Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Shategabri
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Shategabri » 08 jul 2021, 09:25

LlullSergio je napisao/la:
08 jul 2021, 09:24
Pa ocito da ce biti bolji i zanimljiviji s obzirom kako ga je covjek otresao jucer.
Nije to nikakav refer.

Ko god od njih dvojice bude u finalu otrešće ga Nole 3-0.
Otresao bi i ovakvog Rogera da se razumijemo.
Koševo Zapad

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 08 jul 2021, 09:28

Pa ti aludiras da bi ko bolje bilo finale s Federerom, ocito da ne bi i to se jasno vidjelo od kako se covjek vratio. Samo sto ste vi (opet pojedini) bili slijepi pa se ovdje smijali ljudi koji su davali prednost top 10 igracima koji vec godinu-dvije igraju tenis na top nivou protiv covjeka koji nije dugo igrao, puni 40.-tu i jednostavno u ovom trenutku je poprilicno daleko od nekog top nivoa.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 jul 2021, 09:33

08 jul 2021, 09:28
Pa ti aludiras da bi ko bolje bilo finale s Federerom, ocito da ne bi i to se jasno vidjelo od kako se covjek vratio. Samo sto ste vi (opet pojedini) bili slijepi pa se ovdje smijali ljudi koji su davali prednost top 10 igracima koji vec godinu-dvije igraju tenis na top nivou protiv covjeka koji nije dugo igrao, puni 40.-tu i jednostavno u ovom trenutku je poprilicno daleko od nekog top nivoa.
Ovaj meč jučer je otkrio sve nedostatke u njegovoj igri koje (ok) nismo vidjeli, koje su rezultati maskirali.
Da, ja sam bio jedan od onih koji je mislio da bi možda mogao odigrati još jedno zanimljivo finale na W sa Noletom u kojem bi Nole svakako bio veliki favorit.
Koševo Zapad

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 08 jul 2021, 09:58

Novakova jedina prava prepreka je Shapovalov do kraja, momak udara strašno i sve mu ide od ruke. Ako se ne varam imaju 2 međusobna i oba su bila tijesna.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 08 jul 2021, 10:08

Imaju 6 i nolo ga oducio od tenisa skoro svaki put
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 08 jul 2021, 10:11

BosniaBoston je napisao/la:
08 jul 2021, 10:08
Imaju 6 i nolo ga oducio od tenisa skoro svaki put
Bit će onda da sam čuo za zadnja 2 i sad gledam, bili su tijesni, oba istina na hardu, nemaju duela na travi.
Kako god, mislim jedini pravi ispit na osnovu viđenog.
https://www.atptour.com/en/players/atp- ... /D643/SU55
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 jul 2021, 14:12

Ma dobro malo to mi navijacki,jbg navijacki je da se nadas ali objektivno medju rajom sam pricao da je totalno nespreman i neozbijan dosao,jbg nema 2 godine tenisa dok su ostali igrali,ne mislim ja da to ima veze sa godinama,ako 2019 serviras 240 a onda godinu i pol nakon toga jedva 120 onda je to dokaz da nisi spreman niti malo.. :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 08 jul 2021, 14:31

delinjo je napisao/la:
08 jul 2021, 14:12
Ma dobro malo to mi navijacki,jbg navijacki je da se nadas ali objektivno medju rajom sam pricao da je totalno nespreman i neozbijan dosao,jbg nema 2 godine tenisa dok su ostali igrali,ne mislim ja da to ima veze sa godinama,ako 2019 serviras 240 a onda godinu i pol nakon toga jedva 120 onda je to dokaz da nisi spreman niti malo.. :mrgreen:
Zato ja kazem pojedini, ti si npr. bio realan (za divno cudo :mrgreen: ). Eh sad to za godine, pa cesto se desi u sportu da te u poznim godinama neka takva povreda raznese i zavrsis sa ozbiljnim stvarima. Potone tijelo (logicno jer je sve starije, misici, tkiva etc). i nema ti vise povrata na stari nivo.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 jul 2021, 14:45

08 jul 2021, 14:31
delinjo je napisao/la:
08 jul 2021, 14:12
Zato ja kazem pojedini, ti si npr. bio realan (za divno cudo :mrgreen: ). Eh sad to za godine, pa cesto se desi u sportu da te u poznim godinama neka takva povreda raznese i zavrsis sa ozbiljnim stvarima. Potone tijelo (logicno jer je sve starije, misici, tkiva etc). i nema ti vise povrata na stari nivo.
Kud ćeš dalje kad je Delinjo od svih navijača bio glas razuma po pitanju Fedovih šansi :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 jul 2021, 15:35

Što se tiče polufinala, znači Novak i 3 debitanta. Konkurencija na travi je značajno slabija u odnosu na šljaku, pa zbog toga je i čitav turnir slabijeg kvaliteta u odnosu na RG, razumno zato što mladići još uvijek jedva da se znaju kretati na travi. Polufinalisti su redom 99. 97. i 96. godište što nam daje zaključak da je smjena generacija u tenisu već uveliko odrađena. Izraz next-gen se može zamijeniti terminom now-gen. Postoji jedan problem, a to je ovaj vanzemaljac koji ne planira stati, a nažalost po njih i dalje je fizički sposoban držati najveći nivo te sve dok je tako bit će najbolji. Igrački, tehnički i mentalno je 3 levela iznad bilo kojeg klinca.

