jedini covjek koji je sve trenere izvrijedzao ( osim Milenka, bar nemogu da se sjetim za njega ) sve ljude u klubu, Hasagica, Muratovica, Azmira...ne postoji osoba o kojoj nije kacio ovdje tekstove, ismijavao, vrijedzao. Sad je presao i na druge, pa su mu oni idioti, glupaci zato sto on nezna sta se desava. Dosta vise, svima nama odredjene stvari ne pasu ali cutimo, ili ovdje napisemo u korektnim okvirima, sta mislimo. Kad su ga ovdje navijaci slobode prozivali i prijetili prvi sam stao i rekao da nemoze niko nikom prijetiti, on se pisa po nama, naziva nas glupanima. Dosta vise, pisi ovdje sta hoces nemoze ti niko zabraniti , ali vrijedjati neces.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑28 jun 2021, 18:39Slažem se da o pojačanjima ne treba izlaziti dok nije sve zvanično i ne treba objavljivati špekulacije. Ali generalno govoreći i bez prelaznog roka informacije su dosta slabe.elvirbaljic je napisao/la: ↑28 jun 2021, 18:13Stav kluba i Azmira ( onaj koji daje svoje pare ) da se ne izlazi u javnost sa imenima, pojacanjima, odredzenim detaljima iz razloga sto je bilo zloupotreba. Vrijedjati nekoga iz kluba, a glumiti navijaca tog kluba je pitanje mozga ! On je navijac Musemica ne TC , toliko od mene.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑28 jun 2021, 18:07balja, tuzlac daj da smirimo strasti. Nemoj da dozvolimo da se drugi naslađuju vašim prepucavanjima.
Ima donekle tuzlac pravo, stvarno los marketing radi zvanična stranica i fb stranica. Informacije šture i nikakve. Prije i više se sazna sa drugih portala. Na tome trebaju raditi, dati nekom ko zna da to radi.
Ali također balja je u pravu ne treba nikoga vrijeđati, pa svoji smo nismo komunjare.
Nije lijepo tuzlac da vrijeđas sve redom po klubu. Tebi je izgleda Musemić klub i važniji od kluba. Ok i ako je tako, poštujem. Samo bez uvreda za ostale.
Treba spustiti loptu, eto mu njegov Husref ali nema vrijeđanja ljudi u klubu. Kritika da, uvrede ne.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
Re: FK Tuzla City
Tuzla City / Sloga Simin Han
-
- Kontakt:
Sve si to u pravu. Znam da je i Azmira vrijeđao, covjeka bez koga ovaj klub ne bi bio u ovom formatu u kojem je. Čovjek koji bezrezervno ulaže u klub. Na kraju bespotrebno je i govoriti sta je Azmir ovom klubu, a on ga pogrdno naziva.elvirbaljic je napisao/la: ↑28 jun 2021, 18:56jedini covjek koji je sve trenere izvrijedzao ( osim Milenka, bar nemogu da se sjetim za njega ) sve ljude u klubu, Hasagica, Muratovica, Azmira...ne postoji osoba o kojoj nije kacio ovdje tekstove, ismijavao, vrijedzao. Sad je presao i na druge, pa su mu oni idioti, glupaci zato sto on nezna sta se desava. Dosta vise, svima nama odredjene stvari ne pasu ali cutimo, ili ovdje napisemo u korektnim okvirima, sta mislimo. Kad su ga ovdje navijaci slobode prozivali i prijetili prvi sam stao i rekao da nemoze niko nikom prijetiti, on se pisa po nama, naziva nas glupanima. Dosta vise, pisi ovdje sta hoces nemoze ti niko zabraniti , ali vrijedjati neces.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑28 jun 2021, 18:39Slažem se da o pojačanjima ne treba izlaziti dok nije sve zvanično i ne treba objavljivati špekulacije. Ali generalno govoreći i bez prelaznog roka informacije su dosta slabe.elvirbaljic je napisao/la: ↑28 jun 2021, 18:13
Stav kluba i Azmira ( onaj koji daje svoje pare ) da se ne izlazi u javnost sa imenima, pojacanjima, odredzenim detaljima iz razloga sto je bilo zloupotreba. Vrijedjati nekoga iz kluba, a glumiti navijaca tog kluba je pitanje mozga ! On je navijac Musemica ne TC , toliko od mene.
