FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 01 jul 2021, 21:01

Prvo ovde ima milion ne logicni stvari.

Prvo NAM je kupio prava kluba za 12 m €.

Sto znaci da moze da proda ta prava recimo za 100 m € a moze za 0 m €.. kao i svaki biznis.

Pozajmice un secure loans su naj riskantnija vrsta kredita, ako je a nije ( jer je sukib interesa nemozes sam sebi posudjivat) i bilo posudbi posudjujem klubu 2 m € za plate. A onda odredjujem kome cu dat platu koga cu primit kako cu vodit firmu klub to neide tako osim u slucaju kao sto je Tan uradio u kardifu dao im 120 m funti ali da dobije jos 21% kluba (cinimi se da je 60% imao sad je na 81%) ali da se za te pare ili vecinu para odkupi stadion i da stadion bude garant u slucaju da cardif nevrati njemu 100 m funti da on bude vlasnik stadiona. To je secure loan.

Mi jedino sta mozemo popusit u najgorem slucaju jeste butmir ako je na vlasnistvu kluba i dug prema igracima poreznoj. Cinimi se da je 850k km dug poreznoj i mozda 1 m km prema igracima prodajom djokanovica i nastupa u euro takmicenju dug igracima bi se mogao vratit

Nemozes bit vlasnik firme koja nema nista i u kojoj nisi stvorio nista bez obzira koliko si ulozio i da onda kazes malo sam se igro biznisa nije islo vratite vi meni pare.

Opcija postoji da proda klub i da izvuce nesto para al cisto sumnjam da ce iko to kupit kad vidi samo u zadnji 6 mjeseci ko vodi NS BH, kako je borac postap prvak, kako tim koji ima dug prema igracu probija datu isplate go zrinjskom penal protiv velaza udaranje igraca sirokig brijega ukudanje tv emisije koja je bila jedna od pozitivni stvari generalni sponzor jednog kluba generalni spinzor lige itd..

Ovi sto pricaju borac nam pustio kup je smjesno jer mi imamo vise argumenata da smo mi njima dali titulu za kup..

Sarajevo je imalo jeci tim od borca i zadnjih 14 kola al kompaniju od 16 milijardidolara je uzdrmala korona i nije bila ustanju nac nacina da posalje 500 k €

Sabrina nije kriva za ovo jednostavno igraci nisu bili ispostovani sa platama a vico malo poguro birac sa sudijama i parama koji je m tel dao savezu i to je to

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 01 jul 2021, 21:02

Arnelv52 je napisao/la:
01 jul 2021, 20:50
Pomalo...

Ne znam koliko ima istine u svemu ovome. Vrijeme će pokazati. Ono u čemu ima istine je da motiv ovih članaka na klixu i na ss.ba mogu biti ili pare tj. da se radi o plaćenom članku ili želja za klikovima a da je ekskluziva - nije.

Ovaj članak je prije 15 dana izašao u vijetnamskim novinama. Nije ovo nikakva ekskluziva - nije vijetnamski cafef.vn danas to objavio nego prije 15 dana. Da li im možemo vjerovati? Ja ne vjerujem klixu i sportsportu kad nešto objave a kamoli da vjerujem nekom vjetnamskom časopisu za koji nikad nisam ni čuo.

Vidjećemo šta vrijeme donosi. Ovo što su oni objavili niti je ekskluzivno, niti je konačno. Dajte malo kad čitate vijesti il' kad ih slušate zapitati ponekad sebe koliko im mogu vjerovati, koji dio je tačan, koji možda izmišljen i kako ih mogu provjeriti a ne samo prihvatati i upijati šta god da vam se kaže.
I dok si upravu za to da ne treba vjerovati svakakvim levatskim portalima, zar ne mislis da bi dosad neko iz kluba demantovao ovo, da nije istina? Ipak je rijec o jako vaznoj stvari za buducnost najveceg bh. kluba, koju je prenio najpopularniji portal u drzavi.
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 01 jul 2021, 21:03

JVVVST je napisao/la:
01 jul 2021, 21:02
Arnelv52 je napisao/la:
Pomalo...

Ne znam koliko ima istine u svemu ovome. Vrijeme će pokazati. Ono u čemu ima istine je da motiv ovih članaka na klixu i na ss.ba mogu biti ili pare tj. da se radi o plaćenom članku ili želja za klikovima a da je ekskluziva - nije.

