FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 25 jun 2021, 13:52

CityCity je napisao/la:
25 jun 2021, 11:12
tuzlac je napisao/la:
25 jun 2021, 06:58
CityCity je napisao/la:
24 jun 2021, 21:59
Dolazi vrijeme za ozbiljna pojačanja u odbrani ako želimo biti konkurentni.Ono što smo danas vidjeli u trening utakmici je svakako nedovoljan uzorak za ozbiljnu ocjenu ali ipak onako na prvu ti neafirmisani poluamaterski igrači koji su na probi teško da mogu biti prvotimci i ne mirišu na neki kvalitet.Krpić je provjereno dobar a i Mehanović obećava da će biti korisno pojačanje.
Prvo poluvrijeme je Tuzla odigrala u jakom tempu i bila bolja na terenu.Lopta je išla tečno.U drugom od 60' jako loše.
U prvih 15- 20 minuta utakmice smo se uglavnom branili.
Žao mi je zbog Hasanovića i Brkića.Nisam jučer stekao dojam da smo nadigrani.Neke momke treba vratiti kući.Ali, osjećam da je Musemić na dobrom putu da sklopi ekipu.Dobro je vidjeti kad momci koji prvi put zajedno igraju ginu jedan za drugog i svaku loptu.Jako dobro su trčali, bolje reći nisu stajali.Mene ne nervira što je ekipa izmiksana išto nije istrčao najjači sastav.Isto tako ne čudi me da smo pali u drugom poluvremenu nakon i zmjena,iako su ušli i Doffo i Mehanović i Mišić i Rikardo.Očito da ostali nisu bili dovoljno kvalitetni.Izuzimam Brajlovića.Kovčić Amar je daleko ispred paničara Durakovića.Ovaj iz Hondurasa će ostati, pravi lijevi bek.Krpić je dominantan u skoku i igri inače.On je definitivno pojačanje.Eh sad još koji momak na probu neki kući i pravac Slovenija.Baš me interesuje hoće li Ahmed Hasanbegović biti pridružen prvom timu.Bilo bi dobro imati podmlađenu ekipu u odnosu na prethodne godine.Mladići traže šansu za afirmacijom i oni će ginuti na terenu bez kalkulacija..
slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 25 jun 2021, 14:10

ZAVRŠEN KUPRES, OD PONEDJELJKA U SLOVENIJI

25. Juna 2021.
slika
Fudbaleri Tuzla Cityja privode kraju boravak na Kupresu a u subotu se Plavi vraćaju u Tuzlu.

Za nedjelju je predviđen slobodan dan, a u ponedjeljak plava ekspedicija putuje u Čatež.

Tuzlaci će u Sloveniji odigrati četiri pripremne utakmice i to 1.jula protiv Domžala, zatim 4.jula kontra srbijanskog superligaša TSC, tri dana kasnije protivnik je Austrija Beč dok je posljednja provjera kontra Lokomotive iz Zagreba.

Povratak u Tuzlu je 10.jula, sedam dana prije početka nove sezone i gostovanja na Koševu kod Sarajeva.

press Služba F.K.Tuzla City

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 25 jun 2021, 14:20

Azmire Husiću reaguj.

Miličević napustio FK Sarajevo

Sjajni defanzivac 'digao sidro' sa Koševa
Hrvoje Miličević neće u narednom periodu nositi dres FK Sarajevo.

25.06.21. 12:01
S. Mlaćo

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 26 jun 2021, 08:25

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 jun 2021, 11:38

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 jun 2021, 14:07

FK Tuzla City .
Tuzlaci će u Sloveniji odigrati četiri pripremne utakmice i to 1.jula protiv Domžala, zatim 4.jula kontra srbijanskog superligaša TSC, tri dana kasnije protivnik je Austrija Beč dok je posljednja provjera kontra Lokomotive iz Zagreba.
Povratak u Tuzlu je 10.jula, sedam dana prije početka nove sezone i gostovanja na Koševu kod Sarajeva.

slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 jun 2021, 12:45

Publika se vraća na stadione, ali pod određenim uslovima
Naredbe koje se tiču sportskih natjecanja i trenažnog procesa nalažu da se dozvoljava održavanje profesionalnih sportskih natjecanja na otvorenom uz prisustvo gledalaca, uz uslove korištenja do 30 posto kapaciteta stadiona, a ne više od 500 osoba po tribini, te uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

