Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Thunderstruck
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Thunderstruck » 17 jan 2011, 17:19

drH je napisao/la: Ne, ima klauzula u ugovoru da ga United uvijek moze kupiti nazad za 10 miliona funti ;)
Je li stvarno to istina?
Ja nisam znao, ako jeste to ce SAF sigurno iskoristiti.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 17 jan 2011, 17:23

Thunderstruck je napisao/la:
drH je napisao/la: Ne, ima klauzula u ugovoru da ga United uvijek moze kupiti nazad za 10 miliona funti ;)
Je li stvarno to istina?
Da je istina iskoristilo bi se to kad smo ga htjeli vratiti..........Mozda je bilo u ugovoru tek kad smo ga prodali do sad je on vec potpisao neki novi bez te klauzule
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 17 jan 2011, 19:16

Slatinash_7 je napisao/la:
Je li stvarno to istina?
Da je istina iskoristilo bi se to kad smo ga htjeli vratiti..........Mozda je bilo u ugovoru tek kad smo ga prodali do sad je on vec potpisao neki novi bez te klauzule
Ako je bilo u ugovoru to se ne moze maknuti novim ugovorom sa istim klubom.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 17 jan 2011, 20:33

Je li stvarno to istina?
Ja sumnjam u to.
You'll never walk alone.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 jan 2011, 20:37

@DrH,

Da to postoji, Ferguson bi ga sigurno vratio na Old Traford, tako da...To je bilo samo za prvu sezonu, ali kako je Giuseppe potpisao dugogodišnji ugovor sa Villarealom, ta opcija je prestala važiti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 17 jan 2011, 20:54

Ljudi, razmislite malo.Novim ugovorom sa istim klubom ne mozete maknuti klauzule koje su postavljene od prijasnjeg kluba osim ako nisu vremenski ogranicene.
Zamisli imas dogovor sa klubom da od igraca kojeg im prodajes oni tebi duguju 20% od sljedeceg transfera.I ti za 6 mjeseci potpises novi ugovor sa igracem i izbrises ovih 20%.Nemoguce...
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 17 jan 2011, 20:56

----------------------VdS---
-----Vidic------Rio---Pique--
Valencia-----------------------Evra-
------------Carrick--Anderson----
-----CR------------------Rossi
-----------Rooney--------------
Kak bi bili mocni jbte :D
Valencia nije bek, al mislim da ova formacija kao sto je Ciro koristio u repci nije losa nimalo..

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 17 jan 2011, 21:13

Pique bi vrlo vjerovatno i ostao da se nije Barca umiješala jer je počeo dobijati minutažu kod Fergusona ali on se odlučio za Evansa ali sam ubijeđen da bi ga ostavio i pored njega.Međutim njegov matični klub i klub za koji navija je ponudio novce i to solidne za igrača koji nije pretjerano igrao (imao je dobru sezonu iza sebe u Zaragozi,a uz to ga je i Pepe znao od ranije) a i Ferguson vjerovatno nije htio tu praviti problem i stvarati nezadovoljstvo kod igrača tako da je momak otišao.To je jedan od transfera za koji sam znao da ćemo se kajati ali opet kad ovako sagledam stvari bude mi i malo lakše. Definitivno je među 3 najbolja stopera na svijetu i sigurno će i dalje biti s obzirom da je mlad igrač
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 17 jan 2011, 21:33

brazzo je napisao/la:Pique bi vrlo vjerovatno i ostao da se nije Barca umiješala jer je počeo dobijati minutažu kod Fergusona ali on se odlučio za Evansa ali sam ubijeđen da bi ga ostavio i pored njega.Međutim njegov matični klub i klub za koji navija je ponudio novce i to solidne za igrača koji nije pretjerano igrao (imao je dobru sezonu iza sebe u Zaragozi,a uz to ga je i Pepe znao od ranije) a i Ferguson vjerovatno nije htio tu praviti problem i stvarati nezadovoljstvo kod igrača tako da je momak otišao.To je jedan od transfera za koji sam znao da ćemo se kajati ali opet kad ovako sagledam stvari bude mi i malo lakše. Definitivno je među 3 najbolja stopera na svijetu i sigurno će i dalje biti s obzirom da je mlad igrač
Nikad u zivotu.........pa mi imamo 2 najbolja i eto stavi tu Terrya i vec ispada iz te konkurencije,a dobro znamo koliko je jos boljih od njega.
Po meni nije greska sto smo ga prodali jer je kod nas bio glupko koji je puno grijesio i nije se mogao hrvati s robusnim napadacima kakvi su u nasoj ligi.
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 18 jan 2011, 10:36