Ovaj članak je prije 15 dana izašao u vijetnamskim novinama. Nije ovo nikakva ekskluziva - nije vijetnamski cafef.vn danas to objavio nego prije 15 dana. Da li im možemo vjerovati? Ja ne vjerujem klixu i sportsportu kad nešto objave a kamoli da vjerujem nekom vjetnamskom časopisu za koji nikad nisam ni čuo.

Vidjećemo šta vrijeme donosi. Ovo što su oni objavili niti je ekskluzivno, niti je konačno. Dajte malo kad čitate vijesti il' kad ih slušate zapitati ponekad sebe koliko im mogu vjerovati, koji dio je tačan, koji možda izmišljen i kako ih mogu provjeriti a ne samo prihvatati i upijati šta god da vam se kaže.
I dok si upravu za to da ne treba vjerovati svakakvim levatskim portalima, zar ne mislis da bi dosad neko iz kluba demantovao ovo, da nije istina? Ipak je rijec o jako vaznoj stvari za buducnost najveceg bh. kluba, koju je prenio najpopularniji portal u drzavi.
Pa Kasum rece, ne smije potvrditi ali nece dematovati.
Sve mi znamo.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 01 jul 2021, 21:04

kengur je napisao/la:
01 jul 2021, 20:55
SarajevoJeBordo je napisao/la:
01 jul 2021, 20:37
Selam za Aristotela, možeš li nama glupima objasniti proceduru ULAGANJA PARA u udruženje građana, a da to nije DONACIJA/POZAJMICA?

Volio bih da ti ovo pitanje postavi neko drugi, npr neko od tih koji su u pravu, a koji znaju šta te pitam.
I ti si definitivno jedan iz "sarkazam brigade", zato sam stavio ...
Nije problem pozajmnice nego sto je trebalo paziti na troskove i voditi racuna o interesu kluba. A interes kluba je bio da nakon virsli sto prije postanemo samo-odrzivi a ne da krsimo desetine miliona. To je i Tan zahtjevao pa digao ruke prvi. Jer svaki dug se na zapadu naplati ako ne proglasis bankrot. Dakle nema nista "djabe". A Sabra je poslusno radila za interese investitora (i svoju preveliku platu) a ne kluba. 7 i 20 miliona prave VELIKU razliku pri kupovini. KAPISH ?

Arnel mi se svidja jer pokusava kao na civilizovan nacin da gura svoju agendu :rol:
Cijeli post temeljiš na tome da mi moramo vratiti ono što je Nam uložio/posudio. Nisi u pravu, jer svaka posudba je na kraju godine otpisana jer je jedini mogući način ulaganja u UG. Nam može da naplati 60% svojih uloga koje imaju cijenu i to može naplatiti od narednog investitora, a ne od kluba. I zato sam napisao da bih volio da te ovo pita neko od tih tvojih koji su po tebi u pravu, a apsolutno sam siguran da bi ti rekli isto ovo što i ja. Ti druže ne znaš koliko je 2+2x2, a pričaš o integralima i kad x teži u beskonačno.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 jul 2021, 21:05

MortemHz je napisao/la:
05 mar 2021, 21:05
Samozdravlje je napisao/la:
05 mar 2021, 20:39
Denchi je napisao/la:
05 mar 2021, 19:37

Vecini da, na sezonu, to svakako radimo tako sa Ahmetom, sad jos Krstu i Hebiba,Hodzica,Handzica
Dzafic i Milanovic nisu trazeni nivo imali su bezbroj prilika a ne doprinose nista....njima bi dao raskid....onda traziti nekih 4-5 novih od kojih 3 za prvih 11, a jos 2 mladja ili za klupe/rotacije

Iz Tvoje tastature u Bozje usi, ali vidi ovo:
- 2019 g. budzet bio 10,5 KM , u minusu 4,5 mil KM
- 2020 g. budzet pretpostavljam 15 mil KM(dosli TSS,Milicevic,Jukic)od Evrope i prodaje 3 igraca, 6 milKM, dakle minus od 8-10 milKM
- 2021 g. dovodjenjem 3 za prvih 11(tipa TSS) dize budzet na 20 milKM. i minus 10+ milKM.
Ako TANAM to podrzavaju i trebali bi i mi navijaci. Zato ja govorim o raskidu ugovora onim koji mozda ???
Ma ni blizu tih budžeta :D
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 01 jul 2021, 21:05

kengur je napisao/la:
Selam za Aristotela, možeš li nama glupima objasniti proceduru ULAGANJA PARA u udruženje građana, a da to nije DONACIJA/POZAJMICA?