Osobe na tribinama ne smiju imati navijačke rekvizite i moraju da nose maske. Prilikom ulaska i izlaska sa stadiona potrebno je da se osigura organizovan ulazak uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera kao što su nošenja maski i držanja distance, a za to će biti zaduženi COVID redari.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 jun 2021, 13:42

Sve su prilike i ne-prilike da će naredna sezona PLBH biti najslabija od kad je počela da se igra jedinstvena liga 2002/03.
Kamo puste sreće da je skrate na 10 klubova.Ovako će sve biti neregularno,pogotovo zadnji krug po Bergeru.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 jun 2021, 17:41

Ima li vijesti ? Ko ide u Čatež a ko otpada? Ima li novih igrača za probu? Očekivao sam više od Husića.On se nešto stisno.
Šteta .Željezničar u buli,Sarajevo, Zrinjski.Samo Borac,Široki i Velež djeluju stabilno.Očekivao sam osim Krpića još nekog igrača.Ali babuka šuti ko zaliven.A sutra putujemo za Čatež.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 27 jun 2021, 18:15

tuzlac je napisao/la:
27 jun 2021, 17:41
Ima li vijesti ? Ko ide u Čatež a ko otpada? Ima li novih igrača za probu? Očekivao sam više od Husića.On se nešto stisno.
Šteta .Željezničar u buli,Sarajevo, Zrinjski.Samo Borac,Široki i Velež djeluju stabilno.Očekivao sam osim Krpića još nekog igrača.Ali babuka šuti ko zaliven.A sutra putujemo za Čatež.
Bolje ne srljat,fakat je zadnja linija nepoznanica ali polahko..
Nije lahko naci kvalitet za nasu ligu.
Bit ce zanimljivo kako ce to sve izgledat.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 jun 2021, 20:12

Nema nikakvih službenih informacija.Ali nije ni čudo,Evropsko prvenstvo će mnoge naći zatečene kad je u pitanju PL. :)

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 27 jun 2021, 21:56

tuzlac je napisao/la:
27 jun 2021, 20:12
Nema nikakvih službenih informacija.Ali nije ni čudo,Evropsko prvenstvo će mnoge naći zatečene kad je u pitanju PL. :)
@Tuzlac,koliko sam ja čuo niko od ovih poluamatera sa Kupresa koji su bili na probi nije zadovoljio i ne ostaje u klubu.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 27 jun 2021, 22:28

Dvadesetdvogodišnji fudbaler, Jasmin Čeliković, naredne sezone nosit će dres Tuzla Cityja.
Jasmin Čeliković drugi dio sezone 2020/21 proveo je na posudbi u FK Željezničaru iz hrvatske Rijeke. Nakon isteka posudbe, Jasmin Čeliković pojačat će Tuzla City i pojaviti se sutra na treningu ekipe.Rođen je 7. januara 1999. godine u Bihaću.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 27 jun 2021, 22:31

CityCity je napisao/la:
27 jun 2021, 22:28
Dvadesetdvogodišnji fudbaler, Jasmin Čeliković, naredne sezone nosit će dres Tuzla Cityja.
Jasmin Čeliković drugi dio sezone 2020/21 proveo je na posudbi u FK Željezničaru iz hrvatske Rijeke. Nakon isteka posudbe, Jasmin Čeliković pojačat će Tuzla City i pojaviti se sutra na treningu ekipe.Rođen je 7. januara 1999. godine u Bihaću.
Nesto se ne sjecam njegovih kvaliteta😏😏

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 28 jun 2021, 09:12

CityCity je napisao/la:
27 jun 2021, 21:56
tuzlac je napisao/la:
@Tuzlac,koliko sam ja čuo niko od ovih poluamatera sa Kupresa koji su bili na probi nije zadovoljio i ne ostaje u klubu.
Steta ako je tako. To bi značilo da su desetak dana priprema propali. Pripremao si igrače koje nećes zadržati, a oni koji svakako ostaju uigravali se sa igračima koji neće biti dio tima.
Ko ih preporuči tolike da bas niko ne zadovolji?

