Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 18 jan 2011, 00:39

geronimo je napisao/la:Lijep i ocekivan gest.

ali kako je Club pokraden od onog crnoputog suca, to je nevidjeno :(
Sve cekam da neko drugi napise, ali ono krompir na kubik.
Ih drug ja kada sam govorio za Rafatija, neki su mi se smijali i govorili da uzmem bejzbol palicu i odem u Hamburg i sve gore polupam. Ja sam davnih dana rekao covjek se ubio za ovu nasu saban ligu.
Zanimljivo da je do sada HSV jedina ekipa kojoj nije dosudjen penal.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jan 2011, 01:29

@Amer,@Gero ili neko treci koji prati Bundes medije,mozete li malo da se potrudite i da nadjete je li ima ista vezano za odlazak Ninkova iz Zvezde,kazu da je ozbiljno,a da tu Stuttgart prednjaci.
Bio bih vam veoma zahvalan. :lol:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 jan 2011, 01:48

Devil je napisao/la:@Amer,@Gero ili neko treci koji prati Bundes medije,mozete li malo da se potrudite i da nadjete je li ima ista vezano za odlazak Ninkova iz Zvezde,kazu da je ozbiljno,a da tu Stuttgart prednjaci.
Evo ja sam pretrazio sve medije koji su blizu ekipe VfB Stuttgarta i jedini izvor infromacija koje sam nasao je sportservis.pressonline. Ostaje da se vidi je li patka ili ima istine. No s obzirom da do sada SN (Stuttgarter Nachrichten) koji su dosta dobro informasani oko VfB-a nisu nista objavili cini mi se da je bliza solucija broj jedan.
No sutra je novi dan i nova nada, pa tako kada izadju clanci za sutrasnji dan mozda bude i nesta vezano za Ninkova, no dosad jedini mediji koji je prenio tu informaciju je onaj koji je pomenut na pocetku teksta.

Ako mene pitas realno ukoliko bude prelazio u Bundesligu Stuttgart je jedino rjesenje, jer imaju problema na poziciji desnog beka a i oni su jedini koji bi mogli platiti odstetu Zvezdi.

Omerbavarac
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la Omerbavarac » 18 jan 2011, 16:09

Ryan Babbel, dojucerasnji clan L'poola presao u Hofffenheim. Vrijednost transfera se procjenjuje na oko 7 miliona Eura.
Odlican posao Hoppa. Doveo je izuzetno dobrog igraca za relativno smijesan iznos.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 18 jan 2011, 16:20

Omerbavarac je napisao/la:Ryan Babbel, dojucerasnji clan L'poola presao u Hofffenheim. Vrijednost transfera se procjenjuje na oko 7 miliona Eura.
Odlican posao Hoppa. Doveo je izuzetno dobrog igraca za relativno smijesan iznos.
Upravo tako!Očekujem da se Babbel preporodi i da napokon pokaže potencijal koji posjeduje i zbog kojeg su ga mnogi vidjeli kao novog Henrya.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 jan 2011, 16:45

FRANK RIBERY je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Ryan Babbel, dojucerasnji clan L'poola presao u Hofffenheim. Vrijednost transfera se procjenjuje na oko 7 miliona Eura.
Upravo tako!Očekujem da se Babbel preporodi i da napokon pokaže potencijal koji posjeduje i zbog kojeg su ga mnogi vidjeli kao novog Henrya.
Odlican potez Hoffenheima, samo se po njih nadam da se nalazi u okviru platne liste Hoffenheima. Mislim da je ovo posljednja prilka za Babbela da pokaze svoj potencijal i da ce pruzati 120 % svojih mogucnosti, jer ako ovdje zakaze onda mu karijera ode u neku stvar.
Ocekujem ubuduce da ce Hoffenheim igrati u formaciji 4-4-3 gdje ce Ibisevic biti najistureniji napadac, a Salihovic ce zajedno s Rudyem igrati u veznom redu.

