FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Arvid
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Arvid » 03 jul 2021, 14:43

Rodju je napisao/la:
03 jul 2021, 10:01
sombrero je napisao/la:
02 jul 2021, 22:24
ovaj Doku iz Belgije bi bio pojačanje. Vrlo lahko pravi višak 1 na 1. Al jbg nije ime pa će ga neko drugi kupiti.
Doku - takvu tempiranu bombu nisam dugo vidio.
Priznam, do sinoć nisam ni znao za njega.
Meni Mbape ništa bolji nije.
Zaključak na osnovu 90 minuta utakmice prvenstva u nacionalnom dresu.

Nije ni čudo što su najveći flopovi i promašaji zapravo hitovi Europskih i Svjetskih prvenstava.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 03 jul 2021, 16:09

NisamInSajder je napisao/la:
03 jul 2021, 14:21
It has been revealed that the Liga giants are €1.2 billion (£1.1b/$1.5b) in debt, which is making life difficult when it comes to negotiating new contracts and getting fresh faces on board.

However, the main issue with the Messi contract is the salary limit that has been imposed on Barca by La Liga, making it currently impossible for the club to agree a deal with the 34-year-old that is in line with his expectations.

Back in the summer of 2019, for example, Barca had a salary limit of €671m (£577m/$796m). In March of this year, due to the pandemic and the management of former president Josep Maria Bartomeu, that figure dropped to €348m (£299m/$413m)

Furthermore, Barca actually finished the season exceeding the limit, something that league chief Javier Tebas will not allow going into the 2021-22 campaign, meaning player sales are of fundamental importance.

Indeed, Messi has a status as the highest-paid footballer in the world and the Catalans do not wish to lower his salary, at least over the next two seasons.

And it's not just Messi's future that is being affected by the financial problems at the club.

Even summer signings Eric Garcia, Memphis Depay, Emerson and Sergio Aguero cannot yet be registered with the club before a number of other first-team players are moved on.

Meni sve vise lici da Messija necemo gledati vise u Barcinom dresu.
Ma ostaje on. Sve je dogovoreno već samo treba potpisati. Ne znam što se uopće stvorila priča da će ići bilo gdje. Da je htio tako dogovorio bi sa Parizom sve već u januaru.
(🌕) Messi's lawyers maintain the message that the only intention is to renew. They’ve already informed Barcelona that there’s nothing to worry about. Whether it being tomorrow or after Copa America, Messi will renew. @JosepSoldado #Transfers 🇦🇷✍️
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 03 jul 2021, 16:32

BoixosNois1899 je napisao/la:
03 jul 2021, 16:09
03 jul 2021, 14:21
It has been revealed that the Liga giants are €1.2 billion (£1.1b/$1.5b) in debt, which is making life difficult when it comes to negotiating new contracts and getting fresh faces on board.

However, the main issue with the Messi contract is the salary limit that has been imposed on Barca by La Liga, making it currently impossible for the club to agree a deal with the 34-year-old that is in line with his expectations.

Back in the summer of 2019, for example, Barca had a salary limit of €671m (£577m/$796m). In March of this year, due to the pandemic and the management of former president Josep Maria Bartomeu, that figure dropped to €348m (£299m/$413m)

Furthermore, Barca actually finished the season exceeding the limit, something that league chief Javier Tebas will not allow going into the 2021-22 campaign, meaning player sales are of fundamental importance.

Indeed, Messi has a status as the highest-paid footballer in the world and the Catalans do not wish to lower his salary, at least over the next two seasons.

And it's not just Messi's future that is being affected by the financial problems at the club.

Even summer signings Eric Garcia, Memphis Depay, Emerson and Sergio Aguero cannot yet be registered with the club before a number of other first-team players are moved on.

Meni sve vise lici da Messija necemo gledati vise u Barcinom dresu.
Ma ostaje on. Sve je dogovoreno već samo treba potpisati. Ne znam što se uopće stvorila priča da će ići bilo gdje. Da je htio tako dogovorio bi sa Parizom sve već u januaru.
(🌕) Messi's lawyers maintain the message that the only intention is to renew. They’ve already informed Barcelona that there’s nothing to worry about. Whether it being tomorrow or after Copa America, Messi will renew. @JosepSoldado #Transfers 🇦🇷✍️
Mislim da ce ostati, ali ovo se bas razduzilo. Evo sad ovo oko nekog salary capa, znaci za skoro 50% je smanjen u odnosu na proslu sezonu. A ciscenje tog salary capa slabo ide. Niko ne zeli da ide, a moras ga nekako ocistiti. Pjanic ce otici, PSG, Chelsea, Juve, ali kome ces uvaliti Coutinha, Umtitija, Griezmanna ?
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 03 jul 2021, 17:02

Ne znam koliko mi se svidja ova ideja sa Alejandrom Baldeom. Jest on veoma mlad i sve ali citam danas da ce klub ovog ljeta probat da dovede backupa za Albu a da je Balde u planovima da za 1-2 godine se prikljuci A-timu jer se vidi kao buducnost na lijevom beku. Raduje ako nista sto ce provesti cijeli pre season sa A-timom ovog ljeta..

