Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Sretno svima u Evropi, a i naravno zrinjevcima u prijateljskim mečevima
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
OnlyLeft22 je napisao/la: ↑29 jun 2021, 10:22Sretno svima u Evropi, a i naravno zrinjevcima u prijateljskim mečevima

- ZaNjuBoriSe
- Kontakt:
Kakav je taj Štilić iz Želje što nam se nudi?
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...
Poklone mi slali...
Da si malo pratio ligu i naš fudbal generalno u prethodni desetak godina dok ste skakali po Tesliću i Derventi uglavnom i marširali protiv Vice znao bi Štilketa.
Jači od ratova, režima i partija !!!!
- ZaNjuBoriSe
- Kontakt:
Ne znam brate, tražim mišljenje...
Jel unosi nemir?
Može li valjati za rotacije? Duga je sezona.
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...
Poklone mi slali...
Mislim da su ga godine stigle, a i nije nesto ozbiljan. Mozda bi odigrao nesto ako bude imao redovna primanja za razliku od Zelje gdje imao qrac od ovce.ZaNjuBoriSe je napisao/la: ↑29 jun 2021, 12:18Ne znam brate, tražim mišljenje...
Jel unosi nemir?
Može li valjati za rotacije? Duga je sezona.
Jači od ratova, režima i partija !!!!
- ZaNjuBoriSe
- Kontakt:
Ziljkić...............Zakarić
.....Štilić........Vranješ.....
............Meleg................
Tika taka.
Tika taka.
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...
Poklone mi slali...
-
- Kontakt:
Jel ovo dokoljenko samuraj, zeljo je u sigurnim rukama

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
- Shategabri
- Kontakt:
- Tristan
- Kontakt:
Sta je to Velez osvojio 1939?OnlyLeft22 je napisao/la: ↑29 jun 2021, 10:02Imamo ko prvo vise od 50 sezona u prvog ligi a ko drugo imamo i trofej iz 39te ali znam da je vama to teško razumjeti da neko može toliko godina biti u prvoj ligi. A eto sto kažem imali smo tu i nesreću da smo na gol-razliku gubili prvenstva gdje smo tri puta bili drugi a cetiri puta treći, imamo i četiri finale kupa i dva smo osvojili. I ovo će te jako cudit ali smo pobijedili prvaka engleske 4-1 u četvrtfinale evropske lige, naravno tu ima i Dortmund. Malo će te i cudit da smo bili 43 na svijetu Uefa rankings list koje je daleko najveće dokle je jedan klub iz Bih doguraoFighter1926 je napisao/la: ↑29 jun 2021, 09:52Evo ima 30 godina kako se pitamo da jedan klub kao Velez nikad nije osvojio trofej u 50 sezona...OnlyLeft22 je napisao/la: ↑29 jun 2021, 09:46Ima evo 1 sedmica pitam pitanje ali neće niko da odgovori, kako velikan iz Banja Luke nije pobjedio Veleza u gostima u svojoj historiji![]()

Prvak Jugoslavije je te godine bio beogradski BSK, a Velez nije ni igrao u Prvoj ligi, ne samo te sezone, nego uopste u Kraljevini Jugoslaviji.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
Ti očigledno nemaš pojma, tad su bile podsavezke lige, Beogradska, Splitska, Sarajevska Itd…Tristan je napisao/la: ↑29 jun 2021, 13:37Sta je to Velez osvojio 1939?OnlyLeft22 je napisao/la: ↑29 jun 2021, 10:02Imamo ko prvo vise od 50 sezona u prvog ligi a ko drugo imamo i trofej iz 39te ali znam da je vama to teško razumjeti da neko može toliko godina biti u prvoj ligi. A eto sto kažem imali smo tu i nesreću da smo na gol-razliku gubili prvenstva gdje smo tri puta bili drugi a cetiri puta treći, imamo i četiri finale kupa i dva smo osvojili. I ovo će te jako cudit ali smo pobijedili prvaka engleske 4-1 u četvrtfinale evropske lige, naravno tu ima i Dortmund. Malo će te i cudit da smo bili 43 na svijetu Uefa rankings list koje je daleko najveće dokle je jedan klub iz Bih doguraoFighter1926 je napisao/la: ↑29 jun 2021, 09:52
Evo ima 30 godina kako se pitamo da jedan klub kao Velez nikad nije osvojio trofej u 50 sezona...![]()
![]()
Prvak Jugoslavije je te godine bio beogradski BSK, a Velez nije ni igrao u Prvoj ligi, ne samo te sezone, nego uopste u Kraljevini Jugoslaviji.
A mi osvojili Sarajevsku:
Na današnji dan 1939. Velež je osvojio jedinu titulu prvaka Sarajevskog nogometnog podsaveza.
Nakon što je u prvoj utakmici u Zenici poražen sa 3-1, FK Velež Mostar je 18. maja 1939. na igralištu u Sjevernom logoru pred oko 2000 navijača savladao Željezaru sa 5-0 i napravio najveći rezultat u dotadašnjoj historiji kluba.
Veležov trijumf nad Željezarom značio je da je naš klub treći put osvojio prvenstvo provincije, u kojem su se takmičili svi klubovi Sarajevskog nogometnog podsaveza koji su dolazili izvan Sarajeva. Prema tadašnjem sistemu takmičenja, u finalu, koje se u dvije utakmice trebalo igrati 21. i 28. maja, Velež je sa prvakom grada Sarajeva SAŠK-om trebao odlučivati o prvaku Sarajevskog nogometnog podsaveza. Na putu do finala Velež je bio prvak Mostara i prvak Hercegovine, a u sezoni 1938/1939 odigrao je ukupno 12 prvensvenih utakmica, od čega je dobio 9 i jednom remizirao, i to uz impresivnu gol razliku od 50-17.
SAŠK je dan prije planirane prve utakmice zbog podjela u JNS (koji će se nakon toga i raspasti) odlučio istupiti iz takmičenja, pa je Velež automatski postao prvakom SNP, te predstavnikom SNP u kvalifikacijama za Državnu ligu.
Bio je to prvi i jedini put između 1920. i 1940., koliko se takmičenje igralo, da je jedan klub izvan grada Sarajeva osvojio titulu prvaka.

Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
- Shategabri
- Kontakt:
Ih sad će i Željo tražiti onu svoju nekad iz tog perioda. Ništa to...imate li bar kakvu plaketu za tu titulu 

Koševo Zapad
Hahah a mamu yebo vidi ga. Gdje su mu sad avatar revolucijekillafrommanilla je napisao/la: ↑29 jun 2021, 12:39
Jel ovo dokoljenko samuraj, zeljo je u sigurnim rukama![]()

Lik uleti im na temu nalozio ih na amawa, kad je propalo sve otisao, kao i amaw mu. Kad se sjetim nebuloza haha, sto je najgore vecina ga podrzavala, osvjezenje im na temi bio

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Uvali ti Muamer Svraka...ZaNjuBoriSe je napisao/la: ↑29 jun 2021, 12:28Ziljkić...............Zakarić
Tika taka.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
- Tristan
- Kontakt:
Vidis i sam sta pise, osvojio prvenstvo provincije cime je obezbijedio plasman u kvalifikacije za drzavnu ligu.OnlyLeft22 je napisao/la: ↑29 jun 2021, 13:53Ti očigledno nemaš pojma, tad su bile podsavezke lige, Beogradska, Splitska, Sarajevska Itd…Tristan je napisao/la: ↑29 jun 2021, 13:37Sta je to Velez osvojio 1939?OnlyLeft22 je napisao/la: ↑29 jun 2021, 10:02
Imamo ko prvo vise od 50 sezona u prvog ligi a ko drugo imamo i trofej iz 39te ali znam da je vama to teško razumjeti da neko može toliko godina biti u prvoj ligi. A eto sto kažem imali smo tu i nesreću da smo na gol-razliku gubili prvenstva gdje smo tri puta bili drugi a cetiri puta treći, imamo i četiri finale kupa i dva smo osvojili. I ovo će te jako cudit ali smo pobijedili prvaka engleske 4-1 u četvrtfinale evropske lige, naravno tu ima i Dortmund. Malo će te i cudit da smo bili 43 na svijetu Uefa rankings list koje je daleko najveće dokle je jedan klub iz Bih dogurao![]()
Na današnji dan 1939. Velež je osvojio jedinu titulu prvaka Sarajevskog nogometnog podsaveza.
Nakon što je u prvoj utakmici u Zenici poražen sa 3-1, FK Velež Mostar je 18. maja 1939. na igralištu u Sjevernom logoru pred oko 2000 navijača savladao Željezaru sa 5-0 i napravio najveći rezultat u dotadašnjoj historiji kluba.
Veležov trijumf nad Željezarom značio je da je naš klub treći put osvojio prvenstvo provincije, u kojem su se takmičili svi klubovi Sarajevskog nogometnog podsaveza koji su dolazili izvan Sarajeva. Prema tadašnjem sistemu takmičenja, u finalu, koje se u dvije utakmice trebalo igrati 21. i 28. maja, Velež je sa prvakom grada Sarajeva SAŠK-om trebao odlučivati o prvaku Sarajevskog nogometnog podsaveza. Na putu do finala Velež je bio prvak Mostara i prvak Hercegovine, a u sezoni 1938/1939 odigrao je ukupno 12 prvensvenih utakmica, od čega je dobio 9 i jednom remizirao, i to uz impresivnu gol razliku od 50-17.
SAŠK je dan prije planirane prve utakmice zbog podjela u JNS (koji će se nakon toga i raspasti) odlučio istupiti iz takmičenja, pa je Velež automatski postao prvakom SNP, te predstavnikom SNP u kvalifikacijama za Državnu ligu.
Bio je to prvi i jedini put između 1920. i 1940., koliko se takmičenje igralo, da je jedan klub izvan grada Sarajeva osvojio titulu prvaka.
![]()
To je kao i vase titule prvaka FBiH, drugoligasko takmicenje.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
Ti si očigledno glup, pročitaj opet bogati da ti ne moram objasnitTristan je napisao/la: ↑29 jun 2021, 14:26Vidis i sam sta pise, osvojio prvenstvo provincije cime je obezbijedio plasman u kvalifikacije za drzavnu ligu.OnlyLeft22 je napisao/la: ↑29 jun 2021, 13:53Ti očigledno nemaš pojma, tad su bile podsavezke lige, Beogradska, Splitska, Sarajevska Itd…