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 18 jan 2011, 17:04

Rafati je pravo pokrao Nürnberg, prvo za penal, pa onda za gol.
A u ovom kolu je ukupno bilo 4 penala, i sve i jedan promasen. (Pinola, Cisse, Lahm, Grafite). :o

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 18 jan 2011, 17:56

------------------------Starke-----------------------------

Beck-------Commper-------Simunic------Ibertsberger

-------Rudy---------------Vorsah--------------Salihovic

Babel-----------------------------------------------Mlapa/Vukcevic/Sigurdson

--------------------------Ibisevic/Sigurdson---------------

A vidjecemo sta ce sa Obasijem kad se oporavi.
Sigurdson lahko moze zaigrati i umjesto Vede, zato je sad na Vedi da se dokaze.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 jan 2011, 17:59

Ne znam kako stavi Sigurdsona u vrh napada?! Prije će Babela staviti k'o klasičnog napadača nego njega. Nego, ukoliko je istina ono za Dembu Ba(da će proći dosta vremena dok ne zaigra u prvoj postavi), onda će Ibišević biti i malo rasterećeniji što može značiti puno dobrih partija i puno zabijenih golova ove sezone.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 18 jan 2011, 18:01

Babel prelazi u Hoff z 7M GBP a ne Eura. Sto i nije bas toliko smijesna cijena...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jan 2011, 18:28

amerosm je napisao/la:
Devil je napisao/la:@Amer,@Gero ili neko treci koji prati Bundes medije,mozete li malo da se potrudite i da nadjete je li ima ista vezano za odlazak Ninkova iz Zvezde,kazu da je ozbiljno,a da tu Stuttgart prednjaci.
Evo ja sam pretrazio sve medije koji su blizu ekipe VfB Stuttgarta i jedini izvor infromacija koje sam nasao je sportservis.pressonline. Ostaje da se vidi je li patka ili ima istine. No s obzirom da do sada SN (Stuttgarter Nachrichten) koji su dosta dobro informasani oko VfB-a nisu nista objavili cini mi se da je bliza solucija broj jedan.
No sutra je novi dan i nova nada, pa tako kada izadju clanci za sutrasnji dan mozda bude i nesta vezano za Ninkova, no dosad jedini mediji koji je prenio tu informaciju je onaj koji je pomenut na pocetku teksta.

Ako mene pitas realno ukoliko bude prelazio u Bundesligu Stuttgart je jedino rjesenje, jer imaju problema na poziciji desnog beka a i oni su jedini koji bi mogli platiti odstetu Zvezdi.
Pa dobro 1.5 mil. samo trazimo,nije to valjda puno za BL klubove. :?
Sto se tice Stuttgarta koliko me pamcenje sada sluzi oni na desnom imaju samo Degena i to na pozajmici sto znaci da bi im Paja leg'o samo tako.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 jan 2011, 18:44

@ Devil

mozda ne trazite puno, ali Nijemci su poznati po tome da ne vole izdvajati veliku kolicinu novca za odbranbene igrace. Najskuplji transfer jednog odbranbenog igraca je Lucio kada je prelazio iz Bayera u Bayern i to za 12 miliona eura.
Naravno da za ekipu iz Bundeslige nije tesko izdvojiti 1,5 miliona eura, ali Stuttgart je sada u nekom fazonu da stedi na svakom koraku (pogotovo sto se tice igrackog kadra - ponuda HSV-u za Petrica koja je iznosila tri miliona eura) kako bi zavrsili stadion.
Ukoliko dodje do ponude mislim da ce biti sljedeci scenarij. Da se odmah na racun Zvezde uplati 750.000 €, i plus odredjeni postotak zavisno od uspjeha kluba.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 18 jan 2011, 20:30

BvB prvak ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 jan 2011, 22:50

Pirke je napisao/la:Babel prelazi u Hoff z 7M GBP a ne Eura. Sto i nije bas toliko smijesna cijena...
Jesi li siguran?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 18 jan 2011, 23:23