Samo se nadam da ovo nece biti slucaj "Grimaldo" gdje imas talentovanog lijevog beka kojeg kofol kalis u B-timu i dovodis kojekakve Dignea i ostale mentole u medjuvremenu za velike pare i na kraju ti ovaj ode za dzabe i postane solidan/dobar igrac u drugom klubu.

Mozda sam jedan od rijetki koji ne bi volio da se dovede Gaya jer realno koliki je on upgrade nasprem Albe? A i da jedan od njih budu backup zvuci cudno u ovom trenutku. Ovako imas igraca za buducnost koji moze dosta toga nauciti od Jordija i za koju godinu postati starter aBd. Ovo je idealan scenario da se dovede neki "stariji" igrac na dvije godine koji nece imati nista protiv da sjedi na klupi a da ponekad upadne i odmori Albu.
@igrajlopte 🐦

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 03 jul 2021, 18:02

ReX je napisao/la:
03 jul 2021, 17:02
Ne znam koliko mi se svidja ova ideja sa Alejandrom Baldeom. Jest on veoma mlad i sve ali citam danas da ce klub ovog ljeta probat da dovede backupa za Albu a da je Balde u planovima da za 1-2 godine se prikljuci A-timu jer se vidi kao buducnost na lijevom beku. Raduje ako nista sto ce provesti cijeli pre season sa A-timom ovog ljeta..

Samo se nadam da ovo nece biti slucaj "Grimaldo" gdje imas talentovanog lijevog beka kojeg kofol kalis u B-timu i dovodis kojekakve Dignea i ostale mentole u medjuvremenu za velike pare i na kraju ti ovaj ode za dzabe i postane solidan/dobar igrac u drugom klubu.

Mozda sam jedan od rijetki koji ne bi volio da se dovede Gaya jer realno koliki je on upgrade nasprem Albe? A i da jedan od njih budu backup zvuci cudno u ovom trenutku. Ovako imas igraca za buducnost koji moze dosta toga nauciti od Jordija i za koju godinu postati starter aBd. Ovo je idealan scenario da se dovede neki "stariji" igrac na dvije godine koji nece imati nista protiv da sjedi na klupi a da ponekad upadne i odmori Albu.
Pa Marcos Alonso je projektovan za backup opciju na lijevom beku. Dakle on bi trebao doci umjesto Juniora Firpa, do sada se nije spomenulo niti jedno drugo ime osim Alonsa u tom kontekstu. I upravo je on taj stariji koji ce biti na klupi i uskakati povremeno u ekipu da bi se odmorio prvi lijevi bek, vjerovatno bi ovdje proveo 2 godine. Gaya je projektovan kao startni bek i on bi trebao doci samo u slucaju da se rijesis Albe.

Gaya bi bio upgrade u odnosu na Albu, bolji u defanzivi u napadu ne gubis nesto puno, cak ces biti raznovrsniji jer Gaya nece forsirati povratnu za Messija i ono u ovom trenutku najvaznije rjesavas se prevelike plate Albe u odnosu na ono sta on doprinosi. Plus sto za Gayu ne bi morao platiti nikakvu odstetu, navodno bi Valencia bila zadovoljna sa ponudom Alena i Braithwaite u zamjenu za Gayu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 jul 2021, 11:04

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 jul 2021, 11:31

Jel moguce da ce Barca dati Pjanicu i Umtitiju raskid ugovara jer prvi ima ugovor do 2024. a drugi do 2023. :o ili ce ih pustiti na posudbe ?
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 04 jul 2021, 12:25

Padovan je napisao/la:
04 jul 2021, 11:31
Jel moguce da ce Barca dati Pjanicu i Umtitiju raskid ugovara jer prvi ima ugovor do 2024. a drugi do 2023. :o ili ce ih pustiti na posudbe ?
Raskid ugovora Umtitju, Pjanica pustaju bez obestecenja u neki od 3 zainteresovana kluba za sad. Barem su takve posljenje informacije iz medija. Pjanic ako ode u PSG, tamo je dream team.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jul 2021, 12:31