Treba spustiti loptu, eto mu njegov Husref ali nema vrijeđanja ljudi u klubu. Kritika da, uvrede ne.
Ali Husrefa ne smijes spomenuti osim veličati ga.
Svejedno opet mislim da ne treba mi medusobno da prijetimo i vrijeđamo se. Vjeruj citaju ovo dušmani i naslađuju se. Prate svaki post, analiziraju i znam da ih boli TC. Piši mu u pp, možda dođe malo sebi i skonta u čemu je problem.
-
- Kontakt:
Djaba mu Musemic, mnogima je dokazao koliko zna i sta moze. Nisam ljubitelj Musemica iz mnogo razloga, ali cu ga postovati dok je trener naseg kluba.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑28 jun 2021, 19:04Sve si to u pravu. Znam da je i Azmira vrijeđao, covjeka bez koga ovaj klub ne bi bio u ovom formatu u kojem je. Čovjek koji bezrezervno ulaže u klub. Na kraju bespotrebno je i govoriti sta je Azmir ovom klubu, a on ga pogrdno naziva.elvirbaljic je napisao/la: ↑28 jun 2021, 18:56jedini covjek koji je sve trenere izvrijedzao ( osim Milenka, bar nemogu da se sjetim za njega ) sve ljude u klubu, Hasagica, Muratovica, Azmira...ne postoji osoba o kojoj nije kacio ovdje tekstove, ismijavao, vrijedzao. Sad je presao i na druge, pa su mu oni idioti, glupaci zato sto on nezna sta se desava. Dosta vise, svima nama odredjene stvari ne pasu ali cutimo, ili ovdje napisemo u korektnim okvirima, sta mislimo. Kad su ga ovdje navijaci slobode prozivali i prijetili prvi sam stao i rekao da nemoze niko nikom prijetiti, on se pisa po nama, naziva nas glupanima. Dosta vise, pisi ovdje sta hoces nemoze ti niko zabraniti , ali vrijedjati neces.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑28 jun 2021, 18:39
Slažem se da o pojačanjima ne treba izlaziti dok nije sve zvanično i ne treba objavljivati špekulacije. Ali generalno govoreći i bez prelaznog roka informacije su dosta slabe.
Ali Husrefa ne smijes spomenuti osim veličati ga.
Svejedno opet mislim da ne treba mi medusobno da prijetimo i vrijeđamo se. Vjeruj citaju ovo dušmani i naslađuju se. Prate svaki post, analiziraju i znam da ih boli TC. Piši mu u pp, možda dođe malo sebi i skonta u čemu je problem.
Mijenja li Tuzla City politiku? Tri mlada igrača potpisala ugovore sa ekipom sa Tušnja
PREMIJER LIGA BIH28/06/2021 u 21:34 h

...................................A.HASANBEGOVIĆ,BRAJLOVIĆ I ČABRIĆ.
Tuzla City objavio da je potpisao ugovore sa nekoliko mladih igrača
FK Tuzla City radi na sklapanju igračkog kadra za novu sezonu, a sa klubom su ugovor potpisala tri igrača iz juniorskog tima.
Riječ je o Bakiru Brajloviću, Ahmedu Hasanbegoviću i Mirsadu Čabriću, koji su upravo u Tuzla Cityju i napravili svoje prve igračke korake.
Prethodnih godina nastupali su za omladinske selekcije ovog kluba, a bili su dio juniorske selekcije Tuzla Cityja koja je izborila plasman u Premijer omladinsku ligu BiH.
----------------------------------------------------------------------------------
Sretno vam bilo momci .Neka vas sreća prati.
PREMIJER LIGA BIH28/06/2021 u 21:34 h

...................................A.HASANBEGOVIĆ,BRAJLOVIĆ I ČABRIĆ.
Tuzla City objavio da je potpisao ugovore sa nekoliko mladih igrača
FK Tuzla City radi na sklapanju igračkog kadra za novu sezonu, a sa klubom su ugovor potpisala tri igrača iz juniorskog tima.