brazzo je napisao/la:Pique bi vrlo vjerovatno i ostao da se nije Barca umiješala jer je počeo dobijati minutažu kod Fergusona ali on se odlučio za Evansa ali sam ubijeđen da bi ga ostavio i pored njega.Međutim njegov matični klub i klub za koji navija je ponudio novce i to solidne za igrača koji nije pretjerano igrao (imao je dobru sezonu iza sebe u Zaragozi,a uz to ga je i Pepe znao od ranije) a i Ferguson vjerovatno nije htio tu praviti problem i stvarati nezadovoljstvo kod igrača tako da je momak otišao.To je jedan od transfera za koji sam znao da ćemo se kajati ali opet kad ovako sagledam stvari bude mi i malo lakše. Definitivno je među 3 najbolja stopera na svijetu i sigurno će i dalje biti s obzirom da je mlad igrač
Nikad u zivotu.........pa mi imamo 2 najbolja i eto stavi tu Terrya i vec ispada iz te konkurencije,a dobro znamo koliko je jos boljih od njega.
Po meni nije greska sto smo ga prodali jer je kod nas bio glupko koji je puno grijesio i nije se mogao hrvati s robusnim napadacima kakvi su u nasoj ligi.
Kakav Terry živ bio, raspada se lik od onog skandala, nije ni on što je bio.. A to za Piquea da se ne može hrvati s robusnim napadačima? Ne bih se složio :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 18 jan 2011, 10:56

Toxicity je napisao/la:
Kakav Terry živ bio, raspada se lik od onog skandala, nije ni on što je bio.. A to za Piquea da se ne može hrvati s robusnim napadačima? Ne bih se složio :mrgreen:
Po čemu se raspada života ti? Kako ja ne volim kad netko lupne neku glupost i sve OK na kraju. Pa Terry je i dalje najbolji na svijetu na svojoj poziciji...
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 jan 2011, 10:59

malta071 je napisao/la:Ljudi, razmislite malo.Novim ugovorom sa istim klubom ne mozete maknuti klauzule koje su postavljene od prijasnjeg kluba osim ako nisu vremenski ogranicene.
Zamisli imas dogovor sa klubom da od igraca kojeg im prodajes oni tebi duguju 20% od sljedeceg transfera.I ti za 6 mjeseci potpises novi ugovor sa igracem i izbrises ovih 20%.Nemoguce...
Da to postavimo ovako:
-Igrač potpiše ugovor sa Villarealom na 4 godine, po kojem bi trebao dobijati oko 3 miliona Eura godišnje
- SAF-u se digne ona stvar i želi nakon 3. sezone uzeti Rossi-ja, te će platiti 10 miliona Eura(dakle, Villareal je dobar samo 1 milion na njemu :lol: )

Prilikom potpisivanja tog drugog ugovora(nazovimo ga produžavanjem sa Villarealom), klauzula od 10 miliona Eura je nestala. Ukoliko se ne varam, ta klauzula sada iznosi 35 miliona Eura, kako za Manchester, tako i za bilo koji drugi klub koji želi u svojim redovima vidjeti Giuseppe Rossi-ja.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amar_giggs
Kontakt:

Post Postao/la amar_giggs » 18 jan 2011, 11:15

Vjerujte mi na rijeci Rossi nikad ne bi uspio u manchesteru i ja ga ne bi doveo ni za 3mil da jee moguce,ne bih Machedu dao za njeg i glupa je prica.Cujem da smo zainteresirani za Bastosa iz Lyona

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 18 jan 2011, 11:43

@ Chelsea_CBH
Šta je bola najbolji na svijetu.. Bolji od Vidića? Aj ne lupetaj molim te, lik odkad mu se desio onaj skandal nije svoj nikako.. Terry više nije sinonim za najboljeg štopera na svijetu, bilo tebi krivo ili ne..
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 18 jan 2011, 11:50

[quote="Monolog"
Da to postavimo ovako:
-Igrač potpiše ugovor sa Villarealom na 4 godine, po kojem bi trebao dobijati oko 3 miliona Eura godišnje
- SAF-u se digne ona stvar i želi nakon 3. sezone uzeti Rossi-ja, te će platiti 10 miliona Eura(dakle, Villareal je dobar samo 1 milion na njemu :lol: )

Prilikom potpisivanja tog drugog ugovora(nazovimo ga produžavanjem sa Villarealom), klauzula od 10 miliona Eura je nestala. Ukoliko se ne varam, ta klauzula sada iznosi 35 miliona Eura, kako za Manchester, tako i za bilo koji drugi klub koji želi u svojim redovima vidjeti Giuseppe Rossi-ja.[/quote]
Ne, klauzula ne se ne ukida novim ugovorom,jer ona nije dio ugovora izmedju Villareala i Rossija,nego dio dogovora Manche i Villareala,kada su dogovarali transfer,tako da ne moze biti ukinuta novim ugovorom Rossija. Jedino ako Rossi ode u neki drugi klub,klauzula nestaje.
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 18 jan 2011, 12:05

:lol: možda ipak ne pričamo o istom igraču :? Čovjek trenutno standardan i skoro bezgrešan u timu Barce i Španije.

Lidnegaard debitovao u rezervama protiv Burya a rezultat je bio 8-0 golove za United dali King 2,Gabriel Obertan hat-trick,Robbie Brady 1,Fabio 1 i Vermijl 1
Manchester United boss Sir Alex Ferguson won't tolerate slackers in their title charge.