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 jun 2021, 14:19

CityCity je napisao/la:
tuzlac je napisao/la:
PLAVI OTPUTOVALI U SLOVENIJU

28. Juna 2021.
Ekspedicija Tuzla Cityja danas je otputovala u Čatež gdje će boraviti narednih 13 dana.

Tako su u busu: Fejzić, Brajlović, Šukilović , Mehidić, Nukić, Duraković, Đerić, Karjašević, Velazco, Guity, Brkić, Hasanović, Mišić, Mešinović, Mehanović, Mehmedović, Hasanbegović, Čabrić, Ibrahimkadić D, Ibrahimkadić I, Džafić, Ubiparip i Krpić.
U drugom dijelu priprema Tuzla City će imati četiri provjere.

Prva provjera je u četvrtak protiv NK Domžale (01.07.2021.).

Ne znam šta je sa Doffom.
Samo Alić ,Mujkić ,Halilović , Nargalić i Rikardo otpali.
Tu su sada:Čabrić,Velazco,A.Hasanbegović.

slika

slika
slika
Rikardo Velazco je četvrti u prvom redu s desna:Taran, Šukilović,Ibrahimkadić D.,Velazco.
- IGRA CENTRALNOG VEZNOG (10)- ROĐEN May 26, 1993 (28)
Place of birth: United States,Casa Grande, Arizona
Citizenship: United StatesUnited States
slika
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 03 jul 2021, 17:17, ukupno mijenjano 2 puta.

Fanatico89
Kontakt:

Post Postao/la Fanatico89 » 28 jun 2021, 15:00

tuzlac je napisao/la:
28 jun 2021, 14:19
CityCity je napisao/la:
tuzlac je napisao/la:
PLAVI OTPUTOVALI U SLOVENIJU

28. Juna 2021.
Ekspedicija Tuzla Cityja danas je otputovala u Čatež gdje će boraviti narednih 13 dana.

Tako su u busu: Fejzić, Brajlović, Šukilović , Mehidić, Nukić, Duraković, Đerić, Karjašević, Velazco, Guity, Brkić, Hasanović, Mišić, Mešinović, Mehanović, Mehmedović, Hasanbegović, Čabrić, Ibrahimkadić D, Ibrahimkadić I, Džafić, Ubiparip i Krpić.
U drugom dijelu priprema Tuzla City će imati četiri provjere.

Prva provjera je u četvrtak protiv NK Domžale (01.07.2021.).

Samo Alić ,Mujkić ,Halilović i Rikardo otpali.
Tu su sada:Čabrić,Velazco,A.Hasanbegović.

slika

slika
slika
Rikardo Velazco je četvrti u prvom redu s desna:Taran,x,Ibrahimkadić D.,Velazco.
- IGRA CENTRALNOG VEZNOG (10)- ROĐEN May 26, 1993 (28)
Place of birth: United States,Casa Grande, Arizona
Citizenship: United StatesUnited States
slika
Zna li se gdje Doffo?? Nije valjda napustio bila bi velika steta...

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 jun 2021, 15:06

Ricardo Velazco

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 jun 2021, 15:25

30.10.2020. | 13:52
PREMIJER LIGA BIH
Argentinac Augustin Doffo stigao u redove Tuzle

Bivši fudbaler Villarreala potpisao za Tuzla CityFoto: FK Tuzla City

slika
Nakon više od jednog mjeseca čekanja radne dozvole, Argentinac Augustin Doffo potpisao je ugovor sa Tuzla Cityjem, saopšteno je na zvaničnoj stranici bh. premijerligaša.

Ovaj 25-godišnji veznjak koji ima i Talijansko državljanstvo, kratko je bio član i španskog prvoligaša Villareala, dok je ostatak karijere proveo u Južnoj Americi, nastupajući u Argentini, Brazilu i Čileu.

Bio je član argentinskih klubova Velez Sarsfield i Ca Colon, brazilskog Chapecoense te čileanskog O'Higginsa.

“Jako sam sretan što sam napokon potpisao ugovor i stekao pravo nastupa za Tuzla City. Ovo je za mene jedan novi izazov i novi početak. Jedva čekam priliku i vjerujem da ću je iskoristiti na pravi način”, kazao je Doffo.

Ugovor s Tuzlacima je potpisao na godinu plus godinu, a pravo nastupa ima već u Krupi, gdje Plavi u subotu gostuju.

slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 jun 2021, 15:31

Ahmaci iz administracije objavite zašto i Doffo nije u autobusu.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nane17, UnitedWA i 24 gosta.