Riječ je o Bakiru Brajloviću, Ahmedu Hasanbegoviću i Mirsadu Čabriću, koji su upravo u Tuzla Cityju i napravili svoje prve igračke korake.
Prethodnih godina nastupali su za omladinske selekcije ovog kluba, a bili su dio juniorske selekcije Tuzla Cityja koja je izborila plasman u Premijer omladinsku ligu BiH.
----------------------------------------------------------------------------------
Sretno vam bilo momci .Neka vas sreća prati.
Tuzla City pronašla stopera(DEFANZIVCA), stiže doskorašnji fudbaler FK Željezničar
PREMIJER LIGA BIH28/06/2021 u 08:42 h
Tuzlaci jačaju igrački kadar
Fudbaleri Tuzla Cityja će danas otputovati na drugi dio priprema u Čatež, a očekuje se da im se danas pridruži nekadašnji fudbaler Željezničara i Zrinjskog Jasmin Čeliković.
Čeliković će na Tušanj stići kao slobodan igrač budući da mu je istekao ugovor sa Rijekom i biće sigurno veliko pojačanje za Tuzlake.
S druge strane, Tuzlaci su od ranije u potrazi za kvalitetnim stoperom i čini se da je izbor pao upravo na Čelikovića koji će pojačati zadnju liniju tima Husrefa Musemića.
Ovaj nekadašnji U21 reprezentativac naše zemlje je karijeru počeo u NK Vrapče, igrao je još za Zagreb, Rijeku, Inter Zaprešić, Zrinjski, Sered, te pomenuti Željezničar.
Prethodne sezone u dresu Plavih sa Grbavice je odigrao 14 utakmica, nije se upisao u strijelce, a za U21 selekciju BiH je nastupio na četiri susreta.
PREMIJER LIGA BIH28/06/2021 u 08:42 h
Tuzlaci jačaju igrački kadar
Fudbaleri Tuzla Cityja će danas otputovati na drugi dio priprema u Čatež, a očekuje se da im se danas pridruži nekadašnji fudbaler Željezničara i Zrinjskog Jasmin Čeliković.
Čeliković će na Tušanj stići kao slobodan igrač budući da mu je istekao ugovor sa Rijekom i biće sigurno veliko pojačanje za Tuzlake.
S druge strane, Tuzlaci su od ranije u potrazi za kvalitetnim stoperom i čini se da je izbor pao upravo na Čelikovića koji će pojačati zadnju liniju tima Husrefa Musemića.
Ovaj nekadašnji U21 reprezentativac naše zemlje je karijeru počeo u NK Vrapče, igrao je još za Zagreb, Rijeku, Inter Zaprešić, Zrinjski, Sered, te pomenuti Željezničar.
Prethodne sezone u dresu Plavih sa Grbavice je odigrao 14 utakmica, nije se upisao u strijelce, a za U21 selekciju BiH je nastupio na četiri susreta.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 29 jun 2021, 12:42, ukupno mijenjano 1 put.
Semir Štilić napušta Grbavicu, ali ostaje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine?
PREMIJER LIGA BIH29/06/2021 u 11:51 h
Napušta Plave

Semir Štilić gotovo sigurno neće u novoj sezoni nositi dres tima sa Grbavice. Kapiten Željezničara je na Grbavicu stigao u ljeto 2019. godine, a u prethodne dvije sezone bio je jedan od najboljih fudbalera ne samo tima sa Grbavice, nego cjelokupne Premijer lige BiH.
Činilo se da će sjajni veznjak povratkom na Grbavicu, u klub u kojem je ponikao, tu i završiti kariujeru, ali su se stvari u posljednjih mjesec dana promijenile. Iako ima ugovor sa Željezničarom do ljeta 2022. godine, Štilić bi u novoj sezoni mogao svoje majstorije prikazivati u nekom drugom dresu.
Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, Štilića žele u Tuzla Cityju i Borcu, a kako sada stvari stoje najbliži je ekipi sa Tušnja. Naravno sve ovisi od njegovog eventualnog dogovora sa Željezničarom, jer kako smo već pisali 33-godišnji veznjak ima važeći ugovor sa timom sa Grbavice.
