Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

AA23
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la AA23 » 05 jul 2021, 21:14

Nije imao varijacije pri servisu Sonego, vremenom je postajalo sve očiglednije da će Roger da pravi veću razliku.

Niske loptice takodjer Sonegu nisu pasale, a poeni vrlo kratki da udje u ritam.

Jedino prvi set malo ribao, ali dobra predstava. Uslovi nisu bili idealni, čuva se dosta i prilikom kretanja, evidentno.

Mislim da može i preko Medvedeva, ako servis bude isao i budu uslovi ok, ima šanse :salut:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 jul 2021, 21:25

Ja i dalje nisam zadovoljan sa njegovim prvim servisom,jer ne stvara sebi prednosti puno aa njim,ok je to protiv Sonega i slicnih,al vec protiv Mede,a pogotovo Novaka je to veliki problem. Imati samo 4 as servisa u mecu je za njegove standarde jako lose,taj segment igre jos mora dignuti.

Ono sto veseli je njegovo kretanje i udarci,danas je FH funkcionisao poprilicno dobro,i pomalo i BH dobija onu ubojitost,ako to jos malo digne bice ovdje jos svega sa njim.

I da ono najvaznije na kraju,starac od 40 godina nakon godinu i pol dana pauze od tenisa hladno dodje do 1/4 GS turnira. Tenis je u banani kad ova 3 monstruma odu

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 jul 2021, 21:27

ronaldo99 je napisao/la:
05 jul 2021, 21:25
Ja i dalje nisam zadovoljan sa njegovim prvim servisom,jer ne stvara sebi prednosti puno aa njim,ok je to protiv Sonega i slicnih,al vec protiv Mede,a pogotovo Novaka je to veliki problem. Imati samo 4 as servisa u mecu je za njegove standarde jako lose,taj segment igre jos mora dignuti.

Ono sto veseli je njegovo kretanje i udarci,danas je FH funkcionisao poprilicno dobro,i pomalo i BH dobija onu ubojitost,ako to jos malo digne bice ovdje jos svega sa njim.

I da ono najvaznije na kraju,starac od 40 godina nakon godinu i pol dana pauze od tenisa hladno dodje do 1/4 GS turnira. Tenis je u banani kad ova 3 monstruma odu
Svaki mec je sve bolji servis i to je ono sto raduje ali slazem se ,za dalje mora jos bolji biti za 10 % :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 05 jul 2021, 21:43

Raducanu presimpaticna i talentovana. Ajla mrska kao Serena.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 05 jul 2021, 21:51

Pogba je napisao/la:
05 jul 2021, 21:43
Ajla kad zašilji onim očima isto psihopata bgm.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 05 jul 2021, 22:03

ronaldo99 je napisao/la:

Mislim da i on drugačije ulazi u takav tip mečeva, nakon teškog starta protiv Mannarina, imam osjećaj da se i on malo štedi, naravno bez ikakvog nepoštovanja prema protivniku.

Trava je pa kretanje može da se " sakrije " zbog shot placementa i drugi elemenata, dosta puta se izvuče Federer kroz jedan dobar slajs, a protivnici ne znaju kada da zagaze.

Mnogo je vremena 18 mjeseci, Federer je imao u planu da bude spreman i ranije, ali evidentno je da to nije slučaj, svakako gradi samopouzdanje i udarci nisu toliko loši, sviđaju mi se refleksi i navikava se na tempo lagano.

Nadam se da će se Međed izmoriti, a šanse ima sigurno da stigne do finala.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 05 jul 2021, 22:04

Mene u tom eventualnom mecu Medo-Federer najvise zanima ritern Mede na Federerov servis. Voli se Medo malo povuci nazad, a to se protiv Federera ne smije raditi, jer ce ga isknjazavati uglovima i varijacijama. U najavi ozbiljan match-up problem za Medu, pa da vidimo kako ce biti na terenu.

Sto se tice prvog servisa Federera, slazem se da nije idealan na ovom turniru, varijacija ima, fali brzine, ali ne mogu se oteti utisku da servira koliko je potrebno i da ima jos rezerve u tom servisu. Za Sonega je ovo bilo i vise nego dovoljno, mnogo lakih poena.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 jul 2021, 22:06

delinjo je napisao/la:
05 jul 2021, 21:27
ronaldo99 je napisao/la:

Svaki mec je sve bolji servis i to je ono sto raduje ali slazem se ,za dalje mora jos bolji biti za 10 % :mrgreen:
Rekao ti je brat fino,Sonego ako je prijetnja Rogeru ovdje onda je definitivno vrijeme za penziju,al kao sto vidis rutinski bas kako sam i mislio :)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 jul 2021, 22:09

AA23 je napisao/la:
05 jul 2021, 22:03
ronaldo99 je napisao/la:

Mislim da i on drugačije ulazi u takav tip mečeva, nakon teškog starta protiv Mannarina, imam osjećaj da se i on malo štedi, naravno bez ikakvog nepoštovanja prema protivniku.

Trava je pa kretanje može da se " sakrije " zbog shot placementa i drugi elemenata, dosta puta se izvuče Federer kroz jedan dobar slajs, a protivnici ne znaju kada da zagaze.

Mnogo je vremena 18 mjeseci, Federer je imao u planu da bude spreman i ranije, ali evidentno je da to nije slučaj, svakako gradi samopouzdanje i udarci nisu toliko loši, sviđaju mi se refleksi i navikava se na tempo lagano.