![]()
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
A gledaj i tu sliku fino ti piše u rubrici ko je prvak Bosne i Hercegovine bioOnlyLeft22 je napisao/la: ↑29 jun 2021, 14:28Ti si očigledno glup, pročitaj opet bogati da ti ne moram objasnitTristan je napisao/la: ↑29 jun 2021, 14:26Vidis i sam sta pise, osvojio prvenstvo provincije cime je obezbijedio plasman u kvalifikacije za drzavnu ligu.OnlyLeft22 je napisao/la: ↑29 jun 2021, 13:53
Ti očigledno nemaš pojma, tad su bile podsavezke lige, Beogradska, Splitska, Sarajevska Itd…
![]()
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Ma daj hahahahahahahahabbahaakillafrommanilla je napisao/la: ↑29 jun 2021, 12:39
Jel ovo dokoljenko samuraj, zeljo je u sigurnim rukama![]()
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- Tristan
- Kontakt:
Kockasta glavo, ako je novinar napisao prvaci BiH, BiH tad nije bila drzava. Cak ni federalna jedinica jer je drzava bila podijeljena na banovine.OnlyLeft22 je napisao/la: ↑29 jun 2021, 14:31
A gledaj i tu sliku fino ti piše u rubrici ko je prvak Bosne i Hercegovine bio
Osvojili ste jednu od drugih podsaveznih liga cime ste izborili kvalifikacije za Prvu ligu i niste se plasirali.
Znaci Slavija iz Sarajeva koja je igrala u Prvoj ligi 1939. sa BSKom, Hajdukom, Jugoslavijom... nije nista osvojila te godine, a vi jeste. Jeste, ali jednu od drugih liga.
Isto kao i Posusje sto je ove godine osvijilo Prvu ligu FBiH, a Zeljo nije nista jer je igrao najvisi rang i bio sedmi.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
Ta državna liga je bila kao jedno takmičenje sa najvećim klubovima ali nije taj klub koji pobjedi ligu, jerTristan je napisao/la: ↑29 jun 2021, 14:42Kockasta glavo, ako je novinar napisao prvaci BiH, BiH tad nije bila drzava. Cak ni federalna jedinica jer je drzava bila podijeljena na banovine.OnlyLeft22 je napisao/la: ↑29 jun 2021, 14:31
A gledaj i tu sliku fino ti piše u rubrici ko je prvak Bosne i Hercegovine bio
Osvojili ste jednu od drugih podsaveznih liga cime ste izborili kvalifikacije za Prvu ligu i niste se plasirali.
Znaci Slavija iz Sarajeva koja je igrala u Prvoj ligi 1939. sa BSKom, Hajdukom, Jugoslavijom... nije nista osvojila te godine, a vi jeste. Jeste, ali jednu od drugih liga.
Isto kao i Posusje sto je ove godine osvijilo Prvu ligu FBiH, a Zeljo nije nista jer je igrao najvisi rang i bio sedmi.
Velež je bio prvak Bosne i Hercegovine 38/39, i “jedini” sto je ušao u kvalifikacije za državnu ligu iz sarajevskog podsaveza, znaci samo Velež a ne Slavija. A Slavija naredne sezona igrala tu državnu ligu a Velež nije iako se Slavija nije kvalifikolava.
Imaš h.ttp://www.rsssf.com/tablesj/joeghist.html (izdvoji tacku na početku) i idi na ligu 39/40 i vidjet ćeš Slaviju iako nije kvalifikovala za ligu uopste.
Kao drugo ova liga je bila samo jedno takmicenje sto nije bila bitna ko glavna liga, pročitao si gore da je Slavija igrala sezonu 38/39 sa Velezom (ligu Bosne i Hercegovine) a igrala je i u isto vrijeme tu državnu ligu, znaci dvije lige u isto vrijeme, nije, jer ta državna liga je kao završni turnir može se reci za najbolje klubove tih prostora
Znaci Velež je 38/39 bio prvak Bosne i Hercegovine

Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.