Napušta Plave

Semir Štilić gotovo sigurno neće u novoj sezoni nositi dres tima sa Grbavice. Kapiten Željezničara je na Grbavicu stigao u ljeto 2019. godine, a u prethodne dvije sezone bio je jedan od najboljih fudbalera ne samo tima sa Grbavice, nego cjelokupne Premijer lige BiH.
Činilo se da će sjajni veznjak povratkom na Grbavicu, u klub u kojem je ponikao, tu i završiti kariujeru, ali su se stvari u posljednjih mjesec dana promijenile. Iako ima ugovor sa Željezničarom do ljeta 2022. godine, Štilić bi u novoj sezoni mogao svoje majstorije prikazivati u nekom drugom dresu.
Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, Štilića žele u Tuzla Cityju i Borcu, a kako sada stvari stoje najbliži je ekipi sa Tušnja. Naravno sve ovisi od njegovog eventualnog dogovora sa Željezničarom, jer kako smo već pisali 33-godišnji veznjak ima važeći ugovor sa timom sa Grbavice.
Tuzla City uskoro dovodi još nekoliko kvalitetnih fudbalera?
PREMIJER LIGA BIH29/06/2021 u 10:59 h
Fudbaleri Tuzla Cityja se nalaze na pripremama u Sloveniji
Pomoćnik Husrefa Musemića na klupi Tuzla Cityja, Dženis Ćosić je istakao da očekuje dolazak još nekoliko kvalitetnih fudbalera na Tušanj.
Tuzlaci su nakon uvodnog dijela priprema preselili u Sloveniju gdje ih već za dva dana očekuje prijateljska utakmica i to protiv Domžala od koje Ćosić i njegove kolege očekuju mnogo.
- Nakon prvog dijela kojeg smo obavili u Tuzli i na Kupresu gdje smo odigrali prijateljsku utakmicu protiv Veleža gdje smo vidjeli timske i individualne mogućnosti ekipe, preselili smo se u Čatež gdje smo već drugi dan, rekao je Ćosić i dodao:
- Izuzetno dobri uslovi za rad, očekuju nas četiri prijateljske utakmice, a prva je već za dva dana protiv Domžala kada ćemo krenuti sa formiranjem ekipe za sljedeći period. Nadamo se dolasku još nekoliko kvalitetnih fudbalera.
[url [/url]
PREMIJER LIGA BIH29/06/2021 u 10:59 h
Fudbaleri Tuzla Cityja se nalaze na pripremama u Sloveniji
Pomoćnik Husrefa Musemića na klupi Tuzla Cityja, Dženis Ćosić je istakao da očekuje dolazak još nekoliko kvalitetnih fudbalera na Tušanj.
Tuzlaci su nakon uvodnog dijela priprema preselili u Sloveniju gdje ih već za dva dana očekuje prijateljska utakmica i to protiv Domžala od koje Ćosić i njegove kolege očekuju mnogo.
- Nakon prvog dijela kojeg smo obavili u Tuzli i na Kupresu gdje smo odigrali prijateljsku utakmicu protiv Veleža gdje smo vidjeli timske i individualne mogućnosti ekipe, preselili smo se u Čatež gdje smo već drugi dan, rekao je Ćosić i dodao:
- Izuzetno dobri uslovi za rad, očekuju nas četiri prijateljske utakmice, a prva je već za dva dana protiv Domžala kada ćemo krenuti sa formiranjem ekipe za sljedeći period. Nadamo se dolasku još nekoliko kvalitetnih fudbalera.
[url [/url]
-
- Kontakt:
Ne bih Stilica ni pod razno. 33 su mu godine to znači da bi dosao kod nas samo da uzme jos koju marku hodajući po terenu i raznim povredama.tuzlac je napisao/la: ↑29 jun 2021, 12:11Semir Štilić napušta Grbavicu, ali ostaje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine?
Napušta Plave
Nama trebaju mladi igraci koje između ostalog ne zsnima TC. Koji je zeljan da se dokaže na najvišem nivou i da se proda dalje. To znači da bi gino na terenu, davao maximum i borio se. Samim tim i klub bi imao korist. Dosta je ovih pred zalazak karijere koji nemaju ni volje ni želje za igrom, jedina volja su jos malo para.
