Mbappeu treba prostor da bi došao do izražaja. Protiv ekipa koje igraju u bloku on nema šta da traži, tu igra kao i svaki drugi napadač, bez razlike. Moraće da se prilagodi jer u ekipama u kojima bude igrao odnosi će biti slični. Moraće da bude pametniji, ali ne brinem se za njega, mlad je, i nadoći će.
Benzu moram da odam priznanje. Nevjerovatno kako je taj lik evoluirao i kako je dobar napadač. Pravi je moderni napadač, radi i za ekipu i daje golove sa minimalnim brojem šansi. Kad ga neko uporedi sa Giroudom i kad ovome počnu tražiti neke nadstatistike, neki skriveni smisao i poentu prisere mi se. Isto kao i kod Morate. Oni ne samo da moraju igrati za ekipu, oni moraju dati gol, tačka. I to sam minimalnim brojem šansi koje dobiju. To je sva poenta i smisao napadača. Lewa koliko god se vraćao nazad, organizovo, on mora dati gol. U Njemačkoj isto, u Engleskoj isto, Španiji, bilo kome, ko god da je napadač i ko god ima tu ulogu na terenu, on mora dati gol, gotovo, kraj priče. I ne znam zašto se stalno potencira ta priča, pogotovo kod ovih modernih novinara, komentatora, analitičara, da je bitno da svi igraju za ekipu, da otvaraju, kreiraju, ovo ono, a niko ne spominje da neko mora dati gol, što je najvažnije, što je poentiranje igre čitave ekipe. Kramarić ili već ko, ovo-ono a lik ofula zicer ili zicere. Sve je to ok, ali kad bude stani-pani svi gledaju u napadača, lopta dođe do istog, i svi gledaju i najbitnije je da li će ili ne zabit gol. Zato je ovo što Benz radi impresivno, radi puno za ekipu, kompatibilan je sa krilima, i što je najvažnije, daje golove.