Ma sta se sekiras, hoce svako da mu je misljene kao i vecine da ga se ne bi kritikovalo. Ja evo ni skoro 24h nakon tekmw ne mogu pricati koliko sam se derao. Ovdje se prica o tome kako navijaci pravi navijaju. Oko mene su vecinom otvarali usta ili cekali druge da odrade bolji posao. Bio je i prije kop, ali je i prosjek godina bio veci i drukciji vakat. Nije bilo normalno stajat s navijacima i ne navijat iz sveg grla. Vecina tih momak u RA gine za klub ali kada je rijec strkitno o navijanju, ima ih poprilican broj koji s tu stedi iz meni neznnih razloga. Sto se tice izbora pjesama, pjesme su ok ali za broj od 3000+ i to da svi dizu glas. Sve u svemu bilo je iznad prosjecno dobro i steta da svako ne shvati ulogu u kopu ozbiljno i pusti glas do kraja.mozak je napisao/la: ↑09 jul 2021, 15:28Ne ulazim vise u kop, jer nisam vise za toga, mada bi sigurno vise dao nego pojedinci.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑09 jul 2021, 15:10Mozak je strašan forumaš ali očito ne konta navijačku priču pa otuda i takvi postovi. Nijedan simpatizer ne navija 90 minuta. U tome je razlika između navijača i simpatizera.
Sada sam simpatizer koji je glasniji od pola ljudi u kopu.
Znam ja razliku između kopa i simpatizera, ne sekiraj se.
Ispade da sam protiv RA, a samo zelim da kazem da mora bolje.
RSD Velež - Evropa
- OldFashioned
- Kontakt:
Re: RSD Velež - Evropa
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Lako ih je prepoznati.OldFashioned je napisao/la: ↑09 jul 2021, 19:48Ma sta se sekiras, hoce svako da mu je misljene kao i vecine da ga se ne bi kritikovalo. Ja evo ni skoro 24h nakon tekmw ne mogu pricati koliko sam se derao. Ovdje se prica o tome kako navijaci pravi navijaju. Oko mene su vecinom otvarali usta ili cekali druge da odrade bolji posao. Bio je i prije kop, ali je i prosjek godina bio veci i drukciji vakat. Nije bilo normalno stajat s navijacima i ne navijat iz sveg grla. Vecina tih momak u RA gine za klub ali kada je rijec strkitno o navijanju, ima ih poprilican broj koji s tu stedi iz meni neznnih razloga. Sto se tice izbora pjesama, pjesme su ok ali za broj od 3000+ i to da svi dizu glas. Sve u svemu bilo je iznad prosjecno dobro i steta da svako ne shvati ulogu u kopu ozbiljno i pusti glas do kraja.mozak je napisao/la: ↑09 jul 2021, 15:28Ne ulazim vise u kop, jer nisam vise za toga, mada bi sigurno vise dao nego pojedinci.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑09 jul 2021, 15:10Mozak je strašan forumaš ali očito ne konta navijačku priču pa otuda i takvi postovi. Nijedan simpatizer ne navija 90 minuta. U tome je razlika između navijača i simpatizera.
Ko normalno priča danas, taj se štedio.
Meni trebaju 2 dana da povratim glas.
Atmosfera je bila strašna.
Nadam se da ćemo za 14 dana opet na Grbavicu

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
- OldFashioned
- Kontakt:
Itekako. Najjace mi je kada vodje pojedince kirtikuju pojedinacno kako se ne zadaju pa se ovi naljute. Dan te yebo, da mi neko tako na tribini pridje i ukaze na to kako se ne zadajem dovoljno, pa poceo bih licno voditi navijanje i izgubio skroz glas a ne se jos nesto ljutio i trazio eventualni fizicki kontakt.mozak je napisao/la: ↑09 jul 2021, 19:59Lako ih je prepoznati.OldFashioned je napisao/la: ↑09 jul 2021, 19:48Ma sta se sekiras, hoce svako da mu je misljene kao i vecine da ga se ne bi kritikovalo. Ja evo ni skoro 24h nakon tekmw ne mogu pricati koliko sam se derao. Ovdje se prica o tome kako navijaci pravi navijaju. Oko mene su vecinom otvarali usta ili cekali druge da odrade bolji posao. Bio je i prije kop, ali je i prosjek godina bio veci i drukciji vakat. Nije bilo normalno stajat s navijacima i ne navijat iz sveg grla. Vecina tih momak u RA gine za klub ali kada je rijec strkitno o navijanju, ima ih poprilican broj koji s tu stedi iz meni neznnih razloga. Sto se tice izbora pjesama, pjesme su ok ali za broj od 3000+ i to da svi dizu glas. Sve u svemu bilo je iznad prosjecno dobro i steta da svako ne shvati ulogu u kopu ozbiljno i pusti glas do kraja.mozak je napisao/la: ↑09 jul 2021, 15:28
Ne ulazim vise u kop, jer nisam vise za toga, mada bi sigurno vise dao nego pojedinci.
Ko normalno priča danas, taj se štedio.
Meni trebaju 2 dana da povratim glas.
Atmosfera je bila strašna.
Nadam se da ćemo za 14 dana opet na Grbavicu![]()
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Braćo kako bi bilo da igramo protiv Aeka, znaci grmilo bi do Baščaršije, svaka nam čast za atmosferu jučer
Kako je dobroooo vidjeti te opet
Kako je dobroooo vidjeti te opet

Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Palamudite bez potrebe. RA ima svoju pricu, i svi koji zele postovati grupu i momke koji su je digli na jedan veci nivo su dobrodosli.
Ovo je bilo vrhunsko izdanje.
Ovo je bilo vrhunsko izdanje.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
-
- Kontakt:
Ma svaka čast na onakvom navijanju.Pogotovo mi je drago da nije ni jedna petarda pukla u stadionu.Svaka čast RED ARMY,svaka čast ROĐENI.Ako Bog da jos veći broj i još jače navijanje protiv AEKa.

-
- Kontakt:
Red Army svaka čast ljudi daju sebe maksimalno, i svi smo mi jedno da se razumijemo. ALI... atmosfera prije tekme mnogo bolja nego tokom iste, premalo su uključili vrlo brojniji istok, jedan jedini put nakon primljenog gola skandiranjem "hoćemo - pobjedu". Nijednom "Velež - Mostar" ili "Mi smo đavoli - Najjači smo najjači" itd...
Pjevanje jedne te iste pjesme po 10-12 min. stvarno iritira a nekada toliko utihnu da se od bubnja ne čuje šta pjevaju. Ovo u najboljoj namjeri pišem, nije mi cilj apsolutno nikakva raspravka niti se iko mora sa mnom složiti ali bih volio da protiv grka "zapalimo" stadion, ono da se čuje do Bradine.
Ko je bio sinoć na Grbavici zna dobro o čemu pričam.
Pjevanje jedne te iste pjesme po 10-12 min. stvarno iritira a nekada toliko utihnu da se od bubnja ne čuje šta pjevaju. Ovo u najboljoj namjeri pišem, nije mi cilj apsolutno nikakva raspravka niti se iko mora sa mnom složiti ali bih volio da protiv grka "zapalimo" stadion, ono da se čuje do Bradine.

+1 sve se slažem, al nek smo mi pobjedili to je jako bitnoRAdolinaSunca je napisao/la: ↑09 jul 2021, 23:00Red Army svaka čast ljudi daju sebe maksimalno, i svi smo mi jedno da se razumijemo. ALI... atmosfera prije tekme mnogo bolja nego tokom iste, premalo su uključili vrlo brojniji istok, jedan jedini put nakon primljenog gola skandiranjem "hoćemo - pobjedu". Nijednom "Velež - Mostar" ili "Mi smo đavoli - Najjači smo najjači" itd...
Pjevanje jedne te iste pjesme po 10-12 min. stvarno iritira a nekada toliko utihnu da se od bubnja ne čuje šta pjevaju. Ovo u najboljoj namjeri pišem, nije mi cilj apsolutno nikakva raspravka niti se iko mora sa mnom složiti ali bih volio da protiv grka "zapalimo" stadion, ono da se čuje do Bradine.![]()
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Kad novi dresovi dolaze u shop. Drama su do te mjere da mogu ispod sakoa 