Nadam se da će se Međed izmoriti, a šanse ima sigurno da stigne do finala.
U intervju odmah poslije mecaje rekao da je nakon prvog seta imao osjecaj da ce lako iskontrolisati mec do kraja,vjetovatno je sebi i dao nekog oduska da proba neke udarce.

Uglavnom jako fino odradjen mec,bez pretjeranih nerviranja :)

Vidjecrmo ako digne servis za jos malo ja ga vidim u finalu protiv Novaka. Da odgledamo jos jedan njihov klasik,jer ko zna da li cemo vise imati prilike uzivati u tim okrasajima

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 jul 2021, 22:15

Kod Danila ima jedan problem za mec protiv Feda,isti kao Rafa sto ima zadnjih godina protiv Feda,stoje daleko i cekaju prvi servis ,eh tu odmah dolaze varijacije i uglovi i izlazak na mrezu gdje ti vise as i ne treba jer zavrsavas lako poene na mrezi,Rafa je upao u taj problem i kolotecinu protiv Federera a isto ce se desiti i Danilu ako ne promijeni pristup riternu ,on jednsotavno mora napadati Fedov servis koji nije najbolji na ovom WB,sve ostalo ce biti samoubistvo za njega..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 jul 2021, 22:53

Fed je potvrdio danas da ce nastupati na OI znaci od 24 jula ga gledamo i tamo :)

Magao bi se bas fino dovesti u red sa formom pred americku turneju

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 05 jul 2021, 23:05

darker10 je napisao/la:
05 jul 2021, 21:00
akisarajevo92 je napisao/la:
05 jul 2021, 20:59

pohvalio ga je par puta, cak je rekao za jedan udarac da ga niko ne izvodi tako dobro kao Roger
ma pusti to, slusam neki dan i neki ozmov kao review, po frajerovoj prici federer haman cistom srecom tu gdje jeste. Isto ko da je Federer tuko Nolu u 3 finala ovdje a ne obrnuto pa ga se plase :rol:
Ozma ne mogu slusati, sastavlja recenice kao osmogodisnje dijete
Don't believe the hype.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 jul 2021, 23:08

forgempp je napisao/la:
05 jul 2021, 21:51
Pogba je napisao/la:
Ne znam sta Berwttinniju bi pa se zacopa u nju,valjda tenis zblizava ljude pa je na to nasjeo :)

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 05 jul 2021, 23:12

delinjo je napisao/la:
05 jul 2021, 22:15
Kod Danila ima jedan problem za mec protiv Feda,isti kao Rafa sto ima zadnjih godina protiv Feda,stoje daleko i cekaju prvi servis ,eh tu odmah dolaze varijacije i uglovi i izlazak na mrezu gdje ti vise as i ne treba jer zavrsavas lako poene na mrezi,Rafa je upao u taj problem i kolotecinu protiv Federera a isto ce se desiti i Danilu ako ne promijeni pristup riternu ,on jednsotavno mora napadati Fedov servis koji nije najbolji na ovom WB,sve ostalo ce biti samoubistvo za njega..
Medo lopatar nema sansi protiv Rogera. Ona njegova herlava igra ne prolazi protiv najvece trojke. Oducit ce ga Roger kao Novak na AO.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 05 jul 2021, 23:18

malo bezveze odnos prema Medvedevu kao drugom nosiocu, ne vidim zasto se nije mogao zavrsiti mec veceras na centralnom
Don't believe the hype.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 05 jul 2021, 23:21

ronaldo99 je napisao/la:
05 jul 2021, 23:08
forgempp je napisao/la:
05 jul 2021, 21:51
Pogba je napisao/la:
Ne znam sta Berwttinniju bi pa se zacopa u nju,valjda tenis zblizava ljude pa je na to nasjeo :)
Oteće joj Donna Berettinija :urnebes:

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 05 jul 2021, 23:27

Ajmo sad malo bolji znalci tenisa. Zna li neko sta je sa Yastremske? Vidim ne igra ni na jednom turniru a znam da je bila top 30 cini mi se. Ona je slatkica bila, imala nekih gotivnih slicica u bikiniju. :kafa:

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 06 jul 2021, 11:54

Medvedev kao drugi igrac sveta jos nijednom nije igrao na centralnom terenu, aj to i nekako vec sto ga stavljaju na terene koji nemaju krov...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 jul 2021, 11:59

NukeR_G1970 je napisao/la:
06 jul 2021, 11:54
Medvedev kao drugi igrac sveta jos nijednom nije igrao na centralnom terenu, aj to i nekako vec sto ga stavljaju na terene koji nemaju krov...
Eto igraće danas ovaj frtalj meča :D
Koševo Zapad

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 06 jul 2021, 12:06

Kakva je milina gledati Jabeur. Definitivno zenski tenis odavno nije imao ovakvu djevojku, koja ima bas sve i ne zasniva joj se igra na prebacivanju mreze i cekanju protivnicke greske vec pokusava i nekom kreativnoscu doci do poena. Tunizanka je danas protiv Sabalenke, hocu da vjerujem da ce proci dalje.

Zanimljivo ce biti vidjeti sljakasicu Muchovu protiv Kerber. U nedostatku tenisera, danas uzivat u damama. Ako ih posmatrate zbog njihovih ljepota, onda Jabeur ne gledajte. :D
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.