Shapovalov je odličan kompletan turnir. Odgledao sam skoro sve njegove mečeve i baš baš me impresionirao. Može se sada ispisati roman o njegovom tenisu, manama i vrlinama. Popravio je kretanje, defanzivu i bekend a servis je vazda bio nezgodan. Bekend je najviše popravio, koristi i slajs što protiv Novaka može dati određeni rezultat. I sad tako dalje... roman bi se ispisao, a zaboravi reć da mu je na kraju protivnik ova budaletina, i džaba sam trošio slova na tastaturi :mrgreen: Čovjek koji je u stanju eksploatisat svaki nedostatak protivnika, i onaj najmanji. Pronaći način da te izbaci iz komforne zone i ubaci u mašinu gdje ćeš biti natjeran da se ili samoubiješ neiznuđenim greškama ili dopustiš njemu da te razvlači ko špagu po terenu, crta vinere i iznudi ti 300 grešaka :mrgreen: Shapovalov i dalje ima tendenciju da griješi u serijama, da ga muči forhend s vremena na vrijeme, a mislim da je to na ovom nivou nedopustivo. I koliko god bio dobar, a fakat jeste, skoro nemoguće je naći slučaj u kojem pobjeđuje u petak. Morao bi servirati kao Sampras kompletan meč, minimalno griješiti, dočekati lošiji dan Novaka... sve je to u domenu teško će se desiti.

Ovo drugo polufinale je kudikamo zanimljivije a posebno jer imamo sudar totalno različite filozofije tenisa. Beretini je udarač, s fantastičnim forhendom i još boljim servisom, igrač koji gotivi first strike tenis a ovamo je čovjek koji vole razmjene i duže poene, koji se fantastično kreće i koji ima baš dobru defanzivu. Tako da nije teško zaključiti ko će ići po poene. rizikovati i tražiti vinere, a ko će čekati greške. Hurkacz je 196 visok, servira odlično i šta me najviše kod njega impresionira je činjenica da je hladan ko špricer. Sinoć 15.000 ljudi ti zviždi, a on ne je.be živu silu, obrisa s nulom RF-a u trećem setu, nenormalno nešto. Zna šta radi, koliko može i ne pretjeruje u nekoj atraktivnosti. Ne trudi se da impresionira masu jer ovaj tenis koji igra možda jeste smarački, ali se pokazao kao izuzetno efikasan(Endi Mari za sirotinju :mrgreen:) . Žabar će morati miksati, slajs, skraćivati, izlaziti na mrežu, raditi sve da bi osigurao nepredvidivost u poenu jer najmanje šta želiš je upuštati se u neke mrtve relije, i siguran sam da će s takvim stavom i izaći na teren. Ako ništa ovaj meč bi morao biti daleko neizvjesniji po pitanju finaliste Wimbledona.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 08 jul 2021, 15:48

bodi123 je napisao/la:
08 jul 2021, 15:35
Polufinalisti su redom 99. 97. i 96. godište što nam daje zaključak da je smjena generacija u tenisu već uveliko odrađena. Izraz next-gen se može zamijeniti terminom now-gen.

Ja stalno repliciram s now-gen,to je jasno ko dan,već nadiru 2000ers.

Shapo bi mogao začiniti polufinale ko što Novaku uradili Dimitrov i DelPo back to back. Jeste h2h čist, no pogotovo na atp cupu,tjesnaci. Da li je došlo njegovo doba da se ustali u top10 i da počne praviti velike rezultate učestalije? A onda bi skoro bio red na drugom "Kanađaninu"

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 09 jul 2021, 15:20

Kakav je ovo raspad Poljaka cccc

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 09 jul 2021, 15:25

Ubi Bereta
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 09 jul 2021, 15:26

Hurkacz zalut’o u polufinale sve zahvaljujući Federeru koji je sve moguće zicere zakuc’o u mrežu.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 09 jul 2021, 15:36

Dobar Urkač
#Punoljetstvo

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 09 jul 2021, 15:37

09 jul 2021, 15:20
Bože sačuvaj, 10 gemova zaredom Beretini uzeo.

Taman pomisliš dobit ćemo borbu i dobar meč, lik čitav turnir impresivan i dođe u polufinale ne može ništa odigrat...

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 09 jul 2021, 15:40

bodi123 je napisao/la:
09 jul 2021, 15:37
09 jul 2021, 15:20
Bože sačuvaj, 10 gemova zaredom Beretini uzeo.

Taman pomisliš dobit ćemo borbu i dobar meč, lik čitav turnir impresivan i dođe u polufinale ne može ništa odigrat...
Ma Berettinni je sila u zadnje vrijeme,strasno koliko je napredovao na svim podlogama.

Bas sam procitao tvoju analizu za 1/2 i mislio reolicirati reci da ja ocekujem kontra,vise uzbudjenja u mecu Novak vs Shapo,al bilo nekih problema sa ss.ba forumom :).

Vratio mu Beereta za Rogera sa nulom :)

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 09 jul 2021, 15:40

Madafaka je napisao/la:
09 jul 2021, 15:26
Hurkacz zalut’o u polufinale sve zahvaljujući Federeru koji je sve moguće zicere zakuc’o u mrežu.
Pa Fed i moze samo sam sebe dobiti :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 09 jul 2021, 15:43

5 brejkova u nizu...Roger je baš bio u qrcu kad ga je ovaj izbacio :?
Koševo Zapad

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 09 jul 2021, 15:46

Ajmo, konačno gem.

Polako ljudi, šta vam je. Po vama nije dopušten los meč ovih mladjih igrača, odmah su za otpada.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.