04 jul 2021, 12:25
Padovan je napisao/la:
Raskid ugovora Umtitju, Pjanica pustaju bez obestecenja u neki od 3 zainteresovana kluba za sad. Barem su takve posljenje informacije iz medija. Pjanic ako ode u PSG, tamo je dream team.
Pjanić ako pređe u PSG bukvalno neće ni na koji način utjecati na njihov tim jer će i tamo biti zakucan na klupu i tribine kao i u Barci. Et baš je Pjanić ono što PSGu fali da budu dream tim.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jul 2021, 12:36

Trincaoa posudili u Wolvese, Collado promovisan na njegovo mjesto. Bukvalno nije moglo bolje.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 04 jul 2021, 12:55

Donnie Darko je napisao/la:
04 jul 2021, 12:31
04 jul 2021, 12:25
Padovan je napisao/la:
Pjanić ako pređe u PSG bukvalno neće ni na koji način utjecati na njihov tim jer će i tamo biti zakucan na klupu i tribine kao i u Barci. Et baš je Pjanić ono što PSGu fali da budu dream tim.
Pa da li bas mislis da nije ono sto im treba? PSGu vali vezni red, dosao Wijnaldum i jos evenutalno Pjanic. Mnogo bolje nego Gueye, Parades, Pereira ili Rafinha. Kako god Pjanic gdje god ode igrat ce mnogo mnogo vise nego u Barci i gdje god mu se pruzi prilika bit ce bitan kotacic. Uopste nije bitno da li ce ici u Chelsea, PSG ili Juventus, ali bit ce bitan kotacic.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 jul 2021, 12:57

Kakav crni PSG. Imao bi istu ulogu tamo, kao i u Barceloni. Ili Italija, ili Engleska, ali ovaj drugi jakosni kategorij timova.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 04 jul 2021, 14:36

Bas me interesuje kako će raskinut ugovor sa Umtitijem osim da mu isplate ono koliko ga sljeduje do kraja ugovora, odnosno veći dio toga.
Don't hate what you don't understand.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 jul 2021, 14:59

Kakva sranja je Barto pravio sa ugovorima, to nisu istine :oops:

Nece Umtiti nidje da ide, ni prodaja, ni posudba, ni raskid ugovora, ništa... kao da veli Ma pušite mi ga svi, levati :lol: yebo sebe.
Sa Coutinhom skoro ista prica. Ko ce ga kupiti sa onim ugovorom ?
Zadnja izmjena: let3, dana/u 04 jul 2021, 15:01, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jul 2021, 15:01

Što bi išao, nije lud.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 jul 2021, 15:05

Donnie Darko je napisao/la:
04 jul 2021, 15:01
Što bi išao, nije lud.
Nije on lud, niti Coutinho, niti Dembele, niti bilo ko - nego Barto koji im je davao takve ugovore :puke: kakve zločine je taj covjek radio Barci.
I sad je vezao ruke Laporti, koji ih mora muntati i folirati, samo da odu nekako iz Barce. Al nece niko otici :rol: to je ono što je najgore.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 04 jul 2021, 16:22

Firpo u Leedsu. Barci 15m eura.

Jos jedan u nizu failova imajuci u vidu da je placen prije dvije godine 20m. Ali eto, i ovo ispade super cifra na kraju. :facepalm:
@igrajlopte 🐦

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 jul 2021, 16:45

let3 je napisao/la:
04 jul 2021, 14:59

Nece Umtiti nidje da ide, ni prodaja, ni posudba, ni raskid ugovora, ništa... kao da veli Ma pušite mi ga svi, levati :lol: yebo sebe.
Barto je za mnogo toga kriv, za Umtita nije. Ogroman je pritisak navijaca bio da mu se produzi, nakon fenomenlne sezone, da ne bi otisao u United za 60 miliona. Razapeli bi ih da se to desilo.

A sto se Umtita tice, on je fubaler koliko ti i ja. Da li bi se ti sad odrekao njegove plate? :kralj:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jul 2021, 17:03

Evander je napisao/la:
04 jul 2021, 16:45
let3 je napisao/la:
04 jul 2021, 14:59

Barto je za mnogo toga kriv, za Umtita nije. Ogroman je pritisak navijaca bio da mu se produzi, nakon fenomenlne sezone, da ne bi otisao u United za 60 miliona. Razapeli bi ih da se to desilo.

A sto se Umtita tice, on je fubaler koliko ti i ja. Da li bi se ti sad odrekao njegove plate? :kralj:
Pa kriv je i za Umtitija jer mu je dao ugovor kao da je bio daleko najbolji štoper na svijetu jedno 5 godina u nizu.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 jul 2021, 17:16

Tad su to svi pozdravili i rekli da je odlican potez. Da mu nisu produzili, otisao bi u United, koji bi platio klauzulu i svi bi rekli "gubimo najboljeg stopera".

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.