Volio bih da ti ovo pitanje postavi neko drugi, npr neko od tih koji su u pravu, a koji znaju šta te pitam.
Nije problem pozajmnice nego sto je trebalo paziti na troskove i voditi racuna o interesu kluba. A interes kluba je bio da nakon virsli sto prije postanemo samo-odrzivi a ne da krsimo desetine miliona. To je i Tan zahtjevao pa digao ruke prvi. Jer svaki dug se na zapadu naplati ako ne proglasis bankrot. Dakle nema nista "djabe". A Sabra je poslusno radila za interese investitora (i svoju preveliku platu) a ne kluba. 7 i 20 miliona prave VELIKU razliku pri kupovini. KAPISH ?

Arnel mi se svidja jer pokusava kao na civilizovan nacin da gura svoju agendu :rol:
Uz duzno postovanje, glup si.

Po tvom: Tan/Nam imaju pare, leze im na racunu. Natjeraju Sabrinu da ih potrosi, da bi ih mogli trazit nazad, odnosno da bi im se vratile na racun kad/ako nas eventualno neko drugi kupi. Gdje je tu logika? Zasto bi to radili, ako vec imaju pare?
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 01 jul 2021, 21:06

Samo molim Boga da su imali plan pripremljen za nekog novog koji ce, nadam se malo vise pratiti i biti prisutan a imati svoje ljude u klubu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 jul 2021, 21:09

01 jul 2021, 21:05
MortemHz je napisao/la:
05 mar 2021, 21:05
05 mar 2021, 20:39

Iz Tvoje tastature u Bozje usi, ali vidi ovo:
- 2019 g. budzet bio 10,5 KM , u minusu 4,5 mil KM
- 2020 g. budzet pretpostavljam 15 mil KM(dosli TSS,Milicevic,Jukic)od Evrope i prodaje 3 igraca, 6 milKM, dakle minus od 8-10 milKM
- 2021 g. dovodjenjem 3 za prvih 11(tipa TSS) dize budzet na 20 milKM. i minus 10+ milKM.
Ako TANAM to podrzavaju i trebali bi i mi navijaci. Zato ja govorim o raskidu ugovora onim koji mozda ???
Ma ni blizu tih budžeta :D
?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 jul 2021, 21:10

11 mar 2021, 20:02
Denchi je napisao/la:
11 mar 2021, 18:15

A ne znam buraz sta mislis o tome da pruzimo bezrezervnu podrsku ekipi koja ce uzeti duplu ove godine(2gu duplu u 3 godine, 5 trofeja) i da ne dozivljavamo kadrovske promjene toliko prisno, kad vec imamo ljude strucne da to hendlaju jer po rezultatima nema niko strucniji ocigledno...
Ja sam jbg isto srao svasta, te daj ovog daj onog ovaj valja ovaj nevalja, ali sam uvidio koliko je to glupo, imamo struku i placamo i jos vecu stranu struku da nam pomaze kako neke stvari idu gdje jos nemamo iskustva...ponekad cujem neke stvari pa to podjelim kao za Hirosa iako se nije desilo na kraju, ali sam dosta vidio da je to oko ekipe na jednom dobrom nivou, da se logicne stvari rade, da se dobro vode igraci i mimo treninga i znam da to druge ekipe nemaju, zbog toga me ne tangira iako neko ima losu tekmu njihov kvalitet je poznat i njihov rad tokom sedmice se vidi, shvatam potpuno da to psovanje dolazi iz frustracije i zelje za boljitkom i pobjede u momentu tekme, ali je preruzno zaista za citati, odite na prozor, balkon pa opsuj radije nego da mi to govorimo i pisemo nasim igracima...i znaci nemojte previse gledat u dinamo i zvezdu, ako cete sta gledat pogledajte film "moneyball" jest o baseballu ali mozda vam se malo oci otvore glede razlike izmedju ekipa i kod nas u ligi a i u evropskom fudbalu...

Sve je stvar pogleda, na casu polupunu ili polupraznu. Slavio se i Ibrakovic i Kusturica, pa nas Jesic unazadi 3 godine minimum.
Ako nekog ovo plavo zadovoljava- ok. Vi kao mladi ljudi trebate traziti vise. Pozvao bih se i na finansije(ne zavirujem u TANAM novcanik), ali me zivo interesuje fin. izvjestaj za 2020g., a 2019 smo zavrsili sa 4,5 milKM minusa. Izmedju 2 igraca pribliznih kvaliteta sa 32 i 22 god. uvijek bih izabrao mladjeg(malo skupljeg). Zato sto ga mozemo prodati bar kao Rahmana. Moze i mora bolje. No ko je @Sz da pametuje:
- NEMA NAMA NAPRIJED BEZ AKADEMACA, ZNAJU TO SVI PITARI, SAMO CULI ZA BECIRAJA I DAJ POSTO-POTO.

