navija za koga, al kako sam vidio Sascha svrsava na Federera u svakom intervjuu :rol:
Pa eto,zanima me. Ja naletim svako malo da hvali Novaka,pogotovo o ovim association incijativama,a mislim da je to najvalidnije.

ZaNjuBoriSe
Kontakt:

Post Postao/la ZaNjuBoriSe » 10 jul 2021, 11:52

Jest,al Novak zna imati problema s velikim serverima(Karlo,Kyrgios) i onda kad nema ritam returna, i u polju ne rastura u izmjenama. Sličan je Raonicu po stilu,no ipak je na BH kudikamo manje ranjiv( baš Novak je imao sreću da mu je Miloš naletio u Australiji nakon Fritza. Berrettini je u istoj rundi predao bb Tsitsipasu, a Miloš nije znao iskoristiti probleme u kretanju na jednoj strani kod Noleta), ima slice, a ne forsira često pretjerano izmicanje inside forehandima.

Đoković igra slabije nego u Parizu rekao bih, tad ga je prva dva seta rutinirao,a onda je Matteo razarao servisom i FH,n o ipak je Nole častio u tie breaku,a u četvrtom se vidjelo da je bolji i da samo se čeka momenat kada će ga slomiti - sličan meč ko Đoković-Tsitsipas u SF RG 2020.
Malo se previse hajpa stvorilo oko igraca koji mislim nema nijednu pobjedu nad top 10 igracima do sad. Ja sam i prije W govorio da Beretini moze daleko dogurati na brzoj podlozi al wait a sec....Mateo je igrao sa Pellom, Van de...., Bedene, Ivaška, Alasime, Hurkač. Novakova prednost su i duze razmjene.
Beretini ce imati Britse na svojoj strani, britse koji su nikad gori na tribinama. Ne pamti se kad se bile ovacije za duplu gresku kao ove godine. Juce su opet nakon Novakove DF bile ovacije, to je necuveno u ovom sportu cak i na amaterskim turnirima.

Vjerujem u dobro finale i pobjedu Novaka.
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 10 jul 2021, 11:57

Shadows je napisao/la:
10 jul 2021, 10:26
Novak juce prilicno skroman.
Sutra to mora biti level iznad.
Sve sto mu se desava zasluzio je.
Onog dana kad je odbio da nastupa za Veliku Britaniju sa Rusedskim potpisao je sebi dozivotno pljuvanje Britanaca.
"Neću da zvuči kao izgovor, ali imao sam stomačnih problema tokom prvog i većeg dela drugog seta. Boli me poslednjih dan i po. To me je sprečavalo da na riternu imam reakciju kakvu obično imam. I imao sam i blagu vrtoglavicu. Ali od kraja drugog seta sam počeo bolje da se osećam. Nije idealno stanje, ali imam dovoljno vremena do finala. Verovatno sam nešto pojeo, pa je to uslovilo probleme, ili su u emocije ili nešto drugo u pitanju", rekao je Đoković.

"Imao sam slab ritern. Šapovalov je sjajno igrao i nezgodno je igrati protiv takvog protivnika. Međutim, za standard i kvaitet mog riterna koji obično pružam ovo je bilo dosta ispod proseka. Radiću na tome i nadam se da ću se osećati malo bolje i daću moći da odigram na višem nivou jer tako mora", dodao je Novak.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 10 jul 2021, 12:02

10 jul 2021, 11:52

Malo se previse hajpa stvorilo oko igraca koji mislim nema nijednu pobjedu nad top 10 igracima do sad. Ja sam i prije W govorio da Beretini moze daleko dogurati na brzoj podlozi al wait a sec....Mateo je igrao sa Pellom, Van de...., Bedene, Ivaška, Alasime, Hurkač. Novakova prednost su i duze razmjene.
Beretini ce imati Britse na svojoj strani, britse koji su nikad gori na tribinama. Ne pamti se kad se bile ovacije za duplu gresku kao ove godine. Juce su opet nakon Novakove DF bile ovacije, to je necuveno u ovom sportu cak i na amaterskim turnirima.

Ima pobjedu protiv Nadala, mislim da je bilo u Montrealu i to kad je Rafa bio No2...

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 10 jul 2021, 12:24

Vanja8 je napisao/la:
10 jul 2021, 12:02
10 jul 2021, 11:52

Ima pobjedu protiv Nadala, mislim da je bilo u Montrealu i to kad je Rafa bio No2...
S Rafom je odigrao jedan meč i to na USO SF 2019 gdje je bilo 3-0 za Rafu.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 10 jul 2021, 13:10

idemo Pliškova do titule...
ako jedan meč ženskog tenisa može da se pogleda onda je to ovo finale
edit: mada, u odnosu na eventualno osvajanje EURA od strane Engleza, ipak bi nekako probavio i da Barty uzme

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 10 jul 2021, 14:30

Đoković - Beretini 3:1
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

osvajaci551
Kontakt:

Post Postao/la osvajaci551 » 10 jul 2021, 15:12

Marija Čičak sudi finale sutra
Raheem Sterling - igračina, a ne padavičar!

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 10 jul 2021, 15:20

u pm usrala se... :facepalm:

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 10 jul 2021, 15:26

jolicnikola je napisao/la:
10 jul 2021, 13:10
idemo Pliškova do titule...
ako jedan meč ženskog tenisa može da se pogleda onda je to ovo finale
edit: mada, u odnosu na eventualno osvajanje EURA od strane Engleza, ipak bi nekako probavio i da Barty uzme
Karolina bez GS titule, Barty ima jednu. I najbolje trenutno teniserke. Eto koliko.je zenski tenis otiso u ku...
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 10 jul 2021, 15:28

sad će ona spušiti ko prije tri mjeseca u Rimu, za koje luzerke ja navijam, pa zato i da imam zdravu pamet, ne bi ja pratio ženski tenis nikako...
edit: kad god uđe u finale, prođe ko zadnja levatkinja, zato i nikad neće osvojiti nijedan GS

gigun

Post Postao/la gigun » 10 jul 2021, 15:30

Pliskova kao da ima čuskiju u leđima. :kafa:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 10 jul 2021, 15:32

jeko marija čičak?

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 10 jul 2021, 15:38

sad se pokušala vratiti ali prekasno za prvi set...
edit: ipak dobro je, nije se obrukala ko u Rimu

SantiCazorla08
Kontakt:

Post Postao/la SantiCazorla08 » 10 jul 2021, 15:47

jestamaji je napisao/la:
10 jul 2021, 15:32
jeko marija čičak?

slika

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 10 jul 2021, 15:52

ma bori se ona, samo to što se usrala u prva četiri gema će joj koštati

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 10 jul 2021, 15:55

vraća brejk, tako je, nije sramota izgubiti od prve na svijetu, sramota je ne boriti se do zadnje kapi krvi

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 10 jul 2021, 16:27

idemooooo u treći set, hajmo Karolina...

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.