Štopera moraju dovesti.Da li Kobija ili nekog drugog ,ali to mora biti kvalitetan štoper.Žao mi je kao čovjeku što nisu ukazali priliku malom Amaru Kovčiću, lijevom beku.CityCity je napisao/la: ↑08 jul 2021, 12:56Da.Ta trojica su igrači upitnog kvaliteta i pretpostavljam da su tu dovedeni nekim privatnim kanalima veze a ne strukom.I dok se pažnja poklanjala njima i još nekima koji su u međuvremenu otpisani, "ispod radara" onih koji sklapaju tim provukla se činjenica da nemamo "pravog" stopera u ekipi i da završavamo pripreme za prvenstvo sa tom situacijom.Prošle godine u vrijeme priprema smo imali na toj poziciji Kojića,Morrisa,Barišića i poluspremnog Kostića.Takođe nismo se pojačali ni na pozicijama bekova (i dalje se izgleda Nukić ostavlja na beku) i krila s obzirom na brojne odlaske igrača.To sve me dovodi do nekog zaključka da se u novu sezonu ulazi sa ograničenim ambicijama i još uvijek nejasnim planovima.tuzlac je napisao/la: ↑08 jul 2021, 11:58Ti misliš na Elmer Güitya i braću Ibrahimkadiće.CityCity je napisao/la: ↑07 jul 2021, 21:59Poraz od bečke Austrije od 2:1 danas nije neočekivan i u suštini je nebitan kao i ostali pripremni rezultati i dobro je da igrama sa jačim protivnicima u ovim trening utakmicama otprilike vidimo na čemu smo trenutno.Može se reći da smo u fazi napada bolji nego ranije.Sredina tu i tamo ali ono što brine je igra u odbrani i činjenica da 10 dana do početka prvenstva u ekipi nemamo nijednog stopera po vokaciji osim mladog i talentovanog Šukilovića.Da li ćemo ući u prvenstvo sa Mehidićem i Čelikovićem kao stoperskim parom ? Da li će poluamaterski igrači iz Hondurasa i SAD biti u rosteru i oni na koje se ozbiljno računa i kakve su u stvari naše ambicije pokazaće se vrlo brzo.
Ja ne mislim da će Guiti potpisati ugovor.Njegova je sudbina kao i onog Kolumbijca zimus.
- Braća imam dojam imaju zaleđinu.Oni će možda ostati na rosteru ali neće igrati.Durakovića ili Mehidića vidim kao lijevog beka.Kobi ako se vrati bit će dobro u paru sa Šukilovićem.Čelikovića nisam gledao pa ne mogu ništa reći..
Eh sad ,ne možemo zanemariti da škvadra sluša Musemića i da su se za kratko vrijeme upoznali i igraju dobro kao kolektiv.Doffo i Gavrić su došli kasno a Karjašević se na kratko povrijedio pa ih se ne smje forsirati, tako da još nijedanput nismo izveli prvi tim na teren.
Ja očekujem već danas konačno rješenje vezano za štopera .