NYKnicks Fan je napisao/la:BvB prvak ;)
jesi li sigruran? :mrgreen:

devil, eto amer ti je izasao u susret. od mene ne ocekuj nista, ne znam sta cu sutra jesti :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jan 2011, 23:29

geronimo je napisao/la:
NYKnicks Fan je napisao/la:BvB prvak ;)
jesi li sigruran? :mrgreen:

devil, eto amer ti je izasao u susret. od mene ne ocekuj nista, ne znam sta cu sutra jesti :lol:
Joj sta ti Bayo uradi,pa si prop'o k'o Jugoslavija. :mrgreen:
Ni jesti nemas nista. :mrgreen:

Da krenem u skupljanje kakvih dobrotvornih priloga ima ovde dobrih ljudi. :mrgreen:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 18 jan 2011, 23:34

Je l`ti znas sta ces sutra jesti? :)
Ja sam u Belgradu za sat vremena, pa ti razmisli sta ces staviti na trpezu. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jan 2011, 23:36

geronimo je napisao/la:Je l`ti znas sta ces sutra jesti? :)
Ja sam u Belgradu za sat vremena, pa ti razmisli sta ces staviti na trpezu. :D
Ja bgm znam,ja poslovan covek,za dorucak samo hamburger,zdravo se hranim nema sta. :mrgreen:
Cime plovis da si za sat vremena u gradu svetskog prvaka,a usput i da pises. :mrgreen:

p.s Pazi da se ne izgubis opasna magla je vani. ;)

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 19 jan 2011, 10:02

FFHS: Markus Merk sudac desetljeća

Nijemac dr. Markus Merk najbolji je nogometni sudac u posljednjem desetljeću u izboru Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS).

Danas 48-godišnji Merk izabran je najboljim arbitrom prvog desetljeća 21. stoljeća na način da su zbrojeni glasovi u godišnjem izboru za najboljeg suca unatrag deset godina. U obzir je uzeto samo dvadeset najbolje ocijenjenih sudaca iz svake godine na način da je najboljem pripisano 20 bodova, drugoplasiranom 19 i tako dalje...

Tako je Merk ukupno skupio 135 bodova, što je 31 više od drugoplasiranog Kolumbijaca Oscara Juliana Ruiza i 39 više od Slovaka Luboša Michela i Urugvajca Jorgea Luisa Larrionde koji su podijelili treće mjesto.

Od ukupno 63-ojice sudaca s popisa njih 44 su Europljani, devet ih dolazi iz Južne Amerike, pet iz Azije, tri iz Sjeverne i Centralne Amerike, te po jedan iz Afrike i Oceanije. Od nacionalnosti je najzastupljenija Italija sa sedam sudaca, a slijede ju Španjolska (6), Engleska (5), Njemačka (4), te Švicarska, Švedska i Francuska (3)...

IFFHS, najbolji suci posljednjeg desetljeća (2001.-2010.):

1. Dr. Markus Merk (Njemačka) 135
2. Oscar Julian Ruiz (Kolumbija) 104
3. Luboš Michel (Slovačka ) 96
4.Jorge Luis Larrionda (Urugvaj) 96
5. Dr. Pierluigi Collina (Italija) 94
6. Roberto Rosetti (Italija) 91
7. Kim Milton Nielsen (Danska) 84
8. Frank de Bleeckere (Belgija) 82
9. Massimo Busacca (Švicarska) 81
10. Mejuto Gonzalez (Španjolska) 73...

Markus Merk zasluzio titulu ovu, cijenio sam ga jako.A sijecam se tkad sam bio na Kosevu tekma Zeljo-Newc..Ispostavilo se da je L.Micheal poceo sa LP preko Koseva http://en.wikipedia.org/wiki/2002%E2%80 ... ying_phase 8-) sudijo je finale Uefa Cupa 2003, vrehunac dostiga sa finalom LP 2008 Man.U-Chelzi, sjajan sudac a dolazio iz Slovacake. :o
Malo je sada ovako kvalitetnih sudaca :(
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 jan 2011, 14:49

Ako je vjerovati savjetniku/manager Babbela Hoffnheim za njega predstvalja drugu opciju ukoliko ga Liverpool ne bude htio posuditi Ajax i ukoliko ga Ajax bude htio nazad. Navodno kako je on sam izjavio postoji mogucnost da se on uracuna u transfer Suareza u Liverpool.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.