Ferguson has stunned Old Trafford stars by introducing extra training sessions over the last week, says The Sun.

The United boss and his backroom staff have been holding morning and afternoon workouts on Tuesdays and Thursdays for all first-team squad members not getting regular action.

In the past Fergie has only held double sessions in the pre-season, but is determined to keep his players as sharp as possible for the run-in.
ponovo pametan potez Fergusona s obzirom da se bliže i tekme u kupu i Ligi Prvaka tako da će igrači biti pod dodatnim naporom a malo vremena za odmor ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 18 jan 2011, 12:24

PATRICE EVRA uvjeren je kako cijela Engleska priželjkuje prvi poraz Crvenih vragova u premierligaškoj sezoni.

Ali on još uvijek nije došao pa se tako niz neporaženosti sir Alexa Fergusona u Premierligi proteže na 25 utakmica. Posljednji je put United izgubio 3. travnja prošle godine od Chelseaja na Old Traffordu (2:1), a ove je sezone u 21 odigranoj utakmici upisao 12 pobjeda i devet remija.

"Cijela zemlja je bila protiv Manchester Uniteda. Svi su željeli da izgubimo", komentirao je Evra aludirajući na nedjeljni remi (0:0) s Tottenhamom na White Hart Laneu.

"Ostati neporažen je veliki izazov za nas, ali najvažnije nam je osvojiti naslov ", dodao je lijevi bek momčadi koja lovi svoj rekordni 19. premierligaški naslov. Trenutno je United na brojci od 18 osvojenih prvenstvenih naslova, isto koliko ih je skupio i Liverpool.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Analitico
Kontakt:

Post Postao/la Analitico » 18 jan 2011, 13:19

Samo sam se javio na ovu temu da vam kazem da me ona vasa Chichita jako nervira samom pojavom, pogotovo one njegove kokosje oci i onaj kravlji neinteligentni pogled. Lik mi je jako antipatican i jedna od zelja mi je da se sastanem sa njim na pola sata da ga malo proturim kroz sake i da mu malo uljepsam onu ruznu facu......

Eto samo sam to htio da vam kazem....

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 18 jan 2011, 13:21

Upravo tako. Smijesno je Pikea svrstati medju tri najbolja odbrambena igraca svijeta. Za mene su od njega bolji Ferdinand, Vidic, Teri, Karager, Karvaljo, Kielini, Pujol,... U stvari, tesko je uopste procjeniti stvarni Pikeov kvalitet. Igra za dva kolektiva koja su toliko dominantna, rijetko ih protivnik napadne, a i kada ih napadne, napadne ih sa malo igraca. Bilo bi zanimljivo pogledati statistiku koja bi pokazala koliko su lopti izbacili iz sesnaesterca F&V, a koliko P&P... Sve to na kraju procentualno podjeliti sa primljenim golovima. Siguran sam da je Mancin dvojac daleko uspjesniji. Ne znam kako bi se Barsin dvojac proveo da u jednoj utakmici imaju posla koliko su F&V imali protiv Totenhema :roll: :idea: . Pike je nesumljivo dobar igrac, ali sigurno nije bolji od F&V. Meni nimalo nije zao sto je otis'o iz Mance, posebno kada sam uvidio kolika je Pike kretencina (pljuvanje trenera Spanije, onako podlo i ljigavo uz odvratni osmijeh,... gadjanje kospicama,...). Takvi majmuni neka igraju u nekim drugim klubovima :mrgreen: . Isto tako mi nije zao sebicnog snoba i 'egomanijaka' Ronalda, takvi igraci neka igraju u nekim drugim klubovima :mrgreen: . Do sada sam jedino zalio za Tevezom (to su u vise navrata mogli primjetiti svi oni koji prate ovu temu :mrgreen: ),... Njegovi igracki kvaliteti bi nesumljivo dobro dosli, kao i Ronaldovi uostalom, ali sam za Tevezom prestao zaliti kada je poceo pokazivati nezadovoljstvo sa zivotom u Engleskoj. Nikako ne kontam sta momak hoce!? Igro je u VH i MU, dobro je znao kakav je zivot u ENG, pa je opet potpis'o za Siti,.. Poslije j nema k :mrgreen: . Sada neka lijepo Sitiju istrese novac koji su ulozili u njega, pa neka onda ide igrat za Boku :mrgreen: . I pored svega toga, paradoksalno je da se taj momak najvise trudi od svih igraca Sitija :roll: . Mozda on i ne bi zelio otici da je ost'o u Junajtedu, ali bolje da to ne znamo :mrgreen: .

Ovdje se pominje Rosi iz Viljareala. Momak se u Manci nije mog'o nametnuti i opravdano je prodan u Spaniju. Tamo opet pruza fantasticne partije i meni se neobicno svidja nacin na koji pika loptu :mrgreen: . E sad, da li bi tako mog'o igrati u MU, tesko je reci, a ja sam dosta skeptican po tom pitanju. Nisu svi igraci za EPL koliko god oni bili dobri u drugim ligama.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 18 jan 2011, 13:28

Vidim Evra ima odličan smisao za humor. slika

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.