Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Igrao je vec za nasu U16 reprezentaciju na zadnjem odrzanom prvenstvu kad smo ispali iz A divizije i nije bio jedan od nosilaca. Iz Tuzle je otisao u Sparse prije nekoliko godina, ne znam je li jos uvijek gore. Znam da je u medjuvremenu igrao A1 ili A2 ligu (a mozda i objeramke0203 je napisao/la: ↑24 maj 2021, 13:42https://www.aba-liga.com/match-live/7/2 ... uzice-u19/
dominira Amsal Delalić.. ko je, šta je?

Btw, i taj Bojanic je isto igrao za tu kadetsku reprezentaciju, a Boskovic koji ima najbolje brojke je naravno zavrsio kod komsija. Inace, radi se i bratu onih odbojkasica.
Sin od Amira Delalica nekadasnjeg kosarkasa Sloboda Dite koji danas ima skolu kosarke Lions u Tuzli. Igrao je za Gracanicu i Brcko dok je otac vodio te klubove. Mislim da je bio u Sparsima pa iz Gracanice otisao u Igokeu, a prije toga je trenirao u Lionsima. Mislim da je cak u Octagon agenciji.Ghuraba je napisao/la: ↑24 maj 2021, 14:12Igrao je vec za nasu U16 reprezentaciju na zadnjem odrzanom prvenstvu kad smo ispali iz A divizije i nije bio jedan od nosilaca. Iz Tuzle je otisao u Sparse prije nekoliko godina, ne znam je li jos uvijek gore. Znam da je u medjuvremenu igrao A1 ili A2 ligu (a mozda i objeramke0203 je napisao/la: ↑24 maj 2021, 13:42https://www.aba-liga.com/match-live/7/2 ... uzice-u19/
dominira Amsal Delalić.. ko je, šta je?). Ne sjecam se tacno, ali znam da sam ga gledao ili u Gracanici ili u Brckom. Igra na poziciji 2/3 i ne znam bas da li je potencijal da napravi nesto vise.
Btw, i taj Bojanic je isto igrao za tu kadetsku reprezentaciju, a Boskovic koji ima najbolje brojke je naravno zavrsio kod komsija. Inace, radi se i bratu onih odbojkasica.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Bakir Samardzic iz Igman Burcha (kadet) potpisao za Fortitudo Agrigento.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Izgleda ništa od mlađih selekcija ove godine...
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Sramota. A od Biberovica mladji buraz pozvan za U16 Turske
Ne treba dijetetu ubijat snove odmah, volio bih bas vidjeti nekog da uspije pa da kazem upratio sam ga ko malog 

Vec mi mirise na Biberovica 2 odnosno 3 

#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Hahaha, ma ne bih ja svog gurao u ove sportove.Zabit je napisao/la: ↑09 jul 2021, 17:18https://sportsport.ba/kosarka/uci-za-ha ... jiv/391456
Kobe jel ovo tvoj malac![]()

nisam upratio jel se ugraju U16 i U18 prvenstva ovo ljeto? dva ljeta mi nemamo okupljenih mladih selekcija. licno bih vise volio da je Raza na celu saveza. vidi se da zena ima strast, i da joj je stalo da se nesto napravi. Mirzi su prece mini hidrocentrale. prava sda njuska. zamisli, zaradis u nba cca 40 miliona (plus ima nekretnine od belgije do baskonije) i ti dodjes u rodni kraj da u zelji za dodatnim profitom unistavas prirodnu sredinu, i to ti je ocigledno jedini smisao zivota. borba za nase igrace raznih nacionalnosti mu se svodi na onu: ko nece ne mora.
malo ko ga cijeni u Jablanici.
malo ko ga cijeni u Jablanici.
Ne igraju se prvenstva, ali ce se igrati eurochallenge turniri po nekim grupama, ucestvovat ce oko 38 repki iz razlicitih divizija, tako da se omladinske reprezentacije ipak okupe i odigraju neki turnir da ne bi drugu godinu zaredom bile bez okupljanja.
Naravno nas savez ima bolove u predjelu qrca tako da ce nasa reprezentacija nece okupljati i nece ucestvovati na tim turnirima.
Ukratko reprezentacija Bosne i Hercegovine ovo ljeto se nece okupljati niti u jednoj selekciji barem muskoj, cak i od onog planiranog okupljanja seniora nema nista.
Naravno nas savez ima bolove u predjelu qrca tako da ce nasa reprezentacija nece okupljati i nece ucestvovati na tim turnirima.
Ukratko reprezentacija Bosne i Hercegovine ovo ljeto se nece okupljati niti u jednoj selekciji barem muskoj, cak i od onog planiranog okupljanja seniora nema nista.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Odlaskom Haruna Mahmutovica iz Saveza prestao je i rad sa omladincima sirom u BiH.
-
- Kontakt:
Jebote, na šta smo spali, da bih odmah potpisao da se Harun vrati.
Zato je tu da se eksponira kad Vedran odvede reprezentaciju na EP ili kada zenske reprezentacija osvoji 5 mjesto,Harun je milion puta casnije radio ovaj poso,o entuzijazmu da ne pricam.Ovaj ima para da iz svog dzepa finansira pola tih turnira za omladinske selekcije,ali djoka prijatelji,samo naprijed dijeco pod hrvatsku,srpsku i tursku zastavu.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Sramota da nema okupljanja!
Ma nikakvog sistemskog rada tu nema. Ne mozes nabrojati 3 perspektivna mlada igraca od kojih se nesto vise moze ocekivati u buducnosti. Prije si u svakom uzrastu imao njih nekoliko koji su pucali na solidnu karijeru, ili vise od toga. Pa eto, kad se pogleda u sastav seniorskog tima, cine ga upravo igraci koji su bili nosioci u mladjim uzrastima: Nurkic, Musa, Atic, Lazic, Vrabac, Gegic, Kamenjas,... Sta ce se desiti za 10 godina kad vecine njih ne bude tu, po ovom Mirzinom dosadasnjem radu sa mladim selekcijama, komotno 'ugasiti' i seniore.
Meni su najjaci njegove izjave po medijima i drustvenim mrezama, da covjek pomisli kako ruze cvjetaju na sve strane. A, iskreno, osim dovodjenja Bosnica za trenera - sta su sadasnji celnici Saveza (sa Mirzom na celu) konkretno uradili kad je u pitanju muska kosarka? Cirkus u domacem prvenstvu, ili mozda pustanje Alibegovica tek tako da moze igrati samo kao naturalizovani igrac, bez obzira sto je davno vec igrao za mladje uzraste? Mozda sam nesto i propustio...
Meni su najjaci njegove izjave po medijima i drustvenim mrezama, da covjek pomisli kako ruze cvjetaju na sve strane. A, iskreno, osim dovodjenja Bosnica za trenera - sta su sadasnji celnici Saveza (sa Mirzom na celu) konkretno uradili kad je u pitanju muska kosarka? Cirkus u domacem prvenstvu, ili mozda pustanje Alibegovica tek tako da moze igrati samo kao naturalizovani igrac, bez obzira sto je davno vec igrao za mladje uzraste? Mozda sam nesto i propustio...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.