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 01 jul 2021, 21:15

Arnelv52 je napisao/la:
Pomalo...

Ja ne znam sta se dešava i gdje ce ovo sve završiti, ali jednu stvar znam. Koliko god mi volili ili ne ovu upravu jedno je sigurno, a to je da oni nisu podvili rep kao mnoge ranije uprave i napustili klub. Očito je da su oni ovo znali dosta ranije. Možda im je bilo i najavljeno? Mislim da je zbog toga i bila ta sva ćutanja od strane kluba, prema nama navijacima. Sad mi je malo i jasnije zbog čega je Kasum i išao u Češku, očito da su nesto pokušavali.
Kako god da se završi, a nadam se da ce to sve izaći, ako Bog da, na dobro mislim da bi Sabina trebala podnijeti ostavku. Ta ostavka je dobra kako za nju, tako i za klub.
Mi smo društvo koje je zatrovano, puni smo mržnje, zavidim, vise volimo tuđu nesreću nego našu sreću, pokupljivi smo, dajemo i uzimamo pozicije koje nismo zaslužili, prodajemo se za male pare, kada vidimo problem mi ne ukazujemo na rijesenje, vec potenciramo problem.
Opet se ne mogu oteti utisku da su neki ovo jedva dočekali, pa su nekim plaćenim člancima još više zakuhali situaciju.
Nama spas nije u Husrefu, nije pogrešan potez gašenje škole fudbala, legednde da su htjele da učestvuju, učestvovali bi. Mi kao navijaci nećemo pomoći klubu, ne sto to ne želimo, vec sto ne možemo. Odmah da se zna, nije nam ni spas u ovoj upravi, jer trebali su shvatiti šta se dešava pa da imaju neki backup plan. Ovako ćutanjem su samo navukli gnjev na sebe.
Nece nas niko kupiti, ne sto mi nismo interesantni vec zbog toga što ne zna šta kupuje. Sta ce nekome Udruzenje? Ovde se prvo treba donijeti zakon o sportu pa onda krenuti dalje...
Nije vakat da bilo ko likuje. Ako mislite da znate, javite se i pomozite. Kao sto su pomogli oni koji su nas izvukli iz situacije kada nismo imali za virusle.
Neka nam je, dragi, Bog na pomoći...
Evo i oni tebe selame!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 01 jul 2021, 21:18

Zastone je napisao/la:
01 jul 2021, 21:06
Samo molim Boga da su imali plan pripremljen za nekog novog koji ce, nadam se malo vise pratiti i biti prisutan a imati svoje ljude u klubu.
Još neću da povjerujem da je ovo istina, ako jeste načekati ćeš se da neko drugi dođe. Sa ovom državom neće niko da ima posla.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 01 jul 2021, 21:19

Ako je izašlo u Vijetnamu prije 15 dana , onda je Nam rekao ovu vijest Sabrini prije mjesec dana

Crni21
Kontakt:

Post Postao/la Crni21 » 01 jul 2021, 21:20

SportSport.ba je kontaktirao predsjednika Upravnog odbora FK Sarajevo, Damira Kasuma, koji nam je dao kratak komentar na vijesti iz Vijetnama.

"Ne smijem da potvrdim, a ne želim da demantujem", kratko nam je kazao Kasum.
FK Sarajevo

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 01 jul 2021, 21:20

01 jul 2021, 21:04
kengur je napisao/la:

Cijeli post temeljiš na tome da mi moramo vratiti ono što je Nam uložio/posudio. Nisi u pravu, jer svaka posudba je na kraju godine otpisana jer je jedini mogući način ulaganja u UG. Nam može da naplati 60% svojih uloga koje imaju cijenu i to može naplatiti od narednog investitora, a ne od kluba. I zato sam napisao da bih volio da te ovo pita neko od tih tvojih koji su po tebi u pravu, a apsolutno sam siguran da bi ti rekli isto ovo što i ja. Ti druže ne znaš koliko je 2+2x2, a pričaš o integralima i kad x teži u beskonačno.
Zavrsio sam elektriku prije rata pa uz 7 matematika znam jako dobro za dvostruke, trostruke integrale i dif. jednacine kao i inegrale sa iracionalnim brojevima. To sa x tezi se zovu odredjeni integrali. Ako si kad cuo za Galica shvatio bi. Provalio si se. Takodje nigdje nisam rekao da klub mora vratiti dug ali da ga Nam hoce potrazivati od iduceg investitora i da taj dug sigurno nece nestati i zaboraviti se. A dug je bespotrebno uvecavan nesposobnoscu tvojih pulena. Nije problem sto ti i Zoka_OlovnaGlOva to necete shvatiti. Ima ko hoce.