Veliš. Željina ohrdina.Jah, njemu je 34. godina (star je pune 33).Ja sam isto da imamo što više mladih igrača.Oni imaju motiv i još puno mogućnosti da napreduju.Na njih se ne bacaju pare.Opet, vazda se govorilo da je spoj madosti i iskustva najbolja kombinacija za sportsku ekipu.Vidjećet ćemo šta će Husić i Musemić reći.Pred nama je sigurno jedna od najslabijih sezona od 2002/03.I sad čovjek kad gleda.. ..Mogli bi ne trošiti džabe pare nego sa jednom prosječnom ekipon ostati u sredini.Kad se uzme u obzir da je naredna godina izborna i da će prva 4 mjesta politika unaprijed podijeliti, ZAŠTO DA HLUPAMO GLAVOM O ZID U ZEMLJI OPŠTE MULJAŽE.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑29 jun 2021, 12:49Ne bih Stilica ni pod razno. 33 su mu godine to znači da bi dosao kod nas samo da uzme jos koju marku hodajući po terenu i raznim povredama.tuzlac je napisao/la: ↑29 jun 2021, 12:11Semir Štilić napušta Grbavicu, ali ostaje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine?
Napušta Plave
Nama trebaju mladi igraci koje između ostalog ne zsnima TC. Koji je zeljan da se dokaže na najvišem nivou i da se proda dalje. To znači da bi gino na terenu, davao maximum i borio se. Samim tim i klub bi imao korist. Dosta je ovih pred zalazak karijere koji nemaju ni volje ni želje za igrom, jedina volja su jos malo para.
-S DRUGE STRANE SPORTSKI JE TEŽITI USPJEHU I BORITI SE DA BUDEŠ ŠTO BOLJI.Mi imamo razloga za to jer smo klub koji se razvija i raste.Trebamo pridobit navijače i simpatizere.Lijepo je vidjeti da nam igrača pozovu u Reprezentaciju.Kad se tako gleda onda bi baš u ovakvu sezonu trebalo ući sa ambicijama za sam vrh.To ne znači samo po sebi rasipanje novca ali da košta , košta.Vidjet ćemo kako će se odvijati kadrovska politika u narednim danima.Po tome ćemo moći i naslutiti koje su nam ambicije u sezoni 2021/22.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 01 jul 2021, 11:22, ukupno mijenjano 1 put.
Pon 15:21
You sent Jučer u 15:21
Gdje je Doffo.?
FK Tuzla City
FK Tuzla City sent Jučer u 15:21
Hvala što ste nam poslali poruku. Trudimo se da budemo što ažurniji.
Uskoro ćemo se javiti.

#VolimoKlubVolimoGrad
You sent Jučer u 15:21
Gdje je Doffo.?
FK Tuzla City
FK Tuzla City sent Jučer u 15:21
Hvala što ste nam poslali poruku. Trudimo se da budemo što ažurniji.
Uskoro ćemo se javiti.
ŠUKILOVIĆ NOVI ČLAN PLAVIH!
Četverogodišnju vjernost Tuzla Cityju potpisao je mladi štoper reprezentacije BiH, Mustafa Šukilović.
Ovaj 19-godišnji štoper u redove Tuzlaka stiže iz Radnika iz Bijeljine.
Šukilović je član reprezentacije U-19 a prošao je i mlađe selekcije BiH.
“Drago mi je što sam došao u ovako organizovan klub… Svi momci su me dobro prihvatili, u ekipi je odlična atmosfera a na meni je da radim i da se što prije nametnem stručnom štabu”, kazao je Šukilović.
Izuzev Radnika, Šukilović je još nastupao za FK Podrinje Janja.
press Služba F.K.Tuzla City

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
--DOBRO DOŠAO U TUZLA CITY MUSTAFA ŠUKILOVIĆU
- NEKA JE SA SREĆOM
Četverogodišnju vjernost Tuzla Cityju potpisao je mladi štoper reprezentacije BiH, Mustafa Šukilović.
Ovaj 19-godišnji štoper u redove Tuzlaka stiže iz Radnika iz Bijeljine.
Šukilović je član reprezentacije U-19 a prošao je i mlađe selekcije BiH.