-
- Kontakt:
Sta se bola slazete? U cemu se slažete? Da je 650 momaka došlo vozom, jeste tačno je. Zamisli ti treba da ides na utakmicu i cekas na ulazak u voz 20-25-30 minuta. Ulaziš u voz, navijas do Sarajeva. Izlazis u Sarajevu preuzima te policija na stanici, ti navijas i dalje tri i pol sata pred utakmicu. Ne navija se do kortea, stize drugi voz, pet minuta pauze i u korteo. Navijaš, navijaš čovječe sat vremena i pješačiš do stasiona. Ne staješ, trese se Vilsonovo, Grbavica ma sve se trese.
Ulazis na stadion prije svih, Armija prva ulazi pod pratnjom policije i dok niko nije ušao navija. Pauza, pred utakmicu pravi ludilo na tribini cca. 20-25 min prije utakmice delirijum na tribini. Nisi ti poveo sigurno navijanje, onda ide devedeset minuta na tribini, nemaš vode druže, imaš tehničku vodu i to je to. Ali navijaš yebi ga, došao si da tvoj Velež uzme pobjedu nakon 33 godine. I uzme je tvoj Velež.
Paket od 20 komada malih flaša vode dobiješ na 650 ljudi?
Nemaš gdje šta kupit, izađeš nema nazad na stadion, čitač očitao sve.
Nakon više od pet sati, polaziš kući pješke. Niti jedan od onih u kopu nije krc drko devedeset minuta, ali vi da balite o momcima koji su pošli na put, ostavili sve na stranu i pokazali šta je navijački izgled, kop, korteo, čitavo ,,gostovanje” odradili bez ijedne packe. Nisu jeli ćevape, hodali po sccu, nisu ništa. Drugi put dobro razmislite šta pišete, vi koji ste u kopu bili znali ste kako je. Zato ako vam se ne sviđa, produžite.
Drugi put svi u kop, svi se obucite, kupite članske i dajte ruke malo. Nema sa strane ništa, nema od aplauza ništa, šake, dlanovi i grlo.
Ulazis na stadion prije svih, Armija prva ulazi pod pratnjom policije i dok niko nije ušao navija. Pauza, pred utakmicu pravi ludilo na tribini cca. 20-25 min prije utakmice delirijum na tribini. Nisi ti poveo sigurno navijanje, onda ide devedeset minuta na tribini, nemaš vode druže, imaš tehničku vodu i to je to. Ali navijaš yebi ga, došao si da tvoj Velež uzme pobjedu nakon 33 godine. I uzme je tvoj Velež.
Nakon više od pet sati, polaziš kući pješke. Niti jedan od onih u kopu nije krc drko devedeset minuta, ali vi da balite o momcima koji su pošli na put, ostavili sve na stranu i pokazali šta je navijački izgled, kop, korteo, čitavo ,,gostovanje” odradili bez ijedne packe. Nisu jeli ćevape, hodali po sccu, nisu ništa. Drugi put dobro razmislite šta pišete, vi koji ste u kopu bili znali ste kako je. Zato ako vam se ne sviđa, produžite.
Drugi put svi u kop, svi se obucite, kupite članske i dajte ruke malo. Nema sa strane ništa, nema od aplauza ništa, šake, dlanovi i grlo.
Ti si naša ljubav jedina!
Rodjeni, opet halalite na upadu.
Kakva vam je kontrola bila za testove? Rigorozna ili nista strasno, ko je pregledao papire, securitas ili?Moze li se proći s kakvom fotokopiranom potvrdom?
Hvala unaprijed i cestitke na pobjedi.
EDIT: FSB, i ja se slazem za zastave, navijacki pozdrav iz sehera.
Kakva vam je kontrola bila za testove? Rigorozna ili nista strasno, ko je pregledao papire, securitas ili?Moze li se proći s kakvom fotokopiranom potvrdom?
Zadnja izmjena: stb, dana/u 10 jul 2021, 01:20, ukupno mijenjano 1 put.
7 1 2 1 0
Kad mi se ne da pisati, tu si da mi uzmeš riječi iz usta.fudbalfudbal je napisao/la: ↑10 jul 2021, 01:09Sta se bola slazete? U cemu se slažete? Da je 650 momaka došlo vozom, jeste tačno je. Zamisli ti treba da ides na utakmicu i cekas na ulazak u voz 20-25-30 minuta. Ulaziš u voz, navijas do Sarajeva. Izlazis u Sarajevu preuzima te policija na stanici, ti navijas i dalje tri i pol sata pred utakmicu. Ne navija se do kortea, stize drugi voz, pet minuta pauze i u korteo. Navijaš, navijaš čovječe sat vremena i pješačiš do stasiona. Ne staješ, trese se Vilsonovo, Grbavica ma sve se trese.

Od A do Ž!
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Ako se već Velež digao iz haharluka, isto tako Red Army se digao na jedan veći nivo, od tumbanja pa federaciji pa do evropskih utakmica, smjene generacija na tribini, bodriš klub koji nema rezultata, nema euforije i gradiš jednu priču, gdje nije navijanje samo u pitanju, nego drugarstvo, jedna respektabilna ekipa prepoznatljiva u navijačkom miljeu na balkanu i evropi JEDNA POTPUNO NOVA SUBKULTURA U GRADU. Pratila se reprezentacija, pratio se Velež nije bilo preskakanja gostovanja (svako se gostovanje poštovalo). S malom brojkom se putovalo, grupa se napadala od strane drugih grupa ne bi li se ugasila, ali nije bilo odustajanja. Sve dok Red Army nije postala grupa od koje strepe druge grupe i koju poštuju i cjene ostale navijačke grupe. Suvišno je išta više govoriti, nego svi trebamo pomoći rad grupe neko navijanjem, nego akcijanjem, neko grafitom, neko tučom, neko novcem, nego riječju, neko članskom, neko kupovinom majice neko pohvalom shodno godinama i mogućnostima i ne treba se stvarati zavist. Treba ujediniti sve naše gradove Mostar, Stolac, Jablanicu, Konjic i gdje god nas ima.
Ma kakvi testovi brate i provjere, samo printajstb je napisao/la: ↑10 jul 2021, 01:18Rodjeni, opet halalite na upadu.
Kakva vam je kontrola bila za testove? Rigorozna ili nista strasno, ko je pregledao papire, securitas ili?Moze li se proći s kakvom fotokopiranom potvrdom?![]()