Ti imas problem shvatanja. Prvo objasnjavas kako nema drugog nacina ulaganja nego pozajmnice. Po tebi ja sam tvrdio obrnuto. Pa kad sam ti objasnio da nisam nikad, onda si okrenuo u novu glupost da klub treba da vrati dug. Procitaj vise knjiga da razvijes sposobnost shvatanja iz tekstova (comprehension). I smanji malo taj papanluk, tuknes.
Zadnja izmjena: kengur, dana/u 01 jul 2021, 21:29, ukupno mijenjano 1 put.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 01 jul 2021, 21:25

Zoran28 je napisao/la:
01 jul 2021, 20:59
Kakva disertacija nekoga ko rijec "samoodrziv" pise "samo-odrziv" 🤭 ne zasluzujemo te maestro !!!
Svi tvoji postovi su pokusaj vrijedanja i ismijavanja drugih forumasa,a ubi se od nekakve ljubavi i patriotizma prema klubu. Daj care malo sta napisi i o klubu,argumentima demantuj tude postove i misljenja,a ne losim pokusajem sarkazma. Pogotovo ono dodavanje nule u rijecima tipa 'gl0va' i sl.,ne znam sta ti ne cilj sa tim,valjda da naglasis da pricas drugacijim naglaskom i da si kao duhovit.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 01 jul 2021, 21:26

kengur je napisao/la:
01 jul 2021, 21:20
01 jul 2021, 21:04
kengur je napisao/la:

Zavrsio sam elektriku prije rata pa uz 7 matematika znam jako dobro za dvostruke, trostruke integrale i dif. jednacine kao i inegrale sa iracionalnim brojevima. To sa x tezi se zovu odredjeni integrali. Ako si kad cuo za Galica shvatio bi. Provalio si se. Takodje nigdje nisam rekao da klub mora vratiti dug ali da ga Nam hoce potrazivati od iduceg investitora i da taj dug sigurno nece nestati i zaboraviti se. A dug je bespotrebno uvecavan nesposobnoscu tvojih pulena. Nije problem sto ti i Zoka_OlovnaGlOva to necete shvatiti. Ima ko hoce.
Ovo za integrale je bilo metaforički. Druže, Nam može prodati samo svoje upravljačke uloge i za njih postaviti cijenu i tu njegova priča sa nama završava. Novac je ulagao/posuđivao da bi podigao cijenu upravljačkih uloga. Svaka ta posudba je otpisivana na kraju godine. Brukaš se strašno i iznosiš neka svoja maštanja. Znao sam da ćeš mi prišiti to "tvoji puleni", zato sam u prvom osvrtu na tvoje baljezganje napisao da bih volio da ovo napišu neki od tvojih "u pravu" forumaša.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 01 jul 2021, 21:27

10 mar 2021, 02:35
Sanchez1987 je napisao/la:
10 mar 2021, 01:50
TexVikler je napisao/la:
09 mar 2021, 23:29
Tjeraj Besica dovedi nekakvu sataru i adukora kojeg smo vec otjerali. Kao sto smo doveli kanurica koji bog te pito cime se bavi, a otjerali Dizdarevica na tribine mladosti.
I kako se onda nadati napretku?
Kaze treba da postanemo samoodrziv klub a obrcemo parama ko onaj neki sa kladionicom,kaze zaradio sam od kladionice golfa 2, al prije toga vozio golfa 4 😁, ej sa 22 god se tek vraca sa posubde a hocemo da zaradimo,da nije tezih povreda i srednjeg prsta i tome slicno ni ova 2-3 akademca ne bih gledali na terenu.