“Drago mi je što sam došao u ovako organizovan klub… Svi momci su me dobro prihvatili, u ekipi je odlična atmosfera a na meni je da radim i da se što prije nametnem stručnom štabu”, kazao je Šukilović.
Izuzev Radnika, Šukilović je još nastupao za FK Podrinje Janja.
press Služba F.K.Tuzla City

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
--DOBRO DOŠAO U TUZLA CITY MUSTAFA ŠUKILOVIĆU
- NEKA JE SA SREĆOM
-
- Kontakt:
Evo Husref pojačava flotu svojih Janjaraca 
Sad ih je već četiri iz Janje.
Šala naravno

Šala naravno

Mustafa Šukilović
Je li sa Husrefom?Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑29 jun 2021, 22:56Evo Husref pojačava flotu svojih Janjaraca
Šala naravno![]()
Sad bih voio vidjeti da uz Šukilovića stane Hrvoje Miličević.
Da imamo iskusnu liniju od golmana do špica(golman,štoper,defanzivac,ofanzivac i špic.)To je stablo a ostalo su grane na tom stablu.
Da imamo iskusnu liniju od golmana do špica(golman,štoper,defanzivac,ofanzivac i špic.)To je stablo a ostalo su grane na tom stablu.
- hule_barca
- Kontakt:
Nakon još jednog popriličnog ljetnog flitriranja igračkog kadra, vrijeme je da se popune novonastale rupe. Prijateljske utakmice koje će se igrati u Čatežu su možda i preveliki zalogaj za provjeru novih igrača. Takve vrste provjere su dobre u situaciji kada je igračka križaljka skoro kompletna, što kod nebesko-plavih trenutno nije tako. Problem predstavlja i poprilično kratka ljetna pauza, što skraćuje vrijeme za uklapanje svih kockica. Tako se neminovno opet očekuje dolazak nekih igrača ili pred sami početak prvenstva ili kad već prvenstvo krene, što opet znači da se gubi dragocjeno vrijeme da se ti igrači uklope, a što se direktno reflektuje na rezultate. S druge strane, treba biti realan i reći da je u sportskom smislu teško u ovakvoj situaciji odraditi kvalitetan prelazni rok na vrijeme. Vremena nema puno, nije lahko ni pregovarati sa igračima kada znaju da je klub sa ovakvim gazdom zainteresovan za njih, jer cijena istih drastično raste, tako da se uvijek javi dosta plaćenika, tako da je dovođenje igrača u ovakav klub izuzetno nezahvalan posao, jer su ciljevi uvijek visoki, a zamke se kriju iza svakog ugla.
Ekipa se polako popunjava, ali potreban je tu još dobar broj igrača. Napadačka oštrica je spremna, vezni red bi trebalo ojačati sa par krilnih igrača, dok je i dalje najveći problem u odbrani. Čeliković, iako mlad, ima već iskustvo igranja, dok Šukilović ima dobre predispozicije, ali pitanje je smije li se odmah baciti u vatru. Ostaje da vidimo može li Guity zadovoljiti na poziciji lijevog beka.
Još je dosta upitnika u rosteru, a vremena do prve utakmice je sve manje. Sreća u nesreći je i da ostali klubovi (izuzev Borca i Veleža) ne pokazuju ništa bolju sliku tokom ljeta.
Ekipa se polako popunjava, ali potreban je tu još dobar broj igrača. Napadačka oštrica je spremna, vezni red bi trebalo ojačati sa par krilnih igrača, dok je i dalje najveći problem u odbrani. Čeliković, iako mlad, ima već iskustvo igranja, dok Šukilović ima dobre predispozicije, ali pitanje je smije li se odmah baciti u vatru. Ostaje da vidimo može li Guity zadovoljiti na poziciji lijevog beka.
Još je dosta upitnika u rosteru, a vremena do prve utakmice je sve manje. Sreća u nesreći je i da ostali klubovi (izuzev Borca i Veleža) ne pokazuju ništa bolju sliku tokom ljeta.