I sve se tebra sa tobom slažem, nego poenta je bila da su možda prvih 10 minuta umjesto one nove pjesme apsolutno želim go da pjevaju neku sto svi znaju da se igrači još vise nalože, i da tu novu pjesmu pjevaju kasnije u utakmici.fudbalfudbal je napisao/la: ↑10 jul 2021, 01:09Sta se bola slazete? U cemu se slažete? Da je 650 momaka došlo vozom, jeste tačno je. Zamisli ti treba da ides na utakmicu i cekas na ulazak u voz 20-25-30 minuta. Ulaziš u voz, navijas do Sarajeva. Izlazis u Sarajevu preuzima te policija na stanici, ti navijas i dalje tri i pol sata pred utakmicu. Ne navija se do kortea, stize drugi voz, pet minuta pauze i u korteo. Navijaš, navijaš čovječe sat vremena i pješačiš do stasiona. Ne staješ, trese se Vilsonovo, Grbavica ma sve se trese.
Ali sve sto si napisao se slažem od A do Z. Od kada smo išli po mramorima i Podgrmecima do danas kad 700 dođe sa vozom.
I razumijem zašto su oni pjevali onu novu pjesme, i mi kad smo bili mladji nismo jeb.ali ove starije ni jedan posto.
KAKO JE DOBBROOO VIDJETI TE OPETTTTT
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Za sve sto rade u prethodnih nekoliko godina, odradjeno svako gostovanje po raznim vukoyebinama, organizacija 40. rodjendana, razne humanitarne akcije, neki dan navijanje citav dan bez prestanka po neuobicajnom celopeku u Sarajevu. Ja im ne mogu nista zamjerit, posebno tih 10-15min nove pjesme.. kapa dole momci za sve sto radite 

RAja ja ne mogu da vjerujem da smo neki dan Evropu igrali
Kada se sjetim 2016 godine, treba otic na gostovanje predzadnje kolo, a nešto se u autobusu pokvarilo, a ako ne odemo izbaciti će nas iz prvenstva, a šofer nije želio da popravi jer nije dobio platu mjesecima
Kad se onda nekoliko nas, sastalo i skupili nekako 500 eura. Pa onda zadnje kolo kući protiv meni se čini Borca, fali 30 maraka za hitnu
Za RAju koja nezna, nismo imali 30 maraka da platimo hitnu, i mi skupili 30 maraka u zadnjoj sekundi. Pa sljedeća sezona sve redom gubimo a nas opet nekoliko ide svugdje, od Mramora do Bosanski brodova itd..
Gdje smo mi bili prije 5 godina i gdje smo sada, a specijalno nama zadnjim 2016 sto smo ostali kada je bilo 100 ljudi po utakmicama, koliko to sve znaci.
Kada se sjetim 2016 godine, treba otic na gostovanje predzadnje kolo, a nešto se u autobusu pokvarilo, a ako ne odemo izbaciti će nas iz prvenstva, a šofer nije želio da popravi jer nije dobio platu mjesecima
Kad se onda nekoliko nas, sastalo i skupili nekako 500 eura. Pa onda zadnje kolo kući protiv meni se čini Borca, fali 30 maraka za hitnu
Za RAju koja nezna, nismo imali 30 maraka da platimo hitnu, i mi skupili 30 maraka u zadnjoj sekundi. Pa sljedeća sezona sve redom gubimo a nas opet nekoliko ide svugdje, od Mramora do Bosanski brodova itd..
Gdje smo mi bili prije 5 godina i gdje smo sada, a specijalno nama zadnjim 2016 sto smo ostali kada je bilo 100 ljudi po utakmicama, koliko to sve znaci.
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
I zaboravio sam napisat, kad je ta sezona završila, može se reci da smo bili ugašeni, nije bilo nikakvog spasa, interes za Velež je bio nestao, ljudi bili po gradu hodali u majicama Juventusa i Barcelone.OnlyLeft22 je napisao/la: ↑10 jul 2021, 10:13RAja ja ne mogu da vjerujem da smo neki dan Evropu igrali
A onda…
Nas nekoliko se skupi, mi smo rahmeta mi sviju mislili da će biti zadnji sastanak. I onda smo rekli, nas koliko je zadnji bilo, ne damo Velez i gotovo, pa nešto počeli i onda je sve krenulo brzo, ug mostarski rođeni, nova uprava itd…
A evo ga neki dan Evropu igrali
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.