Ni slucajno nisam za vracanje Husrefa iz vise razloga. Ters brate. Kazu voli pare, a ko ih to ne voli ? Mozda Hadzic i ja ? Ne sumnjicim samo kazem, ne valja ovo kako napredujemo. Otisla dva igraca i nekako djelujemo mlako. Takodje vjerujem da cemo biti za 2-3 utakmice puno bolji, nismo se zagrijali. Osvojicemo aBd Titulu, ali mislim da nismo zadovoljni igrackim kadrom. Nekom ne pase Susic,drugom Hebib, trecem Krle i tako redom. Za sve dobro treba se zahvaliti, ali za ono sto nevalja treba kritikovati. Evo:
- Stranci nam nisu prevaga, kad je bio Rahman nismo to ni primjecivali. Ko je doveo i produzio ugovore strancima? Nisam majkemi?
Pejovic,Adukor,Cmiljanic jos 1,5 god. Oremus i Fanimo jos 2,5 god. Krsti samo(ako ne produzi) istice 30.06. Tesko cemo ovo ispraviti, treba vremena i para.

- Ko produzi D.Hodzica, ko plati Milanovica i Zinedina, dobro Dzaficu se trebalo produzit ima toga jos, ali ne smijem napascete me.
- Vec su igrali Kova,Mujakic,Pidro, Djokanovic,Kurdic,Mustafic, pa i Šabanovic. Nema novih, hajd Titula je najbitnija, ali i poslije Titule ce ostati repovi koji nam nece dati da umjesto 3 "nako" dovedemo jednog dobrog. Imamo kvantitet, ali kvalitet ? Mislim, odnosno siguran sam da nije do Marinovica, a i ako jeste onda je malo do njega.

Yebote sta ako ne bude Titule :roll: :hmmmmm:

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 01 jul 2021, 21:29

cookiech je napisao/la:
01 jul 2021, 21:00

Druze clanak objavili nasi pola sata nakon sto je ovdje neko podijelio link tog vijetnamskog portala, ko ce placat takvo sto... I ovaj S.Koreja stil i bez ikakvih objava i obavjestenja je zbog ovog procesa garant, pokusavali da nadju pare u medjuvremenu dok ne dodje taj drugi "hadzija"
Ne znam ko će plaćati, a ne kažem da je neko platio. Meni ovo najviše liči na želju novinara da od toga naprave senzaciju zbog klikova i čitanosti. Nisam upratio da je neko već postavio taj članak na ovom forumu, sad tek pronađoh, i to mnogo toga objašnjava.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 01 jul 2021, 21:31

druže ti ako hoćeš neku finansijsku korsit u fudbalu možeš je ostvariti preko 4 izvora:
- nagrade UEFA kroz euro-kupove
- TV prava
- sponzori
- tansferi igrača

Ti da bi ostvario neki učinak u finanskijskom smislu MORAŠ prvo ULOŽITI.
Znači prvo ULOŽITI pare u igrački kadar koji će moći uvesti tim u euro kupove, sa ulaskom u euro kupove dolazi veća zarada od TV prava (min 6 utakmica
Sa igranjem u euro kupovima i spoznori će izdvajati više, ipak sada njihov bred reprezentuješ i u evropi.
A da ne govorimo o većim cijenama igrača tvog tima jer će biti u izlogu za mnoge evropske timove i što će igranje tih eurokupova biti dokaz kvalitete tih igrača. A naravno onda bi i famozne akademce mogao prodavati po značajno većim cijenama jer nije isto kada klub koji je standardan u euro kupovima prodaje igrača i kada to radi tim koji nikada dalje od play-offa nije došao.

Znači ta priča oko forsiranja akademije i okretanja samoodrživosti korz prodaju igrača okači mačku o rep, ti nikada nećeš moži prodati akademca taman da je talentom jednak mesiju za 10+M eura ako ti tim nikada nije došao do grupa nekog od eurokupova........

prvo olužiti u prvi tim, povećati prihode i dio tih para usmjeravatri onda u akademiju.

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 01 jul 2021, 21:32

fks74 je napisao/la:
01 jul 2021, 21:18
Zastone je napisao/la:
01 jul 2021, 21:06
Još neću da povjerujem da je ovo istina, ako jeste načekati ćeš se da neko drugi dođe. Sa ovom državom neće niko da ima posla.
Jbg, ne bih se slozio. Mislim da nije bas tako i da smo atraktivan klub za nekog ko zeli uci opcenito u fudbalski klub. Mi smo ipak sa imenom, tradicijom i uz malo novca i dozom srece mozemo napraviti europske uspijehe..sigurno ima neko, ako se mogao privuci Tan u goroj situaciji, zasto ne bi i sada neko dosao?

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Hajdeee, senad82 i 43 gosta.