Sad kad je skoro kraj grupne faze na Euru, tek sad čovjek vidi kakve su se sve zemlje plasirale na ovo takmičenje, neki su ovdje zalutali kako kvalitetom tako i formom ali eto bar su se ljudi plasirali i učestovali, niko nije odustao bez borbe, osim ja mislim Turske, oni su me totalno razočarali, ne što nešto navijam za njih, nego onako gledajući imena igrača a i rezultate zadnjih par godina, mnogo se očekivalo od njih. Onda čovjek se zapita, koliko smo mi tek onda loši da se nismo uspjeli plasirati, nekako čovjek stekne takav dojam kad vidi određene reprezentacije i njihovu igru ali tu su ljudi, pošteno su se plasirali. Nije problem toliko sad ni savez ni selektor, pa ajmo kazati i kvalitet igrača, jer ne može me niko ubjediti da su Slovačka, Makedonija pa i ova Škotska nešto toliko puno bolje od nas, ali ljudi imaju ono što mi nemamo a to je igrače sa mudima i igračima koji mogu trčati 90 minuta, boriti se za svoju zemlju ujedno i za sebe, jer nastup na jednom velikom takmičenju ti daje odmah šansu da se prodaš u bolju ligu ili klub.
Očigledno je našim igračima draže ljetovati na egzotičnim mjestima i uživati uz melodije Turbo Folka, da su bar igrali neke bitne uloge u klubovima pa da čovjek eto kaže, zaslužili su odmor, nego uglavnom griju klupu.
Zadnja izmjena:
Celtic, dana/u 23 jun 2021, 10:13, ukupno mijenjano 1 put.