Mes Que Un Club
-
- Kontakt:
Odlicno rezonovanje trenutne situacije, stanja lige, pojacanja. U potpunosti bih se slozio sa tobom uz jednu konstataciju-primjer. Pregovaralo se sa jednim solidnim igracem iz PL BiH, u klubu kojem je igrao imao je platu oko 3,5000 km, ponudzeno mu je 4,000 , vjerovao ili ne trazio je 6000 km. Tako da sama spekulacija, pregovori sa nasim klubom automatski dizu cijenu, traze vise, znaju da su uredna primanja i pokusavaju sto vise pa cak i nerealno izvuci. Sobzirom na to, nema vise objavljivanja, spekulacija skim se pregovara , ko je na meti i slicno. Imamo solidan igracki kadar ( po meni isto skripi malo odbrana, posebno stoper) bice to sve ok, bice jos dva /tri pojacanja tako da ja mislim da ove godine idemo u gornji dio tabele. Realna ocekivanja su 2-5 mjesta na tabeli.hule_barca je napisao/la: ↑30 jun 2021, 08:50Nakon još jednog popriličnog ljetnog flitriranja igračkog kadra, vrijeme je da se popune novonastale rupe. Prijateljske utakmice koje će se igrati u Čatežu su možda i preveliki zalogaj za provjeru novih igrača. Takve vrste provjere su dobre u situaciji kada je igračka križaljka skoro kompletna, što kod nebesko-plavih trenutno nije tako. Problem predstavlja i poprilično kratka ljetna pauza, što skraćuje vrijeme za uklapanje svih kockica. Tako se neminovno opet očekuje dolazak nekih igrača ili pred sami početak prvenstva ili kad već prvenstvo krene, što opet znači da se gubi dragocjeno vrijeme da se ti igrači uklope, a što se direktno reflektuje na rezultate. S druge strane, treba biti realan i reći da je u sportskom smislu teško u ovakvoj situaciji odraditi kvalitetan prelazni rok na vrijeme. Vremena nema puno, nije lahko ni pregovarati sa igračima kada znaju da je klub sa ovakvim gazdom zainteresovan za njih, jer cijena istih drastično raste, tako da se uvijek javi dosta plaćenika, tako da je dovođenje igrača u ovakav klub izuzetno nezahvalan posao, jer su ciljevi uvijek visoki, a zamke se kriju iza svakog ugla.
-
- Kontakt:
Krila su potanka,nekako mi je tu djeluje Tz poslaba..elvirbaljic je napisao/la: ↑30 jun 2021, 10:01Odlicno rezonovanje trenutne situacije, stanja lige, pojacanja. U potpunosti bih se slozio sa tobom uz jednu konstataciju-primjer. Pregovaralo se sa jednim solidnim igracem iz PL BiH, u klubu kojem je igrao imao je platu oko 3,5000 km, ponudzeno mu je 4,000 , vjerovao ili ne trazio je 6000 km. Tako da sama spekulacija, pregovori sa nasim klubom automatski dizu cijenu, traze vise, znaju da su uredna primanja i pokusavaju sto vise pa cak i nerealno izvuci. Sobzirom na to, nema vise objavljivanja, spekulacija skim se pregovara , ko je na meti i slicno. Imamo solidan igracki kadar ( po meni isto skripi malo odbrana, posebno stoper) bice to sve ok, bice jos dva /tri pojacanja tako da ja mislim da ove godine idemo u gornji dio tabele. Realna ocekivanja su 2-5 mjesta na tabeli.hule_barca je napisao/la: ↑30 jun 2021, 08:50Nakon još jednog popriličnog ljetnog flitriranja igračkog kadra, vrijeme je da se popune novonastale rupe. Prijateljske utakmice koje će se igrati u Čatežu su možda i preveliki zalogaj za provjeru novih igrača. Takve vrste provjere su dobre u situaciji kada je igračka križaljka skoro kompletna, što kod nebesko-plavih trenutno nije tako. Problem predstavlja i poprilično kratka ljetna pauza, što skraćuje vrijeme za uklapanje svih kockica. Tako se neminovno opet očekuje dolazak nekih igrača ili pred sami početak prvenstva ili kad već prvenstvo krene, što opet znači da se gubi dragocjeno vrijeme da se ti igrači uklope, a što se direktno reflektuje na rezultate. S druge strane, treba biti realan i reći da je u sportskom smislu teško u ovakvoj situaciji odraditi kvalitetan prelazni rok na vrijeme. Vremena nema puno, nije lahko ni pregovarati sa igračima kada znaju da je klub sa ovakvim gazdom zainteresovan za njih, jer cijena istih drastično raste, tako da se uvijek javi dosta plaćenika, tako da je dovođenje igrača u ovakav klub izuzetno nezahvalan posao, jer su ciljevi uvijek visoki, a zamke se kriju iza svakog ugla.
Nema igraca tipa Zakaric i sl..
-
- Kontakt:
Po meni skripi na vise pozicija...jedino vezni red i spic ok. Nemas bekove nemas stopere znaci cijela zadnja linija haos. Krila nista posebno. A Fejza tu i tamo. Nekad brani kao lud pa opet dosta nesigurno.Pozitivanstav je napisao/la: ↑30 jun 2021, 11:55Krila su potanka,nekako mi je tu djeluje Tz poslaba..elvirbaljic je napisao/la: ↑30 jun 2021, 10:01Odlicno rezonovanje trenutne situacije, stanja lige, pojacanja. U potpunosti bih se slozio sa tobom uz jednu konstataciju-primjer. Pregovaralo se sa jednim solidnim igracem iz PL BiH, u klubu kojem je igrao imao je platu oko 3,5000 km, ponudzeno mu je 4,000 , vjerovao ili ne trazio je 6000 km. Tako da sama spekulacija, pregovori sa nasim klubom automatski dizu cijenu, traze vise, znaju da su uredna primanja i pokusavaju sto vise pa cak i nerealno izvuci. Sobzirom na to, nema vise objavljivanja, spekulacija skim se pregovara , ko je na meti i slicno. Imamo solidan igracki kadar ( po meni isto skripi malo odbrana, posebno stoper) bice to sve ok, bice jos dva /tri pojacanja tako da ja mislim da ove godine idemo u gornji dio tabele. Realna ocekivanja su 2-5 mjesta na tabeli.hule_barca je napisao/la: ↑30 jun 2021, 08:50Nakon još jednog popriličnog ljetnog flitriranja igračkog kadra, vrijeme je da se popune novonastale rupe. Prijateljske utakmice koje će se igrati u Čatežu su možda i preveliki zalogaj za provjeru novih igrača. Takve vrste provjere su dobre u situaciji kada je igračka križaljka skoro kompletna, što kod nebesko-plavih trenutno nije tako. Problem predstavlja i poprilično kratka ljetna pauza, što skraćuje vrijeme za uklapanje svih kockica. Tako se neminovno opet očekuje dolazak nekih igrača ili pred sami početak prvenstva ili kad već prvenstvo krene, što opet znači da se gubi dragocjeno vrijeme da se ti igrači uklope, a što se direktno reflektuje na rezultate. S druge strane, treba biti realan i reći da je u sportskom smislu teško u ovakvoj situaciji odraditi kvalitetan prelazni rok na vrijeme. Vremena nema puno, nije lahko ni pregovarati sa igračima kada znaju da je klub sa ovakvim gazdom zainteresovan za njih, jer cijena istih drastično raste, tako da se uvijek javi dosta plaćenika, tako da je dovođenje igrača u ovakav klub izuzetno nezahvalan posao, jer su ciljevi uvijek visoki, a zamke se kriju iza svakog ugla.
Nema igraca tipa Zakaric i sl..
Otislo je 10 igraca, potpisali smo 3/4... fali tu svasta... A veliko je pitanje i dal ce neko od ovih koji su tu na probi zadovoljiti ili ne...
Al opet, sto se mene tice, bolje u narednih par sedmica potpisati dva prava pojacanja nego 10 njih koji ce popuniti broj a na kraju ne pokazati nista i otic za 6 mjeseci ili godinu...
+ pitanje je i dal i koliko se moze racunati na povrijedjene Brkica i Hasanovica...
Al opet, sto se mene tice, bolje u narednih par sedmica potpisati dva prava pojacanja nego 10 njih koji ce popuniti broj a na kraju ne pokazati nista i otic za 6 mjeseci ili godinu...
+ pitanje je i dal i koliko se moze racunati na povrijedjene Brkica i Hasanovica...